τι; : εκδήλωση, προβολή, συζήτηση θεματική : από :

Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 στις 20.00

Προβολή Ντοκιμαντέρ “Untold: Deal With The Devil” & μπαρ

Το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 20:00 σας περιμένουμε όλες, όλα και όλους στο Στέκι του Αδέσποτου (Φαναριωτών 12) για να παρακολουθήσουμε και να συζητήσουμε το ντοκιμαντέρ "Untold: Deal With The Devil" που πραγματεύεται την ιστορία της Christy Martin.

Η Christy Martin είναι μια Αμερικανίδα αθλήτρια πυγμαχίας που μέσα σε ένα σεξιστικό κλίμα άρνησης και συνεχούς υποτίμησης και απαξίωσης των γυναικών στο μποξ, κατάφερε να αναδειχθεί, να κερδίσει τίτλους και να γίνει η 1η γυναίκα που συμμετείχε σε Pay-Per-View.

Ωστόσο πίσω από την επιφανειακή ρομαντικοποιημένη επιτυχία του αμερικάνικου ονείρου, υπήρχε αφενός η συστηματική κακοποίηση και καταπίεση που υπέστη η Christy και αφετέρου η ενσωμάτωση πατριαρχικών και ανταγωνιστικών συμπεριφορών από μεριά της.

Παρακολουθώντας το ντοκιμαντέρ μας γεννήθηκαν ερωτήματα όπως τι μορφές λαμβάνει η κακοποίηση και η έλλειψη φροντιστικότητας από προπονητή σε αθλητά αλλά και από αθλούμενο σε αθλούμενη. Με τι όρους και πώς ο καπιταλισμός και η κοινωνία ενσωματώνουν τις θηλυκότητες στα μαχητικά αθλήματα στα '90s και σήμερα;

Πιστεύοντας πως αυτές οι ερωτήσεις απασχολούν και άλλα άτομα που θέλουν μια συμπεριληπτική κοινότητα μαχητικών αθλημάτων όπου η πατριαρχία και οι εξουσιαστικές συμπεριφορές δεν έχουν χώρο, σας περιμένουμε για να συζητήσουμε και να συνδιαμορφώσουμε μαζί.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση και μπαρ.

🔴 TRIGGER WARNING 🔴

Κλείνοντας θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι το ντοκιμαντέρ πραγματεύεται σωματική κακοποίηση που αποτυπώνεται τόσο μέσω περιγραφών όσο και μέσω οπτικού υλικού.

πηγή : https://www.facebook.com/events/3201908777167…
πηγή : email που λάβαμε στις 23 Φεβρουαρίου 14h