Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014 στις 17.30

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Ε όχι και τη Λυσιστράτη! Η Λυσιστράτη θα έκανε μποϊκοτάζ! (Συγκέντρωση στο ίδρυμα Μ. Κακογιάννη)

bds-campaign-spain

Να ακυρωθούν οι εκδηλώσεις της Ισραηλινής Πρεσβείας και του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ, που είναι συνένοχα στην παράνομη κατοχή και εποικισμό των παλαιστινιακών εδαφών.

Με νωπό ακόμα το αίμα από τις ισραηλινές σφαγές στη Λωρίδα της Γάζας, όπου οι νεκροί Παλαιστίνιοι ξεπέρασαν τους 2.100 η ισραηλινή πρεσβεία έχει το θράσος να εμφανίζεται ως χορηγός καλλιτεχνικών εκδηλώσεων μεταξύ των οποίων και παράστασης εμπνευσμένης από τη Λυσιστράτη!

Συγκεκριμένα το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης σε συνεργασία με το τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ και την υποστήριξη της Πρεσβείας του Ισραήλ διοργανώνουν Σεμινάρια και Εργαστήρια για το Θέατρο από τις 3 έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2014 και παρουσιάζουν την παράσταση Lysistrata-X στις 11 έως 13 Σεπτεμβρίου 2014.

Και μόνο η υποστήριξη της Πρεσβείας του ισραηλινού απαρτχάιντ θα ήταν αρκετή για να αντιδράσουμε σε αυτές τις εκδηλώσεις, σεβόμενοι το κάλεσμα της Παλαιστινιακής Καμπάνιας για Ακαδημαϊκό και Πολιτιστικό Μποϊκοτάζ του Ισραήλ (PACBI), το οποίο υποστηρίζουν, πέραν από πλήθος καλλιτεχνών και ακαδημαϊκών ανά τον κόσμο, τόσο η ισραηλινή ομάδα Boycott from within (Μποϊκοτάζ εκ των έσω, δηλαδή υποστήριξη του μποϊκοτάζ από ισραηλινούς πολίτες) όσο και εκατοντάδες εβραίοι επιζώντες ή απόγονοι επιζώντων του ολοκαυτώματος.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ όπως και όλα τα ισραηλινά πανεπιστήμια είναι ένας ισραηλινός ακαδημαϊκός θεσμός που υποστηρίζει άμεσα την κατοχή.

  • Το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο είναι άμεσα συνένοχοστις ισραηλινές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου. Συγκεκριμένα, το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ έχει αποκτήσει παρανόμως ένα μέρος των 3.345 στρεμμάτων της παλαιστινιακής γης που έχουν κατασχέσει οι ισραηλινές αρχές κατοχής από το 1968, ένα χρόνο μετά την έναρξη της στρατιωτικής κατοχής της Λωρίδας της Γάζας και της Δυτικής Όχθης (στην οποία συμπεριλαμβάνεται η Ανατολική Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ). Στο κομμάτι αυτό χτίστηκαν η πανεπιστημιούπολη και οι φοιτητικές εστίες στο Όρος Σκοπός. Οι Παλαιστίνιοι αντέδρασαν, αλλά ισραηλινό δικαστήριο, όπως ήταν αναμενόμενο, αποφάσισε υπέρ του ισραηλινού κράτους και του πανεπιστημίου. Η νομική βάση της παρανομίας του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ έγκειται στο γεγονός ότι αυτή η γη είναι μέρος της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, η οποία σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο εντάσσεται στα κατεχόμενα εδάφη. Η μονομερής προσάρτηση από το Ισραήλ της κατεχόμενης Ανατολικής Ιερουσαλήμ στο Κράτος του Ισραήλ και η εφαρμογή της ισραηλινής εσωτερικής νομοθεσίας σε αυτή, αποτελούν παραβιάσεις της 4ης Σύμβασης της Γενεύης και έχουν καταγγελθεί επανειλημμένα ως άκυρες από τη διεθνή κοινότητα, καθώς και από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με την απόφαση 252 (21 Μαΐου του 1968). Μεταφέροντας Ισραηλινούς (προσωπικό και φοιτητές) να εργαστούν και να ζήσουν σε κατεχόμενη παλαιστινιακή γη, το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο παραβιάζει το Άρθρο 49 της 4ης Σύμβασης της Γενεύης περί μεταφοράς άμαχου πληθυσμού σε κατεχόμενα εδάφη (εποικισμός).
  • Επιπλέον, μέχρι πριν από λίγο καιρό, αντιπρόεδρος εξωτερικών σχέσεων του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουαλήμ ήταν ο Carmi Gillon, πρώην Διευθυντής των Υπηρεσιών Γενικής Ασφάλειας (γνωστών και ως Σαμπάκ ή Σιν Μπετ), που είναι ιδιαιτέρως διαβόητες για τα βασανιστήρια και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Παλαιστινίων. Το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ είχε προχωρήσει στοδιορισμό του σε αυτήν την κομβική θέση, παρότι κάποια χρόνια νωρίτερα, την εποχή που είχε διοριστεί πρεσβευτής του Ισραήλ στη Δανία, οι μεγαλύτερες διεθνείς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων είχαν ζητήσει, το μεν Human Rights Watch τη μη αποδοχή του διορισμού του εκ μέρους της Δανίας, η δε Διεθνής Αμνηστία τη διερεύνηση και, εφόσον προκύψουν στοιχεία, τη δίωξή του για εγκλήματα του διεθνούς δικαίου. Φέτος το Γενάρη, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Δανία για να παραστεί σε προβολή του ντοκιμαντέρ The Gatekeepers στο οποίο πρωταγωνιστεί, αναγκάστηκε να φύγει άρον-άρον φοβούμενος ενδεχόμενη σύλληψη εξαιτίας μήνυσης που υποβλήθηκε εναντίον του για διάπραξη εγκλημάτων.
  • Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ είναι μεταξύ των ισραηλινών πανεπιστημίων που στήριξαν τις τωρινές σφαγές στη Λωρίδα της Γάζας, διεξάγοντας καμπάνιες αλληλεγγύηςκαι ενθαρρύνοντας τους Ισραηλινούς στρατιώτες που σκότωναν άμαχους στη Γάζα.
  • Το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ εμπλέκεται επιπλέον και σε εγκλήματα κατά της παλαιστινιακής πολιτιστικής κληρονομιάς, και συγκεκριμένα εμπλέκεται στηνκλοπή δεκάδων χιλιάδων βιβλίων από παλαιστινιακές βιβλιοθήκες που κατέληξαν στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου, η οποία αργότερα έγινε η Εθνική Βιβλιοθήκη του Ισραήλ.

