Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014 στις 18.00

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

Πορεία ενάντια στη λειτουργία των γραφείων της χρυσής αυγής στο Μαρούσι

Την Πέμπτη 24/7 καλείται συγκέντρωση - πορεία στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μαρούσι ενάντια στο άνοιγμα γραφείων της Χ.Α στο Μαρούσι.

Την αφίσα συνυπογράφουν: Κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου, Κατάληψη Κτήματος Πραποπούλου, Αντιφασιστική πρωτοβουλία στα βόρεια, Αναρχική Ομάδα Αμαρουσίου, Συνέλευση Κατοίκων Αμαρουσίου, Σε τροχιά σύγκρουσης και μεμονωμένοι αντιφασίστες/στριες

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

πηγή : email που λάβαμε στις 21 Ιούλιος 17h


1 2 3 4 5 6

Όλοι και όλες στην αντιφασιστική διαδήλωση την Πέμπτη 24 Ιούλη, 6μμ στον Σταθμό του ΗΣΑΠ Μαρουσιού

Έξω οι φασίστες από τις γεοτονιές μας - Να κλείσουν ΤΩΡΑ τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Μαρούσι

Την Παρασκευή 11 Ιούλη οι νεοναζοί της Χρυσής Αυγής ανακοίνωσαν αιφνιδιαστικά το άνοιγμα των γραφείων τους στο Μαρούσι ύστερα από το κλείσιμό τους στο Ν. Ηράκλειο κάτω από την πίεση του αντιφασιστικού κινήματος και της τοπικής κοινωνίας.
Τα γραφεία της Χρυσής Αυγής δεν είναι γραφεία ενός «νόμιμου» πολιτικού κόμματος, είναι γραφεία μιας ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης και αποτελούν ορμητήριο για να ξεκινούν τις δολοφονικές επιθέσεις τους σε μετανάστες και αγωνιστές του κινήματος και για αυτό πρέπει να κλείσουν!
Το Ν.Ηράκλειο μας έδωσε το παράδειγμα! Μετά από δύο χρόνια επίμονου αντιφασιστικού αγώνα με μεγάλες διαδηλώσεις με σωματεία, συλλογικότητες και το λαό της γειτονιάς και συνεχείς δράσεις από την πρώτη κιόλας στιγμή που εμφανίστηκαν τους αναγκάσαμε να «φύγουν νύχτα»! Έχουμε τη δύναμη να τους διώξουμε και από το Μαρούσι και από κάθε γειτονιά που προσπαθούν να ρίξουν το δηλητήριό τους!
Κάτω από τη πίεση του κινήματος η ηγεσία της Χρυσής Αυγής είναι αυτή τη στιγμή στη φυλακή, δικάζεται για εγκληματική οργάνωση, ενώ κλείνουν το ένα γραφείο μετά το άλλο.
Η τοπική κοινωνία του Μαρουσιού έδωσε την πρώτη απάντηση την Παρασκευή 11/7 αμέσως μετά την γνωστοποίηση του ανοίγματος των γραφείων με συγκέντρωση στον ΗΣΑΠ και έξω από τα γραφεία, έχοντας να αντιμετωπίσει και τους «φίλους» της Χρυσής Αυγής, τα ΜΑΤ, που με χημικά επιτέθηκαν στους αντιφασίστες! Την Δευτέρα 14/7 σωματεία, δημοτικές παρατάξεις, συλλογικότητες και ανένταχτοι αγωνιστές του Μαρουσιού και των γύρω περιοχών αποφασίσαμε την μαζική και συντονισμένη δράση μας για το κλείσιμο των γραφείων με πρώτες κινητοποιήσεις την Παρασκευή 18 Ιούλη στις 6μμ, πικετοφορία στο σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μαρούσι και την Πέμπτη 24 Ιούλη διαδήλωση προς στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
Την στιγμή που οι εργάτες γης της Μανωλάδας διεκδικούν την καταδίκη του αφεντικού Βαγγελάτου και των μπράβων του, έχοντας μπροστά μας έναν αντιφασιστικό Σεπτέμβρη,με κορύφωση το διήμερο 18 κα 19 Σεπτέμβρη, να μην αφήσουμε τους νεοναζί να ανοίξουν γραφεία και να έχουν παρουσία ούτε στο Μαρούσι ούτε πουθενά!

Όλοι και όλες στην αντιφασιστική διαδήλωση που καλούν σωματεία, συλλογικότητες και φορείς ενάντια στο άνοιγμα των γραφείων της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής στο Μαρούσι την Πέμπτη 24 Ιούλη, 6μμ στον Σταθμό του ΗΣΑΠ Μαρουσιού!

Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Βορείων

πηγή: http://www.antiracismfascism.org/index.php/2013-09-08-22-14-42/2013-09-08-23-06-21/2013-09-08-23-06-54/item/1021-24-6


1 2 3 4 5 6

Γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Μαρούσι; Ούτε για αστείο!

Ναι,καλά καταλάβατε…
..δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στη γειτονιά μας τα γραφεία αυτών που δολοφόνησαν τον Παύλο και τον Σαχζάτ,αυτών που έχουν επιτεθεί κατα καιρούς σε μετανάστες-στριες αλλά και στα μαγαζιά τους και στα σπίτια τους,αυτών που στάζουν ρατσιστικό δηλητήριο και η κυρίαρχη ιδεολογία τους είναι το μίσος απέναντι σε οτιδήποτε διαφορετικό από αυτούς.
Δε θα αφήσουμε στο Μαρούσι χώρο σε ένα κόμμα-συμμορία-οργάνωση-(πείτε το όπως θέλετε) που ο ρόλος του αναβαθμίστηκε μέσα στη συγκεκριμένη ιστορική χρονική στιγμή ώστε να διαδραματίσει εξελίξεις ενάντια στον κόσμο του αγώνα αλλά και ενάντια στη μερίδα αυτή της κοινωνίας, η οποία έχει δεχτεί όλο αυτόν τον οχετό των τελευταίων ετών.Το κράτος της μόνιμης έκακτης ανάγκης τους ''έβαλε'' στη βουλή και τους ''έβγαλε'' στο δρόμο γνωρίζοντας πολύ καλα τη χρησιμότητα τους αυτή τη στιγμή και αυτοί πιστοί στις επιταγές των αφεντικών τους,κάνουν τη δουλειά που τους αναλογεί.
Αυτό που ξεκίνησαν την Παρασκευή 11/7,βγάζοντας ανακοίνωση μόλις το μεσημέρι πως το βράδυ έχουν εγκαίνια με τόσο ''εκλεκτούς'' ομιλητές,θα πρέπει να γνωρίζουν πως θα έχει κοντά ποδάρια.Ήδη οι αντιφασίστες-στριες της περιοχής-κι όχι μόνο-έκαναν την επίσκεψη τους για να τους δείξουν από την πρώτη μέρα τι θα ακολουθήσει στην καθημερινότητα τους.Επίσης,την ίδια μεταχείριση θα λάβουν κι όσοι τους επέτρεψαν την εγκατάσταση τους κι όσοι θα τολμήσουν να τους ενισχύσουν με οποιοδήποτε τρόπο.
Όλα τα παραπάνω δεν έιναι ούτε απειλές,ούτε προειδοποιήσεις…
…είναι δέσμευση απέναντι στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια,την ελευθερία,στην ισότητα,τη διαφορετικότητα,το δικαίωμα για ζωή πως αυτοί θα φύγουν από τη γειτονιά μας,το Μαρούσι,πριν καλά καλά τον καταλάβουν.
Κι όλος αυτός ο αγώνας που ξεκινάει και στην περιοχή μας ενάντια στους φασίστες δεν είναι υπόθεση κάποιων ειδικών,αλλά έιναι υπόθεση όλων αυτών που τα παραπάνω έιναι κάτι περισσότερο απο άχρηστες λέξεις σε ένα χαρτί.

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ,ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 24/7 ΣΤΟΝ ΗΣΑΠ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Αντιφασιστική Πρωτοβουλία στα Βόρεια

πηγή: http://antifavoreia.espivblogs.net/2014/07/20/%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B9-%CE%BF/


1 2 3 4 5 6

Να κλείσουν τα γραφεία των νεοναζί στο Μαρούσι


Μετά την αιφνιδιαστική κίνηση της «Χρυσής Αυγής» να ανοίξει γραφεία στο Μαρούσι (Κηφισίας και Μαραθωνοδρόμου), υπήρξε άμεση αντίδραση από συλλογικότητες και πολίτες με στόχο τον συντονισμό των δράσεων για το κλείσιμο των γραφείων της νεοναζιστικής - δολοφονικής οργάνωσης. Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά συμμετέχει και στηρίζει :
Πέμπτη 24 Ιουλίου, 6:00μμ: μεγάλη αντιφασιστική πορεία για το κλείσιμο των γραφείων της Χρυσής Αυγής στο Μαρούσι
ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ
Αντιφασιστικός Συντονισμός επιτροπών-πρωτοβουλιών-συλλογικοτήτων Αθήνας-Πειραιά

πηγή: http://antifasistikossyntonismos.blogspot.gr/2014/07/blog-post_19.html


1 2 3 4 5 6

Ολοι-ες στο Μαρούσι

Ολοι-ες στον Σταθμο του Αμαρουσίου την πέμπτη 24/7

Οταν παλεύεις με τα τέρατα επιβάλεται να γινεις τερας..

