τι; : εκδήλωση θεματική : από :

Κυριακή 7 Απριλίου 2024 στις 18.30

Εκδήλωση τιμής και μνήμης

Παρεμβάσεις τιμής και μνήμης για τον κομμουνιστή-λαϊκό αγωνιστή σύντροφο μας Νίκο Μπίτσικα!

Πάντα παρών στους αγώνες του λαού μας!

Στις 5 του Μάρτη του 2021 βιώσαμε την απώλεια του συντρόφου και φίλου μας Νίκου Μπίτσικα.

Η φιγούρα του Νικόλα βρίσκεται πάντοτε μαζί μας στις αλυσίδες, τις περιφρουρήσεις, στις αντιφασιστικές περιπολίες και δράσεις, στις απεργίες και στα οδοφράγματα απέναντι στην κρατική τρομοκρατία για την υπεράσπιση των εργατικών- λαϊκών αναγκών.

Αισθανόμαστε καρπός της πάλης του συντρόφου Νίκου, των χαρακτηριστικών και της πολιτικής αντίληψης που έθεσε μέσα στο κίνημα, με διαφορετικά χαρακτηριστικά ανάλογα με τα πολιτικά εργαλεία που επέλεξε να στρατεύσει τον εαυτό του και την επαναστατική του πολιτική φυσιογνωμία.

Αν σε κάτι μπορούμε να χρεώσουμε τον πολιτικό «εαυτό» μας και την φυσιογνωμία μας, είναι να διατηρούμε την σπίθα της μνήμης αναμμένη μέχρι να συναντήσει τις υπόλοιπες σπίθες και να μετατραπούν στην φλόγα που θα γεννήσει τον δικό μας νέο κόσμο από τον καθένα σύμφωνα με τις δυνατότητές του στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του.

Πάνω σε αυτή την λογική, πραγματοποιήσαμε δύο παρεμβάσεις το Σάββατο 9 του Μάρτη, μία στην Καλλιθέα και μία στην Νέα Σμύρνη, δύο γειτονιές άμεσα συνδεδεμένες με την πολιτική δράση του συντρόφου μας.

Καλούμε τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες, τον εργαζόμενο λαό και την νεολαία, τους κατοίκους της Καλλιθέας και της Νέας Σμύρνης, να πλαισιώσουν μαζικά την εκδήλωση τιμής και μνήμης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Απρίλη στις 18:30 στην Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης (Ελευθερίου Βενιζέλου 12) από τους συντρόφους και τις συντρόφισσες του Νίκου Μπίτσικα!

Της νύχτας οι αμαρτωλοί

Και της αυγής οι μόνοι

Θέλουν βαρύ ζεϊμπέκικο

Και νευρικό τιμόνι

Σε τόπους τριγυρίζουνε

Σβησμένους απ' το χάρτη

Για μια σταγόνα ουρανό

Για μιαν αγάπη σκάρτη

Όσοι με το Χάρο γίναν φίλοι

Με τσιγάρο φεύγουνε στα χείλη

Στα τρελά τους όνειρα δοσμένοι

Πάντα γελαστοί, πάντα γελαστοί

Πάντα γελαστοί και γελασμένοι

Λαϊκή Δράση- Ομάδα Κομμουνιστών-Αγωνιστών

πηγή : https://www.facebook.com/laikidrasi/