Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014 στις 18.00

30 καλέσματα : 1 3 5 7 9 11 13 15 17 19 21 23 25 27 29

Αντιφασιστική Διαδήλωση για τον 1 χρόνο από τη δολοφονία του Π.Φύσσα

1 ΧΡΟΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ

πηγή: http://left.gr/news/ekdiloseis-kai-draseis-sto-plaisio-toy-antifasistikoy-septemvri


ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

κάλεσμα : ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Ο ΝΑΖΙΣΜΟΣ ανώτατο στάδιο του ΚΡΑΤΚΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ

ΠΟΡΕΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 18 6ΜΜ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/52736/


https://athens.indymedia.org/media/cache/0e/36/0e36c46722c4a6c75a12002ff494959f.jpg

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ - ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

ΠΕΜΠΤΗ 18/9, 18.00, πλ. Νίκης (τριγωνάκι-ζαρντέν), Π. Τσαλδάρη

1 ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

Στις 18/9/2013 δολοφονείται ο Παύλος Φύσσας στο Κερατσίνι από τάγμα εφόδου της χρυσής αυγής γιατί όρθωσε το ανάστημά του στη φασιστική πανούκλα. Η δολοφονία αυτή δεν ήταν η αρχή της δράσης της νεοναζιστικής συμμορίας. Είχαν προηγηθεί σωρεία ρατσιστικών επιθέσεων, πογκρόμ και δολοφονιών κατά μεταναστών. Όπως η «εκκαθάριση» από μετανάστες της πλατείας του Αγ. Παντελεήμονα στην Αθήνα το 2009 με τη συνδρομή της αστυνομίας και των αρμόδιων υπουργών και η εγκαθίδρυση ενός λευκού απαρντχάιντ απαγόρευσης διέλευσης ανθρώπων με διαφορετικό χρώμα δέρματος. Όπως το πολυήμερο πογκρόμ υπό την επίβλεψη και στήριξη και πάλι της αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας μετά τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη στην οδό Γ' Σεπτεμβρίου τον Μάιο του 2011. Όπως οι εκατοντάδες αιματηρές επιθέσεις σε δρόμους και σε σπίτια μεταναστών, ανάμεσά τους η επίθεση σε σπίτι αιγύπτιων αλιεργατών το καλοκαίρι του 2012 στο Πέραμα με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός μετανάστη και η δολοφονία του πακιστανού μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα τα ξημερώματα της 17ηςΓενάρη 2013. Είχαν, επίσης, προηγηθεί μέσα στα χρόνια επιθέσεις -εμπρηστικές ή ομάδων κρούσης- κατά αυτοοργανωμένων χώρων, στεκιών και καταλήψεων, όπως η υπόθεση της επίθεσης με μαχαίρια στο αναρχικό στέκι αντίπνοια στις 30/6/2008 κατά την οποία είχαν τραυματιστεί δυο σύντροφοι, που εκδικάζεται στις 19/9 στο πρωτοδικείο της οδού Δέγλερη στην Αθήνα (δυο από τα φασιστοειδή είχαν προσαχθεί τυχαία κατά τη διαφυγή τους και αποδέχτηκαν τη συμμετοχή τους). Ενώ λίγες μέρες πριν τη δολοφονία Π. Φύσσα είχε προηγηθεί η επίθεση κατά συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα.

Η άνοδος της χρυσής αυγής -που για πολλά χρόνια ήταν μια περιθωριακή παρακρατική-νεοναζιστική συμμορία «αγανακτισμένων πολιτών»- και η είσοδος της στο κοινοβούλιο μετά τις εκλογές του Ιούνη 2012 δεν ήταν τυχαία. Προωθήθηκε από τις ίδιες τις συστημικές δυνάμεις (κρατικές υπηρεσίες, κόμματα εξουσίας) ως συμπληρωματικός μηχανισμός τής ολοένα σκληρότερης επίσημης κρατικής αντιμεταναστευτικής πολιτικής κατά των μεταναστών εργατών και προσφύγων πολέμου: καταδιώξεις και θάνατοι στα σύνορα, καθημερινές επιχειρήσεις «σκούπα» (Ξένιος Δίας), απελάσεις, ταπεινώσεις, ξυλοδαρμοί, βασανιστήρια και 18μηνος εγκλεισμός των «χωρίς χαρτιά» σε σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης χωρίς καν το πρόσχημα της τέλεσης κάποιου αδικήματος. Προωθήθηκε ως αντίβαρο στην αυξανόμενη κοινωνική ριζοσπαστικότητα και συγκρουσιακότητα που γέννησε η εξέγερση του Δεκέμβρη 2008 και οι μεγάλες κινητοποιήσεις ενάντια στα μνημόνια κοινωνικής υποδούλωσης και λεηλασίας μετά την άνοιξη του 2010 με αποκορύφωμα τα συγκρουσιακά γεγονότα της 12ης Φλεβάρη 2012. Ως μια δύναμη κρούσης στο δρόμο στη θέση του ΛΑΟΣ που είχε το ρόλο μιας θεσμικής ακροδεξιάς των τηλεοπτικών πάνελ και των κοινοβουλευτικών επερωτήσεων και που θεωρήθηκε ότι «κάηκε» ως συστημικό χαρτί μετά τη συμμετοχή του στην ολιγόμηνη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ τον χειμώνα 2011-12 με πρωθυπουργό τον εκπρόσωπο του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου Λουκά Παπαδήμο. Μια αυτοδιαφημιζόμενη ως αντισυστημική δύναμη -από τα έγκατα του ίδιου του συστήματος, από το λεγόμενο «βαθύ κράτος»: την αστυνομία, τον στρατό, την ΚΥΠ- που αναδείχθηκε κοινωνικά μέσα από τα στημένα ρεπορτάζ για την προστασία των ηλικιωμένων που φοβούνται να πάρουν τη σύνταξη τους από τα τραπεζικά μηχανήματα ανάληψης και την «υπόσχεση» ότι «θα πέσουν σφαλιάρες στα λαμόγια, στους πατριδοκάπηλους, στους προδότες πολιτικούς». Τελικά, όπως ήταν αναμενόμενο, ούτε μια σφαλιάρα δεν έπεσε (εκτός από την θρασύδειλη επίθεση του Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλη) ενώ η «αντισυστημική» οργάνωση ψήφισε στο κοινοβούλιο τη διαγραφή των χρεών των ΠΑΕ, κάθε φοροελάφρυνση για το εφοπλιστικό κεφάλαιο, την πώληση-ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής Τραπέζας στην οποία είναι υποθηκευμένο το μεγαλύτερο μέρος της αγροτικής γης και δημιούργησε άτυπα δουλεμπορικά γραφεία «εύρεσης εργασίας μόνο για έλληνες» με ημερομίσθιο 15 ευρώ.

Η χρυσή αυγή για περισσότερο από ένα χρόνο υπήρξε το αγαπημένο παιδί του συστήματος στην επιχείρηση «ανακατάληψης των πόλεων από τους μετανάστες και τους ταραχοποιούς» όπως την είχε ανακοινώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο του ευρύτερου δόγματος «Νόμος και Τάξη», μέσα σε περιβάλλον καπιταλιστικής κρίσης, επιβολής καθεστώτος έκτακτης ανάγκης και έντονων κοινωνικών-ταξικών αγώνων και συγκρούσεων. Οι κυβερνητικές δυνάμεις και ιδιαίτερα το ακροδεξιό επιτελείο της ΝΔ είχε σταθερές γέφυρες επικοινωνίας μαζί τους, όπως κατέδειξε η περίπτωση Μπαλτάκου, την ίδια στιγμή που χτυπούσε με δριμύτητα τις πολύμορφες αντιφασιστικές κινητοποιήσεις, με χαρακτηριστικότερη κατασταλτική ενέργεια τη σύλληψη και τον βασανισμό 15 αντιφασιστών σε μοτοπορεία στο κέντρο της Αθήνας στις 30/9/2012. Τα ΜΜΕ -που σήμερα τους αποστρέφονται και τους καταδικάζουν- με διαρκή ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, καλέσματα σε τηλεοπτικά πάνελ, επιχειρούσαν για καιρό να εξευγενίσουν την εικόνα της φασιστοσυμμορίας, να «ξεπλύνουν» τη δολοφονική τους δράση και τις πολυεπίπεδες μαφιόζικες δραστηριότητες και εκδουλεύσεις τους, να κάνουν οικεία και τετριμμένη την παρουσία των φασιστών στην πολιτική ζωή και στους δρόμους, να κατοχυρώσουν ως κανονικότητα την ύπαρξη και δράση των ταγμάτων εφόδου. Δεν είναι τυχαίο ότι κορυφαίος συστημικός δημοσιογράφος λίγες μέρες πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα είχε θέσει ρητά το ζήτημα μιας ενδεχόμενης μελλοντικής συγκυβέρνησης με τη συμμετοχή «μιας πιο σοβαρής χρυσής αυγής».

Οι τάσεις αυτονόμησης όμως των φρουρών του συστήματος, οι ολοένα και περισσότερες μονομερείς και απροκάλυπτα δολοφονικές πρωτοβουλίες τους, οι οποίες προσανατολίζονταν πλέον εμφατικά κατά κομμουνιστών και αναρχικών με κίνδυνο για το καθεστώς να προκαλέσουν εκτεταμένες συγκρούσεις, εξεγερτικά γεγονότα και την αναβίωση ενός αιματηρού εμφυλίου έστω και χαμηλής κλίμακας, μετέτρεψαν τη φασιστοσυμμορία από παράγοντα καθεστωτικής σταθερότητας σε παράγοντα αποσταθεροποίησης που έπρεπε να ελεγχθεί και να περιοριστεί. Έτσι γεννήθηκε το πιο σύντομο ανέκδοτο, αυτό του «κρατικού αντιναζισμού», με τις διώξεις και τις προφυλακίσεις που ακολούθησαν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Οι ίδιες συστημικές μηχανές (πολιτικές, οικονομικές, προπαγανδιστικές) που έστησαν τη νομιμοποιητική βάση του φασισμού και πριμοδότησαν τα τάγματα εφόδου, είναι που τώρα -λόγω των απαραίτητων ενδοκαθεστωτικών ανακατατάξεων- πουλάνε αντιφασισμό και κάνουν εκκλήσεις για κοινωνική ομαλότητα. Την ίδια στιγμή που στήνουν παντού στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, φαρμακονήσια και μανωλάδες, φυλακές υψίστης ασφαλείας για τους απείθαρχους και επιβάλλουν κοινωνικά τη γενικευμένη καπιταλιστική ερημοποίηση, την πλέον άγρια εκμετάλλευση και υποταγή των «από κάτω». Όσο για εκείνους που συνεχίζουν να ψηφίζουν, να στηρίζουν ή να σιτίζονται με όποιον τρόπο από τη φασιστοσυμμορία, δεν μπορεί να υπάρχει πλέον καμία επιφύλαξη ή αναστολή, πρόκειται για πατενταρισμένους φασίστες.

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, όμως, δε σηματοδότησε μόνο καθεστωτικές ενέργειες. Τη μέρα μετά τη δολοφονία η οργή ξεχείλιζε σε μια αυθόρμητη και ιδιαίτερα ογκώδη διαδήλωση στο Κερατσίνι κατά τη διάρκεια της οποίας εξελίχθηκαν πολύωρες συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής και επιθέσεις σε καπιταλιστικούς στόχους (τράπεζες, μαυραγορίτικα καταστήματα «αγοράζω χρυσό», παραρτήματα εγχώριων και πολυεθνικών εμπορικών αλυσίδων), με ολιγομελή ομάδα φασιστοειδών να βρίσκονται ακόμα και εκείνη τη μέρα στη γνώριμη θέση τους ανάμεσα στα ΜΑΤ πετώντας πέτρες. Τις επόμενες μέρες, πολύμορφες, δυναμικές, απευθυντικές και δημιουργικές δράσεις αναπτύχθηκαν σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο και σε πολλές άλλες χώρες. Ενώ και σε τοπικό επίπεδο οι δράσεις συνεχίστηκαν, με διοργάνωση τοπικών πορειών, παρεμβάσεων και πολυποίκιλων εκδηλώσεων (προβολές αντιφασιστικών ντοκιμαντέρ, συζητήσεις, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, αντιφασιστικά τουρνούα μπάσκετ και ποδοσφαίρου, γκράφιτι, στένσιλ κ.α.). Δημιουργήθηκαν εκείνες οι σχέσεις συντροφικότητας και αγώνα που βοήθησαν να μην επικρατήσει ο φόβος αλλά η αξιοπρέπεια και η μαχητικότητα. Ενώ ο δημόσιος χώρος επανανοηματοδοτήθηκε ως πεδίο αντίστασης, έκφρασης και ελευθερίας.

Σήμερα, ένα χρόνο μετά, θα βρεθούμε και πάλι στο δρόμο, χωρίς ψευδαισθήσεις και αυταπάτες. Γιατί ο αντιφασισμός δεν είναι ασκήσεις νομιμοφροσύνης, δε χωράει σε δημοκρατικές φιέστες με επικήδειους, σε προσχήματα ανθρωπισμού, σε τηλεοπτικά πανηγύρια. Ο αντιφασισμός είναι οργανικό κομμάτι του καθημερινού αγώνα ενάντια στον αναδυόμενο σύγχρονο ολοκληρωτισμό του κεφαλαίου, του κράτους, των υπερεθνικών μηχανισμών εξουσίας, ενάντια στον πολιτισμό του φόβου, ενάντια στην κατάντια του ρατσισμού, του εθνικισμού, του σεξισμού, είναι ένας ολόκληρος κόσμος που συγκρούεται και ανοίγει περάσματα ανασαίνοντας ελευθερία.

αυτοοργανωμένες κοινότητες αγώνα, δημιουργικότητας, αλληλεγγύης σε κάθε γειτονιά

ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει

κάλεσμα :

  • Συνέλευση της Πλατείας Κερατσινίου Δραπετσώνας
  • Αυτοοργανωμένος χώρος αλληλεγγύης & ρήξης ΡΕΣΑΛΤΟ

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/52741/


ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2014

Αντιφασιστική Μέρα:

Σαββάτο 13/9, 17:30,

Πέραμα,Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη

Αντιφασιστική Πορεία:

Πέμπτη 18/9, 18:00

Παναγή Τσαλδάρη, Κερατσίνι

Η κατάληψη Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης, ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα - Killah P, συμμετέχει και καλεί στις δράσεις του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη.

Καλούμε και συμμετέχουμε στον Αντιφασιστικό Σεπτέμβρη, στη μνήμη του Killah P, δεν καλούμε όμως σε μνημόσυνο, αλλά σε Αντιφασιστική Δράση∙ ενάντια στη λαγνεία του θανάτου και της φυλετικής καθαρότητας, του μίσους και της ρατσιστικής βίας του νεοναζισμού και υπέρ της αυτονομίας, της ελευθερίας και της ζωής. Η δολοφονία έσπασε σιωπές και αμηχανίες και επιβεβαίωσε εκείνο το σύνθημα που λέει ότι "ο φασισμός έρχεται πρώτα για τους 'άλλους' και μετά για όλους".

Δρούμε και αγωνιζόμαστε: Ενάντια στο εκφασισμό του κράτους, το οποίο για να αντιμετωπίσει τους νεοναζί μετατοπίζεται προς την ακροδεξιά και ασκεί ολοκληρωτικές πολιτικές (διαπομπεύσεις οροθετικών γυναικών, διώξεις κινημάτων και χώρων ελευθερίας, στρατόπεδα συγκέντρωσης, φυλακές υψίστης ασφαλείας κ.α.).

Ενάντια στη νεοναζιστική σκόνη που εισβάλει στις σαστισμένες συνειδήσεις και στις φοβισμένες καρδιές των ανθρώπων από τα τηλεοπτικά παράθυρα, τις επιτροπές των αγανακτισμένων κατοίκων στους δρόμους και στις γειτονιές μας, με έναν λόγο μισαλλόδοξο, αλλά και διπλό, διχαλωτό, σαν τη γλώσσα του φιδιού.

Δρούμε και αγωνιζόμαστε για τη Ζωή και την Ελευθερία ενάντια στον Θάνατο.

