τι; : συνέλευση θεματική : από :

Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 στις 15.30

Ανοιχτή Συνέλευση για την υπεράσπιση του Λόφου Στρέφη

Ανοιχτή Συνέλευση για την Υπεράσπιση του Λόφου Στρέφη και Ομάδες Εργασίας

Σάββατο 2 Μαρτίου, 15:30 οι ομάδες εργασίας στο θεατράκι, 17:00 συνέλευση στο προαύλιο του Πολυτεχνείου!

1. Ομάδες Εργασίας. Συνάντηση για σχεδιασμό και συντονισμό εργασιών στις 15:30 στο θεατράκι του Λόφου

Οι 3 ως τώρα ομάδες εργασίας που δημιουργήθηκαν είναι (με ανοιχτή τη συμμετοχή) οι εξής:

  • ομάδα κάδων/ταμπελών
  • ομάδα κορμοδεμάτων/αντιπλημμυρικών
  • ομάδα φυτεύσεων

Υπάρχει πρόθεση για δημιουργία ομάδας εργασιών α) με πλάκες Καρύστου και πέτρα, καθώς και για καθαρισμούς πλακόστρωτων με πιεστικό β) για ξύλινες κατασκευές.

2. Ανοιχτή Συνέλευση στις 17:00, αυτήν τη φορά στο προαύλιο του Πολυτεχνείου, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα πρωτοβουλίας μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψήφιων διδακτόρων αρχιτεκτονικής για ανοιχτό Πολυτεχνείο!

Ανταπόκριση από την αποτροπή του τσιμεντώματος της παιδικής χαράς!

Την Πέμπτη 29/2, εμφανίστηκε ο εργολάβος ΠΑΡΚΟΤΕΧΝΙΚΗ της ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΑΕ και ξεκίνησε να ξηλώνει και να φορτώνει σε φορτηγό τα παλιά παιχνίδια και παγκάκια της παιδικής χαράς. Τοποθέτησε επίσης ταμπέλα με τα σχέδια της υπό κατασκευή παιδικής χαράς. Στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, ο Δήμαρχος και η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ δήλωσαν ότι ετοιμάζουν νέο σχέδιο και σε συνάντηση της τελευταίας με τον σύλλογο γονέων, είχε δηλωθεί ότι δεν θα κοπούν δέντρα, δεν θα επεκταθούν τα όρια και θα παραμείνει χωμάτινο το δάπεδο.

Αν πιστέψουμε την ταμπέλα, όλα τα παραπάνω ήταν ψέματα. Το σχέδιο ήταν αυτό ακριβώς της μελέτης της Prodea, που έγινε λίγο αργότερα δήθεν μελέτη του ΟΠΑΝΔΑ, που δημοπρατήθηκε από την αναρμόδια ΑΝΑΠΛΑΣΗ, φωτογραφίζοντας τον εργολάβο και με υπερκοστολόγηση 74%. Και οι εργαζόμενοι του εςρφγολάβου μας πληροφόρησαν ότι θα γίνει τσιμέντωμα, για να κουμπώσει πάνω του το πλαστικό δάπεδο.

Παρασκευή 1 Μάρτη: Η κινητοποίηση της συνέλευσής μας και του συλλόγου γονέων, σταμάτησε οριστικά το τσιμέντωμα του Λόφου στην παιδική χαρά! Σήμερα το πρωί, παρουσία της προέδρου του ΟΠΑΝΔΑ (που επικαλέστηκε λάθος συνεννοήσεις) και του εργολάβου, τα σχέδια άλλαξαν επί τόπου, πετάχτηκαν οι πινακίδες της ανάπλασης, υπήρξαν δεσμεύσεις για μη κοπή δέντρων, μη επέκταση και φυσικά υλικά στο δάπεδο.

Καλή άνοιξη στην κοινότητα του Λόφου!

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/93633/