Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014 στις 9.00 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στις 3 απολυμένες τηλεφωνήτριες

OnLine Sales: Απολύσεις και εξώδικα σε όποιον διαμαρτύρεται, οργανώνεται και διεκδικεί

Στις 16 Ιουνίου, ημερομηνία συζήτησης στο Σώμα ΕΠιθεώρησης Εργασίας Αθήνας των απολύσεων των τριών συναδελφισσών από την εταιρεία OnLineSales, ο εργοδότης δεν εμφανίστηκε ούτε δια του αντιπρόσωπου του, με την αιτιολογία ότι ο εκπρόσωπός του, εν προκειμένω ο δικηγόρος του, είχε άλλη υποχρέωση. Η συζήτηση αναβλήθηκε για τις 14 Ιουλίου, 9 π.μ. στο ΣΕΠΕ Αθήνας, Αγησιλάου 10.

Στο μεσοδιάστημα, ο εργοδότης κινήθηκε ακόμα πιο επιθετικά, όχι μόνο στις απολυμένες συναδέλφους, αλλά και στη συλλογικότητά μας. Συγκεκριμένα, απέστειλε εξώδικο με πολλαπλούς παραλήπτες όπου καταφέρεται ενάντια στις συναδέλφους και τη συνέλευσή μας, εγκαλώντας μας για συκοφαντική δυσφήμηση του ίδιου και ζητώντας από τη διαχειριστική ομάδα Cybrigade του κινηματικού server espiv, στον οποίο φιλοξενείται το blog μας, και το Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου βρίσκεται ο εν λόγω server, να γνωστοποιηθούν τα στοιχεία των μελών των Proledialers, να κατέβουν συγκεκριμένες αναρτήσεις που αφορούν τον ίδιο κι άλλα τέτοια "δημοκρατικά". Τη Δευτέρα 7/7/2014, ο πρύτανης του Πάντειου Πανεπιστημίου έδωσε εντολή να τεθεί εκτός λειτουργίας ο espiv . Η άμεση κινητοποίηση της Cybrigade και μελών της συνέλευσής μας είχε ως αποτέλεσμα την επαναλειτουργία του server εντός 24ώρου.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι οι τακτικές εκφοβισμού και φίμωσης των εργαζόμενων από τον εργοδότη, με αφετηρία τις απολυμένες και τη συνέλευσή μας, δεν θα βρουν πρόσφορο έδαφος. Οι αυθαιρεσίες και η τρομοκρατία των εργοδοτών στα τηλεφωνικά κέντρα είναι γενικευμένο φαινόμενο με την πλήρη κάλυψη του κράτους και θα μας βρίσκουν πάντοτε ενωμένους απέναντί τους.

Ο ιδιοκτήτης και δερβέναγας Νίκος Ηλίας ξέρει ποιοι είμαστε. Αντίστοιχα και εμείς ξέρουμε πολύ καλά ποια είναι η OnLine Sales και ορισμένες από τις τακτικές που χρησιμοποιεί, όπως:

  • η μη απόδοση αντιγράφου της σύμβασης εργασίας στους εργαζόμενους για να μην ξέρουν συνειδητά τι έχουν υπογράψει και τι δικαιώματα απορρέουν από αυτή,
  • η εν κρυπτώ μετατροπή των συμβάσεων με μειωμένο ημερομίσθιο,
  • η υποχρέωση υπογραφής από τους εργαζόμενους αποδείξεων μισθοδοσίας εν ώρα δουλειάς και κατά τη διάρκεια κλήσεων με τους πελάτες χωρίς αναγραφή ποσού, το οποίο συμπληρώνεται εκ των υστέρων και περιέργως(;) μειωμένο,
  • οι απλήρωτες υπερωρίες (που μετά τις πρόσφατες παρεμβάσεις μας φαίνεται ότι σταμάτησαν, πάντως),
  • η συνεχής ανακύκλωση εργαζομένων και άλλα πολλά.

Έχουμε κάνει συλλογικά την επιλογή μας και έχουμε διαλέξει συνειδητά στρατόπεδο. Είμαστε με το πλευρό των εργαζόμενων και των ανέργων των τηλεφωνικών κέντρων που διεκδικούν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, μισθούς και δικαιώματα. Μεταξύ αυτών των τηλεφωνικών κέντρων, που η παραπάνω συνθήκη που διεκδικούμε είναι ανύπαρκτη, είναι και το μαγαζί που διοικεί ο ίδιος. Για όλους αυτούς τους λόγους, λοιπόν…

Καλούμε σε:

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στην Επιθεώρηση Εργασίας (Αγησιλάου 10) στις 14 Ιουλίου, στις 9 το πρωί, όταν και θα εξετάζονται οι υποθέσεις των τριών συναδελφισσών μας.

