τι; : συγκέντρωση θεματική : Πύλος από :

Τρίτη 21 Μαίου 2024 στις 9.00 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση για το κρατικό έγκλημα της Πύλου

Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας

πηγή : https://www.facebook.com/antifasistikikalamat…


1 2 3

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ - ΦΡΟΥΡΙΟ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ

Στις 21 Μαΐου του 2024 έχει οριστεί η δίκη των 9 Αιγυπτίων επιζώντων από το ναυάγιο της Πύλου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας. Οι 9 επιζώντες συνελήφθησαν ελάχιστα εικοσιτετράωρα μετά το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο τον Ιούνιο του 2023, κατηγορούμενοι ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης διακινητών και ως υπεύθυνοι για την πρόκληση του ναυαγίου. Πιο συγκεκριμένα στις 14 Ιούνη του 2023 βυθίστηκε στα ανοιχτά της Πύλου ένα αλιευτικό σκάφος στο οποίο επέβαιναν περισσότεροι από 700 πρόσφυγες και μετανάστες με σκοπό να περάσουν από τη Λιβύη στην Ιταλία. Από το ναυάγιο επέζησαν 104 ενώ 80 ανασύρθηκαν νεκροί. Ο τεράστιος αριθμός των αγνοουμένων σε συνδυασμό με τους νεκρούς μετανάστες αποκαλύπτει το μέγεθος της εγκληματικής διαχείρισης του συμβάντος από το ελληνικό κράτος, με δεδομένο ότι οι ελληνικές αρχές είχαν ειδοποιηθεί αρκετές ώρες πριν για τον κίνδυνο, στον οποίο βρίσκονταν οι επιβαίνοντες του σκάφους αλλά και από το γεγονός ότι μαρτυρίες προσφύγων και μεταναστών που επέζησαν από το ναυάγιο αναφέρουν πως το λιμενικό επιχείρησε να ρυμουλκήσει το σκάφος για να το απομακρύνει από την χωρική αρμοδιότητα διάσωσης του ελληνικού κράτους, με αποτέλεσμα αυτό να βυθιστεί και η πλειοψηφία των επιβαινόντων να μην προλάβει να βγει από τα χαμηλότερα επίπεδα του σκάφους, όπως πολλές μητέρες με τα παιδιά τους. Παρ΄ όλες τις μαρτυρίες, το κράτος θα συλλάβει 9 από τους επιζώντες και θα τους προφυλακίσει με ένα σαθρό κατηγορητήριο, βασισμένο σε ελλειπή στοιχεία. Οι μαρτυρίες των επιζώντων, που καταλογίζουν τις ευθύνες για το ναυάγιο στις λιμενικές αρχές, δεν θα συμπεριληφθούν ποτέ στη δικογραφία. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες το λιμενικό πήρε τις καταθέσεις των 9 επιζώντων θα αμφισβητηθούν από τους συνηγόρους τους. Οι επικοινωνίες, επίσημες και ανεπίσημες, μεταξύ υπηρεσιών, κυβερνήτη και θαλάμου επιχειρήσεων δεν θα καταγραφούν στη δικογραφία και στην ουσία θα εξαφανιστούν. Οι συσκευές κινητής τηλεφωνίας των διασωθέντων αποσπάστηκαν από το Λιμενικό Σώμα και «βρέθηκαν» ενάμιση μήνα αργότερα, «ξεχασμένες» πάνω στο πλοίο που ευθύνεται για τη ρυμούλκηση και το ναυάγιο και παραδόθηκαν, κατόπιν, στο Λιμεναρχείο Κυθήρων. Επίσης η προανακριτική εξέταση για το ναυάγιο θα διαρκέσει μόνο δύο ημέρες και θα κατατεθεί η δικογραφία στην ανακρίτρια, η οποία θα απορρίψει όλα τα αιτήματα των συνηγόρων υπεράσπισης των 9 επιζώντων για συμπλήρωση αποδεικτικών στοιχείων στη δικογραφία. Είναι φανερό ότι το κράτος επιχειρεί τόσο να μετακυλίσει τις δικές του εγκληματικές ευθύνες για το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου στους ίδιους τους επιζώντες όσο και να συγκαλύψει τη δολοφονική του δράση, βρίσκοντας ενόχους ανάμεσα στους κατατρεγμένους και τους απόκληρους.
Η αντιμεταναστευτική και δολοφονική πολιτική του ελληνικού κράτους και της Ευρώπης- φρούριο δεν είναι αποκομμένη από τη δολοφονία των μεταναστών στα ανοιχτά της Πύλου. Από την υπογραφή της συμφωνίας για την επέκταση του φράχτη στον Έβρο κατά 35χλμ, ώστε να "αναβαθμιστεί" περαιτέρω η θωράκιση των εξωτερικών συνόρων της Ελλάδας και κατ' επέκταση και της Ευρώπης, τις παράνομες επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο και τους καθημερινούς πνιγμούς ανθρώπων, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών, όπου στοιβάζονται και φυλακίζονται