Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014 στις 16.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Πορεία ενάντια στην καταστολή

ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Την Τετάρτη 29/10, κατά τη διάρκεια ανάρτησης πανό σε ιδιωτικό κτίριο σε κεντρικό σημείο του Μεσολογγίου, δύο σύντροφοι δέχθηκαν μαφιόζικη επίθεση από δύο ασφαλίτες με πολιτικά, οι οποίοι χωρίς να δηλώσουν την ταυτότητά τους , θέλησαν να τους συλλάβουν. Οι δύο σύντροφοι αντέδρασαν στην αναίτια και απρόκλητη επίθεση, και ακολούθησε συμπλοκή. Το αποκορύφωμα της βίας των ασφαλιτών, ήταν το ρίξιμο του ενός συντρόφου σε μία τζαμαρία και ο πνιγμός του άλλου συντρόφου που προκάλεσαν την οργή των παρευρισκόμενων πολιτών, που ήταν μάρτυρες του συμβάντος. Οι σύντροφοι συνελήφθησαν και τους αποδίδονται κατηγορίες για αντίσταση κατά της αρχής, εξύβριση, απειλή, σωματικές βλάβες και φθορά ξένης ιδιοκτησίας . Μετά απο λίγη ώρα το Α.Τ. Μεσολογγίου όπου κρατούνταν οι σύντροφοι δέχθηκε επίθεση με πέτρες και μολότοφ. Με αφορμή την επίθεση, οι μπάτσοι προχώρησαν στη σύλληψη 6 συντρόφων απο τον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο ''Αποθήκη'', στον οποίο προκάλεσαν φθορές όπως, κόψιμο καλωδίων στις ηλεκτρονικές συσκευές, μαχαιριές στους καναπέδες και κατάσχεση σημαιών. Όλοι οι σύντροφοι θα κριθούν σε τακτική δικάσιμο. Οι 7 αφέθηκαν ελεύθεροι και αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος ,ενώ αναρχικός Γ.Σ. βρίσκεται προφυλακισμένος στα κολαστήρια της Δημ(ι)οκρατίας καθώς ''αναγνωρίστηκε '' τη στιγμή της επίθεσης στο Α.Τ. από ασφαλίτη που δε βρισκόταν στο σημείο εκείνη τη στιγμή .

Το Κράτος στη προσπάθειά του να επιβάλει το νέο κοινωνικό συμβόλαιο οξύνει το πόλεμο στους αντιστεκόμενους , ξεπερνώντας και τα ίδια του τα προσχήματα περί δικαιοσύνης και δημοκρατίας . Έτσι βλέπουμε στις υποθέσεις αναρχικών αγωνιστών την ευκολία της δικαστικής εξουσίας να υπερβαίνει τα οξύμωρα και τις αντιφάσεις μιας υπόθεσης , μιας και ο σκοπός είναι να τιμωρηθεί , να φυλακιστεί και τελικώς να εξοντωθεί ο πολιτικός αντίπαλος του καθεστώτος . Η αλληλεγγύη μας στους συντρόφους που βρίσκονται στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής είναι δεδομένη και αποτελεί ζωτικό στοιχείο του ευρύτερου ανατρεπτικού κινήματος για τη δυναμική του αντίσταση στην οξυμένη καταστολή και για την ανόρθωση αναχωμάτων άμυνας και επίθεσης στα πλαίσια ενός εντεινόμενου κοινωνικού πολέμου.

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΟΧΟΙ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΚΩΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ Γ. Σ.

ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ωρα :16.00

ΒΑΛΒΕΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ( ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ)

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΠΟΘΗΚΗ - ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ, ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΕΚΙ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ -ΕΣ - ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ, ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΚΙΛΟΤΙΝΑ

** Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΚΑΛΕΣΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ 16.00 και ΟΧΙ 18.00 καθως σε προηγουμενη ανακοινωση εγινε λαθος

