Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014 στις 18.30

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στον Αγώνα των Κούρδων

https://armsforrojava.wordpress.com/

Ανακοίνωση της Επιτροπής Σχέσεων της IFA (Διεθνής των Αναρχικών Ομοσπoνδιών) για την κουρδική αντίσταση

Ενάντια στον τρόμο του Κράτους και της θρησκείας

Ελευθερία για όλους τους λαούς

Στα συριακά εδάφη της Ροζάβα, στο ανατολικό Κουρδιστάν, το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) επιτίθεται στην πόλη Κομπάνι, στη μεθόριο με την Τουρκία, με τον τοπικό πληθυσμό να βρίσκεται αντιμέτωπος με τη βιαιότητα μιας αυταρχικής και σκοταδιστικής ένοπλης οργάνωσης.

Το Κουρδιστάν πλήττεται πλέον και αυτό όπως άλλες περιοχές από τη βιαιότητα του Ισλαμικού Κράτους. Όμως η αντίσταση του λαού είναι αξιοθαύμαστη και αποτελεί την πραγματική δύναμη της προόδου. Δεν θα πρέπει να περιμένουμε τίποτα από τα στρατιωτικά παιχνίδια των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των άλλων δυνάμεων που δρουν στην περιοχή. Διότι τα εμπλεκόμενα κράτη χρησιμοποιούν αυτή τη συγκυρία ως πεδίο μάχης για την εφαρμογή της δικής τους στρατηγικής και για την πώληση όπλων.

Ο ρόλος της μουσουλμανικής κυβέρνησης της Τουρκίας είναι κρίσιμος διότι από τη μια πλευρά εμποδίζει βίαια την έξοδο των προσφύγων και από την άλλη αφήνει ελεύθερες τις μεθοριακές διόδους για τους ισλαμιστές μαχητές της Συρίας. Είναι λοιπόν προφανές ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει κηρύξει τον πόλεμο στον κουρδικό λαό.

Στις κουρδικές περιοχές έχει κηρυχθεί, σε πείσμα αυτού του πολέμου, μια «δημοκρατική επανάσταση» με τη μορφή της «δημοκρατικής συνομοσπονδίας». Αυτή είναι που μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε τη δουλειά την υποστήριξή μας στο λαό του Κουρδιστάν και όπου αλλού, αγωνιζόμενοι ενάντια στη θρησκευτική βαρβαρότητα και σε κάθε κρατική καταπίεση. Από αυτή τη θέση, βρισκόμαστε απέναντι σε κάθε στρατιωτική επέμβαση τοπικών ή διεθνών δυνάμεων. Γνωρίζουμε ότι κάθε κρατική παρέμβαση στην περιοχή θα είναι ενάντια στον εξελισσόμενο κοινωνικό μετασχηματισμό.

Οι γυναίκες έχουν αναμειχθεί ενεργά σε κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής καθώς και στις ένοπλες αντιστασιακές ομάδες. Πρόκειται για μια επανάσταση των γυναικών ενάντια στη φαλλοκρατία και φεουδαρχική οργάνωση της κοινωνίας. Κι αυτή είναι πιθανόν μία από τις πιο ενδιαφέρουσες πτυχές της τρέχουσας συγκυρίας.

Η Αναρχική Επαναστατική Δράση (DAF), μια αναρχική οργάνωση της Τουρκίας, παρέχει βοήθεια στους πρόσφυγες και σε αυτούς που μάχονται προκειμένου να ανακοπεί η επέλαση του Ισλαμικού Κράτους. Καλούμε όλες τις αναρχικές οργανώσεις να πραγματοποιήσουν διαδηλώσεις στήριξης του αγώνα μπροστά από πρεσβείες, στους δρόμους και οπουδήποτε αλλού είναι δυνατό, να διαδώσουν πληροφορίες και να δημιουργήσουν άμεσους συνδέσμους στήριξης με τις αναρχικές οργανώσεις στην Τουρκία, το Κουρδιστάν και όπου αλλού μάχονται ενάντια στη θρησκευτική βαρβαρότητα και την κρατική καταπίεση.

Για τη χειραφέτηση των λαών

Διεθνιστική αλληλεγγύη

CRIFA Διεθνής των Αναρχικών Ομοσπονδιών

Ρώμη, 4-5 Οκτωβρίου 2014

Για να στηρίξετε το λαό του Κουρδιστάν και τους πρόσφυγες, η Διεθνής μαζί με την αναρχική τουρκική ομάδα DAF έχουν ανοίξει λογαριασμό στον οποίο μπορείτε να στέλνετε χρήματα: (με τη σημείωση DAF) :

IBAN : FR76 1027 8085 9000 0205 7210 175

πηγή : email που λάβαμε στις 18 Οκτώβριος 12h


Αλληλεγγγύη στον αγωνιζόμενο Κούρδικο λαό

από @Αναρχικοί-ές από Ηράκλειο Κρήτης Ημέρα/Ώρα: 20/10/2014 στις 6:00:00 ΜΜ, Ηράκλειο Κρήτης / Λιοντάρια

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στις 6 στα Λιοντάρια

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/53347/