πηγή : http://votanikoskipos.blogspot.com/2014/09/2014.html


1 χρόνος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την Χρυσή Αυγή… Καμία ανοχή στους νεοναζί - Καμία ανακωχή με τους μηχανισμούς που τους στηρίζουν

Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη 2014 - 6μ.μ Κερατσίνι (Π.Τσαλδάρη) μεγάλη Αντιφασιστική Πορεία·

Προσυγκέντρωση Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας-Πειραιά στις 5 μ.μ. - Παναγή Τσαλδάρη & Λ.Σαλαμίνος(προέκταση της Πέτρου Ράλλη) ·

Κυριακή 21 Σεπτέμβρη στις 6 μ.μ αντιφασιστική συνέλευση, εκδηλώσεις και συναυλία του αντιφασιστικού συντονισμού συλλογικοτήτων με τους The Boogie Traps, Εncardia,Φωτεινή Βελεσιώτου, Φοίβο Δεληβοριά, Νατάσσα Μποφίλιου. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο πάρκο Σελεπίτσαρι (Κερατσίνι) και η συναυλία στο 3οΛύκειο, δίπλα στο πάρκο με ελεύθερη είσοδο.

Σάββατο 8 Νοέμβρη, το πρώτο Πανευρωπαϊκό ραντεβού αντιφασιστικής δράσης. Με μεγάλη συναυλία το Σάββατο 8 Νοέμβρη με τους Justin Sullivan και Dean White από τουςNew Model Army - Baildsa κ.α. και αντιφασιστικές διαδηλώσεις σε γειτονιές και πόλεις της χώρας, τις προηγούμενες μέρες.


Ένας χρόνος έχει περάσει από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη Χρυσή Αυγή. Η δικαστική οδός της «τιμωρίας» που έταξαν οι «αντιφασίστες» Σαμαράς - Βενιζέλος αποδεικνύεται ολοένα και πιο ανεπαρκής μέθοδος για την αντιμετώπιση του φασισμού. Αποθρασυμένα από τον θεσμικό ρατσισμό που αφήνει ελεύθερους τους μπράβους που πυροβολούσαν μετανάστες εργάτες στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας, βάζει στο αρχείο την υπόθεση της δολοφονίας στο Φαρμακονήσι και βαφτίζει «αντιρατσιστικά» νομοσχέδια ποινικοποίησης της «αιρετικής» άποψης, τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, ξαναβγαίνουν παγανιά και στέλνουν στο νοσοκομείο μετανάστες και ομοφυλόφιλους σε πολλές γειτονιές, ενώ αφήνουν την υπογραφή τους ακόμα και σε επιθέσεις σε χώρους αλληλεγγύης όπως το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών στον Πειραιά. Την ίδια ώρα, αποφυλακίζονται οι μαχαιροβγάλτες Σκορδέλη - Ματθαιόπουλος, ενώ οι προτεινόμενες αλλαγές στον ποινικό κώδικα βγάζουν λάδι τη Χρυσή Αυγή. Είναι φανερό πως η μόνη αποτελεσματική αντιμετώπιση των φασιστών είναι η συντονισμένη δράση ενός μαζικού και μαχητικού αντιφασιστικού κινήματος σε κάθε πόλη και γειτονιά, σε κάθε εργασιακό χώρο, σχολείο και σχολή που θα απονομιμοποιεί τους νεοναζί, θα ξεσκεπάσει τους συμμάχους τους, θα διαλύσει τους μηχανισμούς που τους στηρίζουν. Και δεν πρόκειται μόνο για ελληνική υπόθεση…

Τα πρόσφατα αποτελέσματα των ευρωεκλογών έδειξαν πολύ καθαρά το είδος και το μέγεθος της απειλής. Η ιστορία το έχει δείξει πολύ καθαρά και όχι μόνο μία φορά. Τα φασιστικά και ναζιστικά κινήματα ξεκινούν από ολιγομελείς ομάδες, που φορούν το προσωπείο του αντισυστημικού και επιλέγουν ένα εύκολο, «ξένο» ή «διαφορετικό» εχθρό, για να μαζικοποιηθούν και όταν έρθουν στην εξουσία βασικό τους μέλημα είναι το τσάκισμα του κινήματος (εργατικού, λαϊκού) και η εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου που τους χρηματοδοτούσε και τους στήριζε ασύστολα και απροκάλυπτα. Στις σημερινές συνθήκες της βαθιάς κρίσης του καπιταλισμού, του τεράστιου πολιτικού κενού, η επίκληση της ιστορικής μνήμης δεν αρκεί. Χρειάζονται σύγχρονες απαντήσεις στα σημερινά προβλήματα των κοινωνιών συνδεδεμένες με το όραμα της κοινωνικής ανατροπής και ενός κόσμου χωρίς καταπίεση και εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Αυτό δεν μπορούν και δεν θέλουν να το κάνουν κυβερνήσεις υποταγμένες στις οικονομικές ολιγαρχίες των τραπεζιτών και των πολυεθνικών. Ούτε βέβαια οι δικαστές και τα ΜΜΕ που αυτοί διορίζουν και πληρώνουν. Είναι καθήκον του κινήματος σε πανευρωπαϊκή και διεθνή κλίμακα να τσακίσει τα σχέδια του συστήματος και της ακροδεξιάς.
Έχουμε ακόμα το χρόνο και την πλειοψηφία με το μέρος μας. Γιατί το ότι οι ακροδεξιοί και οι νεοναζί αυξάνονται είναι η μια όψη του νομίσματος. Η άλλη όψη είναι ότι οι αντιφασίστες παραμένουν η μεγάλη πλειοψηφία των ευρωπαϊκών κοινωνιών. Τα ακροδεξιά και ναζιστικά κόμματα είναι ακόμα μειοψηφίες και ποσοστά χωρίς αντίστοιχη οργανωτική ανάπτυξη ή δυνατότητα άμεσης μετατροπής σε μαζικά κινήματα. Αυτή η κατάσταση δεν θα διαρκέσει για πάντα. Στην πραγματικότητα δίνουμε έναν αγώνα δρόμου με δύο επιλογές: είτε την παραπέρα ανάπτυξη των νεοναζί και το τσάκισμα του κινήματος είτε το τσάκισμα τους από το κίνημα ώστε να ανοίξει ο δρόμος για ανατροπή του συστήματος και των κυβερνήσεων που το υπηρετούν. Εμείς επιλέγουμε και προτείνουμε τον δεύτερο δρόμο. Μέσα από ένα ενωτικό, μαζικό, διεθνιστικό και μαχητικό αντιφασιστικό κίνημα που να συσπειρώνει όλους και όλες όσους αντιστέκονται με συνέπεια στο σύστημα, τις πολιτικές του και το μακρύ του χέρι το φασισμό.
Σε αυτόν τον αγώνα σας καλούμε.
Θέλουμε να δείξουμε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης ότι το αντιφασιστικό κίνημα είναι η μεγάλη πλειοψηφία. Ότι δεν θα χαρίσουμε τις ελευθερίες και τις κατακτήσεις δεκαετιών στους εχθρούς της ελευθερίας και σε όσους μισούν την διαφορετικότητα των ανθρώπων. Απευθύνουμε ένα πλατύ ενωτικό κάλεσμα σε όλες τις συλλογικότητες του κινήματος και σε ανένταχτους-ες για συμμετοχή σε αυτές τις κινητοποιήσεις.
Ειδικά στον αγώνα κατά του φασισμού δεν χωρούν μικροκομματικές λογικές ή διασπαστικές πρακτικές.
Η δολοφονία του Παύλου είναι μια ξεκάθαρη προειδοποίηση για το που οδηγεί η έλλειψη ενός αντιφασιστικού κινήματος κεντρικά και σε κάθε γειτονιά που να μπορεί να υπερασπίζει τον εαυτό του από τις επιθέσεις των Ναζί.
Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός επιτροπών-πρωτοβουλιών-συλλογικοτήτων Αθήνας-Πειραιά κλείνοντας ένα χρόνο ζωής και συσπειρώνοντας 31 συλλογικότητες από ένα πολύ ευρύ πολιτικό και ιδεολογικό φάσμα είναι ένα ζωντανό παράδειγμα των δυνατοτήτων του κινήματος και της ενωτικής δράσης.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ επιτροπών-πρωτοβουλιών-συλλογικοτήτων Αθήνας-Πειραιά

http://antifacoordination.com/email: antiexfasistikexos.syntoexnismos@gexmail.com

Τηλ. Επικοινωνίας: 6976436302 - 210 3813928 - 210 3306286

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤ/ΛΙΩΝ-ΣΥΛΛ/ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ/ΠΕΙΡΑΙΑ

πηγή : http://antifasistikossyntonismos.blogspot.gr/2014/09/1.html


Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην οδό Παύλου Φύσσα, Κερατσίνι, 18 Σεπτέμβρη, διαδηλώνουμε στο ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα - Προσυγκεντρώσεις

ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλ. Βικτώριας,3μμ
ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ: Σταθμός Άνω Πατησίων, 3μμ
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ: Μετρό Αμπελοκήπων, 3μμ
ΕΞΑΡΧΕΙΑ: Πλ. Εξαρχείων( Τέρμα Θεμιστοκλέους), 3μμ
ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ: ΗΣΑΠ Πετραλώνων, 3μμ
ΚΟΥΚΑΚΙ: ΜΕΤΡΟ Συγγρού-Φιξ, 3μμ
ΚΑΛΛΙΘΕΑ: ΗΣΑΠ Καλλιθέας, 3μμ
ΚΟΛΩΝΟΣ: Μεταξουργείο, 3μμ
---------------------------------------------------------------------------------
ΒΥΡΩΝΑΣ-ΠΑΓΚΡΑΤΙ-ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: ΜΕΤΡΟ Ευαγγελισμού, 3μμ
ΖΩΓΡΑΦΟΥ: Πλ.Γαρδένιας,3μμ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ: ΜΕΤΡΟ Ελληνικού, 3μμ
Ν.ΣΜΥΡΝΗ: Τραμ Ν. Σμύρνης, 3μμ
ΜΑΡΟΥΣΙ: ΗΣΑΠ Μαρούσι, 3μμ
Ν.ΙΩΝΙΑ-: Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟ: ΗΣΑΠ Ν. Ιωνίας, 3μμ
Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ: ΗΣΑΠ Περισσού, 3μμ
ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ- ΧΑΛΑΝΔΡΙ: ΜΕΤΡΟ Αγ. Παρασκευής, 3μμ
ΒΡΙΛΗΣΙΑ: ΜΕΤΡΟ Πλακεντίας, 3μμ
ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ: Προαστιακός, 3μμ

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ, ΙΛΙΟΝ, ΚΑΜΑΤΕΡΟ:Λ. Θηβών - Λακιώτης, 3μμ

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Μετρό Ανθούπολης, 3μμ

Ο κατάλογος μεγαλώνει από ώρα σε ώρα.

ΚΕΕΡΦΑ - Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή

πηγή: http://www.antiracismfascism.org/index.php/2013-09-08-22-14-42/2013-09-08-23-06-21/2013-09-08-23-06-54/item/1069-18


Πρωτοβουλία Κατοίκων Καισαριανής

πηγή: http://protovouliakatoikwnkaisarianis.blogspot.gr/2014/09/blog-post.html


Αντιφασιστική προβολή/Κάλεσμα στη πορεία

Την Κυριακή 14/9, 8μμ στη Πλατεία Βάρναλη της Αργυρούπολης θα πραγματοποιήσουμε προβολή του ντοκιμαντέρ "Chassers de Skins". Παράλληλα καλούμε στην αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι, στις 18/9, στις 6μμ, ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα Π. Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά. Η αφίσα του καλέσματος που κολλιέται στις γειτονιές μας:

Το κείμενο που μοιράζεται Τέρμα οι καταγγελίες και η ανοχή, τσακίστε τους ναζί

Ναμούς

πηγή: http://namous.squat.gr/archives/689


Αντιφασιστική Πορεία

Αντιφασιστική Πορεία 18/9 Κερατσίνι 18:00 στο σημείο της δολοφονίας του Π.Φύσσα.

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/52728/


ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

Χρυσαυγιτών - Κράτους Έκτακτης Ανάγκης - Μνημονίων

Όλοι στην Αντιφασιστική Διαδήλωση, Πέμπτη 18/9, 18:00 στο Κερατσίνι (Γ. Λαμπράκη και Τσαλδάρη)

Ένας χρόνος συμπληρώνεται απ' τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά, μαχαιροβγάλτη της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι, παρουσία της αστυνομίας, που επενέβη μόνο για να συλλάβει την παρέα του Παύλου εκείνο το βράδυ! Η φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, μετά από δεκάδες επιθέσεις σε μετανάστες, αγωνιστές και στέκια, αποθρασυμένη απ' την ασυλία που της παρείχαν οι αρχές και απ' την είσοδό της στη βουλή, θέλησε τότε ν' αναβαθμίσει την δράση της, στρεφόμενη ανοιχτά ενάντια στο εργατικό κίνημα. Βία, τραμπουκισμοί και δολοφονίες ήταν άλλωστε πάντα το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής, μαζί μ' έναν αποκρουστικό εθνικισμό, ρατσισμό και φιλοναζισμό, για τη διαίρεση και τρομοκράτηση των εργαζομένων και του κινήματος. Γι' αυτό στοχοποίησε τον Π. Φύσσα, επειδή τραγουδούσε ενάντια στην καταπίεση, την αδικία, τον φασισμό. Επειδή πίστευε στους αγώνες και το αποδείκνυε με την στάση του, όντας κι ο ίδιος γιος εργατών.

Έναν χρόνο μετά, η χούντα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ καταστρέφει το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, βυθίζει στο σκοτάδι χιλιάδες νοικοκυριά, ετοιμάζεται να μας αρπάξει τα σπίτια, κλείνει νοσοκομεία και σχολεία, πετάει στο δρόμο χιλιάδες, ξεθεμελιώνει όποιες κατακτήσεις και δικαιώματα απέμειναν, θρέφει με το αίμα μας τραπεζίτες και τοκογλύφους. Απαγορεύει διαδηλώσεις και απεργίες, διώκει συνδικαλιστές και αγωνιστές, αθωώνει τους δολοφόνους τσιφλικάδες της Μανωλάδας, κυβερνά με διατάγματα και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Η «δημοκρατική» Ε.Ε., μαζί και η δοσίλογη ελληνική συγκυβέρνηση, στηρίζει/εξοπλίζει ένα φασιστικό καθεστώς στην Ουκρανία, που δολοφονεί και φέρνει τον πόλεμο.

Η φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής δεν είναι μια απλή «εκτροπή» απ' το «δημοκρατικό πολίτευμα». Τον δρόμο της έστρωσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και ειδικά οι μνημονιακές - η κρίση, η ανεργία, η φτώχεια κλπ. αλλά και η σταυροφορία καταστολής των αγώνων, αντιμεταναστευτικής πολιτικής και ρατσιστικών πογκρόμ, μετεμφυλιακού τύπου όξυνσης ενάντια στο εργατικό κίνημα και την αριστερά. Ο μνημονιακός φασισμός θρέφει και τον χρυσαυγίτικο!

Αυτό το καθεστώς (που αγκαλιάζει τους Μπαλτάκους και έχει δώσει μεγάλα ερείσματα στη Χρυσή Αυγή μέσα στους κρατικούς μηχανισμούς, μάλιστα στον πιο σκληρό κατασταλτικό πυρήνα τους) δεν θα «ξεδοντιάσει» τη Χρυσή Αυγή με διώξεις, προφυλακίσεις κ.λπ. Γιατί την χρειάζεται ως εφεδρεία και συμπλήρωμα του τερατώδους Κράτους Έκτακτης Ανάγκης, της ζοφερής «σταθερότητας» των μνημονιακών και ιμπεριαλιστών. Η Χρυσή Αυγή είναι το μαύρο δολοφονικό χέρι των αστών, του σάπιου και καταρρέοντος καπιταλιστικού συστήματος και των πιο αντιδραστικών δυνάμεων. Είναι οι κατευθείαν απόγονοι των δοσίλογων, χιτών, ταγματασφαλιτών, χουντικών και χιτλερικών. Ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστούν είναι ένα ταξικό μέτωπο των εργαζομένων και της νεολαίας που θα παλέψει ενάντια στους χρυσαυγίτες και το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης και θα επιβάλλει στον δρόμο τις ελευθερίες μας.

Ενωτική - Μαζική - Μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών.

Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας. Κάτω η χουντική συγκυβέρνηση.

