Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014 στις 19.00

Προβολή ντοκιμαντέρ: Φασισμός ΑΕ

«Το φασισμό βαθιά κατάλαβε τον. Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον. Ο φασισμός δεν έρχεται από μέρος που λούζεται στον ήλιο και στ' αγέρι», λένε οι στίχοι πολύ γνωστού τραγουδιού.
Η ιστορία βρίθει από τις φρικαλεότητες του.
Επειδή είναι συνυφασμένος με την παρακμή του καπιταλισμού που βρίσκεται σε κρίση και καταλήγει στην εξάλειψη ακριβώς του ανθρώπου ως ύπαρξης, της ζωής ως ανθρώπινης ζωής.
Επειδή είναι το μακρύ χέρι του συστήματος, ένα γρανάζι του, που δρα γι αυτό και συντηρείται από αυτό.
Επειδή το φάντασμά του απλώνεται ξανά σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Επειδή φασισμός δεν είναι μόνο η συμμορία της Χρυσής Αυγής αλλά και οι πολιτικοί, οι επιχειρηματίες και οι εκδότες που την εξέθρεψαν……
Επειδή η οικονομική κρίση που ευνοεί την ανάπτυξη του φασισμού και του ναζισμού είναι μπροστά μας και όχι πίσω μας…
Για όλα τα παραπάνω, τη Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ. στο χώρο της Λαϊκής Συνέλευσης Γειτονιάς Αγ. Νεκταρίου θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε. της δημοσιογραφικής ομάδας INFO WAR.
Οι δημιουργοί του Debtocracy και του Catastroika επιστρέφουν με το νέο αυτό ντοκιμαντέρ. Όπως οι ίδιοι χαρακτηριστικά αναφέρουν, θέλουν να μας διηγηθούν μικρές, άγνωστες ιστορίες από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του φασισμού και τις διασυνδέσεις του με τα οικονομικά συμφέροντα κάθε εποχής. Θα μας ταξιδέψουν από την Ιταλία του Μουσολίνι, στην Ελλάδα της κατοχής, του εμφυλίου και της δικτατορίας και από τη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ στο σήμερα.

πηγή : http://denplirono-anatropi.blogspot.gr/2014/1