Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014 στις 9.00 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

Δίκη Μποτζατζή-Νικολάου-Συριανού-Χάλαζα

λίγα λόγια για την υπόθεση...

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 26 Νοέμβρη 2007 στη Θες/νίκη προσάγεται από ασφαλίτες ο αναρχικός Βαγγέλης Μποτζατζής ενώ βρισκόταν στο σπίτι της συντρόφου του. Οδηγείται στα κτήρια της ασφάλειας Θες/νίκης όπου κρατείται πολλές ώρες σε καθεστώς πλήρους απομόνωσης. Τις επόμενες μέρες τίθεται σε εφαρμογή μια επιχείρηση τρομοκράτησης του αναρχικού χώρου της Θες/νίκης, με προσαγωγές συντρόφων στη Γ.Α.Δ.Θ., εφόδους σε σπίτια για έρευνες, αποκλεισμός της ευρύτερης περιοχής της Άνω Πόλης με κλούβες των ματ και ασφαλίτες.

Την Τρίτη 27 Νοέμβρη ο Β. Μποτζατζής ενημερώνεται ότι κατηγορείται για 5κακουργήματα και 3πλημμελήματα, ενώ ταυτόχρονα εκδίδονται εντάλματα σύλληψης για 3 ακόμη αναρχικούς συντρόφους. Ο Βαγγέλης αρνείται τις κατηγορίες και δηλώνει αναρχικός. Οι συντροφικές σχέσεις χαρακτηρίζονται «τρομοκρατική οργάνωση» και διώκονται με τον αντιτρομοκρατικό νόμο. Αυτή η «τρομοκρατική οργάνωση» που επινόησαν οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές κατηγορείται για εμπρηστικές επιθέσεις σε κρατικούς και καπιταλιστικούς στόχους, που χρονολογούνται από την άνοιξη του 2007.

Μέσα σε αυτό το κλίμα τρομοκράτησης, φόβου και απειλών, κυρίαρχη θέση συνεργάτη - ρουφιάνου αναλαμβάνουν οι εφημερίδες Μακεδονία, Έθνος και το κανάλι Mega δημοσιεύοντας φωτογραφίες των 3 συντρόφων, πρωτοφανές γεγονός για την περίοδο εκείνη. Οι «τρομοκράτες» κατασκευάζονται, η ρουφιανιά ενθαρρύνεται, οι μπάτσοι μιλάνε για μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες ενάντια στη «σύγχρονη τρομοκρατία».

Σε μια περίοδο που τις υποθέσεις αυτές διαχειρίζονταν η κρατική ασφάλεια, η επίδειξη αποτελεσμάτων αποτελούσε κάτι περισσότερο από κεντρική επιταγή. Άλλωστε, ο ρόλος της αστυνομίας σ' αυτήν την πόλη γνωστός· χουντογλέντια, ζαρτινιέρες, «τρομοκράτες» με πράσινα σταράκια. Η παραγωγή έργου ως κεντρική γραμμή έρχεται να προστεθεί στις όποιες προσωπικές φιλοδοξίες του όποιου επιθεωρητή Clouseau.

Την ίδια στιγμή που ο αναρχικός χώρος είχε να επιδείξει πλούσια δράση, η εφαρμογή του τρομονόμου στην υπόθεση αυτή έρχεται να λειτουργήσει πιλωτικά, έναν χρόνο μόλις πριν την εξέγερση του Δεκέμβρη, προσπαθώντας να ανακάμψει τη δυναμική που αναπτύσσονταν και να αφήσει μια κατασταλτική παρακαταθήκη σε σχέση με τις όποιες μελλοντικές αντιδράσεις. Το κύμα αλληλεγγύης , αδιαφορώντας για τις όποιες προσπάθειες εκφοβισμού και τρομοκράτησης, στήριξε ηθικά και πολιτικά τους συντρόφους, μέσα από έναν πολύμορφο αγώνα καταφέρνοντας να δημιουργήσει αναχώματα απέναντι στην καταστολή.

