Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Δίκη αστυνομικού της ομάδας ΔΕΛΤΑ για τον τραυματισμό της Αγγ. Κουτσουμπού

Την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου στην Ευελπίδων συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα, η δίκη που αφορά στον βαρύτατο τραυματισμό της σ. Αγγελικής Κουτσουμπού από αστυνομικό της ομάδας ΔΕΛΤΑ, στο πλαίσιο της καταστολής της διαδήλωσης, τον Δεκέμβριο του 2009.

Στην διαδήλωση μνήμης και αγώνα για τον ένα χρόνο από την δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, οι εποχούμενοι σε μοτοσυκλέτες αστυνομικοί επιτέθηκαν στο μπλοκ του ΕΕΚ, με συνέπεια τον βαρύ τραυματισμό της σ. Αγγελικής. Ακολούθησαν τραυματισμοί και συλλήψεις όσων προσπάθησαν να προστατεύσουν το μπλοκ και την σ. Αγγελική, όπως του συντρόφου Θ. Zαμπέτη που τιμωρείται γιατί είναι ο άνθρωπος που κράτησε τη μοτοσικλέτα του αστυνομικού και έχουμε τώρα επώνυμους δράστες.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα δικαστηρίου που αποδείχθηκε μικρή για την αλληλεγγύη, αγωνιστές από σχεδόν όλο το φάσμα της αριστεράς έδωσαν το αγωνιστικό «παρών». Κατέθεσαν μάρτυρες από όλο το πλάτος της αριστεράς, αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, συνδικαλιστές και διανοούμενοι όπως ο καθηγητής Eυτύχης Μπιτσάκης, η Πέπη Ρηγοπούλου, ο Διονύσης Tσακνής, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θοδ. Δρίτσας και Νάντια Βαλαβάνη, ο Δημήτρης Δεσύλλας, ηγετικό στέλεχος του NAP/ANTAPΣYA και περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας, ο γενικός γραμματέας του ΕΕΚ Σάββας Μιχαήλ, η ψυχίατρος Κατερίνα Μάτσα, η γιατρός-συνδικαλίστρια Όλγα Κοσμοπούλου, ο αγωνιστής Γιάννης Σερίφης, ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, στέλεχος του ΣEK-KEEPΦA, η περιφερειακή σύμβουλος Δέσποινα Κουτσούμπα, ο σ. Κυριάκος Μουτίδης μέλος του EEK και του σωματείου βάσης ΣBEOΔ, ο Γιώργος Μητροβγένης, δημοτικός σύμβουλος Δάφνης-Υμηττού, το συνδικαλιστικό στέλεχος της ΑΔΕΔΥ Παύλος Αντωνόπουλος, η αγωνίστρια Σίσυ Βωβού, ο δημοσιογράφος Γιάννης Αγγέλης, καθώς και άλλοι σύντροφοι αυτόπτες μάρτυρες, τραυματίες και συλληφθέντες της 6/12/2009.

Η ακροαματική διαδικασία αποδόμησε το εφεύρημα του «τροχαίου ατυχήματος» και ανέδειξε το πολιτικό ζήτημα της καταστολής, συνδεδεμένο με την ειδική δράση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, ως στοιχείο της αναβαθμισμένης λειτουργίας του κράτους σε μια νέα φάση ταξικών συγκρούσεων, μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη και τη χρεοκοπία της Eλλάδας. Η διαδικασία ανέδειξε όχι απλά το μέγεθος του κρατικού εμπαιγμού

που θέλει να δημιουργήσει δικαστικά προηγούμενα, υποσχόμενο την πλήρη ατιμωρησία στους δήμιους του λαού, αλλά και το εύρος των ευθυνών, που δεν αγγίζουν απλά τον παρ' ολίγο φονιά Ποιμενίδη, αλλά και τους ηθικούς αυτουργούς, τον υπουργό Προ. Πο. Χρυσοχοΐδη και όλη την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ της περιόδου.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί την Τρίτη στις 4 Νοεμβρίου στο κτίριο 13, αίθουσα 2, ώρα 9.00, με την απολογία του κατηγορούμενου και τις αγορεύσεις του εισαγγελέα και των συνηγόρων υπεράσπισης και κατηγορίας. Ως πολιτική αγωγή υπέρ της Aγγ. Kουτσουμπού παρίστανται οι Σπύρος Φυτράκης, Δάφνη Bαγιανού και Bαγγέλης Kουρής.

Eκκρεμεί δε, το αίτημα της πολιτικής αγωγής να κρίνει το δικαστήριο τον εαυτό του αναρμόδιο και να παραπέμψει την υπόθεση να δικαστεί σε ανώτερο δικαστήριο ως βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Καλούμε ξανά όλους τους αγωνιστές, τις πολιτικές δυνάμεις της αριστεράς και κάθε ζωντανό και ανήσυχο κομμάτι της κοινωνίας, που στέκεται απέναντι στην κρατική αυθαιρεσία και καταστολή, να δώσουν μαζικό αγωνιστικό «παρών» στο δικαστήριο και την Τρίτη 4 Νοεμβρίου

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

πηγή : http://www.eek.gr/index.php/announcements/2955-deltio-typou-pempti-23-oktovriou-2014


Δίκη για τον βαρύτατο τραυματισμό της Αγγελικής Κουτσουμπού

Tην Tρίτη 4 Νοεμβρίου 2014 (ώρα 9 π.μ., στην πρώην Σχολή Eυελπίδων)συνεχίζεται για τελευταία ημέρα η δίκη του αστυνομικού της ομάδας ΔEΛTA που τραυμάτισε βαριά την Aγγελική Kουτσουμπού στις 6 Δεκέμβρη 2009.

"H υπόθεση δεν αφορά προσωπικά την Aγγελική Kουτσουμπού ή το EEK. Όλοι/ες στα δικαστήρια της Eυελπίδων. Nα μην περάσει η τροχαία συγκάλυψη μιας εγκληματικής πράξης. Nα καταδικαστούν οι φυσικοί, οι ηθικοί και οι πολιτικοί αυτουργοί της βάρβαρης επίθεσης. Nα σταματήσουν οι διώξεις κατά των συντρόφων της Aγγελικής που παραπέμπονται σε δίκες."

Pasamontaña

πηγή: http://pasamontana.blogspot.gr/2014/11/blog-post.html