τι; : συνέλευση θεματική : από :

Δευτέρα 1 Απριλίου 2024 στις 18.00

Ανοιχτή αντισπισιστική συνέλευση

Ημέρα/Ώρα: 1/04/2024 στις 18:00

Τοποθεσία: Αθήνα / θεατράκι πλατεία Πρωτομαγιάς

Η επόμενη διαδικασία της ανοιχτής αντισπισιστικής συνέλευσης θα γίνει την Δευτέρα 1/4 στις 18:00 στο θεατράκι στην πλατεία Πρωτομαγιάς.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Η Ανοικτή Αντισπισιστική Συνέλευση λειτουργεί με εβδομαδιαίες ανοιχτές συνελεύσεις στην ΑΣΟΕΕ. (Στο παρελθόν είχε τη μορφή πρωτοβουλίας ενάντια στη βιομηχανία γούνας αλλά και στο κυνήγι.)

Η συνέλευση λειτουργεί αυτοοργανωμένα με αδιαμεσολάβητες, οριζόντιες και συλλογικές διαδικασίες. Εξουσιαστικές, ιεραρχικές και παραβιαστικές συμπεριφορές δεν γίνονται ανεκτές.

ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ

  • Η συζήτηση γύρω από την οργάνωση δράσεων αναφορικά με την υπεράσπιση των ζώων, με άξονα την ολική απελευθέρωση και υπό το πρίσμα του αντισπισισμού.
  • Η ζύμωση με αντίστοιχες ομάδες/εγχειρήματα/ατομικότητες αλλά και η διάδοση των αντισπισιστικών ιδεών ώστε να μπορεί κάθε άτομο να έρθει σε επαφή με το πρόταγμα της ολικής απελευθέρωσης. Σε αυτό το πλαίσιο οργανώνονται εκδηλώσεις και προβολές με αντίστοιχο περιεχόμενο.
  • Η πραγματοποίηση εβδομαδιαίων ανοιχτών συνελεύσεων καθώς αναγνωρίζουμε την αναγκαιότητα δημιουργίας τόπων συνάντησης των αγωνιζόμενων με αντιεξουσιαστικά χαρακτηριστικά και εξωθεσμικά μέσα αγώνα.
  • Η σύνδεση (θεωρητική, πολιτική, πρακτική) με τους υπόλοιπους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Ή ΑΣ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ

Οι εκκλήσεις για καλυτέρευση των συνθηκών ζωής των ζώων στη βιομηχανία εκμετάλλευσης τους δεν μας εκφράζουν σε καμία περίπτωση. Καμία συνθήκη ευημερίας δεν μπορεί να αναιρέσει τον εγκλεισμό, τη χειραγώγηση, την εκμετάλλευση της ύπαρξης, την στέρηση της προσωπικής επιλογής και της πηγαίας επιθυμίας για ελευθερία και τελικά τη θανάτωση. Σε αυτά τα ζώα αναγνωρίζουμε τη δυνατότητα εναγρίωσης και ελεύθερης διαβίωσης. Συχνά τα ίδια τα ζώα αποδεικνύουν με την αντίσταση που καταβάλουν ενάντια στους καταπιεστές τους, ότι είναι ενεργά υποκείμενα με εμπρόθετη δράση, που με κάθε ευκαιρία δείχνουν τη δυσφορία τους. Είμαστε αλληλέγγυα σε κάθε πράξη αντίστασης, μικρή ή μεγάλη, που προέρχεται από μεμονωμένες ή συλλογικές προσπάθειες των μη ανθρώπινων ζώων για ελευθερία.

  • Στεκόμαστε απέναντι σε ένα σύστημα που συνεχώς μας επιβεβαιώνει τον εγγενή κατασταλτικό χαρακτήρα του απέναντι σε οτιδήποτε μπορεί να απειλήσει την ευστάθεια και την ύπαρξή του.
  • Αρνούμαστε όλους τους κοινωνικούς ρόλους που μας έχουν αποδοθεί και κάθε αλλοτριωμένη σχέση που βασίζεται σε αυτούς.
  • Αγωνιζόμαστε ενάντια στην εξουσία, την καταπίεση και την εκμετάλλευση.
  • Απορρίπτουμε τον ανθρωποκεντρισμό σε κάθε εκδοχή του και αγωνιζόμαστε ενάντια στο σπισισμό με το ίδιο πάθος που αγωνιζόμαστε ενάντια σε κάθε μορφή διάκρισης.

Ο αγώνας για ολική απελευθέρωση είναι αγώνας για αναρχία

πηγή : email που λάβαμε στις 26 Μαρτίου 21h