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας

πηγή: http://www.okde.gr/archives/3038


Πρωτοβουλία για Αντιφασιστικό Συντονισμό στα δυτικά

πηγή: http://left.gr/news/simera-paraskeyi-129-6-mm-antifasistiki-poreia-stin-petroypoli


Ένας χρόνος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να ξεχάσουμε τη 18η Σεπτέμβρη 2013 και όλα όσα ζήσαμε από εκείνη τη μαύρη μέρα μέχρι σήμερα, ένα χρόνο μετά. Ο θάνατος του Παύλου Φύσσα ήταν πολιτική δολοφονία. Ο θάνατος του Παύλου Φύσσα από τη μαχαιριά του φασίστα Γ.Ρουπακιά κάτω από τα μάτια της αστυνομίας και το πώς χρησιμοποιήθηκε από τα συστημικά ΜΜΕ προς όφελος των κυβερνητικών συμφερόντων, μέχρι και σήμερα ακόμα, είναι για το λαό μια αμείλικτη, διαρκής υπενθύμιση και συμπύκνωση όλων αυτών που βιώνουμε στην πόλη μας, στις γειτονιές μας, στη δουλειά μας τα τελευταία χρόνια. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης που έχει oδηγήσει την κοινωνία στη φτώχεια, την εξαθλίωση, την απελπισία και τον εκφασισμό. Η βαθιά αντιδραστική αυτή κυβέρνηση εξασφαλίζει την επιβολή της πολιτικής ΕΕ και ΔΝΤ και των μνημονίων με βασικό εργαλείο την αστυνομία και τους υπόλοιπους μηχανισμούς καταστολής, ενώ την ίδια στιγμή ανέχεται, αν όχι επιδιώκει, τη εκκόλαψη της ναζιστικής ιδεολογίας και της εμφυλιοπολεμικής ρητορείας στα σώματα ασφαλείας. Υποθάλπει τη ρατσιστική βία, την εργοδοτική ασυδοσία και την παρακρατική τρομοκρατία. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, η Χρυσή Αυγή αναβαθμίστηκε σε «επίσημο» πολιτικό κόμμα με δημόσια παρουσία. Δεν εμφανίστηκε από το πουθενά και σίγουρα δεν είναι μια παραφωνία στη «δημοκρατία» μας, αλλά το βίαιο τέκνο της κρίσης του καπιταλισμού και του πολιτικού συστηματος. Και ενώ η ίδια η Χ.Α., υποκριτικά, καταγγέλει το «σάπιο πολιτικό κατεστημένο» δεν λέει κουβέντα για το σάπιο οικονομικό κατεστημένο, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες και τους βιομήχανους - αυτούς που αποτελούν την πηγή της διαφθοράς- αλλά ούτε και για τις παχυλές επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές που απολαμβάνουν. Το διαρκές καθεστώς «έκτακτης ανάγκης» που μας επιβάλουν καθημερινά δεν είναι ικανό να κάμψει την αντίσταση του μαχόμενου εργατικού λαϊκού κίνηματος, ούτε την οργή και τις ελπίδες των νέων. Προπάντων, δεν πρόκειται να μας αποκόψει από τη συλλογική μας μνήμη. Ο οργανωμένος λαός ξέρει να αντιστέκεται κάθε φορά που αυτό είναι αναγκαίο. Από την ΕΑΜική εθνική αντίσταση, τον αντιδικτατορικό αγώνα και την εξέγερση του Πολυτεχνείου στο παρελθόν ως τους λαϊκούς εργατικούς αγώνες του σήμερα. Μπορούμε να ανατρέψουμε το μαύρο μέλλον που μας επιφυλάσσουν οι αντιδραστικές κυβέρνήσεις, οι εγκληματίες της Χ.Α. και το Κεφάλαιο, αντλώντας δύναμη και ελπίδα από τους συλλογικούς αγώνες. Υψώνουμε το ανάστημά μας μπροστά στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Χτίζουμε δεσμούς αλληλεγγύης και αγωνιζόμαστε για αξιοπρεπή ζωή, ελευθερία και πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά. Υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά και δημοκρατικά μας δικαιώματα. Δημιουργούμε στις γειτονιές μας ένα πλατύ αντιφασιστικό ενωτικό μέτωπο, που θα στείλει ξανά, τους εγκληματίες της Χ.Α. και την ιδεολογία τους, στους υπονόμους της ιστορίας. Ένα χρόνο μετά,βρισκόμαστε στο δρόμο.Την Πέμπτη 18/09,στις 18:00 στην Παναγή Τσαλδάρη,στο Κερατσίνι.

πηγή : http://ydragogeio.gr/%ce%ad%ce%bd%ce%b1%cf%82...


1 ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

ΠΕΜΠΤΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΠΑΝ. ΤΣΑΛΔΑΡΗ 60, ΑΜΦΙΑΛΗ, 6 Μ.Μ.

Αντιφασιστικός Συντονισμός στην Πατησίων

πηγή: http://squathost.com/lelas_k/


Αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι για τον 1 χρόνο από την δολοφονία του Π. Φύσσα

18.9.2013 - 18.9.2014

Ένας χρόνος πέρασε από τη μέρα που ο Π.Φύσσας έπεφτε νεκρός από μαχαίρι ταγμάτων εφόδου της χρυσής αυγής στους δρόμους του Κερατσινίου.

Οι φασίστες δεν ήταν μόνοι εκείνη την ημέρα. Οπλίστηκαν από την «αθωότητα» των «ανήξερων» κανίβαλων ψηφοφόρων τους, είχαν σύμμαχο την επιμελημένη διακριτικότητα της αστυνομίας, είχαν οδηγό τους τη χρόνια εμπειρία τους ως μέλη ενός παρακρατικού μαγαζιού, ένιωθαν δυνατοί από το ρατσιστικό δηλητήριο που σπέρνουν καιρό τώρα οι ιδεολογικές μηχανές του συστήματος ενάντια σε ό,τι «λεκιάζει» τη γαλανόλευκη κανονικότητα -μετανάστες, διαφορετικούς, απόκληρους, αγωνιζόμενους.

Οι ίδιες συστημικές μηχανές που έστησαν τη νομιμοποιητική βάση του φασισμού και έθρεψαν τα τάγματα εφόδου είναι που τώρα μπορούν -επ' αφορμή των ενδοκαθεστωτικών ανακατατάξεων και των διώξεων των χρυσαυγιτών- να πουλάνε αντιφασισμό και να κάνουν εκκλήσεις για κοινωνική ομαλότητα. Την ίδια στιγμή που στήνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, φαρμακονήσια και μανωλάδες, φυλακές υψίστης ασφαλείας για τους απείθαρχους, γενικευμένη καπιταλιστική ερημοποίηση, εκμετάλλευση και υποταγή των από κάτω.

Ο αντιφασισμός δεν είναι ασκήσεις νομιμοφροσύνης, δεν χωράει σε δημοκρατικές φιέστες με επικήδειους, σε προσχήματα ανθρωπισμού, σε τηλεοπτικά πανηγύρια.

Ο αντιφασισμός είναι καθημερινός αγώνας ενάντια στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό, ενάντια στον πολιτισμό του φόβου, την ασφυξία της κανονικότητας, ενάντια στα τάγματα εφόδου της δημοκρατίας και τους συμμάχους της, είναι ένας ολόκληρος κόσμος που συγκρούεται ανασαίνοντας ελευθερία.

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΚΡΑΤΟΣ-ΑΦΕΝΤΙΚΑ-ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

ΠΕΜΠΤΗ 18/9, 18:00

ΠΛ. ΝΙΚΗΣ - ΟΔΟΣ ΤΣΑΛΔΑΡΗ (ΤΡΙΓΩΝΑΚΙ ΖΑΡΝΤΕΝ)

Αγρός (πάρκο Τρίτση, Ίλιον), Θερσίτης (Ίλιον), Antifascist Action (Περιστέρι). Παπουτσάδικο (Χαϊδάρι), Σινιάλο (Αιγάλεω), Pasamontana (Κορυδαλλός), Μπλόκο στην εξουσία (Νίκαια), Ρεσάλτο (Κερατσίνι), Πρωτοβουλία αναρχικών Περάματος, Αντιφασιστική συνέλευση Πειραιά

πηγή: https://antifapeiraias.espivblogs.net/2014/09/13/%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%AF%CE%BD%CE%B9-%CE%B3/


Κείμενο για τον έναν χρόνο από την δολοφονία του Π.Φύσσα και το δικαστήριο για την επίθεση στο αναρχικό Στέκι Αντίπνοια.

Στο νου μας έχουμε κάθε στιγμή τις σύντομες νίκες, αλλά και τα πλήγματα που δεχτήκαμε, μνήμες από τους αγώνες που δόθηκαν και πάντα πώς αυτοί παίρνουν σάρκα και οστά στο σήμερα. (εδώ σε μορφή .pdf)

Τα τελευταία χρόνια το καθεστώς κινείται στη κατεύθυνση του ολοκληρωτισμού μέσα σε αυτό το πλαίσιο έχει πριμοδοτηθεί και κατά συνέπεια αναβαθμιστεί ο ρόλος των φασιστών. Σε στιγμές μεγάλης υποβάθμισης της εργασίας και εφαρμογής αντικοινωνικών μέτρων, για μεγάλη μερίδα της κοινωνίας, φόβος των κυρίαρχων είναι η αντίσταση των εκμεταλλευόμενων και καταπιεσμένων. Σταθερή στρατηγική της κυριαρχίας είναι να στρέψει τους καταπιεσμένους προς μια κατεύθυνση που να είναι ακίνδυνη για τα συμφέροντα της και τις επιδιώξεις της.


Δηλαδή τον ένα ενάντια στον άλλο, σε ένα εμφύλιο πόλεμο μεταξύ των φτωχών. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο το νεοναζιστικό μόρφωμα της χρυσής αυγής έρχεται να επιτελέσει σημαντικό ρόλο προτάσσοντας ότι ο μεγαλύτερος εχθρός του κάθε καταπιεσμένου είναι ο πιο εξαθλιωμένος και καταπιεσμένος. Πλάι στο κράτος υπάρχει πάντα ένα παρακράτος που αναλαμβάνει τις βρώμικες δουλειές, όσα η δημοκρατία μπορεί να πράξει μόνο υπόγεια, με τους πολιτικούς φορείς της να προσπαθούν να τα διαψεύσουν. Η Χ.Α. ως ο βασικός φορέας των φασιστών με το φασιστικό της δηλητήριο να χύνεται, με επιθέσεις και δολοφονίες μεταναστών και αγωνιστών αυξάνει τα ποσοστά της και διχάζει την τάξη των εκμεταλλευόμενων. Όλο αυτό το σκηνικό στήνεται περίτεχνα μέσα από ένα συνεχές θέαμα προβαλλόμενο από τα ΜΜΕ και πατώντας πάνω στο ρατσιστικό και εθνικιστικό υπόβαθρο που υπάρχει σε κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας. Σε μια κατάσταση διαρκούς και επιδεινούμενης κρίσης τόσο οικονομικής όσο και θεσμικής, η εξουσία αποτελεί ένα έδαφος που ξαναμοιράζεται μεταξύ των επίδοξων διαχειριστών της. Ο κάθε εξουσιαστικός-κομματικός μηχανισμός επιδιώκει να φανεί ότι αυτός είναι ο πιο ικανός να διασφαλίσει την κοινωνική «ειρήνη», «ευημερία» και εντέλει τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης. Είναι η ιστορική στιγμή που κρατικός και παρακρατικός μηχανισμός μπερδεύονται, γίνονται ένα, συγκρούονται αλλά δεν παύουν να επιδιώκουν την πάταξη, την καταστολή, την εκμηδένιση όλων όσων αγωνίζονται ενάντια στην καταπίεση και την εκμετάλλευση και ορθώνουν το κεφάλι τους στους δυνάστες.


Η δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα


Ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου στην περιοχή της Αμφιάλης, στο Κερατσίνι, ο Παύλος Φύσσας (Killah P) αντιφασίστας και κάτοικος της περιοχής δέχτηκε δολοφονική επίθεση με μαχαιριές στη κάρδια από ομάδα φασιστών. Αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο σημείο, παρακολουθούσαν τη συμπλοκή και δεν παρενέβησαν, παρά μόνο όταν ο Παύλος είχε ήδη μαχαιρωθεί. Ο Παύλος ήταν αυτός που κατέδειξε το δολοφόνο του, Γιώργο Ρουπακιά, ο όποιος και συνελήφθη. Σπίτι του βρέθηκε οπλισμός και έγγραφα της Χρυσής Αυγής.
Την ίδια κι όλας ημέρα το απόγευμα γύρω στους 20.000 διαδηλωτές βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονίας όπου και ακολούθησε πορεία. Ένα κομμάτι της πορείας κινήθηκε προς τα γραφεία της Χ.Α. στη Νίκαια. Η υπόλοιπη πορεία κινήθηκε στους δρόμους της Αμφιάλης και του Κερατσινίου. Ακολούθησαν συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις, επιθέσεις στο αστυνομικό τμήμα και τράπεζες. Στη διάρκεια των συγκρούσεων ένας διαδηλωτής από ευθεία βολή δακρυγόνου έχασε το ένα του μάτι, πολλοί άλλοι συνελήφθησαν και κατηγορούνται για κακουργηματικές πράξεις, ενώ την ίδια στιγμή πίσω από τις γραμμές των μπάτσων βρισκόντουσαν φασίστες και πετούσαν πέτρες στους διαδηλωτές. Παράλληλα η οργή εξαπλώθηκε σε όλο τον ελλαδικό χώρο με επιθέσεις στα γραφεία των φασιστών, συγκρούσεις με την αστυνομία και με μαχητικές αντιφασιστικές πορείες. Επίσης, σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις έγιναν δράσεις-παρεμβάσεις για την δολοφονία του Παύλου.


