τι; : εκδήλωση θεματική : από :

Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 στις 19.00

Εκδήλωση-συζήτηση: Ο covid «πέρασε»… με τις απολύσεις τι θα γίνει;

από ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ ΣΤΗ Μ.

Τοποθεσία: Αθήνα / Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο Νομικής [είσοδος από Μασσαλίας]

Ο COVID «ΠΕΡΑΣΕ»… ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;

Η Μ. μετά από τρία χρόνια εργασίας σε δερματολογικό ιατρείο απολύθηκε το 2022 εκδικητικά γιατί δεν δέχτηκε να εμβολιαστεί κατά της covid-19.

Με αυτή της την πράξη, μέσα στον ζόφο της εποχής η Μ. αποφάσισε να δείξει την αλληλεγγύη της στους υπόλοιπους ανεσταλμένους εργαζόμενους και να απέχει από τις υποχρεωτικότητες και τον έλεγχο των πιστοποιητικών. Πράγματα που μέχρι πρότινoς βλέπαμε στα βιντεοπαιχνίδια (εγκλεισμό/σκαναρίσματα/απαγόρευση κυκλοφορίας κ.α.) και μας προκαλούσαν ασφυξία και απέχθεια έγιναν η καθημερινότητα της εργατικής τάξης - του σερβιτόρου, της γυμνάστριας, της νοσοκόμας κ.α.

Τα περισσότερα εργαζόμενα, λοιπόν, βρεθήκαμε στη δύσκολη θέση να σκανάρουμε τα υπόλοιπα από εμάς που ήθελαν είτε να γυμναστούν είτε να καθίσουν σε μια καφετέρια και υποχρεωθήκαμε να διεκπεραιώσουμε ρόλο ελεγκτή-ρουφιάνου/ανθρωποφύλακα. Παράλληλα, ενώ είμαστε διαχρονικά αλληλέγγυες σε αγωνιζόμενα έγκλειστα άτομα (σε hotspots, φυλακές, ψυχιατρεία κ.τ.λ.), όσες αντισταθήκαμε στα μέτρα που επιβλήθηκαν στην καθημερινότητά μας δεν εισπράξαμε την αναμενόμενη αλληλεγγύη.

Λόγω της στάσης της, λοιπόν, η Μ. όταν νόσησε ενημερώθηκε πως είναι ανεπιθύμητη στην εργασία της και λίγες μέρες αργότερα απολύθηκε.

Για την παράνομη απόλυσή της, τις διαφορές δεδουλευμένων και επιδομάτων και άλλες διεκδικήσεις της έχει κατατεθεί αγωγή στο δικαστήριο, το οποίο εκκρεμεί.

Ενάντια στα σχέδια των αφεντικών εμείς επιλέγουμε να σταθούμε το ένα δίπλα στο άλλο.

Σε πείσμα των καιρών προτάσσουμε την αλληλεγγύη μας και συλλογικοποιούμε τα θέλω μας.

Βρισκόμαστε στο πλάι της συναδέλφισσας μέχρι να δικαιωθεί ο αγώνας της.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ Μ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 30/3, στις 19:00, στο ΑΚΝ

θα ακολουθήσει μπαρ οικονομικής ενίσχυσης για τα δικαστικά έξοδα

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ ΣΤΗ Μ.

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/93848/