Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014 στις 18.00

9 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Διαδήλωση ενάντια στο κράτος μόνιμης έκτακτης ανάγκης

πηγή : https://athens.indymedia.org/calendar/event.p


1 2 3 4 5 6 7 8 9

πηγή: https://athens.indymedia.org/calendar/event.php?id=49034


1 2 3 4 5 6 7 8 9

πηγή: https://athens.indymedia.org/calendar/event.php?id=49004


1 2 3 4 5 6 7 8 9

κάλεσμα : Αναρχικοί από τη Δυτική Αθήνα

ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ..Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ...

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 6/2-18.00 (!)

Αναρχικοί από τη Δυτική Αθήνα...

πηγή : https://athens.indymedia.org/calendar/event.p...


1 2 3 4 5 6 7 8 9

ΚΑΤΩ Η ΤΡΟΜΟΥΣΤΕΡΙΑ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καταγγέλλει την κυβέρνηση Σαμαρά -Βενιζέλου, τις δυνάμεις καταστολής του Δένδια για τις τρομοκρατικές εισβολές στα σπίτια «γνωστών αγνώστων» αγωνιστών. Oι τρομοκρατικές επιχειρήσεις ενάντια σε αγωνιστές και οι έρευνες στα σπίτια τους, σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές κι η αναστάτωση της οικογενειακής ζωής τους, παράλληλα με τις απαγορεύσεις των διαδηλώσεων και την εκ νέου δημόσια «υπόθαλψη» των ναζιστών της Xρυσής Aυγής από τις κρατικές αρχές και την αστυνομία, -όπως έδειξε η περίπτωση της βεβήλωσης του τόπου δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και η επίθεση στο Pεσάλτο με επιβλέποντες την ομάδα ΔI.AΣ- ένα μόνο σκοπό έχουν: να τσακίσουν το αγωνιστικό φρόνημα της νεολαίας και της εργατικής τάξης και να δώσουν ένα προληπτικό χτύπημα καθώς ωριμάζουν οι όροι μιας επαναστατικής κοινωνικής εξέγερσης ενάντια στα δολοφονικά μνημόνια, την μαζική ανεργία, την πείνα και εξαθλίωση.

Κουρελιάζοντας τα πολιτικά δικαιώματα και τις ελευθερίες η αστυνομία και η αντιτρομοκρατική κάτω από τις εντολές της κυβέρνησης δείχνει μόνο τον φόβο της απέναντι στην εργατική τάξη, τους καταπιεσμένους και αποκλεισμένους.

Δηλώνουμε στα πειθήνια όργανα της τρόικας που εξοντώνει τον λαό στη φυλακή των μνημονίων, πως οι ελευθερίες μας κερδήθηκαν με αίμα, ανατρέποντας την αστυνομικό-στρατιωτική χούντα και την δεξιά καραμανλική αυταρχία και δεν θα χαλαλιστούν στον κάθε Δένδια, τον υπουργό που στέκεται πάνω από τα νεκρά γυναικόπαιδα, τους δολοφονημένους μετανάστες στο Φαρμακονήσι, και κάνει στοχασμούς για την… «ποιότητά» τους.

Καλούμε τον λαό να αντισταθεί μαζικά και αποφασιστικά στην κρατική βία και τρομοκρατία, τον φασισμό, το ρατσισμό και την εθνικιστική παράνοια.

Kάτω η κυβέρνηση των Mνημονίων και των τραπεζιτών, του ακροδεξιού εσμού των σαμαράδων, φαήλων και μπαλτάκων και των εκφυλισμένων βενιζελικών Πασόκων.

Kάτω η Eυρώπη - Φρούριο των αφεντικών, των οργανωτών των ιμπεριλιστικών πολέμων που εξολοθρεύουν και εξανδραποδίζουν τους λαούς της Aσίας και της Aφρικής.

Όχι στη χρήση του στρατηγείου της Λάρισας σαν ορμητήριο για την ιμπεριαλιστική επέμβαση στην κεντρική Aφρική.