Απαιτούμε:

Άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδελφισσών μας

Άμεση καταβολή των οφειλουμένων

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ, ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ

ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΕΣ

ANTIΣΤΑΣΗ-ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΚΑΤΕΡΓΑ

Proledialers-Τηλεφωνητ(ρι)ές

Ιούλιος 2014

ΥΓ. Θα επανέλθουμε τις προσεχείς ημέρες με αναλυτική ανακοίνωση για το πολιτικό θέμα με τον espiv

πηγή : http://proledialers.espivblogs.net/2014/07/09


1 2 3

Σε συνέχεια της χθεσινής παύσης λειτουργίας

Η παρουσία μελών από τη διαχειριστική ομάδα Cybrigade και εκπροσώπων από τους proledialers στο ίδρυμα ήταν αρκετή, ώστε ο server να τεθεί ξανά σε λειτουργία. Αυτή η προσπάθεια φίμωσης των εκατοντάδων συλλογικοτήτων που χρησιμοποιούν τις υποδομές του espiv απετράπη. Κάτι τέτοιο, βέβαια, δε σημαίνει ότι θα σταματήσουν μελλοντικές ανάλογες απόπειρες είτε από τις Αρχές ή και από ιδιώτες. Επειδή το espiv δεν είναι ιδιοκτησία μιας διαχειριστικής ομάδας, αλλά μια υποδομή που ήδη ένα μεγάλο μέρος του κινήματος χρησιμοποιεί, ο αγώνας υπεράσπισής του μας αφορά όλες και όλους. Απέναντι στις προσπάθειες επίθεσης στους αγώνες του εργατικού κινήματος, στις υποδομές του ανταγωνιστικού κινήματος και στις νησίδες ελεύθερης έκφρασης και λόγου, η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Στηρίζουμε το κάλεσμα των proledialers για τη Δευτέρα 14/7 στις 9:00 στην Επιθεώρηση Εργασίας, Αγησιλάου 10.

English: https://espiv.net/en/node/238

Cybrigade

πηγή: https://espiv.net/node/235


1 2 3

OnLine Sales: Απολύσεις και εξώδικα σε όποιον διαμαρτύρεται, οργανώνεται και διεκδικεί

Λάβαμε και αναδημοσιεύουμε από την εργατική συλλογικότητα Proledialers - Τηλεφωνητ(ρι)ές την ανακοίνωση τους σχετικά με την προκλητική συμπεριφορά του ιδιοκτήτη του call center της OnLine Sales.

Ο εν λόγω εργοδότης απέστειλε εξώδικο με πολλαπλούς παραλήπτες που καταφέρεται ενάντια στις συναδέλφους που τον έχουν πάει στην Επιθεώρηση Εργασίας και στους Proledialers, εγκαλώντας τους για συκοφαντική δυσφήμηση του ίδιου και ζητώντας από τη διαχειριστική ομάδα Cybrigade του κινηματικού server espiv, στον οποίο φιλοξενείται το blog, και το Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου βρίσκεται ο εν λόγω server, να γνωστοποιηθούν τα στοιχεία των μελών των Proledialers και να κατέβουν συγκεκριμένες αναρτήσεις που αφορούν τον ίδιο. Αυτή του η απαίτηση εισακούστηκε από τον Πρύτανη του Παντείου με αποτέλεσμα ο espiv.net να... πέσει τη Δευτέρα, αλλά να ανέβει ξανά ύστερα από δυναμική απαίτηση μελών του espiv και των Proledialers που ξεκαθάρισαν στον Πρύτανη και στο εν λόγω αφεντικό ότι τέτοιες αυθαίρετες πρακτικές φίμωσης θα έχουν την απάντηση που τους αξίζει.

Στηρίζουμε και εμείς με τη σειρά μας τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Επιθεώρηση Εργασίας (Αγησιλάου 10), τη Δευτέρα 14 Ιουλίου, στις 09:00, όπου και θα εξεταστούν οι υποθέσεις τριών πρώην εργαζόμενων της εταιρείας. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΣΗΕΑ

πηγή: http://katalipsiesiea.blogspot.gr/2014/07/online-sales_9.html