Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014 στις 21.00

Προβολή ντοκιμαντέρ: Κραυγές στο μπετόν

Ένας αγώνας για αξιοπρέπεια, που κράτησε σχεδόν ένα μήνα. Το μήνα πριν την
εξέγερση του Δεκεμβρη 08, για το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Η ταινία περιγράφει τα αιτήματα, τις κινήσεις αλληλεγγύης στον αγώνα των φυλακισμένων το Νοέμβρη του 2008.Στο τέλος γίνεται μια αναφορά στο πώς «χτίστηκε» ο αντιτρομοκρατικός νόμος στην Ελλάδα.
Είναι άγνωστο το πώς οργανώθηκε ένας αγώνας από τη βάση, στις 22 φυλακές της ελληνικής επικράτειας. Ένας αγώνας μακριά από ρατσιστικές διακρίσεις με καθαρά ταξικά χαρακτηριστικά. 10000 κρατούμενοι ανεξάρτητα από θρησκεία, φύλο ή εθνικότητα διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στις απάνθρωπες συνθήκες των φυλακών χρησιμοποιώντας το τελευταίο τους όπλο, το ίδιο τους το σώμα.
Σήμερα η κατάσταση στις ελλ. φυλακές είναι ακόμα πιο δραματική από το 08, λόγω «οικονομικής κρίσης». Οι υποσχέσεις για αποσυμφόρηση των φυλακών συνεχίζονται και τίποτε δεν γίνεται πραγματικά και πολλές απεργίες πείνας, μικρότερης έκτασης, έχουν γίνει από τότε.
Μέσα από πολύχρονους αγώνες οι κρατούμενοι έχουν πολιτικοποιηθεί και ενωθεί, κατανοώντας από πρώτο χέρι τι συμβολίζει ο εγκλεισμός τους εκεί μέσα, στην παρούσα κοινωνική οργάνωση. Την εκδικηση, την τιμωρία, τον παραδειγματισμό. Το κράτος μπορεί να χρησιμοποιεί την προπαγάνδα, να δικάζει και τους πολιτικούς του αντιπάλους σαν εγκληματίες του ποινικού δικαίου, αφού του είναι αδύνατον να παραδεχτεί φωνές αντίδρασης στη «δημοκρατία» του.
Εμείς από την άλλη φωνάζουμε, ούτε ποινικοί, ούτε πολιτικοί,
Μπουρλότο και φωτιά σε κάθε φυλακή και σε ό,τι μας χωρίζει!

πηγή : https://www.facebook.com/events/1431973497090959/?ref=22