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

ΠΕΜΠΤΗ 6 ΦΛΕΒΑΡΗ. 6:00 μ.μ. Σύνταγμα

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα

πηγή: http://www.eek.gr/index.php/repression/2363-kato-i-tromoysteria-kai-i-astynomiki-tromokratia


1 2 3 4 5 6 7 8 9

κάλεσμα : Α

Διαδήλωση ενάντια στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης.

Σε μια εποχή που οι κυρίαρχοι το μόνο που έχουν να προσφέρουν είναι λεηλασία των από τα κάτω, φτώχεια, εξαθλίωση, μιζέρια και θάνατο' είναι λογικό το καθεστώς έκτακτης ανάγκης να μην αποτελεί εξαίρεση αλλά κανόνα. Οι πολιτικοί διαχειριστές προκειμένου να διαφυλάξουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου εξαπολύουν όλο το κατασταλτικό μηχανισμό τους για να καταστείλουν και να τρομοκρατήσουν όσους ορθώνουν το αναστημά τους ενάντια στη βαρβαρότητα που βιώνουμε καθημερινά στους δρόμους, στα εργασιακά κάτεργα, στα σχολεία και τις σχολές, στα "σωφρονιστικά" κολαστήρια, στα αιματοβαμμένα σύνορα της Ευρώπης φρούριο και σε κάθε χώρο όπου ζουν οι από τα κάτω.

Σήμερα λοιπόν το κράτος εξαπολύει τους σύγχρονους μπουραντάδες της συμμορίας Δ και τους δολοφόνους των ματ εναντίον των διαδηλώσεων, στέλνει τις αγέλες των ασφαλιτών να εισβάλλουν στα σπίτια αναρχικών, τους φασίστες να επιτίθενται στους πιο αδύναμους προλετάριους, κτίζει ακόμα πιο ψηλές φυλακές για όσους αγωνίζονται και προσπαθεί να σπείρει το τρόμο με οποιοδήποτε μέσο προκειμένου να συντηρήσει ένα καθεστώς καταπίεσης και εκμετάλλευσης.

Ας ορθώσουμε το αναστημά μας ενάντια στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό. Μέσα από αυτοοργανωμένους και ριζοσπαστικούς αγώνες να πάρουμε θέση μάχης ενάντια στο κράτος, τα αφεντικά και τους λακέδες τους. Να οργανωθούμε και να παλέψουμε για την ανατροπή του καθεστώτος εκμετάλλευσης και καταπίεσης. Να εντείνουμε την ταξική και κοινωνική αντεπίθεση, για την κοινωνική απελευθέρωση, για την αναρχία και το κομμουνισμό.

πηγή : https://athens.indymedia.org/calendar/event.p...


1 2 3 4 5 6 7 8 9

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΫΣΤΕΡΙΑ, ΝΑ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Η ακροδεξιά κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μην έχοντας άλλο μέσο χειραγώγησης των λαϊκών τάξεων, που βιώνουν τη μνημονιακή λαίλαπα και την αφαίρεση στοιχειωδών δικαιωμάτων τους, το μόνο που διαθέτει είναι«ασφάλεια και τάξη», επιχειρώντας να εμφανίσει την αδυναμία της ως «προσήλωση στη νομιμότητα» και, βεβαίως, «προστασία της δημοκρατίας».

Η ακροδεξιά κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μην έχοντας άλλο μέσο χειραγώγησης των λαϊκών τάξεων, που βιώνουν τη μνημονιακή λαίλαπα και την αφαίρεση στοιχειωδών δικαιωμάτων τους, το μόνο που διαθέτει είναι«ασφάλεια και τάξη», επιχειρώντας να εμφανίσει την αδυναμία της ως «προσήλωση στη νομιμότητα» και, βεβαίως, «προστασία της δημοκρατίας».