Οι συλλήψεις των χρυσαυγιτών και…


Οι συλλήψεις που ακολούθησαν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεν αποτέλεσαν τίποτα περισσότερο από ένα εσωτερικό ξεκαθάρισμα στους κόλπους της εξουσίας. Οι ενδοεξουσιαστικές αντιθέσεις όπως διαμορφώθηκαν το προηγούμενο διάστημα ήταν η πραγματική αιτία όσων συνέβησαν. Η Χ.Α. αυξάνει την εκλογική της δύναμη, με τη στήριξη ολόκληρου του καθεστώτος, απολαμβάνει μια ασυλία σε όλα τα επίπεδα σύμφωνα με την οποία μπορούν τα μέλη της να μαχαιρώνουν, να ξυλοκοπούν, να καίνε σπίτια μεταναστών, να επιτίθενται σε κινηματικούς χώρους, να σκοτώνουν, ενώ ταυτόχρονα διαφημίζεται σε καθημερινή βάση από τα ΜΜΕ και απολαμβάνει τη στήριξη, κυρίως οικονομική από ένα τμήμα του επιχειρηματικού κόσμου με αντάλλαγμα την ψήφιση αντεργατικών μέτρων, μέτρων που αφορούσαν το ξεπούλημα κρατικών επιχειρήσεων, φοροαπαλλαγές εφοπλιστών, επιθέσεις σε συνδικαλιστές και εργαζόμενους, εκβιασμούς κ.α. Είναι το καλοκαίρι του 2013 όταν οι εξουσιαστικοί σχεδιασμοί φέρνουν στην επιφάνεια το σενάριο για συνεργασία Ν.Δ. και Χ.Α.(όπως προκύπτει και από δηλώσεις κομματικών στελεχών και ρεπορτάζ μεγαλοδημοσιογράφων), όμως η Χ.Α. ζητάει μεγαλύτερο κομμάτι από τη πίττα της εξουσίας και εποφθαλμιά τη θέση του αφεντικού. Όμως οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ν.Δ. και Χ.Α. δεν πάνε καλά, η Ν.Δ. πιέζεται από τους συσχετισμούς(που ίδια δημιούργησε αβαντάροντας τα προηγούμενα χρόνια και ιδίως μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 τη παρακρατική Χ.Α. ως αντίβαρο στην ανάπτυξη του κόσμου του αγώνα). Δηλαδή οι νεοναζί της Χ.Α. από μαντρόσκυλα των αφεντικών και παρακρατικός μηχανισμός(που φτιάχτηκε από την ΚΥΠ στα χρόνια της μεταπολίτευσης και στηρίχθηκε από όλους τους εκάστοτε διαχειριστές της εξουσίας) επιχειρούν να γίνουν το αφεντικό, δηλαδή ο επίσημος εκφραστής του κεφαλαίου και διαχειριστής της εξουσίας. Διαχρονικά οι φασίστες είναι η εμπροσθοφυλακή του καπιταλισμού, ιστορικά όποτε το καθεστώς(όχι μόνο στον ελλαδικό χώρο) βρέθηκε σε δύσκολη θέση-θεσμικά και οικονομικά, σε κατάσταση αβεβαιότητας ως προς τους ταξικούς και κοινωνικούς συσχετισμούς-επιστράτευσε το φασισμό προκειμένου οι κεφαλαιοκράτες να διατηρήσουν τη δυναμή τους, τα κέρδη τους και η εκάστοτε κάστα της εξουσίας τη θέση της και τα προνομία της.
Οι κυβερνώντες γνωρίζουν, αναγνωρίζουν και στηρίζουν το θεάρεστο, παρακρατικό και πολύχρονο έργο της Χ.Α., αλλά δεν παραγνωρίζουν ότι αυτοί είναι το κράτος και η Χ.Α. το παρακράτος. Έτσι λοιπόν, τη στιγμή που Η Χ.Α. δείχνει να το «ξεχνάει» της τραβάνε το αυτάκι για να της θυμίσουν ότι αυτοί την δημιούργησαν, τη στήριξαν, την ανέδειξαν, την υποστήριξαν, αλλά αυτοί είναι το «αφεντικό». Οι άνθρωποι που επάνδρωσαν ανά τα χρόνια το παρακρατικό μηχανισμό δεν ήταν παρά αναλώσιμοι. Το γνωρίζουν και οι ίδιοι οι αρχηγοί τους και είναι οι πρώτοι που με ιδιαίτερη ευκολία, αν το επιτάσσει το συμφέρον τους, το πράττουν. Είναι χρήσιμοι όσο εξυπηρετούν τους σχεδιασμούς του καθεστώτος και με όση ευκολία τους στηρίζουν, τους καλύπτουν και τους τροφοδοτούν με μεγαλύτερη ευκολία μπορούν να τους πετάξουν στον Καιάδα όταν πάψουν να είναι χρήσιμοι ή υπερβούν τα «όρια». Έτσι λοιπόν, μετά το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Χ.Α. και Ν.Δ. το καλοκαίρι του 2013, η δολοφονία του Π. Φύσσα από τους νεοναζί της Χ.Α., αποτέλεσε την κατάλληλη ευκαιρία ώστε η Ν.Δ. να λύσει τις διαφορές της με τους φίλους της, να δημιουργήσει νέους συσχετισμούς και να μπορέσει να διαπραγματευτεί το μοίρασμα της πίττας της εξουσίας με καλύτερος όρους.
Έτσι ανασύρονται στην επιφάνεια διάφορες υποθέσεις δολοφονικών επιθέσεων των παρακρατικών ταγμάτων εφόδου της χα, οι οποίες ως τότε είχαν επιμελώς κρυφτεί από τους εισαγγελείς και τους μπάτσους. Μια από αυτές τις υποθέσεις είναι και η επίθεση που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2008 στο αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια στα Κάτω Πετράλωνα.


Η επίθεση στο στέκι Αντίπνοια


Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008 στις 7 η ώρα το απόγευμα, ομάδα 20 περίπου ατόμων από τη γνωστή φασιστική γκρούπα της Χρυσής Αυγής πραγματοποίησαν επίθεση στο αναρχικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια στα Κάτω Πετράλωνα. Εισβάλλοντας στο στέκι «χαιρέτισαν» φασιστικά φωνάζοντας «με τους χαιρετισμούς της Χρυσής Αυγής», και στη συνέχεια επιτέθηκαν με μαχαίρια σε δύο από τα τέσσερα άτομα που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στο στέκι. Τους τραυμάτισαν στα πόδια και στο κεφάλι και στη συνέχεια απομακρύνθηκαν όπως ήρθαν, με μηχανές μεγάλου κυβισμού. Εντωμεταξύ, λίγο μετά την επίθεση, και ενώ οι μπάτσοι προσπαθούν να περιορίσουν τον κόσμο που προσπαθεί να προσεγγίσει το στέκι Αντίπνοια και να καταδιώξει τους φασίστες, συλλαμβάνονται (επειδή θεωρήθηκαν από τους μπάτσους αναρχικοί) οι φασίστες Αθανάσιος Στράτος και ο Βασίλης Σιατούνης, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν δύο στιλέτα και ένα σκεπάρνι. Οι δύο ομολογούν την εμπλοκή τους στην επίθεση και τη συμμετοχή τους στη Χ.Α., προφανώς για να τους αφήσουν ελεύθερους, όπως ήταν το σύνηθες. Όμως μετά από λίγες ώρες πραγματοποιείται από εκατοντάδες κόσμο πορεία προς το αστυνομικό τμήμα των Πετραλώνων και ακολουθούν συγκρούσεις. Οι μπάτσοι τελικά, υπό την πίεση της πορείας, παραπέμπουν τους δύο φασίστες με κατηγορητήριο «απλές σωματικές βλάβες».
Οι κατηγορίες εις βάρος τους είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και από τον Ιούλιο του 2008 ξεκινάει μια διαδικασία στην οποία οι φασίστες ζητάνε συνέχεια αναβολές και αποφεύγουν την παρουσία τους στα δικαστήρια, καθώς εκεί δέχονται την οργή συντρόφων και αγωνιστών και δεν έχουν καμιά δημόσια στήριξη από μεριά του φασιστικού κόμματος. Επί τρία χρόνια αυτή είναι η κατάσταση, μέχρι που στις 2 Μαΐου του 2011, μέρα που είχε οριστεί η δίκη, βρεθήκαμε αντιμέτωποι στα δικαστήρια της Ευελπίδων με ένα τάγμα εφόδου πρωτοκλασάτων στελεχών της ηγεσίας της χ.α. (μεταξύ των οποίων οι Λαγός και Κασιδιάρης), που παρ' ότι δημόσια είχε αποποιηθεί τη σχέση της με το γεγονός, με την παρουσία τους ανέλαβε επί της ουσίας την πολιτική ευθύνη της συγκεκριμένης επίθεσης. Μετά από συμπλοκή τράπηκαν σε φυγή με τη συνοδεία ΜΑΤ και η δίκη έγινε ερήμην τους. Το αποτέλεσμα ήταν η αναβάθμιση του κατηγορητηρίου σε κακουργήματα και η παραπομπή της διαδικασίας στο μεικτό ορκωτό. Από τότε η υπόθεση θάφτηκε στα συρτάρια των εισαγγελέων, μέχρι τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα όπου και δόθηκε εντολή από «ψηλά» να ξεθαφτεί μαζί με δεκάδες άλλες υποθέσεις προκειμένου να χρησιμοποιηθεί από τους διαχειριστές της εξουσίας ως όπλο για τα εσωτερικά τους ξεκαθαρίσματα.


…θεσμικές αυταπάτες


Το ίδιο κράτος που φυλακίζει μετανάστες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, που βασανίζει και σκοτώνει σε αστυνομικά τμήματα, που πνίγει στα διάφορα «φαρμακονήσια», που εκμεταλλεύεται και εξαθλιώνει τους από τα κάτω (την δουλειά που είναι ταγµένο να κάνει δηλαδή), ξαφνικά μιλάει για το νεοναζιστικό φαινόμενο και την πάταξή του. Παρατηρούμε λοιπόν να παρελαύνουν στα τηλεοπτικά πάνελ διάφορα κυβερνητικά στελέχη τα οποία αραδιάζουν αντιφασιστικές κορόνες και λογύδρια. Μετά το αντιμνημονιακό και μνημονιακό μπλοκ, το φιλοευρωπαϊκό και αντιευρωπαϊκό έχουμε και το μπλοκ του συνταγματικού τόξου. Γνωρίζουμε όμως ότι η εξουσία έχει πολλά πρόσωπα, αλλά δεν παύει να είναι μια. Οι ενδοεξουσιαστικές διαμάχες και οι λυκοφιλίες όπως και να παρουσιάζονται αποτελούν εγγενές κομμάτι του εξουσιαστικού οικοδομήματος. Ο θεσμικός «αντιφασισμός» όπως και να εκφράζεται από τα διάφορα κομμάτια της κυριαρχίας είναι ένα εργαλείο στα χέρια της εξουσίας με στόχο να εξυπηρετήσει εκλογικές σκοπιμότητες (επαναπατρισμός δεξιών ψήφων), να επανακαθορίσει σε επικοινωνιακό επίπεδο το χάρτη της εξουσίας και να καθορίσει το ποιος είναι «ικανός» να κυβερνήσει, βλέπε «δημοκρατικό τόξο». Ταυτόχρονα να διατηρήσει το μονοπώλιο της βίας για το κράτος, να του διασφαλίσει το ρόλο του εγγυητή της τάξης, να αφοπλίσει ιδεολογικά όσους αγωνίζονται ώστε να μην εκφραστεί η κοινωνική οργή και να διατηρηθεί η «κοινωνική ειρήνη».


Αγώνας ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο

Μπουεναβεντούρα Ντουρρούτι: «Δεν πολεμάμε τον φασισμό μαζί με την κυβέρνηση αλλά σε πείσμα της κυβέρνησης. Ξέρουμε ότι καμία κυβέρνηση δεν επιθυμεί πραγματικά τη συντριβή του φασισμού, γιατί η αστική τάξη είναι αναγκασμένη να προσφεύγει σε αυτόν όταν βλέπει την εξουσία να της γλιστρά από τα χέρια.»

Ο αντιφασιστικός αγώνας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα των από τα κάτω για κοινωνική και ταξική απελευθέρωση. Δεν διεξάγεται στα κοινοβούλια-στα κομματικά γραφεία-στις δικαστικές αίθουσες. Αντίθετα, εκεί εκτρέφεται και στηρίζεται από το κεφάλαιο ως το όπλο για την επιβολή του επάνω στους καταπιεσμένους και τους εκμεταλλευόμενους. Ο αντιφασιστικός αγώνας διεξάγεται στους δρόμους, στις σχολές και τα σχολεία, στους χώρους δουλειάς, τις πλατείες και τα γήπεδα, οργανώνεται από τους ίδιους τους καταπιεσμένους και διεξάγεται με τα όπλα που εκείνοι επιλέγουν και με γνώμονα την αλληλεγγύη και την ισότητα, αυτοοργανωμένα και αντιεραρχικά.
Αγώνας ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και τα τσιράκια του
Για ένα κόσμο ισότητας-αλληλεγγύης-ελευθερίας

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Σάββατο 13/9-12:00 Μοναστηράκι ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ:Τρίτη 16/9-18:00 Προπύλαια

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ: Πέμπτη 18/09/14-18:00 στην Παν. Τσαλδάρη στο σημείο της δολοφονίας για την επίθεση στο στέκι Αντίπνοια

ΔΙΚΗ: Παρασκευή 19/9-9:00π.µ. Πρωτοδικείο Δέγλερη

αναρχική συλλογικότητα
vogliamo tutto e per tutti
στη Νέα Σμύρνη και τις γύρω περιοχές

vogliamotutto.espiv.net

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1531079/


Αντιφασιστική πορεία

από Αυτόνομη αναρχικοί/ές- Αντιφασίστες Ημέρα/Ώρα: 18/09/2014 στις 6:00:00 ΜΜ, Αθήνα / κερατσίνι

ΛΙΓΑ ΓΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ: Το θύμα της δολοφονίας, ο Παύλος Φύσσας (καλλιτεχνικό όνομα Killah P), γεννήθηκε στις 10 Απριλίου 1979 και ήταν καλλιτέχνης της ραπ.Ο Παύλος Φύσσας μετά το σχολείο είχε δουλέψει και αυτός σε παρόμοιες εργασίες από το 1998 μέχρι το 2003 και ανήκε στο Συνδικάτο του Μετάλλου, ενώ στη συνέχεια είχε αφιερωθεί στη μουσική Από την ηλικία των 18 ετών είχε γνωριστεί με μέλη της Freestyle Productions, εταιρείας παραγωγής low bap.. Το καλλιτεχνικό του όνομα Killah P σήμαινε σύμφωνα με τον ίδιο «Killah Past - Δολοφόνος του παρελθόντος» και το πήρε όταν έφυγε από την Freestyle Productions. Είχε συμμετάσχει σε δισκογραφικές συλλογές και είχε κάνει αρκετές ζωντανές εμφανίσεις στην Αθήνα και την περιφέρεια. Συνεργάστηκε με γνωστούς hip-hop καλλιτέχνες, Μέσω της μουσικής του μιλούσε για πρόσφυγες, μετανάστες, για τη βία του κατεστημένου, για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.και του Κάρλο Τζουλιάνι, διαδηλωτή στη Γένοβα το 2001. Δεν ανήκε σε καμία παράταξη, αλλά είχε αναπτύξει αντιφασιστική δράση Ο πατέρας του Παύλου Φύσσα εμφανιζόμενος σε τηλεοπτικό σταθμό, δήλωσε θυμωμένος πως ο γιος του δεν ανήκε ποτέ πουθενά πολιτικά, καταγγέλλοντας την πολιτική του εκμετάλλευση. Ο άμεσος αυτουργός της δολοφονίας, ο 45χρονος Γιώργος Ρουπακιάς, γεννήθηκε στην Αθήνα Ο ίδιος στην απολογία του για τη δολοφονία ισχυρίστηκε ότι είχε χαλαρή σχέση με τη χρυσή αυγή Στις 17 Σεπτεμβρίου 2013, ο Παύλος Φύσσας βγήκε συνοδευόμενος από τη σύντροφό του σε μια καφετέρια μαζί με άλλα 8-10 άτομα παρακολουθούσαν αγώνα ποδοσφαίρου. Στην ίδια καφετέρια βρίσκονταν επίσης μια παρέα ακόμα δυο-τρίων άτομων. Σύμφωνα με την προανάκριση, υπήρξε ένταση ανάμεσα στις δύο παρέες. Στη συνέχεια, οι δεύτεροι άρχισαν να καλούν από τα κινητά τους να έρθουν και άλλοι.Η ΜΠΑΤΣΟΙ ανέφερε ότι δέχθηκε κλήση στις 23:57:42, 17 Σεπτεμβρίου 2013, ότι είχε συγκεντρωθεί μια ομάδα 50 ατόμων με ρόπαλα στην συμβολή των οδών Ιφιγένειας και Λ. Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι και κατευθύνονταν σε κατάστημα-καφετέρια με την επωνυμία «ΚΟΡΑΛΙ». Στις 23:59:19, ανατέθηκε σε μια ομάδα 8 αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ να μεταβούν στο σημείο. Οι αστυνόμοι μετέβησαν στην καφετέρια Κοράλι, όπου απέξω βρισκόταν πλήθος 30 ατόμων, κάποια από τα οποία στη συνέχεια άρχισαν να τρέχουν προς την οδό Παναγή Τσαλδάρη, όπου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 60 άτομα. Εκεί οι αστυνόμοι είδαν τον Παύλο Φύσσα αιμόρφυρτο, με τραύματα από μαχαίρι στο στήθος και όσο είχε ακόμη τις αισθήσεις του υπέδειξε τον Γιώργο Ρουπακιά ως το δράστη της επίθεσης, τον οποίο και συνέλαβαν. Το μαχαίρι το είχε πετάξει κοντά στο αυτοκίνητό του. Όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο δράστης δεν βρισκόταν αρχικά στο κατάστημα... ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ,ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΓΗ..

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/52793/


Ο Παύλος Φύσσας ζει! Ποτέ ξανά φασισμός

pote_fasismos

Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από την δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα (Killah P) από νεοναζί της Χρυσής Αυγής στην εργατογειτονιά του Κερατσινίου. Η ημερομηνία αυτή δεν είναι μόνο μια μαύρη επέτειος μνήμης ενός καλλιτέχνη αγωνιστή αλλά και μια μαύρη επέτειος της μαχαιρωμένης δημοκρατίας μας από νεοφασίζουσες πολιτικές.