άνθρωποι σε άθλιες συνθήκες χωρίς καμία ελευθερία μέχρι τα αστυνομικά πογκρόμ εναντίον τους μέσα στις πόλεις, οι πρόσφυγες και μετανάστες έρχονται αντιμέτωποι με την εγκληματική πολιτική του ελληνικού κράτους, που στόχο έχει την αποτροπή εισόδου στην χώρα, παίρνοντας φυσικά την επιλογή της δολοφονίας ανθρώπων που αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον από αυτό του πολέμου, της φτώχειας και της ανελευθερίας. Μια συνθήκη στην οποία βρίσκονται χιλιάδες εκτοπισμένοι, εξαιτίας των πολέμων που διεξάγουν τα πλανητικά αφεντικά στις χώρες τους, για την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων και τη διεύρυνση της σφαίρας επιρροής τους. Εξάλλου η καταδίκη εκατομμυρίων ανθρώπων στην εξαθλίωση, τη φτώχεια, τις αρρώστιες και τον ξεριζωμό αποτελεί την προϋπόθεση για την εξασφάλιση της υπερσυσσώρευσης του πλούτου στα χέρια των παγκόσμιων οικονομικών ελίτ.
Οι εκμεταλλευόμενοι και οι καταπιεσμένοι συνεχίζουν να πληρώνουν με το αίμα τους τη διατήρηση και αναπαραγωγή του βάρβαρου εκμεταλλευτικού καταπιεστικού συστήματος που καταδυναστεύει, δολοφονεί και εξαθλιώνει. Αυτό καταδεικνύουν οι δεκάδες δολοφονίες εργατών στα κάτεργα της σύγχρονης δουλείας. Αυτό αποδεικνύουν περίτρανα οι χιλιάδες νεκροί λόγω της εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας, τα δεκάδες θύματα του κρατικού καπιταλιστικού εγκλήματος στα Τέμπη, οι δολοφονημένοι Ρομά από τα ένστολα καθάρματα της ΕΛΑΣ, οι δολοφονίες μεταναστών και προσφύγων στα υδάτινα και χερσαία σύνορα της Ευρώπης Φρούριο.
Γιατί η διαιώνιση της εξουσίας και των κερδών των οικονομικών και πολιτικών αφεντικών περνά μέσα από την όξυνση της εκμετάλλευσης των φτωχών και των πληβείων, τη λεηλασία της ζωής μας και τη φίμωση και καταστολή όλων όσοι αρνούνται να αποδεχτούν αυτή τη βαρβαρότητα ως τη μόνη προοπτική. Τη βαρβαρότητα όπου πρόσφυγες και μετανάστες είτε θα πνίγονται κατά εκατοντάδες είτε θα φυλακίζονται στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης είτε θα βρίσκονται κυνηγημένοι από μπάτσους και φασίστες μέσα στις πόλεις, εξαθλιωμένοι και αποκλεισμένοι από αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης. Τη βαρβαρότητα όπου δεκάδες άνθρωποι θα δολοφονούνται στα τρένα λόγω των κρατικών δολοφονικών πολιτικών με την παντελή έλλειψη ελέγχου και συντήρησης των δικτύων και της επικοινωνίας μεταξύ των αμαξοστοιχιών, ή θα πεθαίνουν πάνω σε καρότσες ή μέσα στα σπίτια τους περιμένοντας ώρες ένα ασθενοφόρο για να μεταβούν σε νοσοκομείο. Τη βαρβαρότητα όπου δεκάδες εργάτες δεν θα επιστρέφουν ποτέ από το μεροκάματο γιατί η ζωή τους μετριέται από τα αφεντικά και στους υπολογισμούς τους κοστίζει λιγότερο από τη συντήρηση μιας σκαλωσιάς. Στον κόσμο του κράτους και των αφεντικών είμαστε όλοι ξένοι.
Απέναντι στον χρεοκοπημένο κόσμο κράτους και κεφαλαίου, απέναντι στον πόλεμο που έχουν κηρύξει οι κυρίαρχοι στους καταπιεσμένους αυτής της γης, ως αναρχικοί/ές, αγωνιζόμαστε με όπλα μας την ταξική και διεθνιστική αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, προτάσσοντας την οργάνωση της αντεπίθεσης των εκμεταλλευόμενων τάξεων για την ανατροπή του κόσμου του καπιταλισμού και του κράτους. Μαζί με τους ντόπιους, τους μετανάστες και τους πρόσφυγες να αγωνιστούμε συλλογικά και από τα κάτω απέναντι στη φτώχεια, την εξαθλίωση, την καταπίεση και την καθυπόταξη, να δυναμώσουμε και να περιφρουρήσουμε τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις που βρίσκονται στο στόχαστρο της καταστολής και να οργανώσουμε νέες. Ενάντια στον φασισμό, τη μισαλλοδοξία, τον πόλεμο, την καταστολή και την εκμετάλλευση η Υπόθεση της παγκόσμιας Κοινωνικής Επανάστασης, της οικοδόμησης μιας νέας κοινωνίας ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας πάνω στα συντρίμμια του κόσμου της εξουσίας… είναι πάντα ζωντανή!

ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕΣ ΔΙΩΞΗΣ ΤΩΝ 9 ΕΠΙΖΩΝΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ
ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΠΑΡΤΧΑΪΝΤ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ-ΦΡΟΥΡΙΟ, ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΡΑΧΤΩΝ
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ,
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Συγκεντρώσεις:
Δευτέρα 20/5, Καμάρα, 19.00
Τρίτη 21/5, δικαστήρια Καλαμάτας, 9.00

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση - Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

πηγή : email που λάβαμε στις 19 Μαΐου 14h


1 2 3

21 Μαΐου - Δίκη των 9 της Πύλου - Καμία συγκάλυψη για το μεγαλύτερο κρατικό ρατσιστικό έγκλημα

Σχεδόν έναν χρόνο μετά τη δολοφονία 600 και πλέον μεταναστ(ρι)ών από το ελληνικό Λιμενικό στην Πύλο, θα ξεκινήσει η δίκη των 9 Αιγυπτίων μεταναστών που είναι προφυλακισμένοι από την ημέρα του ναυαγίου, με κατηγορίες για παράνομη διακίνηση και πρόκληση ναυαγίου. Επειδή είναι η πρώτη δίκη που σχετίζεται με το κρατικό έγκλημα της Πύλου, η δίκη των 9 αποτελεί μια κομβική στιγμή για το κίνημα που απαιτεί δικαιοσύνη για τους νεκρούς και τερματισμό των δολοφονικών πρακτικών επαναπροώθησης και συνοριακής βίας.

Σε αυτή τη δίκη το ελληνικό κράτος θα εμφανιστεί ως κατήγορος 9 ανθρώπων που είναι οι ίδιοι θύματα του. Με αυτήν την αντιστροφή των ρόλων θα ξεκινήσει η επόμενη φάση της επιχείρησης συγκάλυψης της ευθύνης του λιμενικού που άρχισε αμέσως μετά την πρόκληση του ναυαγίου. Στη φάση αυτή δρομολογείται η θυσία και άλλων ανθρώπων, πέρα από τους πάνω από 600 που χάθηκαν άδικα και βασανιστικά την 14η Ιουνίου 2023. Οι 9 αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να καταδικαστούν σε ισόβια για να ξεπλυθούν οι δολοφόνοι του ελληνικού κράτους και της ΕΕ και για να διαφυλαχτεί η συνέχιση και επέκταση των δολοφονικών πολιτικών συνοριακής βίας και αποτροπής της μετανάστευσης, παρά το λουτρό αίματος.