Έτσι, απογειώνει την κρατική καταστολή και συγκροτεί την «γκρίζα ζώνη» εξορίζοντας σε αυτή ολόκληρες κοινωνικές κατηγορίες: άνεργους, επισφαλώς εργαζόμενους, άστεγους, μετανάστες, πρόσφυγες, ανασφάλιστους, φυλακισμένους, τοξικοεξαρτημένους, ψυχικά ασθενείς… Όμως, εκτός από κοινωνικός κανίβαλος, είναι και «πονηρός πολιτευτής». Γι' αυτό, πρωτίστως, προειδοποιητικά και παραδειγματικά, στοχοποιεί όλους όσοι αγωνίζονται, αντιστέκονται, είναι όρθιοι: απαγόρευση διαδηλώσεων, αθρόες προσαγωγές, συλλήψεις, δίκες, κτηνώδεις εισβολές σε σπίτια αναρχικών, αφαιρέσεις αδειών κρατουμένων, προετοιμασία φυλακών υψίστης ασφαλείας, κατασυκοφάντηση και περαιτέρω διακρίσεις σε βάρος των πολιτικών κρατουμένων - αυτοί, εξάλλου, αποτέλεσαν ανέκαθεν, με κορωνίδα το τρομοκαλοκαίρι του 2002, την αιχμή του δόρατος της κρατικής τρομοκρατίας, το «δοκιμαστικό σωλήνα» κάθε μορφής κράτους έκτακτης ανάγκης.

Με αυτές τις σκέψεις -και εκτιμώντας ότι όσο πλησιάζουν οι εκλογές η εμφυλιοπολεμική τρομοϋστερία και καταστολή θα κλιμακώνονται- ,πολιτικές οργανώσεις της Αριστεράς, κινήσεις για τα δικαιώματα, συλλογικότητες από τον αντιεξουσιαστικό και αναρχικό χώρο, καθώς και ανένταχτοι-ες αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια ανοιχτή και ενωτική Πρωτοβουλία Αντίστασης και Αλληλεγγύης. Για:

•Να αγωνιστούμε στο δρόμο -και παντού- κατά της τρομοϋστερίας και της κρατικής καταστολής.

•Να παίρνουν άδειες εξόδου από τη φυλακή όλοι ανεξαιρέτως οι κρατούμενοι∙ να σταματήσει το «σωφρονιστικό» σύστημα να είναι μηχανή εξόντωσης ανθρώπινων σωμάτων και ψυχών∙ για να μη φτιαχτούν φυλακές υψίστης ασφαλείας και εμπεδωθεί η ναζιστική αρχή της συλλογικής ευθύνης.

•Να τελειώνουμε με τις διώξεις αγωνιστών-ριών, το χτύπημα των καταλήψεων και των αυτόνομων χώρων, την περιστολή του δικαιώματος στην απεργία και τη διαδήλωση, για να καταργηθούν οι τρομονόμοι και ο κουκουλονόμος.

•Να σταματήσουν οι διακρίσεις σε βάρος των πολιτικών κρατουμένων (καθεστώς απομόνωσης, παντελής διακοπή αδειών εξόδου, εκδικητικές μεταγωγές κ.λπ.) και να τους παρέχονται, όπως και σε όλους τους φυλακισμένους, όσα προβλέπουν οι ισχύοντες νόμοι: μεταφορά σε αγροτικές φυλακές, ημιελεύθερη διαβίωση κ.λπ. - Το ύψος της ποινής καθορίζεται στο δικαστήριο, δεν μπορεί κατά τη διάρκεια της έκτισής της να επαναπροσδιορίζεται με κριτήριο το είδος της κατηγορίας για την οποία καταδικάστηκαν.