Πέρυσι, οι μαζικές αντιφασιστικές διαδηλώσεις που ακολούθησαν της δολοφονίας ανάγκασαν την κυβέρνηση να θυμηθεί υποκριτικά και καθυστερημένα τις "αντιφασιστικές" της ανησυχίες και να «αντιμετωπίσει» τους ναζί ως μια δολοφονική συμμορία. Παρόλ' αυτά η Χρυσή Αυγή (ΧΑ) εξακολουθεί να σιγοντάρεται από το πολιτικό και μιντιακό κυρίαρχο σύστημα και να δρα στις γειτονιές και στα σχολεία μας. Γι' αυτό και φέτος, η παρουσία στις εκδηλώσεις και η συλλογική αντιφασιστική δράση όλων μας, εργατών, φοιτητών, ανέργων, καθηγητών και μαθητών είναι αναγκαία.

Οι αντιδημοκρατικές μνημονιακές πολιτικές της ΕΕ και του ΔΝΤ που υπηρετούν πιστά η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, έφεραν, εκτός από την οικονομική ανέχεια και τη διάψευση των ονείρων μας, το φίδι του φασισμού. Ο φασισμός-νεοναζισμός, φορέας κάθε μισανθρωπιάς και μισαλλοδοξίας, εισέβαλε στην καθημερινότητά μας, έχοντας στενές σχέσεις με την εργοδοσία, τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, την αστυνομία και το στρατό. Κύριος (αλλά όχι μοναδικός) εκφραστής του στην χώρα μας είναι η Χρυσή Αυγή η οποία ευκαιριακά ντύνεται τον μανδύα του πατριωτισμού, του αντι-συστημικού.

Αντίθετα όμως ο φασισμός είναι το αγαπημένο παιδί του κάθε εξουσιαστή, είναι η πιο βάρβαρη έκφραση του καπιταλισμού, ο προωθητής του νέου δουλεμπορίου των βιομηχάνων και των τραπεζιτών. Ο φασισμός θέλει μια κοινωνία αποσαθρωμένη σε αδύναμα, φοβισμένα άτομα, χωρίς δημόσια αγαθά (παιδεία, υγεία, πρόνοια), χωρίς συνδικάτα, όπου τα πάντα θα είναι ιδιοκτησία των λίγων.

Η δράση της ΧΑ στα ναυπηγεία στο Πέραμα για να πέσουν τα μεροκάματα και να ευνοηθούν οι εφοπλιστές και η στενή της συνεργασία και τους χρυσοθήρες στις Σκουριές Χαλκιδικής είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Μαζί με αυτά οι δεκάδες επιθέσεις της ΧΑ με βαρείς τραυματισμούς μεταναστών και αντιφασιστών, φτάνοντας μέχρι τις δολοφονίες του Παύλου Φύσσα και του νεαρού μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν.

Η σημερινή πραγματικότητα, που φάνταζε τόσο μακρινή πριν μερικά χρόνια, δεν θα αλλάξει μόνη της. Κανείς δε θα 'ρθει να μας «σώσει». Έχουμε την επίγνωση πως οι κοινωνικές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα δεν μας χαρίστηκαν από κανένα, αλλά αντίθετα κατακτήθηκαν μέσα από σκληρούς αγώνες του λαού και των εργαζόμενων.

Η πάλη ενάντια στο φασισμό είναι αγώνας ενάντια στην κρατική καταστολή, στο χτύπημα των διαδηλώσεων, την απαγόρευση των απεργιών, τις φυλακές υψίστης ασφαλείας, την αστυνομοκρατία στα σχολεία με τις κάμερες μέσα και τις ομάδες ΔΙΑΣ να περιπολούν απέξω που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, τις εν ψυχρώ δολοφονίες μετανάστων στη Λαμπεντούζα και στο Φαρμακονήσι.

Δε θα σταματήσουμε να προσπαθούμε για μια καλύτερη ζωή, ξεκινώντας από τη γειτονιά μας, μέσα από τους αγώνες, τη συλλογική οργάνωση την αλληλεγγύη και συντροφικότητα. Στη Νέα Ιωνία, σε μια προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή, συγκροτήθηκε η Εργατική Λέσχη Ν.Ι. «ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ», μια πρωτοβουλία που δραστηριοποιεί εργαζομένους, ανέργους, μετανάστες, φοιτητές, μαθητές και συνταξιούχους. Οι δράσεις που αναλαμβάνει στην πόλη μας είναι πολύμορφες και έχουν ως γνώμονα την έμπρακτη αλληλεγγύη, τον εργατικό αγώνα, και την ανάδειξη της λαϊκής ιστορικής μνήμης.

Σε όσους ξεπουλάν τα κοινωνικά κεκτημένα γενεών, τρομοκρατούν και σπέρνουν το φασιστικό μίσος εμείς αντιτάσσουμε την αποφασιστικότητά και την αλληλεγγύη μας. Συλλογικά στεκόμαστε απέναντί τους.

Να υψώσουμε πύργο ατίθασο απέναντι στο ρατσισμό και την ξενοφοβία, προτάσσοντας τον κοινό αγώνα ντόπιων και ξένων εργατών.

Να οργανώσουμε και να ξεδιπλώσουμε σε κάθε σχολείο, σε κάθε γειτονιά, ανάμεσα στους χιλιάδες άνεργους, παντού, μια αντεπίθεση, λαϊκού πολιτισμού και ιστορικής μνήμης.

Συμμετέχουμε-στηρίζουμε τις εκδηλώσεις του Αντιφασιστικού Συντονισμού:

  • Πέμπτη 18/9 στις 18:00, συγκέντρωση στην Πλατεία Τσαλδάρη, Κερατσίνι
  • Παρασκευή 19/9: 20:00 Συναυλία των «Φίλων του Παύλου Φύσσα» στο Σύνταγμα.

και διοργανώνουμε

  • Το Σάββατο 20 /9 στις 20:00 στο χώρο μας, προβολή ταινίας: Η γλώσσα της πεταλούδας.

Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας - Υδραγωγείο

πηγή: http://ydragogeio.gr/paylos-fyssas-pote-xana-fasismos/


Όλοι στην Αντιφασιστική Διαδήλωση στο Κερατσίνι, Πέμπτη, 18/9, 6μμ

Το σημείο που ξεκινά και θα επιστρέψει η πορεία, είναι στην οδό Π.Τσαλδάρη - Αμφιάλη - Κερατσίνι

Από Ομόνοια:

Γ18 (στάση Μακρυγιάννη)

Β18 (στάση στροφή Αμφιάλης)

Από τον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά:

824, 826, 871, 825 (στάση στροφή Αμφιάλης)

Από Ομόνοια:

Γ18 (στάση Μακρυγιάννη)

Β18 (στάση στροφή Αμφιάλης)

Προσυγκεντρώσεις: Πλ.Νίκης (τριγωνάκι) οι αντιεξουσιαστές και Παν.Τσαλδάρη 60 τα αριστερά μπκλοκ.

Η Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση θα βρίσκεται εκεί με δίκό της μπλοκ

πηγή : http://avantgarde2009.wordpress.com/2014/09/1...


Όλοι στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Κερατσίνι! Πέμπτη 18/9, 18:00


Η εργατική λέσχη Νέας Σμύρνης στηρίζει και συμμετέχει σε όλες τις κινητοποιήσεις, δράσεις, συναυλίες, αντιφασιστικές συνελεύσεις που διοργανώνονται στα πλαίσια του "Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη", με αφορμή τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΠΕΜΠΤΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, ΩΡΑ 18:00

Π.ΤΣΑΛΔΑΡΗ, ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

εργατική λέσχη Νέας Σμύρνης

πηγή : http://ergatikilesxi.wordpress.com/2014/09/16...


κείμενο- κάλεσμα για την πορεία για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του π. φύσσα στο κερατσίνι

ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 στο Κερατσίνι απ' το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Ρουπακιά. Η δολοφονία όμως του Π. Φύσσα δεν συντελέστηκε από έναν "θύτη". Το μαχαίρι του φασίστα δεν ήταν το μοναδικό. Τα χέρια των οπλισμένων νεοναζί ήταν και είναι πολλά. Δίπλα στα πιστόλια και τις σφαίρες των μπάτσων, σφιχτά εναγκαλισμένα στον εντολέα τους, το κράτος και το κεφάλαιο.

Την τελευταία πενταετία, οι φασιστικές/ρατσιστικές επιθέσεις εκτινάχθηκαν σε άμεση συνεργασία ή ανοχή της αστυνομίας. Τα περιστατικά φασιστικής βίας και διάχυσης του ρατσιστικού μίσους αμέτρητα, από τη δολοφονία του Σαχτζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα, τα μαχαιρώματα, τους ξυλοδαρμούς μεταναστών στον δρόμο ή ακόμη και μέσα στα σπίτια τους στον Αγ. Παντελεήμονα, την Αττική, τη Νίκαια, τον Ρέντη, την ιχθυόσκαλα Κερατσινίου, από τα ρατσιστικά πογκρόμ στην Ομόνοια, τις επιθέσεις σε τρανς και ομοφυλόφιλους στη Θεσσαλονίκη, τον Κεραμεικό, τις επιθέσεις σε καταλήψεις και στέκια, τη ματαίωση με βία και απειλές καλλιτεχνικών παραστάσεων με "αμαρτωλό" περιεχόμενο ("Χυτήριο") . Όλες οι επιθέσεις με κίνητρα σαφή και γνωστά, με τους αυτουργούς να νιώθουν την άνεση δράσης, τη δύναμη και την ασυλία, που τους παρέχει το κράτος-προστάτης τους.

Ο ρόλος των φασιστικών ταγμάτων εφόδου δεν αναδείχθηκε στο κενό. Δεν ήταν η κρίση που διόγκωσε μονοσήμαντα και ντετερμινιστικά τον φασιστικό κίνδυνο, όπως παρουσιάζεται από κύκλους της αστικής διανόησης, ξεπλένοντας με αυτόν τον τρόπο συγκεκριμένες πολιτικές διακυβέρνησης, και κυρίως, αποκρύπτοντας την κρατική οργάνωση του ρατσισμού. Το λάβαρο του κοινωνικού εκφασισμού έχουν σηκώσει πρώτοι οι πολιτικοί διαχειριστές των κυβερνητικών κομμάτων με τις κορώνες και τις κραυγές για την "ανακατάληψη των πόλεων από τους μετανάστες", που πρέπει να επιτύχει το κράτος. Με τις επιχειρήσεις σκούπα και τον Ξένιο-Δία στο κέντρο της Αθήνας και όλη την Ελλάδα, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, τη διαρκή ομηρία των προσωρινών αδειών, τις δολοφονίες προσφύγων στο Αιγαίο και τα χερσαία σύνορα. Με τα πογκρόμ κατά των τοξικοεξαρτημένων, με τη βάρβαρη και χυδαία μετατροπή οροθετικών γυναικών σε "υγειονομικές βόμβες" και την περιφορά των εξουθενωμένων σωμάτων/προσώπων τους από κανάλι σε κανάλι ως τρόπαια της προεκλογικής εκστρατείας Λοβέρδου.

Και επειδή ο αγώνας ενάντια στη λήθη συνεχίζει να αποτελεί αγώνα ενάντια στην εξουσία, δεν ξεχνάμε πώς εκκολάφθηκε το αυγό του φιδιού στον Αγ. Παντελεήμονα-λίγο διάστημα μόνο μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη- ως ξεκάθαρη κυριαρχική επιλογή. Πώς επιχειρήθηκε από κράτος και φασιστές η δημιουργία μιας "καθαρής εθνικής ζώνης", ένα νέο άπαρτχαϊντ, ως πρότυπο οργάνωσης των γειτονιών στις μητροπόλεις. Πώς στήθηκε το τείχος προστασίας των ακροδεξιών φυλάκων από την αστυνομία απέναντι στους αντιφασίστες, που επιχειρούσαν με όλα τα μέσα να τους διεμβολίσουν. Πώς οι πολιτικοί προϊστάμενοι του υπουργείου Δημόσιας Τάξης από τον Μαρκογιαννάκη μέχρι τον Χρυσοχοϊδη είχαν ομοτράπεζους στις συνομιλίες τους για την "εγκληματικότητα και τα προβλήματα του κέντρου" τη φασιστοεπιτροπή κατοίκων του Αγ. Παντελεήμονα, αποτελούμενη από "εξαίρετα" μέλη της Χρυσής Αυγής. Οι τελευταίες συνομιλίες του συμβούλου του πρωθυπουργού Μπαλτακου εντός Βουλής με τον χρυσαυγίτη Κασιδιάρη ήταν μόνο μια βιντεοσκοπημένη απόδειξη για την ευθεία συνεργασία κράτους και παρακρατικών.

Η κρατική αυτή επιλογή έγινε ακόμη πιο σαφής τα αμέσως επόμενα χρόνια και ειδικά από τη στιγμή εφαρμογής της βιαιότερης οικονομικής αναπροσαρμογής και αναδιάρθρωσης, που συνιστούν τα μνημόνια. Η διαχείριση της κρίσης και των συνεπειών αυτής απαιτούσε και απαιτεί μέσα και εργαλεία για τη διάσωση της εθνικής/κοινωνικής συνοχής, για την αποκατάσταση των διαρρηχθείσας κοινωνικής συναίνεσης με φόντο τη λυσσαλέα επίθεση κράτους και κεφαλαίου στην εργατική τάξη και την κοινωνία. Όσο σκληρότερη είναι η επίθεση, τόσο εντονότερη η προβολή και ανάδειξη του "εσωτερικού κινδύνου", του "εχθρού", του "ξένου" και "διαφορετικού", που απειλεί την εθνική ενότητα, διαταράσσει την κυρίαρχη κανονικότητα, απειλεί το σώμα των "υγιών ελλήνων". Εκείνων, τους οποίους, σύμφωνα με τη δήλωση Σαμαρά, "θα βρουν μπροστά τους όσοι προωθούν την ακρότητα". Δήλωση που με περισσή υποκρισία εκστομίστηκε λίγες μέρες μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα και τις συλλήψεις των μελών της ΧΑ, όμως δεν εκστομίστηκε τυχαία. Η διατύπωση αυτή, με φαινομενικά αντιρατσιστικό πρόσημο, επιχείρησε να απενοχοποιήσει την κρατική διαχείριση του ρατσισμού, να τη δικαιώσει σε αντιδιαστολή με τη ναζιστική φρενίτιδα ενισχύοντας παράλληλα τη «θεωρία των δύο άκρων», να αγιοποιήσει την κατασκευή των "υγιών ελλήνων", των μόνων που "χωρούν" στη νέα καπιταλιστική συνθήκη, στον νέο κύκλο καπιταλιστικής συσσώρευσης. Είναι αυτοί που αναγνωρίζουν τον μονόδρομο των μνημονίων, που βάζουν πλάτη με τις θυσίες τους για τη "σωτηρία της πατρίδας", που δεν αντιδρούν στην ακραία υποτίμηση της εργατικής τους δύναμης και της ζωής τους, που βρίσκουν στον "αδύναμο" τον εχθρό τους, δεν διαταράσσουν την κρατική λειτουργία και υπομένουν την καταπίεση, δεν αντιστέκονται, αλλά συναινούν. Εκείνοι των οποίων "ο βίος είναι αξιοβίωτος", σύμφωνα με τις επιταγές της κυριαρχίας.

Όμως, ο προσδιορισμός του "υγιούς έλληνα" προϋποθέτει τη διαρκή κατασκευή και το κυνήγι του αντίθετού του, του "μη υγιούς", του "επικίνδυνου άλλου". Για να εμπεδωθεί η κυριαρχία του πρώτου πρέπει να εξοντωθούν όσοι δεν υπακούν στις παραπάνω νόρμες και αντιστέκονται στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, υλική και πνευματική. Να περιθωριοποιηθούν όσοι αποκλίνουν από την κυρίαρχη αφήγηση που συνθέτει το τρίπτυχο πατρίς/θρησκεία/οικογένεια, όσοι αμφισβητούν τις κυρίαρχες αλήθειες και επιτίθενται στους φορείς της καταπίεσής τους.

