Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024 στις 17.00

2 καλέσματα : 1 2

Μικροφωνική επί της Πατησίων - Δημοσια αποκλειστικα δωρεαν παιδεια

Έπειτα από κάλεσμα της πρωτοβουλίας υποψηφίων διδακτορικών και μεταπτυχιακών αρχιτεκτονικής ΕΜΠ, το Σάββατο 02.03 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση του συντονισμού κάτω Πολυτεχνείου, με στόχο τη συνύπαρξη συλλογικοτήτων που δραστηριοποιούνται εντός και εκτός κ.πολυτεχνείου. Σε αυτό το πλαίσιο, αποφασίστηκε η οργάνωση μικροφωνικής την Τετάρτη 06.03 στις 17:00 επί της πατησίων και παράλληλο άνοιγμα της πύλης επί της στουρνάρη.

"Προσπαθωντας να σπάσουμε τον καθημερινό έλεγχο προσβασιμότητας θεωρούμε προϋπόθεση να βρισκόμαστε και να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε. Σ' αυτό το πλαίσιο αντιλαμβανόμαστε ότι η συνύπαρξη και δραστηριοποίηση "εντός των τειχών" δημιουργεί αναχώματα σε όποια αντιδραστική πολιτική επιχειρείται να εφαρμοστεί στο κάτω πολυτεχνείο και ευρύτερα στη γειτονιά των εξαρχείων. Ως πρωτοβουλία δε φαντασιωνόμαστε πολιτικές συγκλήσεις συλλογικοτήτων αλλά επιχειρούμε τη δημιουργία ενός κοινού τόπου αιτημάτων για ένα ζωντανό και δωρεάν πανεπιστήμιο, της κοινής ανάγκης να επανέλθει η πολιτική δραστηριοποίηση στο κάτω πολυτεχνείο. Εξάλλου οι χώροι, οι αιθουσές, τα αμφιθέατρα, τα σκαλάκια και τα μάρμαρα αποκτούν σημασία όταν χρησιμοποιούνται καλύπτοντας τις πολύμορφες ανάγκες και επιθυμίες μας · διαφορετικά υποβαθμίζονται μόνο και μόνο για να νομιμοποιηθεί και να προετοιμαστεί το "θέρισμα του κεφαλαίου". Για εμάς τα ντουβάρια αυτά, υποδεικνύουν και αναδεικνύουν την ιστορία της αμφισβήτησης της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας. Για αυτό, λοιπόν, και για όλους τους λόγους του κόσμου, θελουμε να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στα σύγχρονα ανταγωνιστικά εδάφη παραγωγής γνώσης επικυρώνοντας το δημόσιο χώρο και χαρακτήρα του πολυτεχνείου."

Πρωτοβουλία ΥΔ-ΜΠΤΧ Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ

πηγή : email που λάβαμε στις 5 Μαρτίου 16h


KΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 17:00

Από το προηγούμενο καλοκαίρι ο κόσμος της γειτονιάς βιώνει μια πρωτόγνωρη συνθήκη. Αστυνομία παντού, απαγορεύσεις, αποκλεισμοί δημόσιων και ελεύθερων χώρων. Όπου μπορούμε να κοινωνικοποιηθούμε και να συναντηθούμε το κράτος τοποθετεί φράχτες και δυνάμεις καταστολής. Η πλατεία, μέχρι πρόσφατα ο Λόφος Στρέφη και μελλοντικά το πάρκο του Αρχαιολογικού Μουσείου. Η χρήση των χώρων της γειτονιάς και κατεπέκταση όλου του κέντρου από τους ίδιους τους κατοίκους απαγορεύεται και περιορίζεται.Αποδέκτης αυτής της κατάστασης αποτελεί και το Κάτω Πολυτεχνείο. Η αποστείρωση και η ερήμωση του καθώς και τα σχέδια μετατροπής του κτιρίου Γκίνη σε roof garden αποτελούν κομμάτι της συστηματικής προσπάθειας της κυβέρνησης για αλλαγή του χαρακτήρα των Εξαρχείων από μια γειτονιά αντίστασης και αγώνα σε ένα εναλλακτικό διασκεδαστήριο, ένα τουριστικό θέρετρο.

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 17.00 https://www.kinimatorama.net/event/163324

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑΤΗΝ ΖΗΣΟΥΜΕ

ΠΛΑΤΕΙΑ, ΣΤΡΕΦΗ, ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΟ

Συντονιστικό δράσης για την υπεράσπιση των Εξαρχείων