Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014 στις 16.00

Κάλεσμα για δημιουργία ανοιχτής συνέλευσης γειτονιάς

Γεια σε όλες και όλους.

Κάποιοι άνθρωποι από τη γειτονιά πήραμε την πρωτοβουλία να καλέσουμε αυτήν την πρώτη συνάντηση, καθώς μοιραζόμαστε όλοι την ανάγκη να ξαναυπάρξουμε μαζί σε μιά συνέλευση στη γειτονιά μας.

Γιατί η ανάγκη για αυτοοργάνωση σε όλα τα ζητήματα που αφορούν στη ζωή μας παραμένει. Το ίδιο και η θέληση για μια συλλογικοποίηση της γειτονιάς ενάντια στην εξατομίκευση. Επειδή τα δύο τελευταία χρόνια που δεν υπάρχει ένας τέτοιος τόπος, νιώσαμε ότι θα θέλαμε μια πιο οργανωμένη, αλλά κυρίως συλλογική, παρέμβαση σε όσα συμβαίνουν στη γειτονιά. Γιατί, τέλος, θέλουμε να ξαναυπάρξει ένας κοινός και ανοιχτός τόπος συνάντησης και αντίστασης των ανθρώπων της.

Θα θέλαμε η συνέλευση να λειτουργεί στη βάση της σύνθεσης και ενάντια σε κάθε διαχωρισμό και διάκριση, να είναι ανοιχτή σε όσες και όσους θέλουν κ μπορούν να λειτουργήσουν με αυτόν τον τρόπο. Για μας είναι βασικό ότι όλοι/όλες θα συμμετέχουμε ως άτομα, ανεξάρτητα από το αν ανήκουμε ή όχι σε κάποια πολιτική συλλογικότητα ή σχηματισμό. Επίσης προκρίνουμε τη λειτουργία σε τακτική βάση δημιουργώντας ένα συμμετοχικό πολιτισμό όπως και το να γίνεται η συνέλευση σε δημόσιο χώρο.

Το κείμενο αυτό συζήτηθηκε και γράφτηκε ώστε να υπάρξει μια έλαχιστη βάση για να μπορεί να ξεκινήσει η συζήτηση και ήταν συνειδητή η απόφαση να μείνει στα ελάχιστα αναγκαία ώστε από εκεί και πέρα όλα να συνδιαμορφωθούν στην πρώτη συνάντηση, την Κυριακή 21 Σεπτέμβρη, στις 16:00, στο πάρκο Βουτιέ.

πηγή : email received on 12 Σεπτέμβριος 11h