Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024 στις 18.00

Συγκέντρωση ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ- ΜΠΛΟΚΑ- ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΉ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/3, 12μμ, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Η τεράστια πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα στις 8/2 ήταν ένα πρώτο ηχηρό χαστούκι στα μούτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Πάνω από 20.000 φοιτητές, μαθητές και εργαζόμενοι διαδήλωσαν ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και τις ιδιωτικοποιήσεις. Όσα ψέματα κι αν πουν στα πουλημένα ΜΜΕ, το νομοσχέδιο Πιερρακάκη είναι ένα επιχειρούμενο πραξικόπημα που καταργεί το άρθρο 16 του Συντάγματος. Θέλουν να καταργήσουν την δημόσια και δωρεάν παιδεία και να ξεπουλήσουν τα δημόσια πανεπιστήμια σε ιδιώτες- αρπακτικά, όπως έχουν κάνει με το ρεύμα, τις μεταφορές και τις δημόσιες υποδομές.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι θανάσιμος εχθρός της νεολαίας και των εργαζομένων. Η «κυριαρχία» της είναι κάλπικη και πατάει στην ανικανότητα της αντιπολίτευσης. Το μόνο που κάνει είναι να καταστρέφει και να δολοφονεί: Τέμπη, πυρκαγιές, πλημμύρες, ακρίβεια, μισθοί πείνας, πλειστηριασμοί, εργατοκτόνοι νόμοι, εργατικά «ατυχήματα»-δολοφονίες, δολοφονημένοι πρόσφυγες, φτώχεια, διαλυμένα σχολεία και νοσοκομεία, στήριξη των σιωνιστών του Ισραήλ στη σφαγή των Παλαιστίνιων. Το μόνο της μέλημα είναι τα δώρα στους πλούσιους και καπιταλιστές φίλους της, που μαζί λεηλατούν το δημόσιο χρήμα, τον ιδρώτα και το αίμα των «από κάτω». Όλη η κοινωνία καταδικάζει τις ιδιωτικοποιήσεις για αυτό η κυβέρνηση προσπαθεί να τις επιβάλει με την ωμή καταστολή, χτυπώντας μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους, όποιον αγωνίζεται.

Είναι η ώρα να ορθώσουμε ένα κοινό μέτωπο, δυναμώνοντας και απλώνοντας τον αγώνα. Η απεργία στις 28/2 ήταν η αρχή. Με τους αγρότες στους δρόμους, εργαζόμενοι, άνεργοι και φτωχά λαϊκά στρώματα να μπούμε σε έναν κοινό βηματισμό και συντονισμό, να χτυπήσουμε την κυβέρνηση ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Να οργανωθούμε και να απαιτήσουμε την κήρυξη γενικής απεργίας από συνδικάτα, εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες ΤΩΡΑ.

Η κυβέρνηση δυσκολεύεται σοβαρά. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ. Ο αγώνας της νεολαίας ανοίγει το δρόμο για να οργανώσουμε την αντίστασή μας. Να μην τον αφήσουμε «στη μέση», όπως π.χ. στα Τέμπη. Κάτοικοι, εργαζόμενοι, σωματεία και φορείς να οργανωθούμε σε Λαϊκές Συνελεύσεις σε κάθε γειτονιά, να οργανώσουμε τον πανελλαδικό συντονισμό μας για να παλέψουμε ενάντια στα νέα και παλιά αντιλαϊκά μέτρα. Το έκτρωμα των ιδιωτικών πανεπιστημίων να το οδηγήσουμε στο καλάθι των αχρήστων. Για να πετύχουμε μια νίκη που θα αλλάξει το τοπίο και θα σημάνει την αρχή της αντεπίθεσής μας, του ξηλώματος του Μητσοτάκη και όλων των πλούσιων και «α(χ)ρίστων» του

  • Αυξήσεις στους μισθούς
  • Να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις- εθνικοποίηση όλων των δημόσιων υπηρεσιών (υγεία, παιδεία, ρεύμα, μεταφορές, κ.α.)
  • Δημόσια και Δωρεάν Παιδία και Υγεία για όλους
  • Κάτω η κυβέρνηση Μητσοτάκη

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΑΦΝΗΣ

Katoexikoi.Prwextovouliaex.Dafnis@exgmail.coexm

πηγή : email που λάβαμε στις 5 Μαρτίου 21h