Τι θα έλεγε η Λυσιστράτη για όλα αυτά; - «Μποϊκοτάζ!»

  • Καλούμε το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης να ακυρώσει τη συνεργασία με το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ και την Ισραηλινή Πρεσβεία. Δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε την ειρωνεία του να διοργανώνει εκδήλωση για το Θέατρο του Καταπιεσμένουτην ίδια ώρα που συνεργάζεται με εγκληματίες. Επίσης δεν μπορούμε να μην υπενθυμίσουμε ότι στο παρελθόν το ίδρυμα Μ. Κακογιάννης έχει γίνει χώρος διαμαρτυρίας αλληλέγγυων στους Ζαπατίστας, εξαιτίας της διοργάνωσης εκδήλωσης με τη συμμετοχή της Πρεσβείας του Μεξικού.
  • Καλούμε επίσης όσους/ες δήλωσαν συμμετοχή στα εργαστήρια και τα σεμινάρια, να την ακυρώσουν ως μια στοιχειώδη έκφραση αλληλεγγύης στον σφαγιαζόμενο παλαιστινιακό λαό.
  • Καλούμε το κοινό να μποϊκοτάρει την παράσταση-περφόρμανς Lysistrata-X της οποίας η διοργάνωση από το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ με τη στήριξη της ισραηλινής πρεσβείας, αποτελεί αδιανόητη προσβολή στο νόημα του αντιπολεμικού έργου.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ίδρυμα Μ. Κακογιάννης

Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου ώρα 17.30

Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ

Σύλλογος Al Awda για το Δικαίωμα της Επιστροφής Προσφύγων

Πρωτοβουλία Ένα Καράβι για τη Γάζα

Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας

Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

Ένωση Παλαιστίνιων Εργαζόμενων

Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο

Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση


Εξω οι ισραηλινοί φονιάδες από την Ελλάδα!

Ολοι έξω από το ίδρυμα Κακογιάννη, Πειραιώς 206 (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος

την Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη, στις 5:30μμ

Να σταματήσουμε τα θεατρικά σεμινάρια των σιωνιστών εγκληματιών πολέμου

Αυτό ξεπερνά κάθε όριο. Αυτοί που επί 51 μέρες δολοφονούσαν μεθοδικά τον άμαχο πληθυσμό της Γάζας και κατέστρεφαν κατοικίες, νοσοκομεία, δημόσια ιδρύματα, υποδομές, οργανώνουν στην Αθήνα θεατρικά σεμινάρια που θα καταλήξουν σε μια παράσταση βασισμένη στη «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη!

