Τρίτη 15 Ιουλίου 2014 στις 19.30

Συνέλευση δράσεων για το Ελληνικό

Η Συνέλευση Δράσεων για το Ελληνικό καλεί τους κατοίκους και τις συλλογικότητες των γειτονικών προαστίων αλλά και όλου του λεκανοπεδίου σε συζήτηση για τις στρατηγικές, τις κατευθύνσεις και τις μορφές των δράσεών μας.

Μετά απο μία σύντομη παύση της δράσης μας, μέλη της συνέλευσης δράσεων για το Ελληνικό βρεθήκαμε και έχοντας επίγνωση των δυσκολιών της περιόδου αλλά και της σημασίας της ύπαρξης μιας ανοιχτής κίνησης ατόμων και κατοίκων απο τα κάτω, αποφασίσαμε να κάνουμε κάλεσμα για διεύρυνση και ενοποίηση των αγώνων μας με στόχο την ανασύσταση αλλα και αναβάθμιση της παρουσίας μας, ενάντια στα σχέδια της Lamda development για την περιοχή του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Το διάστημα της διακοπής της δράσης μας, τα επιχειρηματικά συμφέροντα που νέμονται την δημόσια γη του πρώην αεροδρομίου δεν έμειναν με τα χέρια σταυρωμένα. Αφού πέτυχαν την αγορά της Ελληνικό Α.Ε. απο το ΤΑΙΠΕΔ, τώρα οργανώνουν συνεντεύξεις τύπου στις οποίες μιλάνε για θέσεις εργασίας, στήριξη στις υπάρχουσες κοινωνικες υπηρεσίες, "αναβάθμιση" του παραλιακού μετώπου και ανάπτυξη μητροπολιτικού πάρκου.

Προσποιούνται κοινωνικό πρόσωπο ενώ βλέποντας την απουσία οποιουδήποτε ανταγωνιστικού κινήματος προσπαθούν να αποσπάσουν την κοινωνική συναίνεση.

Την ίδια στιγμή ανακοινώνουν ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και νοσοκομεία καθώς και πρότυπο επιχειρηματικό πάρκο εκτός απο τα ήδη γνωστά εμπορικά κέντρα, πολυτελή ξενοδοχεία και καζίνο.

Ετοιμάζουν μια έκταση κλειστή για τους κατοίκους και ελκυστική για τους επιχειρηματίες και τους πλούσιους.

Αντί λοιπόν να πνιγόμαστε στην απάθεια και την υποταγή, ας επιλέξουμε τον δρόμο της αντίστασης στο ξεπούλημα των ζωών μας και της δημόσιας γης.

Καλούμε συλλογικότητες και κατοίκους του λεκανοπεδίου να πλαισιώσουν την συνέλευση με σκοπό να συνδιαμορφώσουμε δράσεις και να διεκδικήσουμε αυτά που ήδη μας ανήκουν.

Προσκαλούμε σε συζήτηση - συνέλευση, την Τρίτη 15/7,στις 19.30, στο χώρο αλληλεγγύης και δράσης Υπόστεγο, 25ης Μαρτίου 38 στην Αργυρούπολη, για την οργάνωση της στρατηγικής και των δράσεών μας.

Προτείνουμε:

  • Πάρκο υψηλού πρασίνου
  • Καμία οικοπεδοποίηση
  • Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα σε βάρος της ζωής και της ελευθερίας μας
  • Ελεύθερη πρόσβαση στο χώρο & στην παραλία
  • Προάσπιση των κοινωνικών υπηρεσιών που βρίσκονται στον χώρο

Συνέλευση Δράσεων για το Ελληνικό

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/52078/