Υπό το πρίσμα αυτό ερμηνεύονται η διαρκής βάναυση καταστολή των αντιστάσεων, οι διώξεις αγωνιστών και οι δικαστικές σκευωρίες, οι επιστρατεύσεις απεργών, η θέση σε κατασταλτική καραντίνα ολόκληρων περιοχών (Σκουριές), που αντιστέκονται στη λεηλασία του περιβάλλοντος και στην "ανάπτυξη" που στάζει αίμα. Έτσι ερμηνεύεται η θεσμοθέτηση φυλακών υψίστης ασφαλείας και η συρρίκνωση των δικαιωμάτων των κρατουμένων, με τις στατιστικές της ΕΛ.ΑΣ που καταγράφουν ποσοτική μείωση των "εγκλημάτων" να μαρτυρά πασίδηλα και συνάμα προκλητικά τον στόχο της κυριαρχίας: τη διάχυση του φόβου, την τρομοκράτηση και εξόντωση των αντιστεκόμενων και τον προληπτικό εκφοβισμό όλων όσοι τολμήσουν να σκεφθούν αντιδράσουν στην καταπίεση, είτε ειρηνικά είτε βίαια, μέσω της επίδειξης της ειδικής θέσης που αντιστοιχεί στον καθένα, όταν περάσει το κατώφλι των φυλακών.

Είναι ακριβώς αυτή η διαδρομή που ενώνει την κρατική οργάνωση του ρατσισμού με τα φασιστικά τάγματα εφόδου. Είναι η προέκταση ενός κρατικού ρατσισμού που σε συνθήκες «έκτακτης ανάγκης» νομιμοποιείται εκ νέου ως κανονικότητα, εντείνεται αποκτώντας ολοκληρωτικά χαρακτηριστικά, συνθέτοντας το στίγμα της κρατικής διαχείρισης της εξουσίας ως αμάλγαμα δημοκρατικής τάξης και φασιστικών πολιτικών. Είναι ακριβώς αυτή η επιλογή που κρατά διαρκώς το χέρι κάθε φασίστα οπλισμένο.

Η εμπιστοσύνη στον κρατικό αντιφασισμό είναι βουτιά σε λιμνάζοντα νερά

Η δολοφονία του Π. Φύσσα, αποτέλεσε την αφετηρία για την καταστολή της Χρυσής Αυγής, αλλά και για μια γιγαντιαία επικοινωνιακή εκστρατεία αποδόμησης του ολοκληρωτικού στίγματος, με το κράτος να εμφανίζεται αντιφασιστικότερο…του βασιλέως. Η διαχείριση του αντιφασισμού αποτελεί μείζον ζήτημα για τη διακυβέρνηση, μιας και η επιλογή δίωξης της ΧΑ, μετά απο δεκαετίες πριμοδότησης και συνεργασίας, σηματοδότησε και την απόπειρα αποκατάστασης του δημοκρατικού προσωπείου της κυριαρχίας, που η πολιτική δολοφονία ενός " νέου έλληνα" από τα ναζιστικά τάγματα έπληξε βάναυσα. Αίφνης, "αποκαλύφθηκαν" 32 υποθέσεις, που "φυλάσσονταν" χρόνια στα συρτάρια του Δένδια, τα ΜΜΕ άρχισαν να μιλούν για τάγματα εφόδου, για νεοναζί, για εγκληματικές ενέργειες των χρυσαυγιτών, να ανασύρουν υποθέσεις ρατσιστικών/φασιστικών επιθέσεων ακόμη και σε αντεξουσιαστικά στέκια, όπως στο Στέκι Αντίπνοια στα Πετράλωνα το 2008. Μόνο που δεν μπορούν να διαγράψουν την αντιφασιστική μνήμη. Ξανά τη μπάσταρδη αυτή μνήμη, που δεν ξεχνά τις δεκαετίες μιντιακών κραυγών-πλήρως ευθυγραμμισμένων με την κρατική πολιτική- για τα "μιάσματα", τους "εγκληματίες", τις "ορδές" των μεταναστών, το σουλατσάρισμα σε όλα τα τηλεοπτικά πάνελ των "αγανακτισμένων" χρυσαυγιτών κατοίκων του Αγ. Παντελεήμονα Σκορδέλη και Πιπίκιου. Δεν ξεχνά την φιλοτεχνημένη προβολή των ακροδεξιών συσσιτίων, τα στημένα ρεπορτάζ πριμοδότησης των χρυσαυγιτών, με τη γιαγιούλα, που πηγαίνει στο ΑΤΜ με την προστασία φουσκωτών της ΧΑ, τα αντίστοιχης σκοπιμότητας ρεπορτάζ για ανύπαρκτα περιστατικά, με γιατρούς στην Πάτρα να ξυλοφορτώνονται -και καλά- από χρυσαυγίτες γιατί ζήτησαν φακελάκι…Και το πιο εξοργιστικό, αλλά συνάμα τροχιοδεικτικό αυτής της μεταβολής, η ίδια φασιστοφυλλάδα, το "Πρώτο ΘΕΜΑ", που δημοσίευσε και αναπαρήγαγε τα δυο παραπάνω ρεπορτάζ, δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να δημοσιεύσει με κροκοδείλια δάκρυα για τα "θύματα του φασισμού" τη φωτογραφία του Παύλου Φύσσα στο οδόστρωμα τη στιγμή που ξεψυχά.

Η διαχείριση του «αντιφασισμού» από την πλευρά του κράτους ξεδιπλώθηκε δεδομένων και των ανατρεπτικών δυναμικών, που η συγκεκριμένη πολιτική δολοφονία πυροδότησε. Μπροστά στις εκτεταμένες συγκρούσεις που πραγματοποιήθηκαν την επομένη της δολοφονίας, τις αντιφασιστικές πορείες σε διάφορες γειτονιές και πόλεις της ελληνικής επικράτειας, τις επιθέσεις σε γραφεία της φασιστικής Χρυσής Αυγής και την πιθανότητα μιας γενικευμένης έκρηξης, η κρατική διαχείριση προχώρησε σε μια ενορχηστρωμένη επιχείρηση ενσωμάτωσης και αφομοίωσης του αντιφασιστικού μένους διαφόρων κοινωνικών ομάδων. Διαφόρων κοινωνικών ομάδων που στο πρόσωπο του Π. Φύσσα, (εργάτης, Έλληνας, αντιφασίστας, χιπ-χόπερ, κοκ) μπορούσαν να δουν τον εαυτό τους. Το ενδεχόμενο συγκρότησης αυτο-οργανωμένων, αντιφασιστικών συνελεύσεων, η ανάληψη μαχητικών πρωτοβουλιών, καθώς και η επανοικειοποίηση εξεγερτικών πρακτικών από ευρύτερα κοινωνικά κομμάτια, θα μπορούσε να αποτελέσει το σπέρμα μιας αμφισβήτησης της εθνικής ενότητας. Έπρεπε λοιπόν το αντιφασιστικό μένος να καναλιζαριστεί άμεσα, να αναπαυθεί άμεσα στη μεγάλη αγκάλη της Δημοκρατίας, του Νόμου και της Τάξης, χωρίς να επιζητά περισσότερα.

Η σημερινή δίωξη της ΧΑ, μπορεί να συνιστά ένα ενδοσυστημικό ξεκαθάρισμα, μια επαναδιευθέτηση των ενδοκυριαρχικών συσχετισμών, ειδικά από τη στιγμή που το φασιστικό μόρφωμα είχε εμφανείς τάσεις αυτονομίας, όπως μεταφράστηκαν και στο "όριο" για την "εμφυλιακή δεξιά", την καπηλεία από τους χρυσαυγίτες της πηγάδας του μελιγαλά και την εκδίωξη των νεοδημοκρατών από την τελετή μνήμης. Όμως, οι ακροδεξιοί ηλίθιοι, όσο χρήσιμοι ήταν και όσο αναλώσιμοι αποδεικνύονται, το ίδιο χρήσιμοι μπορεί να αποδειχτούν και στη συνέχεια, είτε ως "σοβαρότερη" ΧΑ -πολλαπλασιάζοντας τις υπηρεσίες τους προς το κεφάλαιο, ψηφίζοντας κι άλλες φοροελαφρύνσεις για τους εφοπλιστές, βάζοντας την υπογραφή τους κι σε άλλες ιδιωτικοποιήσεις μετά από εκείνη στην πώληση της Αγροτικής Τράπεζας- είτε ως πιο υπάκουα (παρα)κρατικά όργανα, όταν οι καιροί το απαιτήσουν. Δεν περιμένουμε λοιπόν κανέναν κατ' όνομα αντιρατσιστικό νόμο, κανένα δικαστήριο "να αποδώσει δικαιοσύνη", καμία δημοκρατική διαχείριση να τιμωρήσει τους ενόχους, που η ίδια εξέθρεψε ως το μακρύ της χέρι.

Ο πόλεμος ενάντια στους φασίστες είναι συνεχής αγώνας, άμεσα συνδεδεμένος με τον αγώνα ενάντια στον ολοκληρωτισμό, ενάντια στην εξάπλωση του κοινωνικού εκφασισμού και των φυσικών φορέων του, είτε είναι ξεφτιλισμένοι ψηφοφόροι της ΧΑ, είτε όχι. Είναι αγώνας ενάντια στο κράτος, τον φόβο και την καταπίεση.

Η φετινή επέτειος της δολοφονίας του Π. Φύσσα είναι ακριβώς η ενθύμηση της ανάγκης για την πάλη ενάντια στον φασισμό, είναι η ενθύμηση της ανάγκης για διαρκή αγώνα για να κάνουμε τις γειτονιές μάς κοινότητες συντροφικότητας και αλληλεγγύης.

Να αντισταθούμε στον ολοκληρωτισμό

Να επιτεθούμε στη δημοκρατία

Να τσακίσουμε τους φασίστες

πορεία πέμπτη 18/9, 18.00, πλ. Νίκης
(τριγωνάκι-ζαρντέν, κερατσίνι)

Χορός της Καρμανιόλας

πηγή: http://xorostiskarmaniolas.espivblogs.net/2014/09/16/%CE%BA%CE%B5%CE%AF%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF-%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD/


ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΝΦ/ΝΧ ΣΤΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ 18-19/09

Την Τετάρτη 17/09 στις 6.00μμ στην Πλ. Πατριάρχου θα πραγματοποιηθεί μικροφωνική παρέμβαση - κάλεσμα της Λαϊκής Συνέλευσης, για τον ένα χρόνο απο την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

IMG_0046.PNG

ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

πηγή: http://syneleysi.wordpress.com/2014/09/16/%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%BB%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%B7%CF%83-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7%CF%83-%CE%BD%CF%86%CE%BD%CF%87-%CF%83%CF%84/


ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΩΝ ΦΙΛΟΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣ ΚΑΤΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΣΤΟ ΒΥΡΩΝΑ

Η κυβέρνηση δείχνει σαστισμένη μπροστά στο πλήθος των αντικυβερνητικών και αντιφασιστικών κινητοποιήσεων που έχουν οργανωθεί για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα γνωστά ναζιστικά αλήτικα και φονικά τάγματα εφόδου, που έδρασαν με την Ανοχή της Αστυνομίας.

Για μια ακόμη φορά το άθλιο ακροδεξιό κυβερνητικό σχήμα των Σαμαρά-Βενιζέλου δείχνει να προκρίνει την στυγνή καταστολή των κοινωνικών κινημάτων.

Απόψε, οι Πραιτοριανοί του υπουργού ΠΡΟΠΟ Κικίλια, αιφνιδιασμένοι από τη μαζικότητα της διαδήλωσης στο Βύρωνα, όπου περισσότεροι των 500 διαδηλωτών διατράνωσαν την αντίθεση τους στο ναζισμό και την αστική πολιτική που τον γεννά, αλλά και την συνδρομή του οποίου απαιτεί για την επιβολή των αντεργατικών μέτρων, έδωσαν δείγματα γραφής της κρατικής τρομοκρατίας.

Εξαπέλυσαν αναίτια επίθεση τα γνωστά για την σχέση τους με την ναζιστική συμμορία όργανα της ομάδας ΔΕΛΤΑ στη Λαμπηδόνα του Βύρωνα σε διαδηλωτές μετά την ολοκλήρωση πορείας και πριν την πραγματοποίηση της συναυλίας μνήμης.

Η ομάδα ΔΕΛΤΑ επιχείρησε με προκλητικό τρόπο να πραγματοποιήσει ελέγχους σε διαδηλωτές, έξω από το κοινωνικό πολιτιστικό κέντρο Βύρωνα "Λαμπηδόνα". Στις διαμαρτυρίες των παριστάμενων για την προκλητική συμπεριφορά των αστυνομικών, οι δυνάμεις καταστολής απάντησαν με κρότου-λάμψης, έχοντας ως συνέπεια να χτυπηθεί στο χέρι και ο Δήμαρχος Βύρωνα, Άκης Κατωπόδης.

Η ομάδα ΔΕΛΤΑ προχώρησε στην προσαγωγή δύο διαδηλωτών, παρά τις διαμαρτυρίες του κόσμου και των δημοτικών συμβούλων της περιοχής. Οι προσαχθέντες αφέθηκαν αργότερα ελεύθεροι.

Εμείς καλούμε εργαζόμενους και νεολαία σε μαζική συμμετοχή στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις.

Όλοι αντιφασιστικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις.

* Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη, Κερατσίνι, Παναγή Τσαλδάρη στις 6.00 μμ

* Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη, συναυλία των «Φίλων του Π. Φύσσα» στο Σύνταγμα στις 5.00 μμ

Με τους μαζικούς μαχητικούς ανατρεπτικούς αγώνες απαντάμε στην κρατική τρομοκρατία.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

πηγή: http://diktiospartakos.blogspot.gr/2014/09/blog-post_461.html


Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για τον έναν χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Η 18η Σεπτέμβρη του 2013, είναι μια ημερομηνία σταθμός για την ελληνική νεολαία, μια νεολαία που έβλεπε και βλέπει τις κυβερνήσεις να της ληστεύουν το μέλλον, να τη βυθίζουν στην αβεβαιότητα και στην ανασφάλεια, να της στερούν κάθε τι δημόσιο, από την εκπαίδευση μέχρι τις παραλίες και τις πλατείες, να την τρομοκρατούν με την πανταχού παρούσα αστυνομική καταστολή και τα αποθρασυμένα φασιστικά τάγματα εφόδου.

Ο Παύλος Φύσσας έγινε σύμβολο μιας ολόκληρης γενιάς, όχι γιατί το επέλεξε, αλλά γιατί στο πρόσωπό του και στη δολοφονία του, συμπυκνώθηκαν όλα όσα χωρίζουν το δικό μας κόσμο, τον κόσμο της αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης απ' τον κόσμο του φόβου και του μίσους σε κάθε τι διαφορετικό, σε κάθε τι απελευθερωτικό και χειραφετητικό.

Ο φασισμός ήταν και παραμένει εχθρός του δικού μας κόσμου και καμία ελπίδα δεν έχουμε στο ότι μπορεί να παταχθεί μονάχα με διοικητικά μέσα. Άλλωστε είναι το ίδιο το αντιφασιστικό κίνημα που επέβαλε τις διώξεις σε βάρος των βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής. Δεν είχαμε και δεν έχουμε καμία ελπίδα ότι μια κυβέρνηση που νομιμοποίησε με την πολιτική της την ακροδεξιά ρητορεία της Χρυσής Αυγής, που συνομιλούσε μαζί της στο ανώτερο επίπεδο, που έκανε τα «στραβά μάτια» απέναντι στα τάγματα εφόδου, θα ήθελε πραγματικά να βάλει φρένο στην εγκληματική δράση της.

Τα όρια τα βάζει ο αγώνας και το αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να διασφαλίσει με τη μαζικότητα και τη δράση του, ότι οι υπαίτιοι για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και για δεκάδες άλλες επιθέσεις, θα έχουν την αντιμετώπιση που αξίζει στις πράξεις τους.

Έχθρός μας όμως παραμένει κι ό,τι γεννάει το φασισμό. Γι' αυτό και ο αντιφασιστικός αγώνας είναι αγώνας, πρώτα απ' όλα, για μια άλλη κοινωνία, μια κοινωνία ισότητας και αλληλεγγύης χωρίς διακρίσεις φύλου, χρώματος ή θρησκείας, μια κοινωνία συλλογικής δημιουργίας κι όχι ατομικής ανασφάλειας, μια κοινωνία χωρίς μνημόνια, χωρίς την τρομοκρατία της ανεργίας και της επισφάλειας, μια κοινωνία χωρίς την τρομοκρατία της καταστολής.

