Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014 στις 18.00

Μικροφωνική αλληλεγγύης στους 64 διωκόμενους του Κερατσινίου

Την Τρίτη 30/9 στις 6μμ στην πλ. Πατριάρχου στη Νέα Φιλαδελφεία θα πραγματοποιηθεί μικροφωνική αλληλεγγύης για τους 64 διωκόμενους της αντιφασιστικής πορείας του Κερατσινίου στις 18/9.

Ακολουθεί το κείμενο της παρέμβασης

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες της αντιφασιστικής διαδήλωσης στο Κερατσίνι

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στο Κερατσίνι μαζική αντιφασιστική πορεία για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα νεοαζί καθάρματα της Χρυσής Αυγής. Δέκα λεπά αφ' ότου ξεκίνησε η διαδήλωση, οι διμοιρίες των ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ, με πρόφαση κάποιες ζημιές σε υποκαταστήματα τραπεζών, περικύκλωσαν τους διαδηλωτές και εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση με δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου- λάμψης και ωμή βία. Έπειτα από ώρα σκληρής κρατικής καταστολής, η αστυνομία προχώρησε σε 64 συλλήψεις, 9 προσαγωγές, καθώς και σε σοβαρούς τραυματισμούς διαδηλωτών. Οι διαδηλωτές συνελήφθησαν αναίτια, όταν δέχτηκαν επίθεση και ξυλοκοπήθηκαν από τα ένστολα καθάρματα του κράτους, πριν και μετά τη σύλληψη τους. Ψευδείς κατηγορίες των αστυνομικών τους βαραίνουν με πλημμελήματα και κακουργήματα. Η κρατική τρομοκρατία, συνεχίστηκε τις επόμενες μέρες μπροστά από τα δικαστήρια του Πειραιά, όταν διμοιρίες των ΜΑΤ, επιτέθηκαν στη συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους συλληφθέντες, που περνούσαν από ανακριτή.

Από τη μεριά μας, πιστεύουμε ότι η εκδήλωση -για ακόμη μια φορά- αυτού του κατασταλτικού οργίου εναντίον μίας αντιφασιστικής διαδήλωσης, φανερώνει ακριβώς το πόσο επικίνδυνο θεωρείται από το κράτος το ευρύτερο αντιφασιστικό κίνημα, καθώς και ο κόσμος που το απαρτίζει. Και φυσικά, θεωρείται επικίνδυνο, όχι μόνο επειδή μπορεί να ταράζει των ύπνο των μεγαλοαφεντικών που θα ήθελαν να διαχειρίζονται ανεμπόδιστα τις ζωές μας, αλλά και επειδή εκφράζει πραγματικά έναν διαφορετικό κόσμο: έναν κόσμο αλληλεγγύης και ελευθερίας, απέναντι στην καθημερινότητα του κοινωνικού κανιβαλισμού, του εκφασισμού και της μισθωτής σκλαβιάς , που επιτάσσει κράτος και κεφάλαιο και επιβάλλουν μπάτσοι και φασίστες. Από την άλλη το γεγονός της μετατροπής της συντριπτικής πλειοψηφίας των προσαγωγών σε συλλήψεις, αποδεικνύει την ακραία αποχαλίνωση του ποινικού τομέα της καταστολής, που δεν χάνει την ευκαιρία να φορτώσει με έναν εντυπωσιακό, ποσοτικά, αριθμό αδικημάτων τον κόσμο του κινήματος. Φυσικά, ακόμη πιο εντυπωσιακή είναι πλέον η αυθαιρεσία με την οποία συγκροτούνται αυτές οι δικογραφίες , καθώς ειδικά στη συγκεκριμένη περίπτωση, κατηγορούμενοι είναι πολύ απλά όσοι δεν διέφυγαν από τη γενική επίθεση της αστυνομίας εναντίον της πορείας. Δυστυχώς για αυτούς, υπάρχουν ορισμένα πράγματα, όπως το δικαίωμα αυτοπροστασίας των πορειών, αλλά και το ότι το μόνο μέρος που ανήκει στους κάθε είδους φασίστες, δεν είναι ο δημόσιος χώρος, αλλά οι τρύπες τους. Τα θεωρούμε όχι μόνο αδιαπραγμάτευτα, αλλά και αυτονόητα. Γεγονότα όπως αυτά που συνέβησαν στο Κερατσίνι, πριν και πάνω απ' όλα τα άλλα, θα επιτύχουν την ωρίμανση καί την ενδυνάμωση ενός κοινωνικού-μαχητικού αντιφασιστικού κινήματος, όπως και την ενίσχυση των συντροφικών δεσμών των ανθρώπων που το απαρτίζουν.

Η κρατική καταστολή δε μας φοβίζει, μας εξοργίζει.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΕΜΠΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 14:00 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ.

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ

Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας

σύντροφοι/σες

email:asynexf@espiv.exnet

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/52957/