τι; : προβολή θεματική : από :

Παρασκευή 10 Μαίου 2024 στις 20.00

Αντιφασιστικό - αντιιμπεριαλιστικό 3 ήμερο για την 9η Μάη

3 ΗΜΕΡΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ - ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ/ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΙΜΗΣ, ΜΝΗΜΗΣ & ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 9Η ΜΑΗ

-Πέμπτη 9 Μάη 20:00μ.μ- Αντιφασιστική- αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση/μικροφωνική Πλ. Ταχυδρομείου Λάρισα

-Παρασκευή 10 Μάη 20:00μ.μ - Προβολή της Λευκορώσικης αριστουργηματικής αντιφασιστικής ταινίας «Ελα να δεις» του Έλεμ Κλιμόφ - Αυλή της Ιατρικής Σχολής - κτίριο Κατσίγρα Λάρισα

-Σάββατο 11 Μάη 09:00π.μ - Ορεινή πεζοπορία στα Τέμπη: «Ιχνηλατώντας τα αντάρτικα μονοπάτια των μαχητών του ΕΛΑΣ του Ολύμπου» * δωρεάν μεταφορά με λεωφορείο - τηλ. επικοινωνίας 6973311216 -mail vidaexlis.metoexpo@gmailex.com

ΝΑ ΗΤΤΗΘΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ & ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΝ ΤΣΑΚΙΣΕ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

Συμπληρώνονται φέτος 79 χρόνια από την 9η Μάη 1945. Η 9η Μάη είναι ημέρα ορόσημο για όλη την ανθρωπότητα. Είναι ημέρα νίκης των λαών κατά του φασισμού - ναζισμού, καθώς η ιμπεριαλιστική - ναζιστική Γερμανία συνθηκολόγησε άνευ όρων, δεχόμενη ταπεινωτική ήττα από τον Κόκκινο Στρατό με την κόκκινη σημαία να κυματίζει στο Ραιχσταγκ. Η Ε.Ε έχει εντάξει στην επίσημη ιδεολογία της την αντιεπιστημονική "θεωρία των δύο άκρων" εξισώνοντας τον κομμουνισμό και τον ηρωικό αγώνα του Κόκκινου Στρατού, της ΕΣΣΔ και των λαϊκών αντιφασιστικών στρατών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου με τον ναζισμό, ενώ συνεπής στις επιδιώξεις της να φέρει ανάποδα την ιστορία, έχει ονομάσει την 9η Μάη «μέρα της Ε.Ε».

Παράλληλα από την Βαλτική, μέχρι και την Ουκρανία, ο αναθεωρητισμός δίνει και παίρνει. Αντιφασίστες/στριες, κομμουνιστές/στριες, αγωνιστές/στριες διώκονται, ενώ οι συνεργάτες των ναζί αναγνωρίζονται σε εθνικούς ήρωες. Όσο και να προσπαθεί όμως η Ε.Ε, δεν μπορεί να σβήσει από την συλλογική μνήμη των λαών ότι η ήττα του ναζισμού και το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ήρθε με τον ηρωικό ένοπλο αγώνα των λαών και με την μεγαλειώδη συνεισφορά του Κόκκινου Στρατού και της ΕΣΣΔ.

Στη χώρα μας οι αγώνες του λαού μας, ο οποίος οργανώθηκε μαζικά μέσα στις γραμμές του ΕΑΜ -ΕΛΑΣ -ΕΠΟΝ με επικεφαλής το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, ήταν καθοριστικής σημασίας για την απελευθέρωση της Ελλάδας από του ναζί κατακτητές και η εποποιία της αντίστασης παραμένει κορυφαίο παράδειγμα μέχρι σήμερα.

Το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο αποτέλεσε άλλωστε τη μαζικότερη αντιστασιακή οργάνωση επί κατοχής αλλά και την μαζικότερη πολιτική οργάνωση στη σύγχρονη Ελλάδα. Ο ΕΛΑΣ, ως εθελοντικός αντάρτικος στρατός με τους χιλιάδες μαχητές και μαχήτριες, κατάφερε να αποτελέσει τον μαζικότερο ένοπλο αντάρτικο στρατό, οδηγώντας τον λαό μας στον δρόμο της λευτεριάς.

Στο ίδιο μετερίζι οι παρτιζάνικοι στρατοί, από τα Βαλκάνια και την Ευρώπη έπαιξαν κομβικό ρόλο για την τελική αντιφασιστική νίκη και το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολεμου.Στην σημερινή συγκυρία, οι ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, με ηγέτιδα δύναμη τον Αμερικανικό Ιμπεριαλισμό, σπρώχνουν την ανθρωπότητα στα πρόθυρα ενός νέου παγκοσμίου Πολέμου.

