Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014 στις 18.30

Αντιφασιστική συνάντηση

Οι εκλογές στις 18 Μάη και 25 Μάη έφεραν ξανά στο προσκήνιο τη φασιστική απειλή με την άνοδο των ποσοστών των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Στην Γαλλία το φασιστικό Εθνικό Μέτωπο της Μαρί Λεπέν και στη Βρετανία το ρατσιστικό Κόμμα Ανεξαρτησίας ήταν πρώτα στις κάλπες για τις ευρωεκλογές. Η ανάγκη το αντιφασιστικό κίνημα να εντείνει τη πάλη είναι επίκαιρη όσο ποτέ.

Η άνοδος των νεοναζί της Χρυσής Αυγής δεν έπεσε από τον ουρανό.H κύρια πηγή που την τροφοδοτεί είναι η συντριπτική πτώση της ΝΔ που βουλιάζει στη κρίση της. Οι νεοναζί είχαν και έχουν την στήριξη της ΝΔ του Σαμαρά και των Μπαλτάκων που φρόντισαν να στείλουν το μήνυμα στο Αρειο Πάγο για την ανακήρυξη της συμμετοχής τους στις εκλογές ενώ ταυτόχρονα κωλυσιεργούν την έρευνα για την «εγκληματική οργάνωση» με κίνδυνο την αποφυλάκιση των έγκλειστών δολοφόνων της συμμορίας. Τους στήριξαν εφοπλιστές και επιχειρηματίες. Τα ίδια τα ΜΜΕ έτρεξαν να πάρουν συνεντεύξεις από τους νεοναζί για τη προβολή τους καλλιεργώντας την εικόνα ότι τάχα «άλλαξε η Χρυσή Αυγή.»

Τους άνοιξε το δρόμο η κυβέρνηση με την ρατσιστική ατζέντα, όχι μόνο του Σπηλιωτόπουλου κατά του τζαμιού στην Αθήνα αλλά και του ίδιου του Σαμαρά που αναγόρευσε σε κεντρικό θέμα το κυνήγι των μεταναστών στην προεκλογική του φιέστα στο Σύνταγμα.

Το αντιφασιστικό κίνημα και η ΚΕΕΡΦΑ μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα συνέχισε να δίνει τη μάχη στις γειτονιές για την απομόνωση των νεοναζί που αναγκάστηκαν να αποσύρουν τα τάγματα εφόδου και να φορέσουν την προβιά του εκλογικού κόμματος διαμαρτυρίας.

Μπροστά μας βρίσκονται μεγάλες μάχες για να τους απομονώσουμε. Το αντιφασιστικό κίνημα μαζί με την αριστερά και τα συνδικάτα έχουν την δύναμη να τους βάλουν στο περιθώριο.

Να κλείσουν το δρόμο στις απόπειρες τους να χτυπήσουν την αριστερά με διώξεις , όπως αυτή σε βάρος των τριών της Εργατικής Αλληλεγγύης, της Κ.Θωίδου, του Π.Γκαργκάνα, του Τ.Αναστασιάδη που δικάζονται στις 12 Ιούνη μετά από την χρυσαυγίτικη μήνυση και την αγωγή στο ποσό των 40.000 κατά άτομο διότι υπεράσπισαν με άρθρο το δικαίωμα στην ιθαγένεια.

Στις 14 Ιούνη στο Λονδίνο, αγωνιστές του αντιφασιστικού κινήματος θα βρεθούν για να πάρουν πρωτοβουλίες σε πανευρωπαϊκή κλίμακα.

Σας καλούμε να πάρετε μέρος στην ανοιχτή συγκέντρωση στις 2 Ιούνη ώστε να οργανώσουμε τα βήματα του αντιφασιστικού κινήματος και να πάρουμε τις πρωτοβουλίες για να κλείσουμε το δρόμο στους νεοναζί.

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/2013-09-08-22-14-42/2013-09-08-23-06-21/2013-09-08-23-06-54/item/973-2-6-30-40