Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014 στις 19.00

Συγκέντρωση στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

((i)) Συγκέντρωση στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

Συγκέντρωση στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

από Red Antifascista por Grécia Ημέρα/Ώρα: 18/09/2014 στις 7:00:00 ΜΜ, Βαρκελώνη / Gracia

Την Πέμπτη 18/9/2014 συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του καλλιτέχνη Παύλου Φύσσα (ακα Killah P) από τάγμα εφόδου της νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Η εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου, συνέβη έξω από καφετέρια στην εργατική συνοικία Κερατσίνι, υπό την παρουσία της αστυνομίας η οποία ήταν ενημερωμένη σχετικά με την ενέδρα που είχε στηθεί. Ο ράπερ Killah P., γνωστός για την αντιφασιστική του στάση στην περιοχή του Κερατσινίου, στοχοποιήθηκε από τους φασίστες που επιδιώκουν να επιβληθούν σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής ζωής. Πρόκειται για την πρώτη δολοφονία ενός ενεργού αντιφασίστα που έρχεται να προστεθεί στις πολυάριθμες αιματηρές επιθέσεις που είχαν πραγματοποιηθεί τα προηγούμενα χρόνια από τα μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης. Μέχρι εκείνη τη στιγμή οι επιθέσεις τους είχαν κυρίως κίνητρο το ρατσιστικό μίσος, με αποκορύφωμα τη στυγερή δολοφονία του 27χρονου Σαχζάντ Λουκμάν από το Πακιστάν στις 17 Γενάρη 2013. Παράλληλα, λαμβάνουν χώρα συνεχείς επιθέσεις πολιτικού χαρακτήρα ενάντια σε καταλήψεις, συνδικαλιστές και μέλη της αριστεράς.

Όταν η άρχουσα τάξη νιώθει να χάνει την εξουσία της επιστρατεύει το φασισμό για να διατηρήσει τη δύναμή της. Ο φασισμός αποτελεί εργαλείο αποπροσανατολισμού της λαϊκής οργής και των κοινωνικών αγώνων. Η Χ.Α παρά το φιλολαϊκό προφίλ που επιθυμεί να προβάλει, δεν σταματάει να στηρίζει τις επιλογές της άρχουσας τάξης και του κεφαλαίου τόσο σε επίπεδο κοινοβουλευτικό, ψηφίζοντας όλες τις αντιλαϊκές διατάξεις, όσο και στρεφόμενη ενάντια στους κοινωνικούς αγώνες σε σύμπνοια (άριστη συνεργασία) με τις κρατικές δυνάμεις καταστολής. Όμοια, στην Καταλονία το Casal Tramuntana και στη Μαδρίτη το Hogar Social Ramiro Ledesma ακολουθούν την ίδια τακτική με τη Χρυσή Αυγή (αιμοληψία, διανομή τροφίμων μόνο για Ισπανούς) προκειμένου να πάρουν τον κόσμο με το μέρος τους.

Η άνοδος ακροδεξιών κομμάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη το τελευταίο
διάστημα καθιστά απαραίτητη τη συσπείρωση του αντιφασιστικού κινήματος απέναντι σε αυτή την απειλή.

Την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου στις 19.00 καλούμε σε συγκέντρωση στην Plaza Revolución de septiembre 1868 στη Βαρκελώνη, για να τιμήσουμε τη μνήμη του Παύλου Φύσσα καθώς και να υψώσουμε τη φωνή μας ενάντια στο φασισμό, το κεφάλαιο και την Ευρώπη φρούριο.

NO PASARÁN
Αντιφασιστικό δίκτυο για την Ελλάδα
Βαρκελώνη, 13/9/2014

http://redantifaporgrecia.wordpress.com/

https://www.facebook.com/events/714681818581019/

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/52769/