Ο φασισμός - ναζισμός βγαίνει ξανά στο προσκήνιο ως αποτέλεσμα της βαθιάς κρίσης του ιμπεριαλιστικού συστήματος, δείχνοντας το απεχθές πρόσωπο του. Οι ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στηρίζουν το φασιστικό - ναζιστικό καθεστώς του Ζελένσκι στην Ουκρανία και το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ στο μακελειό της Παλαιστίνης, με το φασιστικό - ναζιστικό και σιωνιστικό τέρας να χρησιμοποιείται ως εμπροσθοφυλακή στα πολεμικά τους σχέδια.

Κυβέρνηση, ντόπια αστική τάξη και οι ιμπεριαλιστές πάτρωνες τους, συνεχίζουν να σπρώχνουν το λαό μας στην φτώχεια, με τις ιδιωτικοποιήσεις, τους μισθούς - ψίχουλα, την αρπαγή των σπιτιών μας από ξένα funds να αποτελούν μια νέα «κανονικότητα». Η Θεσσαλική γη έχει μπει στο μάτι των Ολλανδών της HVA και ετοιμάζεται να αρπαχτεί από τα ξένα ιμπεριαλιστικά γεράκια του μονοπωλιακού κεφαλαίου. Ταυτόχρονα, κατ εντολή των ιμπεριαλιστών, η κυβέρνηση εμπλέκει την πατρίδα μας στους πολέμους των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, μετατρέποντας την ολόκληρη την Ελλάδα και εδικά την Θεσσαλία σε ένα απέραντο ευρωατλαντικό φυλάκιο. Στην περιοχή μας η 110 Πτέρυγα Μάχης και η 1η Στρατιά στην Λάρισα, το στρατόπεδο Γεωργούλα στον Βόλο αποτελούν ορμητήρια πολέμων των Νατοϊκών φονιάδων απέναντι σε λαούς και σε όσους αντιστέκονται στον ιμπεριαλισμό.Η 1η Στρατιά, ως Στρατηγείο της Ε.Ε εχει γινει κέντρο επιχείρησης ενάντια στους ηρωικούς αντάρτες Χουθι και τον λαό της Υεμένης που μάχονται τους ιμπεριαλιστές, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα της Παλαιστίνης.

Γι όλους τους παραπάνω λόγους είναι απαραίτητο ο αγώνας του εργαζόμενου λαού μας για την επιβίωση του να συνδεθεί με τους αγώνες που στρέφονται ενάντια συνολικά στην κυβερνητική πολιτική, την Ε.Ε και τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς πολεμικούς σχεδιασμούς. Για να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στους πολέμους των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, να δυναμώσει ο αγώνας για την άμεση έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ-ΕΕ και για το τσάκισμα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης. Πρέπει να αποκτήσει μαζικά και λαϊκά χαρακτηριστικά ο ο αγώνας ενάντια στον φασισμό -ναζισμό, να υψωθεί τοίχος λαϊκής αμυνας απέναντι στην κρατική και παρακρατική φασιστική τρομοκρατία και να εκφραστεί η διεθνιστική αλληλεγγύη στους λαούς που αγωνίζονται σε κάθε μεριά του πλανήτη ενάντια στον ιμπεριαλισμό για την ήττα της ΝΑΤΟικής δολοφονικής μηχανής.

Γι' αυτό θεωρούμε πως η υπεράσπιση της 9ης Μάη ως Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, αποτελεί σημαντικό πολιτικό καθήκον των πολιτικών δυνάμεων και του λαϊκού κινήματος του τόπου μας στον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό τον φασισμό και την κυβερνητική πολιτική.

Με ψηλά τις κόκκινες σημαίες, θα τιμήσουμε φέτος την 9η Μάη με ένα 3ημερο αγωνιστικών δράσεων/ εκδηλώσεων επιχειρώντας να αναδείξουμε τα αντιφασιστικά - αντιιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά που έχει ο αγώνας σήμερα. Καλούμε τον εργαζόμενο λαό, τους αγωνιστές/στριες τους αντιφασίστες/στριες, όλο τον προοδευτικό κόσμο της Λάρισας να πλαισιώσει 3η ήμερο των αγωνιστικών δράσεων/εκδηλώσεων για την 79η επέτειο της 9ης Μάη.

ΑΝΙΚΗΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΝ ΤΣΑΚΙΣΕ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΝΑΤΟ-ΕΕ/ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ - ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΗΣ ΜΟΝΑΧΑ Ο ΛΑΟΣ

ΤΟΙΧΟΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ - ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Μέτωπο Λαϊκού Αγώνα «Κώστας Βιδάλης»

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/94251/