Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014 στις 19.30

2 καλέσματα : 1 2

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο

Ο φασισμός

Ο φασισμός δεν έρχεται απ' το μέλλον

καινούργιο τάχα κάτι να μας φέρει

τι κρύβει μεσ' τα δόντια του το ξέρω

καθώς μου δίνει γελαστός το χέρι.

Οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν

και χάνονται βαθιά στα περασμένα

οι μάσκες του με τον καιρό αλλάζουν

μα όχι και το μίσος του για μένα.

Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον

δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!

Ο φασισμός δεν έρχεται από μέρος

που λούζεται στον ήλιο και στ' αγέρι!

το κουρασμένο βήμα του το ξέρω

και την περίσσεια νιότη μας την ξέρει.

Μα πάλι θε ν' απλώσει σαν χολέρα

πατώντας πάνω στην ανεμελιά σου

και δίπλα σου φτάσει κάποια μέρα

αν χάσεις τα ταξικά γυαλιά σου.

Φωντας Λάδης

18 Σεπτεμβρίου 2013.Δολοφονία του Πάλου Φύσσα στο Κερατσίνι από τα τάγματα εφόδου της Χ.Α..Γιος εργάτη στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος, όπου είχε εργαστεί και ο ίδιος, γνωστός στο Κερατσίνι για την μουσική και τα τραγούδια του, αλλά και για την αντιφασιστική του δράση.

18 Σεπτεμβρίου 2014 αντιφασιστική κινητοποίηση στην πλ. Αγοράς στις 19.30, στο πλαίσιο συντονισμού του αντιφασιστικού κινήματος γιαναπαλεψουμε το κτήνος του φασισμού, τα τάγματα εφόδου της χρυσής αυγής που επιτίθενται στους μετανάστες και σε όσους αντιστέκονται. Να ανατρέψουμε το σύστημα που τον γεννα, κυβέρνηση και αστυνομία, αυτούς που εξαθλιώνουν μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας, χτίζουν στρατοπεδα συγκεντρωσης και πνίγουν μετανάστες στα «Φαρμακονήσια».Να ξεμπροστιάσουμε αυτούς που τους συντηρούν, ΜΜΕ, αστική δικαιοσύνη. Να αναδείξουμε πως οι φοβισμένοι ψηφοφόροι και οι ρατσιστικές συμπεριφορές θρέφουν το κτήνος.

Τα παραδείγματαγια την ναζιστική, δολοφονική και συστημική δράση της Χρυσής Αυγής δεν έχουν τέλος: δολοφονίες μεταναστών,επιθέσεις σε κόμματα της Αριστεράς και σε κοινωνικά στέκια, δεκάδες κατηγορίες και συλλήψεις για παράνομη κατοχή όπλων και για εκπαίδευση παραστρατιωτικών ταγμάτων εφόδου με όπλα. Εναντιώθηκε της στην απεργία των καθηγητών το 2012, στο κλείσαιμο της ΕΡΤ. Σε κάθε κοινωνική αντιπαράθεση η ΧΑ παίρνει το μέρος της κυβέρνησης και των εργοδοτών εναντίον των αγώνων του λαού και των εργαζομένων.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση σπρώχνει το λαό όλο και πιο βαθιά στη φτώχεια και την απελπισία, καταστέλλει με χουντικές μεθόδους κάθε λαϊκή και εργατική αντίσταση και έτσι γεννά και θρέφει το φασισμό.Η κυβέρνηση και το κράτος ούτε θέλουν ούτε μπορούν να ξεριζώσουν τη φασιστική απειλή. Το σύστημα θέλει να υπάρχει η ΧΑ και τα τάγματα εφόδου της ώστε να τα χρησιμοποιήσει στην περίπτωση που οι εργατικοί λαϊκοί αγώνες γίνουν πολύ απειλητικοί.

Μόνο οι μαζικοί συλλογικοί αγώνες στους χώρους εργασίας, εκπαίδευσης και στις γειτονιές μπορούν να αντιπαλέψουν πραγματικά τη φασιστική απειλή.

Με μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια σε κάθε δημόσια εμφάνιση των φασιστών.

Με αντιφασιστική δράση και ενημέρωση σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς και σπουδών.

Να τσακίσουμε το φασισμό να ανατρέψουμε το σύστημά τους.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ, ΠΕΜΠΤΗ 18/9, ΣΤΙΣ 19.30 ΣΤΗΝ ΠΛ. ΑΓΟΡΑΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΤΕΚΙ-ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

--
Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών Χανίων
Χ"Μιχάλη Νταλιάνη 5, Χανιά
E-mail: stekichania@gmail.com
Web: www.stekichania.gr

πηγή : http://www.tokaravani.gr/2014/09/na-tsakisoume-fasismo-na-anatrepsoume-sistima-tous-kinoniko-steki-steki-metanaston/


Αντιφασιστική πορεία

Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Πολυτεχνείου Κρήτης

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/52809/