Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014 στις 19.00

Συζήτηση της ομάδας των μαθημάτων αλληλεγγύης

Εργατική Λέσχη Περιστερίου: ένα εγχείρημα σε εξέλιξη…

Έχει περάσει ήδη ένας χρόνος από τότε που λειτουργήσαμε την Εργατική Λέσχη Περιστερίου, με σκοπό να δημιουργήσουμε ένα χώρο που θα καλεί όλο τον κόσμο της εργασίας να μην αποδεχτεί τη μιζέρια που μας επιφυλάσσουν κυβέρνηση - ΕΕ -ΔΝΤ. Έτσι λοιπόν, ένα χρόνο τώρα παλεύουμε να μετατρέψουμε το «δεν πάει άλλο» στο «να πάει αλλιώς», με διοργάνωση συζητήσεων (για την παιδεία, την υγεία, την εργασία), με δράσεις που δείχνουν την εναντίωσή μας σε καθετί που πάει να μας μετατρέψει σε φτηνό εργατικό δυναμικό χωρίς δικαιώματα (π.χ. αποκλεισμό Public για την κυριακάτικη αργία), με πολιτιστικές εκδηλώσεις και προβολές ταινιών που αμφισβητούν την κυρίαρχη αισθητική της φτήνιας.Ξεχωριστή θέση στη δράση μας κατέχει η διοργάνωση μαθημάτων αλληλεγγύης. Όχι από την σκοπιά ενός «τσάμπα φροντιστηρίου» αλλά γιατί επιδιώκουμε να γίνουμε ένα άλλο παράδειγμα ζωής και αγώνα. Να δείξουμε ότι μόνο όταν οι άνθρωποι οργανώνονται και αγωνίζονται μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή τους.
Ειδικότερα, η εικόνα του σχολείου όπως έχει διαμορφωθεί, με τις χιλιάδες ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία, τις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες, δίπλα στους χιλιάδες άνεργους αδιόριστους εκπαιδευτικούς, η εφαρμογή του Νέου Λυκείου και της περιβόητης τράπεζας θεμάτων, με εκατοντάδες μαθητές μετεξεταστέους και τις οικογένειές τους σε οικονομικό αδιέξοδο, δημιουργεί μια πραγματικότητα που μας καλεί να πάρουμε θέση.
Ως εκπαιδευτικοί μπορούμε να αρκεστούμε στο ρόλο του «εθελοντή» -όπως άλλωστε μας προσκαλεί και ο Υπουργός Παιδείας για να καλύψει τα κενά που η πολιτική του δημιουργεί- ή στο ρόλο του φιλάνθρωπου, παρέχοντας «τζάμπα μαθήματα»; Ως μαθητές μπορούμε να αρκεστούμε σε ένα φροντιστήριο που θα καλύπτει την ύλη ενός σχολείου ξένου προς τα ενδιαφέροντα, τις κλίσεις και τις ανάγκες μας; Ως γονείς μπορούμε να αρκεστούμε να στηρίζουμε οικονομικά την προσπάθεια των παιδιών μας αλλά να μη μας μένει χρόνος ούτε καν να τα δούμε; Η Εργατική Λέσχη Περιστερίου καλεί γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, το Σάββατο 22/11 και ώρα 19:00 στο χώρο της Θηβών 227, στον 1ο όροφο, να συζητήσουμε όλους τους παραπάνω προβληματισμούς και να αναζητήσουμε κοινές δράσεις.

"H κοινωνία δε χτίζεται σε μια παλάμη που ζητιανεύει,
αλλά σε αυτή που σφίγγεται σε μια γροθιά"

πηγή : http://ergatikilesxiperisteriou.blogspot.gr/2