Η γενιά μας δεν έχει περιθώριο και γι' άλλους νεκρούς. Έχει έρθει η ώρα να πάρουν εκδίκηση τα όνειρά μας. Και θα την πάρουν!

Όλες και όλοι, την Πέμπτη 18/9, στις 6 μμ στο Κερατσίνι (Γρηγορίου Λαμπράκη και Σαλαμίνος), να διαδηλώσουμε για τη μνήμη του Παύλου, να διαδηλώσουμε για τις δικές μας ζωές.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

πηγή: http://left.gr/news/i-neolaia-syriza-gia-ton-enan-hrono-apo-ti-dolofonia-toy-payloy-fyssa#sthash.wy0j0cR0.dpuf


Να τσακίσουμε το φασισμό της "διπλανής πόρτας"

.

18 Σεπτεμβρίου 2013. Ο Παύλος Φύσσας περικυκλώνεται από ομάδα κρούσης των ναζί και πέφτει νεκρός από το μαχαίρι έλληνα πατριώτη. Αυτό το μαχαίρι ήταν ποτισμένο από το ρατσιστικό μένος ξεφτιλισμένων μισάνθρωπων που είναι βουτηγμένοι δεκαετίες τώρα σε ένα βούρκο από γαλανόλευκα σκατά, αυτό το μαχαίρι ήταν ακονισμένο από το μίσος των «εθνικά υπερήφανων ελλήνων» απέναντι σε κάθε διαφορετικό.

Είναι το ίδιο όπλο που δολοφονούσε τον Σαχτζάτ Λουκμάν και κακοποιούσε δεκάδες μετανάστες, ομοφυλόφιλους και κάθε λογής μη «κανονικούς». Είναι το ίδιο μαχαίρι που κάνουν πως δε βλέπουν όσοι κοιτούσαν με εξίσου μεγάλη απάθεια το πτώμα του Καναούτη και το προσπερνούσαν για να πάνε στην δουλειά τους. Αυτό το μαχαίρι το ακούμε να ακονίζεται δεκαετίες τώρα πάνω στις εθνικές κορώνες των αστών και μικροαστών περί «εθνικής και πολιτισμικής ανωτερότητας». Το ανεμίζουν απειλητικά τα μοχθηρά τους χέρια στη θέα οποιοδήποτε αλλοδαπού και αλλοδαπής, αλλά και καθενός και καθεμιάς που δεν ταιριάζει στην εθνική νόρμα, στην κανονικότητα της υποταγής.

Τον ναζί έλληνα πατριώτη που σκότωσε τον Φύσσα τον φιλοξενούν καθημερινά μέσα στην ψυχή τους εκατομμύρια υπήκοοι που αναπολούν τα περασμένα μεγαλεία της ελλάδας, που στον δρόμο κοιτάνε με απέχθεια έναν τοξικοεξαρτημένο, που τους ενοχλεί η εικόνα ενός αστέγου στα παγκάκια, που επαυξάνουν στην διαπόμπευση οροθετικών ανθρώπων και πάνω στην λεηλατημένη προσωπικότητα τους χτίζουν, νομίζουν, την κοινωνική τους υπεραξία.

Η δολοφονία του Φύσσα συντελείται καθημερινά επάνω στα εξαθλιωμένα κορμιά όλων των απόκληρων του κοινωνικού ιστού. Συντελείται από όλους αυτούς που στην καλύτερη περίπτωση σιωπούν και αρνούνται να την δουν, γυρνώντας επιδεικτικά τη πλάτη, όταν δεν επιχαίρουν κιόλας («καλά να πάθει, ποιος του είπε να σηκώνει κεφάλι;») .

Το κράτος στην εκδοχή του παρακράτους δεν αποτελείται μόνο από μια ομάδα συμμοριτών φασιστών και μαχαιροβγαλτών, αφορά όλους και όλες που το τρέφουν με την κοινωνική νομιμοποίηση του, με την αδιαφορία, τη σιωπηλή τους συναίνεση.

Ο αντιφασιστικός αγώνας δεν έχει αποκλειστικό αντίπαλο τις ναζιστικές συμμορίες, δεν πρέπει να εγκλωβίζεται έτσι μόνο στις «πολιτικές» εκφράσεις του, να σηματοδοτεί μια επετειακή δράση, και εν τέλει να συγκρούεται μόνο με τους εμφανείς δολοφόνους και μισάνθρωπους ναζί της συμμορίας. Ο αντιφασισμός πρέπει να στοχεύει και να τσακίζει τις διαπροσωπικές κρυψώνες του φασισμού στις καθημερινές εκφράσεις του, να μην φοβάται να αναγνωρίσει την εκκόλαψη του στον κοινωνικό ιστό, να μην τον δικαιολογεί, να συγκρούεται στα ίσα με αυτόν και να φέρνει προ των ευθυνών τους όλους και όλες. Ο αντιφασισμός είναι αναγκαίο να αναγνωρίζει τους εχθρούς του…

Ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο.

Ενάντια στον κοινωνικό φασισμό και τους ναζί «πρωτοπόρους» του.

Ενάντια σε όλους τους εχθρούς της ελευθερίας, της ισότητας, της αλληλεγγύης.

Όλες και όλοι την Πέμπτη 18/9/14 στις 18:00 στην Αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι

Radio Antiregime

πηγή : http://radioantiregime.espiv.net


Ο πόλεμος με τον φασισμό είναι μακροχρόνιος...

αυτοί που ευθύνονται για το ότι ο πόλεμος

ενάντια στο φασισμό είναι τόσο μακροχρόνιος

είναι αυτοί που κατά καιρούς προσέφεραν ειρήνη

στο κράτος και τον καπιταλισμό

Η δολοφονία του αγωνιστή Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από τη χρυσαυγίτικη συμμορία με τις πλάτες της ΕΛ.ΑΣ στις 18 Σεπτέμβρη 2014 (5 μέρες μετά την δολοφονική επίθεση ενάντια σε αφισοκολλητές του ΚΚΕ στο Πέραμα), σηματοδοτεί την κορύφωση της φασιστικής επιθετικότητας που στοχεύει ξεκάθαρα στην εξόντωση όσων ορθώνουν το ανάστημά τους απέναντί της. Σε πρώτο χρόνο, φοβούμενοι τις γενικευμένες αναταραχές που θα μπορούσαν πάρουν ανεξέλεγκτη μορφή, σύσσωμοι οι κρατικοί και μιντιακοί μηχανισμοί σπεύδουν να εγκαινιάσουν την επιχείρηση του κρατικού και θεσμικού αντιναζισμού . Με τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για την «εγκληματική φύση» της οργάνωσης και τις συλλήψεις μελών και ηγετικών στελεχών της Χ.Α., το καθεστώς επιχειρεί να προλάβει την έκφραση της κοινωνικής οργής και να αποδυναμώσει επικοινωνιακά και οργανωτικά τον βασικότερο εκφραστή της ίδιας της ακροδεξιάς του ατζέντας, αφήνοντας ουσιαστικά ανέγγιχτο τον πολιτικό της ρόλο. Το καλοστημένο θέατρο με πρωταγωνιστή το κράτος-αντιφασίστα, που φρενάρει προσωρινά τα τάγματα εφόδου της Χ.Α. επιδιώκει να αντιστρέψει το μέχρι πρότινος ανοιχτό ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας με μια «σοβαρή Χρυσή Αυγή». Ουσιαστικά, η ανάδειξη της Χ.Α ως πολιτικού άκρου και εγκληματικής οργάνωσης, βγάζει λάδι την επίσημη ακροδεξιά ατζέντα του ελληνικού κράτους που φιλοδοξεί να παρουσιάσει τις κατά συρροή επιστρατεύσεις απεργών, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και την επιχείρηση Ξένιος Ζευς, το φακέλωμα τοξικοεξαρτημένων και την διαπόμπευση των οροθετικώνγυναικών ως τα πλέον δημοκρατικά αυτονόητα. Παράλληλα η κατασταλτική διαχείριση της Χ.Α. με υπερθεαματικές συλλήψεις μελών της, παρακολουθήσεις συνομιλιών και εφαρμογή αντιτρομοκρατικών νόμων -μέθοδοι που ως τότε ενεργοποιούνταν μονάχα απέναντι σε μέλη ένοπλων οργανώσεων και συντρόφους που διώκονται για την ανατρεπτική τους δράση- επιχείρησε να επιβεβαιώσει τη χυδαία θεωρία των 2 άκρων που τσουβαλιάζει τη ριζοσπαστική και αντισυστημική δράση των αγωνιζόμενων με τις παρακρατικές συμμορίες.

Ο αναβαθμισμένος πολιτικός ρόλος της Χρυσής Αυγής έρχεται σε μια περίοδο (2009-2012) που το καθεστώς έκτακτης ανάγκης διεξάγει μια διευρυμένη εκστρατεία αντιεξέγερσης, προσπαθώντας να κλείσει τα ανοιχτά ρήγματα της κοινωνικής-ταξικής εξέγερσης του Δεκέμβρη του '08. Τα φασιστικά δόγματα της μηδενικής ανοχής και του Νόμου και Τάξης, τα παραληρήματα του Σαμαρά για την «ανακατάληψη των πόλεων» και του Δένδια για τον «πόλεμο ενάντια στην ανομία» αποτελούν, πέρα από επίσημη κρατική ατζέντα, το πολιτικό υπόβαθρο της φασιστικής δράσης, της επιθετικότητας των χρυσαυγιτών απέναντι σε αγωνιζόμενους ανθρώπους, σε νεολαίους, σε καταλήψεις και στέκια, σε μετανάστες και πρόσφυγες. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά τα ανεξέλεγκτα και εξεγερτικά γεγονότα της 12ης Φλεβάρη 2012 εγκαινιάζεται η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση των φασιστών (Μάης 2012). Πλέον ως κοινοβουλευτικό κόμμα και επίσημος φορέας εξουσίας, αποτελούν κάτι παραπάνω από απλό εργαλείο του κράτους και των αφεντικών ενάντια στους καταπιεσμένους. Η ολοκληρωτική διαχείριση, η φασιστική και εθνικιστική προπαγάνδα και η κατασταλτική ωμότητα είναι μια σαφής συστημική παράμετρος, ένας θεμέλιος λίθος του σύγχρονου ολοκληρωτισμού για την αντιμετώπιση της κοινωνικής δυσαρέσκειας.

Ακόμη και σήμερα, ο συφερτός πατριωτών, εθνικιστών, ρατσιστών και κάθε λογής κανίβαλων που αποτελούν το περίφημο εκλογικό σώμα της Χ.Α, συνεχίζει να συσπειρώνεται και να ταυτίζει τα συμφέροντα του με τις μαφιόζικες πρακτικές και τα λογύδρια των νεοναζί. Ιστορικά, αυτή η κρίσιμη μάζα του ελληνικού κοινωνικού σχηματισμού συγκροτείται γύρω από τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, τα εθνικιστικά παραληρήματα γύρω από εθνικά μεγαλεία και εθνικές προδοσίες, τον κοινωνικό κανιβαλισμό και την ανάθεση των κοινωνικών υποθέσεων σε ηγέτες και εθνοσωτήρες. Οι χρυσαυγίτες, γέννημα θρέμμα του πολιτικού συστήματος, παίρνουν την σκυτάλη από ένα ερειπωμένο σύστημα κομματικής διαμεσολάβησης που εξέθρεψε όλα τα παραπάνω. Επιχειρούν, αφενός, να αποπροσανατολίσουν το πλατύ κύμα κοινωνικής αμφισβήτησης και οργής και αφετέρου να δράσουν απειλητικά απέναντι στις κοινωνικές δυναμικές της αντίστασης και της χειραφέτησης. Ουσιαστικά, έρχονται να ανασυγκροτήσουν τον μισθοφορικό στρατό του ελληνικού κράτους που πρόθυμα θα αναλάβει το έργο της βίαιης κοινωνικής πειθάρχησης στις αντικοινωνικές επιλογές κάθε λογής τρόικας, εξωτερικού ή εσωτερικού. Και αυτός ο «στρατός» έχει βαμμένα τα χέρια του όχι μόνο με το αίμα του Παύλου Φύσσα αλλά και των χιλιάδων πνιγμένων μεταναστών στα σύνορα, των εκατοντάδων δολοφονημένων εργατών στα σύγχρονα κάτεργα, των εκατοντάδων βασανισμένων αγωνιζόμενων από τις δυνάμεις καταστολής.

Δεν έχουμε καμία αυταπάτη και καμία ψευδαίσθηση ότι οι φυλακίσεις μερικών χρυσαυγιτών αποτελούν ανάχωμα απέναντι στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό και τους λακέδες του. Αντίθετα, θεωρούμε ότι ο πόλεμος ενάντια στους φασίστες και τους παρακρατικούς είναι βαθύτατα αντικαθεστωτικός και ανατρεπτικός που δεν περιορίζεται σε δημοκρατικές εκκλήσεις και καταγγελίες και επιδιώκει το συθέμελο τσάκισμα του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, της κρατικής βαρβαρότητας και του κοινωνικού εκφασισμού. Είναι σαφές ότι ο αντιφασιστικός αγώνας είναι κομμάτι του ευρύτερου αντικρατικού-αντικαπιταλιστικού αγώνα που δεν στοχεύει μόνο την εμπροσθοφυλακή του συστήματος αλλά τα ίδια τα θεμέλια του. Έτσι δεν χωρούν ούτε ίσες αποστάσεις, ούτε δηλώσεις νομιμοφροσύνης. Πέρα από γελοίοι, είναι και επικίνδυνοι (με προεξάρχοντα το ΣΥΡΙΖΑ) όσοι καταδικάζουν την «βία από όπου κι αν προέρχεται» φιλοδοξώντας να εξομοιώσουν την βία του καθεστώτος και των φασιστικών συμμοριών του με τις πρακτικές κοινωνικής και πολιτικής αντιβίας που αμφισβητούν τη μέγγενη της αστικής νομιμότητας. Είναι οι ίδιοι που στην προοπτική της κυβερνώσας Αριστεράς, επιχειρούν να απογυμνώσουν τους κοινωνικούς-ταξικούς αγώνες από οποιοδήποτε ρηξιακό και ανατρεπτικό περιεχόμενο και μορφή και να τους μετατρέψουν σε «κοινωνική αντιπολίτευση» χειραγωγούμενη από τους ίδιους. Είναι αυτοί που η δήθεν προοδευτική πολιτική διαχείριση της εξουσίας τους οδηγεί στην προσπάθεια πολιτικής ενσωμάτωσης κάθε ακηδεμόνευτου και ριζοσπαστικού στοιχείου μέσα στους κόλπους της κοινωνίας, στην μεθόδευση της κοινωνικής/ταξικής ειρήνευσης απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα με την υπόσχεση της κατάργησης των μνημονίων και της «άρσης των αδικιών».

Ο πόλεμος ενάντια στο φασισμό, εδώ και τώρα, σημαίνει καθημερινή μάχη με τον διάχυτο φόβο και την τρομοκρατία που επιβάλλουν οι «από πάνω» στις ζωές μας, με την κατάντια του ρατσισμού, του σεξισμού και του εθνικισμού, με τη δυστοπία του κοινωνικού εκφασισμού. Σημαίνει σύγκρουση με τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό που διεξάγει έναν ανελέητο πόλεμο ενάντια στους φτωχούς και τους αποκλεισμένους, που γεννά Φαρμακονήσια και Μανωλάδες, που χτίζει στρατόπεδα συγκέντρωσης και φυλακές υψίστης ασφαλείας. Σημαίνει γκρέμισμα των ψευδαισθήσεων για τη δημοκρατία και τη νομιμότητά τους, για τον εξανθρωπισμό της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, για την προοδευτική διαχείριση της κρατικής εξουσίας. Σημαίνει δημιουργία αυτοοργανωμένων κοινοτήτων αγώνα σε κάθε γειτονιά, σχολείο, χώρο εργασίας που αναμετρώνται με τον φόβο και τη μοιρολατρία. Σημαίνει οργάνωση ακηδεμόνευτων και ανατρεπτικών κοινωνικών/ταξικών αγώνων που ανοίγουν ρήγματα στον πολιτισμό της καταστολής, της φτώχειας και της αδικίας. Σημαίνει οικοδόμηση ενός πολύμορφου επαναστατικού κινήματος που χαράσσει τα μονοπάτια της κοινωνικής αυτοδιεύθυνσης και απελευθέρωσης. Της κοινωνικής επανάστασης και της αναρχίας.