Σε αυτό το πλαίσιο, προγραμματίζουμε μια σειρά παρεμβάσεων στο επόμενο διάστημα, με πρώτες τη συμμετοχή στην αντικατασταλτική διαδήλωση την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου στις 6μ.μ. στο Σύνταγμα και την πραγματοποίηση πολιτικής εκδήλωσης, με θέμα «Όψεις της κρατικής τρομοκρατίας: Από τις διώξεις διαδηλωτών μέχρι την καταστολή των αναρχικών και από την εγκατάλειψη των φυλακισμένων ως την εξόντωση των πολιτικών κρατουμένων, το κράτος- τρομοκράτης είναι εδώ» την επόμενη Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου στις 7μ.μ. στο Πολυτεχνείο.

Πρωτοβουλία Αντίστασης και Αλληλεγγύης

πηγή: https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1515053


1 2 3 4 5 6 7 8 9

ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ

Κάθε μέρα κρατικής δράσης επιβεβαιώνει το καθεστώς εκτάκτου ανάγκης το οποίο οδηγεί και ενισχύει την κατάσταση εξαίρεσης προλειαίνοντας το έδαφος του ολοκληρωτισμού. Καμιά πλέον «νομική» προστασία δεν είναι ικανή να εμποδίσει την επιβολή της εξουσίας πάνω στην κοινωνία και ιδιαίτερα στον κόσμο της αντίστασης που συνεχώς διευρύνεται στο βαθμό που η καπιταλιστική κρίση έχει επιφέρει τελειωτικό χτύπημα στο κοινωνικό δεσμό που συγκροτούνταν στην ψευτοενότητα της «ευημερίας» και του καταναλωτισμού.

Με οποιοδήποτε πρόσχημα το κράτος αποδεικνύει τη μόνιμη στρατηγική της επέκτασής του σε βάρος της κοινωνίας και των ατόμων και φυσικά των συνακόλουθων πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων που υπήρξαν η βάση συγκρότησης του σύγχρονου εξουσιαστικού μοντέλου. Επανέφερε από το δισάκι το παραδοσιακό πρόσχημα του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας» για να εκσυγχρονίσει και να επιβάλλει ένα ανανεωμένο Δίκαιο του εχθρού.

Παράδειγμα 1

Μέχρι τώρα έχει εισβάλει σε δεκάδες σπίτια ατόμων που συμμετέχουν στα κοινωνικά κινήματα, μέσα σε ένα πλαίσιο «αντιτρομοκρατικής» υστερίας η οποία δίνει στην αστυνομία 'ελευθέρας' στον «κατοχυρωμένο» ιδιωτικό χώρο. Μέχρι τώρα οι έρευνες στα σπίτια δεν απέφεραν όχι μόνο τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, αλλά τίποτα. Απολύτως τίποτα. Ωστόσο η ένταση της επιδρομής της αστυνομίας στα σπίτια δεν έχει κοπάσει. Γιατί;

Παράδειγμα 2

Με πρόσχημα την άρνηση του Χ. Ξηρού να επιστρέψει στη φυλακή απειλεί να καταργήσει τις άδειες των κρατουμένων θέτοντας το σώμα του φυλακισμένου σε διαρκή εγκλεισμό και τιμωρία και μετατρέποντας τον κρατούμενο σε στρατοπεδευμένο και γυμνό άνθρωπο. Αυτή είναι μια γνώριμη και οικεία στην ιστορία της εξουσίας τακτική, η οποία συχνά επιστρατεύεται ως ένα από τα βέλη της φαρέτρας της. Και μάλιστα στην Ελλάδα, όπου το ποσοστό «απώλειας» από τις παρεχόμενες άδειες είναι πολύ πιο κάτω από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο. Γιατί;

Παράδειγμα 3

Θέτει σε εμφανή εξαίρεση τους πολιτικούς κρατουμένους καταργώντας άμεσα τις άδειες ενώ ταυτόχρονα υπογειοποίησε την κράτησή τους πολλαπλασιάζοντας το μαρτύριο του εγκλεισμού. Ταυτόχρονα και για να επιβαρύνει την απελπισία υποσχέθηκε φυλακές υψίστης ασφαλείας αποκόπτοντας στην ουσία κάθε επαφή με τον έξω κόσμο (επισκεπτήρια, συγγενείς κ.λπ.). Γιατί;