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1533535/


1 2 3

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ Α.Τ. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Την Τετάρτη 29/10, κατά τη διάρκεια ανάρτησης πανό σε ιδιωτικό κτίριο, που δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα, σε κεντρικό σημείο του Μεσολογγίου, δύο σύντροφοι δέχθηκαν μαφιόζικη επίθεση από δύο ασφαλίτες με πολιτικά, οι οποίοι χωρίς να δηλώσουν την ταυτότητά τους , θέλησαν να τους συλλάβουν. Οι δύο σύντροφοι αντέδρασαν στην αναίτια και απρόκλητη επίθεση, και ακολούθησε συμπλοκή. Το αποκορύφωμα της βίαιης συμπεριφοράς των ανθρώπων της ασφάλειας , ήταν το ρίξιμο του ενός συντρόφου σε μία τζαμαρία και ο πνιγμός του άλλου συντρόφου που προκάλεσαν την οργή των παρευρισκομένων πολιτών, που ήταν μάρτυρες του συμβάντος,. Σε λίγη ώρα κατέφθασαν άτομα της ομάδας ΔΙΑΣ μαζί με δύο περιπολικά και οδήγησαν τους δύο συντρόφους στο τμήμα. Οι σύντροφοι συνελήφθησαν και τους αποδίδονται κατηγορίες για αντίσταση κατά της αρχής, εξύβριση, απειλή, σωματικές βλάβες και φθορά ξένης ιδιοκτησίας ( η τζαμαρία... ). Η στοχευμένη επίθεση της ασφάλειας κατά των συντρόφων φαίνεται απο το γεγονός, ότι το πανό που ανάρτησαν βρίσκεται μέχρι και αυτή τη στιγμή στη θέση του. Μετά απο λίγη ώρα το Α.Τ. Μεσολογγίου όπου κρατούνταν οι σύντροφοι δέχθηκε επίθεση με πέτρες και μολότοφ. Με αφορμή την επίθεση, οι μπάτσοι προχώρησαν στη σύλληψη 6 συντρόφων απο τον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο ''Αποθήκη'', στον οποίο προκάλεσαν φθορές όπως, κόψιμο καλωδίων στις ηλεκτρονικές συσκευές, μαχαιριές στους καναπέδες και κατάσχεση σημαιών. Οι πέντε σύντροφοι αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ ο σύντροφος Γ.Σ. προφυλακίστηκε. Το διάτρητο και γελοίο κατηγορητήριο, βασίζεται αποκλειστικά, στην ψευδομαρτυρία γνωστού βρώμικου μπάτσου, που κατέθεσε ότι τον είδε να πετάει πέτρες και μολότοφ. Ισχυρίζεται ότι τον αναγνώρισε επειδή δεν είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του...

Το κυρίαρχο κράτος και τα τσιράκια του, επιστρατεύουν απροκάλυπτα κάθε δυνατό μέσο, για να καταβάλλουν όποιον επιλέγει να στέκεται μαχητικά ενάντιά τους. Η αστυνομική και δικαστική σκευωρία είναι μέρος της λυσσαλέας επίθεσης του κράτους ενάντια σε κάθε κοινωνικό αγωνιστή. Η κατασκευή ψευδομαρτύρων αποτελεί μία ακόμη μεθόδευση προκειμένου να στοχοποιηθούν , να συλληφθούν και να προφυλακιστούν σύντροφοι και να ποινικοποιηθεί κάθε έκφραση κοινωνικού αγώνα, που μόνο στόχο έχει τον εκφοβισμό των συνειδήσεων και την καταστολή κάθε κοινωνικής αντίστασης.

Ο Γ.Σ. διώκεται και προφυλακίστηκε απο τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, για τη συνεπή κοινωνική του δράση και τον αγώνα του για ελευθερία, ενάντια σε κάθε μορφής εξουσία και εκμετάλλευση.

Α ρε σύντροφε που δεν πρόδωσες...ζούμε τη βαρβαρότητα.

Στην άδικη δίωξη και προφυλάκιση του συντρόφου απαντάμε:

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ, Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΤΟ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΠΟΤΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΧΤΥΠΟΙ ΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Η ΩΡΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ

ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΓΩΝΑΣ, ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

----------------------

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΣΤΙΣ 16:00μ.μ ΣΤΗ ΒΑΛΒΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Ελεύθερος κοινωνικός χώρος-Αποθήκη

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1533487/


1 2 3

ΟΣΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΑΜΟΛΥΣΕΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΒΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙΛΕΤΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ

Το ληστρικό κράτος στην προσπάθειά του να κρατήσει την κυριαρχία του πάνω στο κοινωνικό συνάθροισμα,συνηθίζει να χρησιμοποιεί εθνικές εορτές για να υψώνει το εθνικό ιδεώδες και να στήνει την παγίδα της εθνικής ενότητας.

