Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014 στις 18.00

Συζήτηση για τον ΕΝΦΙΑ

ENΦΙΑ, άδικη φορολογία, κατασχέσεις κατοικίας, αυξήσεις στα τιμολόγια ΔΕΗ και νερού, ειδικές εισφορές αλληλεγγύης και καταπολέμησης της ανεργίας, είναι κάποια μόνο από τα μέτρα οικονομικού στραγγαλισμού που δεχόμαστε κάθε τόσο τα τελευταία χρόνια, δίχως να κάνουμε λόγο για τις μειώσεις μισθών, την αυξανόμενη αυταρχικότητα του κράτους, το ξεχαρβάλωμα κάθε δημόσιας υπηρεσίας, παιδείας και υγείας. Την ίδια στιγμή που το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας υποφέρουμε και βρισκόμαστε σε αδιέξοδο επιβίωσης, κάποιοι ελάχιστοι γίνονται κρoίσοι του χρήματος, οι τράπεζες σώζονται με το δικό μας αίμα και το κρατικό χρέος μεγαλώνει αδιάκοπα.

Φτάνει όμως να κάνουμε διαπιστώσεις για το πώς αλλάζει η ζωή μας προς το χειρότερο και να γκρινιάζουμε για την αδικία και την ανέχεια μέσα στην οποία μάς καταδικάζει το σύστημα; Η κρίση που ζούμε δεν είναι δική μας, είναι κρίση του συστήματος την οποία πληρώνουμε με όλα τα τιμήματα, από το άδειασμα της τσέπης μέχρι την αρρώστια και την αυτοκτονία.

Μέχρι τις αρχές του 2012 εκατομμύρια κόσμου διαμαρτυρηθήκαμε με επαναλαμβανόμενες πορείες, πραγματοποιήθηκαν απεργίες, οι πλατείες έσφυζαν από συζητήσεις και συνελεύσεις. Το κίνημα που δημιουργήθηκε υποχώρησε εξαιτίας ενός πλέγματος αιτιών που έχουν να κάνουν με την άγρια καταστολή, το φόβο που ακολούθησε, τις κομματικές σκοπιμότητες και τις εκλογικές αναμετρήσεις. Σήμερα η αντίσταση που προβάλλουμε είναι άνευρη και αποσπασματική. Ίσως κάποιοι περιμένουν πάλι τις εκλογές μήπως και κάτι αλλάξει. Κάποιοι συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε, οργανώνοντας τις ανάγκες και την αντίστασή μας από τα κάτω, χωρίς την προσδοκία σωτήρων.

Η λαϊκή συνέλευση Άνω Πόλης, η οποία λειτουργεί χωρίς κομματικές γραμμές και ηγέτες αλλά αμεσοδημοκρατικά και με ισότητα, σας καλεί τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου, στις 18.00, σε μια ανοιχτή συζήτηση (στο στέκι μας, στην πλατεία Παντοκράτορα) για να κουβεντιάσουμε όλοι μαζί και να κατανοήσουμε ποιοι είναι οι λόγοι που παίρνονται όλα αυτά τα μέτρα. Να βρεθούμε όλοι οι κάτοικοι της γειτονιάς, ώστε να ψάξουμε λύσεις σχετικά με τα άμεσα προβλήματα που αφορούν τον ΕΝΦΙΑ και τις κατασχέσεις σπιτιών. Μόνοι μας είναι αδύνατον να αμυνθούμε ή να αντισταθούμε σε όλη αυτή την κατάσταση. Μόνο συγκροτημένα και οργανωμένα μπορούμε να δώσουμε απαντήσεις και να έχουμε απτά αποτελέσματα στις προσπάθειές μας. Ας βρούμε ποια κοινά μοιραζόμαστε και να δοκιμάσουμε να στηριχτούμε στις δυνάμεις μας, όχι με ευχολόγια αλλά με την καθημερινή πρακτική μας.

πηγή : http://lsanopolis.wordpress.com/2014/10/24/%c...