Στην σημερινη συνθήκη,οπου επιβάλλεται η σύγκρουση με τους φασιστες της χρυσης αυγης (και οχι μονο)προταγμα μας ειναι η δημιουργια αντιφασιστικών πυρηνων αντιστασης και επιθεσης στις γειτονιες.

Προσφατα ανοιξαν στην κηφισιας στο Μαρουσι γραφεια της χρυσης αυγης.

Ενα νεο μέτωπο σύγκρουσης δημιουργήθηκε για εμάς.

Παλεύουμε για να μεινει η γειτονιά μας καθαρη απο τους νεοναζι.

Πισω φασιστες..Εμπρος συντοφοι

Αντιφασιστικές Περιπολίες

Βορειων Προαστειων/Πυρηνας Βριλλισιων

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/52294/


1 2 3 4 5 6

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

Στις 14 Ιουλίου, συγκεντρωθήκαμε στο Μαρούσι εκπρόσωποι από πολλούς φορείς και συλλογικότητες του Μαρουσιού και άλλων Δήμων των βόρειων προαστίων, αλλά και απλοί συμπολίτες μας.
Αφορμή γι' αυτό ήταν η αιφνιδιαστική κίνηση της «Χρυσής Αυγής» στις 11 Ιουλίου, να ανοίξει στο Μαρούσι (Κηφισίας και Μαραθωνοδρόμου), με απόλυτη μυστικότητα, τα γραφεία του βόρειου τομέα της. Τα εγκαίνια τους ήταν επεισοδιακά καθώς για να τους προστατεύσουν, επιστρατεύτηκαν 4 διμοιρίες ΜΑΤ αλλά και άλλες δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ για πρώτη φορά γίναμε μάρτυρες χρήσης χημικών στις γειτονιές του Μαρουσιού.

Τα γραφεία αυτά είναι τα ίδια που διατηρούσε μέχρι πριν λίγο καιρό στο Ηράκλειο και τα οποία αναγκάστηκε να κλείσει, κάτω από τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και την λαϊκή κατακραυγή. Θέλει να τα χρησιμοποιεί ως "ορμητήριο" επιθέσεων απέναντι σε μετανάστες, αγωνιστές αλλά και απλούς πολίτες. Το ίδιο έκανε στο Ηράκλειο αλλά και σε άλλες γειτονιές της Αθήνας και της Ελλάδας.
Γνωρίζουμε ότι στόχος της εγκληματικής οργάνωσης δεν είναι το σύστημα αλλά αυτοί που πλήττονται περισσότερο από την κρίση, την ανεργία και την εξαθλίωση. Στόχος της δεν είναι η προστασία των «Ελλήνων» αλλά να γίνει το Μαρούσι κέντρο φιλοξενίας της μαφίας.

Δεν ξεχνάμε ότι οι νεοναζί ευθύνονται για εγκληματικές επιθέσεις σε μετανάστες. Δεν ξεχνάμε ότι η Χρυσή Αυγή δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν. Μπορούμε να τους σταματήσουμε!
Πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα! Ξέρουμε ότι η δύναμη του λαού μας και ο αγώνας για δημοκρατία είναι πολύ δυνατότεροι από τα "τσιράκια του συστήματος". Όπως αποδείχτηκε και σε άλλες περιοχές, με πιο πρόσφατο παράδειγμα στο Ν. Ηράκλειο, μετά από τις κινητοποιήσεις των κατοίκων, συλλογικοτήτων και πολλών αντιφασιστικών κινήσεων, οι νεοναζί αναγκάστηκαν να κλείσουν τα γραφεία τους. Έτσι να γίνει κι εδώ!
Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες στο Μαρούσι και στην ευρύτερη περιοχή, καλούμε κάθε αντιφασιστική κίνηση, συλλογικότητα, σωματείο και φορέα της περιοχής, να απομονώσουν τους φασίστες της Χ. Α. Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Μαρούσι.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 6:00μμ (σταθμός ΗΣΑΠ στο Μαρούσι)

Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής είναι ανεπιθύμητοι και στο Μαρούσι

Ούτε στο Μαρούσι, ούτε πουθενά, έξω οι φασίστες από κάθε γειτονιά

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ

πηγή : http://epitropikifisias.blogspot.gr/2014/07/24-6.html