Οι σύγχρονοι ναζί προσπαθούν να κρύψουν τα μαζικά εγκλήματά τους, τη γενοκτονία ενός λαού, βρομίζοντας ένα αντιπολεμικό έργο!

Αυτό το ανοσιούργημα θα διαπραχτεί στο Ιδρυμα Μ. Κακογιάννης, σε συνεργασία με το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ και με τη γενναία χορηγία της σιωνιστικής πρεσβείας στην Αθήνα.

Κάτι ανάλογο έγινε πριν λίγο καιρό στη Θεσσαλονίκη, όπου οι διοργανωτές της Διεθνούς Εκθεσης Βιβλίου, πάντα με τη χορηγία της σιωνιστικής πρεσβείας, επέλεξαν το Ισραήλ ως «τιμώμενη χώρα», προβάλλοντας ως «φιλειρηνιστές» συγγραφείς ακόμη και «γεράκια» της ισραηλινής εισβολής στο Λίβανο το 2006!

Αν τότε η πρόκληση πέρασε με λίγες σχετικά διαμαρτυρίες, τώρα δεν πρέπει να περάσει. Αχνίζει ακόμη το αίμα των αμάχων της Γάζας στους δρόμους και τα ερείπια της Γάζας. Δεν είναι δυνατόν να ανεχτούμε πλέον την παρουσία των σιωνιστών στην Ελλάδα και τη διείσδυσή τους σε κάθε πτυχή της πολιτιστικής ζωής του τόπου. Τέτοιεςεκδηλώσεις είναι ντροπή για τον ελληνικό λαό και δεν πρέπει να επαναληφθούν.

Η πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα είναι ο επίσημος εκπρόσωπος του σιωνιστικού κράτους των ναζιστών δολοφόνων.

Το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ «κάθεται» πάνω σε αρπαγμένη παλαιστινιακή γη, έφτιαξε τη βιβλιοθήκη του αρπάζοντας χιλιάδες βιβλία από παλαιστινιακέςβιβλιοθήκες, έχει στο διοικητικό του προσωπικό ακόμα και στελέχη των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών, αποδεδειγμένους εγκληματίες πολέμου και στη διάρκεια της τελευταίας γενοκτονικής επίθεσης στη Γάζα διοργάνωνε καμπάνιες υποστήριξης του σιωνιστικού στρατού!

Μ' αυτούς συνδιοργανώνει θεατρικά σεμινάρια το Ιδρυμα Κακογιάννης! Μ' αυτούς θα ανεβάσουν τη «Λυσιστράτη» όσοι και όσες επιλέξουν να πάρουν μέρος στα σεμινάρια!

Πριν μερικές μέρες, ο ισπανός προπονητής της «Μακάμπι» του Τελ Αβίβ παραιτήθηκε και επέστρεψε στην πατρίδα του, γιατί δεν μπορούσε να ανεχθεί τη σφαγή των αμάχων της Γάζας. Οι ποδοσφαιριστές της εθνικής ομάδας της Αλγερίας και ένας γερμανός διεθνής ποδοσφαιριστής τουρκικής καταγωγής θέλησαν να δώσουν την αμοιβή τους από τη συμμετοχή στο Μουντιάλ στα παιδιά της Γάζας.

Είναι δυνατόν έλληνες και ελληνίδες άνθρωποι του θεάτρου να κλείσουν με κυνισμό τα μάτια τους και να συμμετάσχουν σε θεατρικά σεμινάρια που οργανώνουν οι σιωνιστές δολοφόνοι;

Αν το κάνουν, αν το Ιδρυμα Κακογιάννης δεν ακυρώσει τα σεμινάρια, αν όσοι και όσες δήλωσαν συμμετοχή δεν την ακυρώσουν, θα νίψουν τα χέρια τους σε ματωμένους νιπτήρες, για να θυμηθούμε τον Μπρεχτ.

Στην Ελλάδα των μνημονίων, του εργασιακού μεσαίωνα, της πολιτικής και κοινωνικής παρακμής, η εξωνημένη αστική διανόηση έχει ευθυγραμμιστεί πλήρως με κάθε πτυχή της υποδούλωσης που ακολουθεί χωρίς δισταγμό η άρχουσα τάξη. Η μείωση των κονδυλίων για την τέχνη και τον πολιτισμό, όμως, δεν μπορεί ν' αποτελέσει δικαιολογία για συνεργασία με τους σιωναζί δολοφόνους του Ισραήλ.