Την 28 Οκτωβρίου μέρα που επικροτούν την εθνική προσπάθεια για την αποτίναξη του φασισμού και τα ηρωικά τους "ΟΧΙ', περίτεχνα κρύβουν την ταξική σημασία της ημέρας όπου ελεύθεροι αγρότες και εργάτες μετά τη διάλυση του εθνικού στρατού δημιούργησαν το ηρωικό μέτωπο του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ τσακίζοντας το φασισμό και το κεφάλαιο.

Αφού η μνήμη αποτελεί επανάσταση ενάντια στη λήθη, χρέος όλων των ελεύθερων συνειδήσεων είναι να αποκαθιστούν στην κοινωνία την ταξική σημασία του αγώνα.

Πιστά στο δρόμο της επανάστασης και με το άστρο της να ανατέλλει μέσα στις καρδιές μας, θεωρήσαμε ελάχιστο χρέος μας να αναρτήσουμε πάνο την 29 Οκτωβρίου με περιεχόμενο:

"Κάθε πατρίδα μια φυλακή, ταξική συνείδηση και όχι εθνική"

Την ίδια ώρα στο Μεσολόγγι η χρυσή αυγή είχε συγκέτρωση με συμμετοχή περίπου 30 ατόμων.

Το χαφιεδοτσουρμάνι αποτελούσε την εγγύηση ώστε οι ασφαλίτες να πίνουν αμέριμνα τον καφέ τους.

Παρ' όλα αυτά δύο σύντροφοι ανέρτησαν πανό σε κεντρικό σημείο στο οποίο δέχτηκαν επίθεση από δύο ασφαλίτες που αποσκοπούσαν στη σύλληψή τους. Οι σύντροφοι αρνήθηκαν και ακολούθησε συμπλοκή όπου επιστρατεύτηκαν πείπου 15 ακόμη μπάτσοι.

Στη συνέχεια οι σύντροφοι οδηγήθηκαν στο Α.Τ.Μεσολογγίου όπου ακολούθησε η γνωστή διαδικασία τραμπουκισμού και βιαιοπραγιών.Η απάντηση των αλληλέγγυων συντρόφων ήταν άμεση με βόμβες μολότοφ και πέτρες.Στη συνέχεια τα σκυλιά για αντίποινα επιτέθηκαν σε ανυποψίαστους συντρόφους που βρίσκονταν στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο αποθήκη οπου και συνέλαβαν 6 συντρόφους.Ο χώρος έμεινε εκτεθειμένος στο μένος των μπάτσων οι οποίοι μαχαίρωσαν τους καναπέδες, έσπασαν οθόνες, έκοψαν καλώδια συσκευών και συνέλεξαν όσα στοιχεία χρειάζονται για να συνθέσουν το κατηγορητήριο.

Η απάντηση μας στο σύστημα που προσπαθεί να σπείρει τον τρόμο και την καταστολή πρέπει να είναι ξεκάθαρη και άμεση, η μόνη περιγραφή που της αρμόζει είναι η επανάσταση. Όλα τα άτομα στην κοινωνία ας ξεκινήσουν να υψώνουν της γροθιές τους στον αέρα, έναν αέρα που βρωμά δυστυχία και φασισμό.Αυτό που μας κρατά σε επαφή με την κοινωνία είναι το έναστρο όνειρο μας για ελευθερία και πλήρη καταστροφή του κεφαλαίου και της εξουσιας.

Εμπρός για τον ελεύθερο κόσμο των κοινοτήτων, όπου οι ζεύξεις των ανθρώπων θα βασίζονται στις συναισθηματικές αξίες και όχι στα ταξικά και οικονομικά συμφέροντα.

ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΛΑΕ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΑΣ

Ε.Α.Μ. ΕΛΑΣ ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ Γ.Σ..

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΒΑΛΒΕΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 4μμ

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΙΝΗΣΗ ΒΑΛΒΕΙΟΥ

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1533543/