Είναι η κληρονομιά που μας άφησαν όσοι δεν έσκυψαν το κεφάλι και όρθωσαν το ανάστημα τους. Είναι η κληρονομιά του Παύλου…

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

ΠΕΜΠΤΗ 18/9, 18.00

πλ. Νίκης (τριγωνάκι-ζαρντέν), Π. Τσαλδάρη

Πρωτοβουλία αναρχικών-αντιεξουσιαστών από τους πρόποδες του Υμηττού

paapty.squat.gr

paapexty123@yaexhoo.gr

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1531272/


Ενας χρόνος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ενα 34χρονο εργατόπαιδο-καλλιτέχνης από το Κερατσίνι, που στάθηκε περήφανα απέναντι στους νεοναζί, δείχνοντάς τους ότι δεν τους φοβάται, ήταν ο πρώτος Ελληνας που έπεσε νεκρός από επίθεση των νεοναζιστικών ταγμάτων εφόδου. Ο πρώτος Ελληνας, γιατί προηγήθηκαν μετανάστες. Αρκετοί μαχαιρώθηκαν, ξυλοκοπήθηκαν, λιντσαρίστηκαν, χωρίς ποτέ να βρεθούν οι δράστες. Μερικοί πέθαναν μετά τις δολοφονικές επιθέσεις που δέχτηκαν, χωρίς και πάλι να βρεθούν οι δράστες.

Οταν ο νεοναζιστικός συμμοριτισμός ξάπλωσε τον πρώτο νεκρό Ελληνα (οι μετανάστες, νεκροί ή τραυματίες, δεν μετρούσαν, όπως δεν μετρούσαν και οι έλληνες τραυματίες), η αστική πολιτική αντιλήφθηκε ότι έπρεπε να δράσει αστραπιαία. Επρεπε να βάλει αυτή στην ατζέντα της έναν κάλπικο αντιφασισμό, για να μη γνωρίσει άνθιση ο αντικαπιταλιστικός αντιφασισμός. Και το έκανε.

Λίγες ώρες αφότου ο Παύλος Φύσσας άφησε την τελευταία του πνοή σ' ένα πεζοδρόμιο της Αμφιάλης, εξαπολύθηκε η «αντιφασιστική» εκστρατεία, στην οποία πήραν μέρος οι αστικές πολιτικές δυνάμεις, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους και τα ΜΜΕ. Δεν άφησαν ούτε εκατοστό χώρου ακάλυπτο, ενώ ενσωμάτωσαν πανεύκολα το ρηχό αντιφασισμό της καθεστωτικής Αριστεράς. Ο άλλος, ο γνήσιος, ο αντικαπιταλιστικός αντιφασισμός, δεν ήταν τόσο δυνατός, δε διέθετε μηχανισμούς προπαγάνδας, ούτε την απαιτούμενη μαζικότητα για να διασπάσει αυτό το μέτωπο.

Ακολούθησαν οι διώξεις ηγετικών στελεχών της νεοναζιστικής συμμορίας, που οδήγησαν στη φυλακή ολόκληρο σχεδόν τον ηγετικό πυρήνα. Διώξεις που υπηρετούν το στόχο της μείωσης της εκλογικής της επιρροής, η οποία πλήττει πρωτίστως τη ΝΔ και δευτερευόντως το ΠΑΣΟΚ. Τα αποκαλυπτήρια του Μπαλτάκου, του πιο στενού συνεργάτη του Σαμαρά, που προσπαθούσε να ρίξει γέφυρες με στελέχη του νεοναζισμού, σε μια κατεύθυνση δημιουργίας της «σοβαρής Χρυσής Αυγής», δείχνουν καθαρά ότι αν δεν υπήρχαν οι πολιτικοί υπολογισμοί του Σαμαρά, για τη δολοφονία του Π. Φύσσα θα συλλαμβανόταν μόνο ο Ρουπακιάς, άντε και κάποιοι της Νίκαιας, και η δολοφονία θα παρουσιαζόταν ως μια κοινή ποινική υπόθεση.

Σε κάθε περίπτωση, οι αστικές δυνάμεις δεν έχουν στόχο να ανακόψουν το φασιστικό φαινόμενο και την εξάπλωσή του στην κοινωνία, γιατί ο φασισμός αποτελεί ένα πολυεργαλείο του συστήματος.

Μέγας στόχος τους είναι, επίσης, να ισχυροποιήσουν την αστική δημοκρατία, εξισώνοντας τις λαϊκές αντιστάσεις (όποιας μορφής και όποιας έντασης) με τη νεοναζιστική βία και εμπεδώνοντας την υποταγή στην αστική νομιμότητα, πέραν της οποίας υπάρχει η «ανομία που οδηγεί στη βία, η οποία δεν έχει χρώμα».
Αυτό το στόχο υπηρετεί η θεωρία «των δύο άκρων».

Τα νεοναζιστικά τάγματα εφόδου είναι η ακραία έκφραση του κοινωνικού εκφασισμού. Μπράβοι της νύχτας, λουμπεναριό, λοβοτομημένα ανθρωποειδή, σχημάτισαν ένα στρατό που θεωρούσε πως έχει φτάσει η ώρα του για κυριαρχία στις γειτονιές. Οι «από πάνω» τους ντοπάριζαν και τους έκλειναν το μάτι: εσείς τη δουλειά σας κι εμείς θα βγαίνουμε να καταδικάσουμε τη βία! Γι' αυτό και δε δίστασαν να επιτεθούν σε μέλη ενός κοινοβουλευτικού κόμματος (νεκρός θα μπορούσε να υπάρξει και από την επίθεση κατά μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα), μολονότι πολλοί απ' αυτούς ήταν γνωστοί στην περιοχή, γι' αυτό και δε δίστασαν να σκοτώσουν με τρεις μαχαιριές στην καρδιά τον Παύλο Φύσσα, μπροστά στα αδιάφορα μάτια των αστυνομικών που ήταν παρόντες!

Δε δίστασαν να ξυλοφορτώσουν ακόμη και τους άλλους ακροδεξιούς στο Μελιγαλά, στην εκλογική περιφέρεια του Σαμαρά, πετώντας το γάντι στην παραδοσιακή Δεξιά. Είχαν, λοιπόν, έναν παραπάνω λόγο να τους «μαζέψουν». Οχι να τους εξαφανίσουν, αλλά να τους κάνουν και πάλι ελεγχόμενους από τους μηχανισμούς καταστολής. Πάνω απ' όλα είχαν σοβαρό λόγο να χτυπήσουν την εκλογική δυνατότητα των νεοναζί, σε μια προσπάθεια να μεταγγίσουν τη φασιστική ψήφο προς την παραδοσιακή Δεξιά.

Για να λέμε τα πράγματα με τ' όνομά τους, τα νεοναζιστικά τάγματα εφόδου δε θα μπορούσαν να φτάσουν σε τέτοιο σημείο δολοφονικής αποθράσυνσης, παρά την υποστήριξή τους από τους μηχανισμούς καταστολής, αν μισό εκατομμύριο πολίτες δεν ψήφιζαν τους νεοναζί στις εκλογές. Αυτή η κοινωνική στήριξη είναι αποτέλεσμα από τη μια της κρίσης και της εξαθλίωσης και από την άλλη του κάλπικου αντιφασισμού των κυρίαρχων αστικών πολιτικών δυνάμεων. Ποιοι παριστάνουν τους αντιφασίστες; Αυτοί που έχουν αλυσοδέσει τον ελληνικό λαό στο ζυγό της βαρβαρότητας, αυτοί που μακελεύουν με τους πραιτοριανούς του κράτους κάθε διαδήλωση.

Με ή χωρίς μια εκλογικά δυνατή Χρυσή Αυγή, ο κοινωνικός εκφασισμός είναι το μεγάλο πρόβλημα. Αντιφασιστική συμμαχία με το αστικό στρατόπεδο δεν μπορεί να υπάρξει. Αυτό θα ήταν βούτυρο στο ψωμί των νεοναζί. Θα έστελνε τα πιο καθυστερημένα κοινωνικά στρώματα κατευθείαν στην αγκαλιά τους. Ούτε μπορούμε να κάνουμε εκκλήσεις στο κράτος να αντιμετωπίσει τα τάγματα εφόδου, με βάση το νομικό οπλοστάσιο της αστικής δημοκρατίας. Ο καπιταλισμός γεννά το φασισμό, ο καπιταλισμός χρησιμοποιεί το φασισμό ως ανάχωμα στο επαναστατικό εργατικό κίνημα, η αστική δημοκρατία δεν είναι θωρακισμένη έναντι του φασισμού αλλά έναντι της επανάστασης.

Ο αντιφασιστικός αγώνας πρέπει να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι των ταξικών και λαϊκών αγώνων. Να δεθούν σ' ένα αξεδιάλυτο όλον. Η πλειοψηφία του λαού αισθάνεται οργή και αηδία για αυτά τα ανθρωποειδή που νοσταλγούν την πιο βάρβαρη περίοδο του 20ού αιώνα. Η οργή και η αηδία, όμως, πρέπει να γίνουν υλική δύναμη που θα καθαρίσει τις γειτονιές από τη ναζιστική βρόμα.

Ολοι στη συγκέντρωση και πορεία την Πέμπτη 18/9, 6μμ, στο Κερατσίνι.

κάλεσμα : Κόντρα

πηγή: http://www.eksegersi.gr/%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/22265.%CE%95%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%A0%CE%B1%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%A6%CF%8D%CF%83%CF%83%CE%B1


ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ: 1 χρόνος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

18/09/2014 στις 6μμ / οδός Τσαλδάρη 60, Κερατσίνι

1 ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ:ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΘΑ ΕΚΔΙΚΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ

ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΟΝ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΟ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟ, ΘΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Όλοι στη διαδήλωση στις 18 Σεπτέμβρη, Kερατσίνι (Aμφιάλη), Παν. Tσαλδάρη 60, 6 μ.μ.

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ή Killah P, στο Κερατσίνι από το χέρι των φασιστών της Χρυσής Αυγής, στις 18 Σεπτέμβρη του 2013, πυροδότησε ένα πλατύ κύμα λαϊκής οργής ενάντια στους φασίστες δολοφόνους, ένα κίνημα που φόβισε τους κρατούντες ξυπνώντας μνήμες από την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, σύμφωνα με τις δηλώσεις του ίδιου του Σαμαρά στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας (11/10/2013).
Οι συλλήψεις, όμως, στελεχών της Χρυσής Αυγής δεν ισοδυναμούν με την εξαφάνιση του φασισμού.
Το δικαστικό σύστημα, που αθώωσε τον φραουλοπαραγωγό-καπιταλιστή Βαγγελάτο και τους μπράβους του για τις "φράουλες και αίμα" της Νέας Μανωλάδας, όχι μόνο δεν μπορεί να καθαρίσει το φασισμό, αλλά τον αναπαράγει μέσω των αποφάσεων ενός κράτους σε μια -πλαστή- διαρκή κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενός κράτους που αθωώνει ενόχους και τιμωρεί τους αδικημένους.
Ο κρατικός μηχανισμός, του οποίου αποκαλύφθηκε η στενή σύνδεση με το ναζιστικό κόμμα, συνεχίζει να βρίσκεται στη θέση του και δεν φτιασιδώνεται με κάποιες διώξεις στελεχών της ΕΛΑΣ, της ΕΥΠ κλπ.
Τα μέτρα εξόντωσης του λαού και της νεολαίας, τα μέτρα που γεννούν την κοινωνική απελπισία συνεχίζουν να θρέφουν το φασισμό, την πιο συνεπή πολιτική έκφραση του κοινωνικού κανιβαλισμού. Η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, των πολιτικών υπευθύνων αυτής της κοινωνικής καταστροφής βρίσκεται στη θέση της.
Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου συνεχίζει να δίνει το χέρι στη χούντα των ολιγαρχών του Κιέβου σύμφωνα με τις επιταγές του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ και της ΕΕ. Η κυβέρνηση του Κιέβου φιλοξενεί φασίστες και νοσταλγούς του Χίτλερ σε κρίσιμα κυβερνητικά πόστα, μαζί και στον κρατικό μηχανισμό και το στρατό. Η κυβέρνηση του Κιέβου διεξάγει έναν απροκάλυπτο εμφύλιο πόλεμο για την εξόντωση του λαού της Ανατολικής και Νότιας Ουκρανίας, και για τις ανάγκες αυτού του πολέμου έχει επιστρατεύσει τα τάγματα εφόδου των ναζί της Σβομπόντα και του Δεξιού Τομέα.
Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, ή η Τρόικα των ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ δεν μπορούν -ούτε θέλουν- να αντιμετωπίσουν το φασισμό. Xρησιμοποιούν τους ναζιστές, όπου τους χρειάζονται σαν σιδερένια γροθιά ενάντια στη μαχόμενη εργατική τάξη. Πέρα από τα μυστικά αλισβερίσια με τους ναζί, αυτοί οι ίδιοι με τα κανιβαλικά μέτρα τους γεννούν τα κοινωνικά αίτια της ανόδου της άκρας δεξιάς στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η αδυναμία τους να επιλύσουν την κρίση του συστήματός τους που σοβεί από το 2007-2008 οδηγεί στην υιοθέτηση των πιο βάναυσων μεθόδων για την διατήρηση της κυριαρχίας τους. Το σαπισμένο και κατακερματισμένο τους πολιτικό σύστημα επαναπροσλαμβάνει Καρατζαφέρηδες για να σταθούν δίπλα σε υπουργοποιημένους τσεκουροφόρους Βορίδηδες και φασίστες τηλε-κλόουν του είδους του Άδωνι Γεωργιάδη. Αυτά τα φθαρμένα και διεφθαρμένα πολιτικά εργαλεία καλούνται να επιβάλουν νέα ολέθρια μέτρα εις βάρος του λαού.
Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και ολόκληρο το πολιτικό σύστημα του οποίου είναι επικεφαλής δεν φτιασιδώνεται. Καταρρέει και από τα συντρίμια του ξεπηδάνε τα τέρατα του φασισμού, οι απόγονοι των εμπνευστών του Άουσβιτς και του Νταχάου, της εκατόμβης του Β' παγκόσμιου πολεμικού μακελειού.
Δεν μπορούμε να αφήσουμε το ζόφο να κυριαρχήσει ούτε στο Κερατσίνι, ούτε πουθενά.
Είναι υπόθεση της παγκόσμιας εργατικής τάξης να τσακίσει το φασισμό και την άκρα δεξιά που πάει να σηκώσει κεφάλι. Ο προλεταριακός διεθνισμός δεν είναι μια αφηρημένη ιδέα, μόνο η κοινή πράξη εκατομμυρίων εκμεταλλευμένων και καταπιεσμένων σε όλη την Ευρώπη μπορεί να βάλει τέρμα στα σχέδια των καπιταλιστικών διευθυντηρίων του Βερολίνου και των Βρυξελλών, και να σαρώσει μαζί τα φασιστικά μαντρόσκυλα, που υπερασπίζονται το σύστημα που τα γεννά και το κράτος που τα υποθάλπει.
Φόρος τιμής στη μνήμη του Παύλου Φύσσα είναι η πάλη ενάντια στο σύστημα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας· φόρος τιμής στα θύματα του φασισμού στα Καλάβρυτα, στο Δίστομο, στην Κάνδανο, στην Kοκκινιά και την Kαισαριανή και σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

πηγή: http://www.eek.gr/index.php/oldermags/eventdetail/2425/151/keratsini-1-xronos-apo-ti-dolofonia-tou-paylou-fyssa


Όλοι στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, Πέμπτη 18/9

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ : Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί στις 17.30 στη γωνία Π. Τσαλδάρη και Σαλαμίνος.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ : Άγαλμα Βενιζέλου 18:30

ΛΑΡΙΣΑ : Πλατεία Ταχυδρομείου 18:00

ΣΥΡΟΣ : Πλατεία Μιαούλη 19:00

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή: http://www.antarsya.gr/node/2484


ΟΡΜΑ

πηγή: http://ormantifa.wordpress.com/2014/09/18/%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%87%CE%B7-%CF%83%CE%B5-%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%83-%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CF%84%CE%B5%CF%83-%CE%B3%CE%BF%CE%BD/