Η πολιτιστική παράδοση του λαού μας άλλους δρόμους υποδεικνύει. Τους δρόμους που χαράχτηκαν στα μαύρα χρόνια της κατοχής και στα πέτρινα χρόνια των διώξεων ενάντια στους αγωνιστές. Τότε που η συντριπτική πλειοψηφία των πνευματικών ανθρώπων και των καλλιτεχνών συντάχθηκε με τη λαϊκή θέληση και φώναξε κι αυτή ότι είμαστε λαός ελεύθερων και όχι ραγιάδων και προσκυνημένων.

Αυτό το φορτίο περνάει από γενιά σε γενιά, περνάει στον κόσμο που αγωνίζεται καθημερινά, στον κόσμο που υπερασπίζεται το δίκιο και τη λευτεριά. Οι Παλαιστίνιοι αιμορραγούν επί σχεδόν εφτά δεκαετίες, αλλά εξακολουθούν να αντιστέκονται. Αυτοί είναι ο φυσικός μας σύμμαχος στον αγώνα για έναν κόσμο χωρίς αδικία και εκμετάλλευση, χωρίς πλούσιους και φτωχούς.

Είναι στοιχειώδες καθήκον αλληλεγγύης προς τον αδελφό παλαιστινιακό λαό, αλλά και συνέπειας έναντι των ελληνικών αγωνιστικών παραδόσεων, να μην επιτρέψουμε στους σιωνιστές να αλωνίζουν στην Ελλάδα, προσπαθώντας να διαβρώσουν την πολιτιστική και ακαδημαϊκή ζωή. Να εξαφανιστούν διά παντός από τον τόπο μας. Να μποϊκοτάρουμε κάθε παρουσία τους, κάθε προσπάθειά τους να δημιουργήσουν εστίες ωραιοποίησης του ναζιστικού καθεστώτος τους και κλίμα απαλλαγής από τα διαρκή εγκλήματά τους.

Σήμερα στα εβραϊκά πανεπιστήμια του Ισραήλ κάθε φωνή υπέρ των Παλαιστινίων φιμώνεται. Κάθε «ανήσυχος» φοιτητής που διαπιστώνει την αλήθεια, ότι το Ισραήλ από την ίδρυσή του το 1948 ακολουθεί συστηματική γενοκτονική πολιτική σε βάρος των Παλαιστινίων και των όμορων αραβικών λαών (συνεχείς εποικισμοί στα συριακά υψώματα του Γκολάν και στα λιβανέζικα αγροκτήματα της Σεμπάα, στήριξη των φασιστών φαλαγγιτών στο Λίβανο τις δεκαετίες του '70 και του '80 και όλων των φασιστικών αραβικών καθεστώτων, όπως του αιμοσταγούς καθεστώτος του στρατηγού Σίσι στην Αίγυπτο και της μοναρχίας του Μαρόκο) και τολμά να αμφισβητήσει την κυρίαρχη θεώρηση, απομονώνεται και διώκεται.

Αρκετοί εβραίοι ακαδημαϊκοί που κατάφεραν να απεγκλωβιστούν από την κυρίαρχη σιωνιστική προπαγάνδα, ανάμεσά τους και ο ιστορικός Ιλαν Πάπε που διώκεται συστηματικά από τους σιωνιστικούς κύκλους σε όλο τον κόσμο και βεβαίως το ίδιο Ισραήλ, καλούν σε μποϊκοτάζ των ισραηλινών πανεπιστημίων, θεωρώντας ότι είναι ο μοναδικός τρόπος για να δημιουργηθούν αντισιωνιστικά, αντικατοχικά ρεύματα μέσα στα πανεπιστήμια του Ισραήλ (http://electronicintifada.net/content/academic-boycott-will-lead-israeli-self-examination/5602, http://electronicintifada.net/content/rare-voice-interview-author-ilan-pappe/6594).

Για όλους αυτούς τους λόγους καλούμε όλους και όλες να δώσουμε βροντερό παρών στη συγκέντρωση έξω από το Ιδρυμα Κακογιάννη (Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου, ώρα 5:30μμ το απόγευμα). Με δεδομένο ότι το κίνημα αλληλεγγύης στην μαχόμενη Παλαιστίνη κάνει ξανά δυναμική εμφάνιση τόσο στη χώρα μας όσο και σε όλη την Ευρώπη, ας είναι αυτή η αρχή για ένα κίνημα που θα τορπιλίζει συνεχώς κάθε απόπειρα συνεργασίας με το ναζιστικό-σιωνιστικό καθεστώς, τους θεσμούς και τα παρακλάδια του.

ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

πηγή : http://intifadagr.wordpress.com/2014/08/29/%c...