Η μέθοδος της αντιστροφής της πραγματικότητας στηρίζεται στη χρήση της νομοθεσίας σχετικά με τη διακίνηση μεταναστών που έχει μετατραπεί σε όπλο κατά των ίδιων των μεταναστ(ρι)ών αλλά και κατά της κοινωνικής αλληλεγγύης. Διαρκώς αυστηροποιούμενη σε όλη την Ευρώπη, έχει ως σκοπό όχι να τιμωρήσει μια πράξη, αλλά να επιβάλει ακραίες ποινές φυλάκισης σε κάποιους ώστε να εκφοβίσει και να αποθαρρύνει κάποιους άλλους από το να προσπαθήσουν να μεταναστεύσουν. Γι' αυτό στην Ελλάδα πάνω από 2100 άτομα βρίσκονται φυλακισμένα, καθώς από κάθε βάρκα ή ομάδα μεταναστ(ρι)ών που εντοπίζεται από το λιμενικό και την αστυνομία συλλαμβάνονται 2-3 ως "διακινητές", με αποτέλεσμα οι καταδικασθέντες για διακίνηση να αποτελούν την 2η μεγαλύτερη και διαρκώς αυξανόμενη κατηγορία κρατούμενων στις ελληνικές φυλακές.

Την ίδια στιγμή, οι κατηγορίες για διακίνηση είναι ένα όπλο για την ηθική απαξίωση, τον εκφοβισμό και την ποινικοποίηση των ανθρώπων της αλληλεγγύης. Είναι συστηματικές και ενορχηστρωμένες οι καμπάνιες δυσφήμισης ανθρώπων της αλληλεγγύης ως διακινητών και σε αυτές συνενώνονται και συνεργάζονται αρμονικά ακροδεξιά τρολ, δημοσιογράφοι, πολιτικοί και κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Η δυσφήμηση περιλαμβάνει πάντα και την απειλή ποινικοποίησης: των διώξεων σκοπιμότητας και της ακόλουθης πολυετούς δικαστικής ομηρείας και, οπωσδήποτε, της "νόμιμης" ή "παράνομης" παρακολούθησης από τις μυστικές υπηρεσίες.

Οι 9 της Πύλου κατηγορούνται με κατασκευασμένες copy-paste καταθέσεις που πάρθηκαν από άλλους ναυαγούς σε συνθήκες κράτησης και υπό τεράστια ψυχολογική πίεση αμέσως μετά το ναυάγιο, ώστε να εξυπηρετήσουν την αφήγηση του ελληνικού κράτους που μεταθέτει της ευθύνη πρόκλησης του ναυαγίου σε "καθάρματα διακινητές". Παρότι η αφήγηση αυτή έχει διαψευστεί ακόμη και από τους πιο κοντινούς συμμάχους της κυβέρνησης όπως η Frontex, η επιχείρηση συγκάλυψης θα συνεχιστεί, με ακόμα μεγαλύτερη ένταση, όσο το ελληνικό κράτος βρίσκεται σε πίεση.

Δεν υπάρχει χρόνος για εφησυχασμό. Για τους 9 της Πύλου, στη δίκη αυτή κρίνεται η ζωή και το μέλλον τους. Στη δίκη αυτή όμως κρινόμαστε κι όλες-οι-α εμείς. Δοκιμάζεται η αξιοπρέπεια και ο πυρήνας της κοινωνικής αλληλεγγύης, της ικανότητας μας να σταθούμε πραγματικά πλάι σε όσους έχουν βρεθεί με τον πιο σκληρό τρόπο αντιμέτωποι με την κρατική μηχανή.

Λευτεριά στους 9 της Πύλου!

Όχι σε νέες θυσίες ανθρώπων για τη συγκάλυψη του εγκλήματος του ελληνικού κράτους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Να δώσουμε τέλος στις δολοφονικές πρακτικές των επαναπροωθήσεων και της βίας στα σύνορα.

Ελευθερία Μετακίνησης, Δικαίωμα Παραμονής

Την Τρίτη 21/05 θα δώσουμε το παρόν στα δικαστήρια Καλαμάτας από τις 9πμ!

Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στα pushbacks και τη συνοριακή βία

πηγή : email που λάβαμε στις 20 Μαΐου 00h