Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 στις 9.00 πμ

Παρέμβαση στα Αστικά ΚΤΕΛ Κοζάνης

Στο έπος των ιδιωτικοποιήσεων το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή εξαϋλώνεται με αστραπιαίους ρυθμούς. Στο βωμό του κέρδους κράτος και αφεντικά, λειτουργώντας άκρως μεθοδικά, ανοίγουν τον δρόμο για την εμπορευματοποίηση κάθε αναγκάιου αγαθού.Υγεία, παιδεία, ενέργεια, μεταφορά, τροφή πέφτουν θύματα ενός αχόρταγου συστήματος το οποίο, με τη συνενοχή των συστημικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και της ένστολης καταστολής, οδηγεί τη κοινωνία σε συνολική εξαθλίωση.

Ως φοιτητ@ βιώνουμε έντονα τη βία αυτή του συστήματος. Επιβαρυμέν@ από το ακραίο κόστος στέγασης, ανεχόμαστε τη καθημερινή μας μετακίνηση εκτός της πόλης της Κοζάνης σε Κοίλα και Νεα Ποντοκώμη (ΖΕΠ), όπου στεγάζονται οι σχολές μας. Μετακινήσεις οι οποίες δεν είναι δωρεάν, ή εκτελούνται από τις πρυτανικές και τοπικές αρχές, αλλά ανατέθηκαν σε ιδιώτη με κόστος το οποίο επωμίζονται τα ίδια τα φοιτητ@ - πληρώνοντας 1,40€ για κάθε ταξίδι τους σε ένα campus, μετ' επιστροφής. Με πρόχειρους υπολογισμούς, αν θέλουμε να βρισκόμαστε για μια φορά κάθε εργάσιμη ημέρα στη σχολή μας, αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε τουλάχιστον 28€ τον μήνα.

Οι τοπικοί προεστοί, ακαδημαϊκοί άρχοντες, και ιδιώτες κωφεύουν στις φωνές του φοιτιτικού σώματος, προσφέροντας μονον ψίχουλα, για να θολώσουν τα νερά. Η απάντηση του ιδιώτη - ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών Κοζάνης Α.Ε. στις διεκδικήσεις μας τόσο καιρό; Δύο δωρεάν πρωΐνά δρομολόγια (σε χρόνο εκτός αιχμής) για μία μονάχα μέρα, ένα προς κάθε campus, και μια υπόσχεση που έχει πλέον ξεφτίσει: Μηνιαία κάρτα μετακινήσεων αντί 30€ - οδηγώντας έτσι είτε σε σε κάποια ελάχιστη εξοικονόμηση ή ακόμα και παραπάνω χρεώσεις για τον χρήστη της κάρτας.

Καλούμε ολ@ σε συγκέντρωση στις 09:00 στη σταση "ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ" (μπροστά από τον Φούρνο Κακλίδη) για να διεκδικήσουμε τη δωρέαν μας μετακίνηση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ

ΕΝΑΝΤΙΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΥ ΦΡΑΓΜΟΥ

Ελευθεριακό Σχήμα Κοζάνης

eleuextheriakoexkozanis@exriseup.nexet