Αυτά τα 'γιατί' έχουν απαντηθεί και υπήρξαν πάντα το λυμένο αίνιγμα της ιστορίας. Η εξουσία στηρίζεται στη δυνατότητα της καταπίεσης, το κράτος στην δυνατότητα της εξαίρεσης. Με αυτά τα όπλα, τα δικαιώματα του ανθρώπου, τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα γενικότερα βρίσκονται σε μια διαδικασία διαρκούς αναπροσαρμογής που καθορίζεται από το συμφέρον αναπαραγωγής του κράτους.

  • Ενάντια στην περιστολή των αδειών και στις φυλακές υψίστης ασφαλείας
  • Αντίσταση στην τρομοϋστερία και την κρατική καταστολή
  • Καμιά διάκριση σε βάρος των πολιτικών κρατουμένων

ΠΟΡΕΙΑ: ΠΕΜΠΤΗ 6 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΩΡΑ 6ΜΜ

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας

πηγή: http://ak2003.gr/%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/2014-02-05-15-39-51.html


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Συγκέντρωση ενάντια στις τρομοεισβολές

ΑΘΗΝΑ, Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014, 18:00

καταληψη στρουγκα (strouga@espiv.net)

συνταγμα

Διοργάνωση: στρουγκα

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ' ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Εδώ και ένα μήνα, με πρόφαση την απόδραση του Χρ. Ξηρού, σε κλίμα τρομοϋστερίας, οι ιθύνοντες της Αντιτρομοκρατικής εισβάλλουν καθημερινά σε σπίτια αγωνιστών με πρόσχημα ανύπαρκτες "ανώνυμες καταγγελίες για κατοχή εκρηκτικών".

Στο στόχαστρο των «αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων» έχουν μπει άτομα που συμμετέχουν ενεργά σε αυτοοργανωμένα εγχειρήματα και καταλήψεις. Άτομα που είναι ενεργά κομμάτια του λαϊκού κινήματος. Προφανής στόχος των εισβολών, που πλέον υπερβαίνουν τις 50, είναι να στοχοποιήσουν και να τρομοκρατήσουν τον κόσμο αυτό.

Δυστυχώς γι' αυτούς, οι δημιουργοί αυτής της "στρατηγικής της έντασης", οι ίδιοι οι εμπνευστές των εισβολών, είναι καταδικασμένοι ν' αποτύχουν. Γιατί κάθε τέτοιο περιστατικό δεν φοβίζει κανέναν. Αντίθετα, μας εξοργίζει. Μας οδηγεί να κινούμαστε με μεγαλύτερη συνέπεια προς την ανατρεπτική και αγωνιστική δράση.

Γιατί τρομοκρατία δεν είναι ούτε ο Ξηρός, ούτε ο Μαζιώτης. Τρομοκρατία είναι η φτώχεια, η εξαθλίωση, οι απολύσεις, οι άνεργοι, οι άστεγοι, η καταστολή. Η ίδια η βαρβαρότητα που βιώνουμε στην καθημερινότητα.

Κι επειδή σήμερα το τοπίο ξεκαθαρίζει στη σκέψη όλο και περισσότερων, επειδή όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται και βιώνουν στο πετσί τους την πραγματικότητα, δε θ' αργήσει η στιγμή που όλοι αυτοί θα αρχίσουν ν΄ αντιδρούν. Δε θα αργήσει η στιγμή που το ποτάμι των πολλών θα τους παρασύρει.

Να είμαστε όλοι, στις 6μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος.

Να δώσουμε ένα τέλος στις τρομοεισβολές σε σπίτια αγωνιστών.

http://strouga.espivblogs.net/2014/02/06/tromoeisboles-syntagma/

http://strouga.espivblogs.net/

πηγή : https://athens.indymedia.org/calendar/event.p...