τι; : συνέλευση θεματική : από :

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024 στις 18.30

Συνέλευση Ελευθεριακής Ορειβατικής ομάδας Ιωαννίνων

Συνέλευση ελευθεριακης ορειβατικης ομάδας στο χώρο του Ακοιχι στις 18.30

Ποιοι είμαστε

Όταν βρίσκεσαι στα Γιάννινα και σηκώνεις το βλέμμα σου προσπαθώντας να δεις τον ορίζοντα, το μόνο που αντικρύζεις ολόγυρα είναι βουνά. Άλλοι ψυχοπλακώνονται, άλλες θέλουν να τα κατακτήσουν και κάποια καθήκια να κερδοσκοπούν εις βάρος τους. Εμείς θέλουμε να τα περπατήσουμε, να τα σκαρφαλώσουμε και να τα γνωρίσουμε.
Οι περισσότερες ζούμε και συναναστρεφόμαστε στην πόλη. Κάποιοι είμαστε φοιτητές, κάποιες δουλεύουμε, και κάποιες και τα δύο, και κάποιοι είμαστε άνεργοι. Η μία είναι από εδώ, ο άλλος από παραπέρα, κάποια είναι πιο λευκή, κάποιος είναι πιο σκούρος και κάποιοι γίνονται κόκκινοι όταν τους βλέπει ο ήλιος. Κάποιοι γουστάρουν τα αγόρια, κάποιες τα κορίτσια, κάποι@ και τα δύο και άλλ@ τίποτα. Κάποιες έχουν πάει πολλές φορές στο βουνό και κάποιοι ποτέ. Συζητάμε μεταξύ μας, αυτομορφωνόμαστε, ξεπερνάμε τους φόβους μας, μαθαίνουμε και βελτιωνόμαστε. Δε θέλουμε αρχηγούς και προσπαθούμε να λειτουργούμε με ισοτιμία. Εντοπίζουμε τους κινδύνους και αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί απέναντι στις εαυτές μας αλλά και στους υπόλοιπους. Επιλέγουμε να εξορμούμε συλλογικά και όχι μόνο η καθεμία μόνη της.
Τα Γιάννινα έχουν το προνόμιο -και την κατάρα της υγρασίας- να περιβάλλονται από βουνά. Η απόσταση που έχουμε να διανύσουμε για να βρεθούμε σε ένα μονοπάτι, σε ένα πεδίο αναρρίχησης ή σε μία ενίοτε χιονισμένη πλαγιά, είναι πολύ μικρή. Η ελευθερία αλλά και το δέος που νιώθεις μπροστά στην ομορφιά της φύσης, το χαμόγελο που έχεις όταν σκαρφαλώνεις ένα βράχο και το άδειασμα του μυαλού από οποιαδήποτε σκοτούρα είναι που μας κινούν στις εξορμήσεις μας.
Η εικόνα από το μέλλον που ονειρευόμαστε δεν περιλαμβάνει πόλεις, φουγάρα, ανεμογεννήτριες, φράγματα και εξορύξεις, αλλά τον άνθρωπο να ζει σε αρμονία με τη φύση.
Κάθε δεύτερη Πέμπτη στις 18:30 βρισκόμαστε στον Α.Κοι.Χ.Ι. για να πάρουμε τα βουνά.

Ελευθεριακή Ορειβατική Ομάδα Ιωαννίνων

πηγή : email που λάβαμε στις 26 Φεβρουαρίου 09h