Επτά χρόνια μετά και ενώ έχουν μεσολαβήσει τόσα: από την εξέγερση του Δεκέμβρη, τις δυναμικές ενέργειες, τις μαζικές και συγκρουσιακές απεργίες, τις δεκάδες διώξεις - συλλήψεις - επικηρύξεις αγωνιστών, τα τρομοδικεία, την καταστολή ολόκληρων κοινοτήτων (Σκουριές), την εξαθλίωση, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις φυλακές υψίστης ασφαλείας, διεκδικούμε ακόμη το αυτονόητο, ή τίποτε λιγότερο από τα πάντα. Τις συντροφικές σχέσεις, την αλληλεγγύη, τις μαχητικές κοινότητες αγώνα, την αυτοοργάνωση, την αυτενέργεια. Τον αγώνα ενάντια σε κάθε μορφής εξουσία, μέχρι την ατομική και συλλογική απελευθέρωση.

Την Τρίτη 2 Δεκέμβρη θα εκδικαστεί σε Α' Βαθμό η υπόθεση των 4 συντρόφων. θα είμαστε όλοι εκεί.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Αλληλέγγυοι/ες στην υπόθεση των Μποτζατζή - Νικολάου - Συριανού - Χάλαζα

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1534789/


1 2 3

Το ειδικό καθεστώς το οποίο βιώνουμε στις μέρες μας, με αφορμή την καπιταλιστική κρίση, δεν επιβλήθηκε σε μια βραδιά. Ήρθε βήμα-βήμα αφου πρώτα το κράτος το εφάρμοσε σε αγωνιζόμενους ανθρώπους.

Ο αγώνας ενάντια στο νέο ολοκληρωτισμό δε μπορεί παρά να μας βρίσκει δίπλα σε αυτούς που τον έχουν βιώσει στο πετσί τους.

Αλληλεγγύη στους συντρόφους Β. Μποτζατζή, Η. Νικολάου, Δ. Συριανού, Κ. Χάλαζα.

Συγκέντρωση 2 Δεκέμβρη 9:00 Δικαστήρια Θεσ/νίκης

κάλεσμα : κατάληψη Terra Incognita

επικοινωνία : http://terraincognita.squat.gr/

πηγή : email που λάβαμε στις 26 Νοέμβριος 23h


1 2 3

Αλληλεγγύη στους αναρχικούς Β. Μποτζατζή, Δ. Συριανού, Η. Νικολάου, Κ. Χάλαζα

Τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2007 συλλαμβάνεται στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη ο αναρχικός Βαγγέλης Μποτζατζής κατηγορούμενος για εμπρησμούς και προφυλακίζεται για 1 χρόνο. Παράλληλα με την σύλληψή του εκδίδονται εντάλματα σύλληψης για τους αναρχικούς Συριανού, Νικολάου, Χάλαζα με την πρωτοεμφανιζόμενη για την εποχή κατηγορία της «ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση", ενώ πολλές γειτονιές της πόλης παραμένουν για μέρες αστυνομοκρατούμενες με εισβολές σε σπίτια συντρόφων και προσαγωγές στα κεντρικά της ΓΑΔΘ.

Εφτά χρόνια μετά οι τέσσερις σύντροφοι καλούνται να δικαστούν. Εμείς αδιαφορώντας για το δίπολο αθωότητας-ενοχής απέναντι στις κατηγορίες που το κράτος προσάπτει στους αγωνιστές, αδράττουμε την ευκαιρία για να σκαλίσουμε το πρόσφατο παρελθόν των αγώνων στην πόλη μας και να το συνδέσουμε με αυτούς του σήμερα. Δεν αφήνουμε τη συλλογική μας μνήμη να ξεθωριάσει, οξύνουμε και πυροδοτούμε νέους αγώνες για να αφήσουμε πιο στέρεες βάσεις για τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που θα συναντήσουμε στις συγκρούσεις που το αύριο επιφυλάσσει.

Οι αγώνες που δίνουν κομμάτια των καταπιεσμένων αυτό το διάστημα, είτε πρόκειται για αγώνες αντίστασης στην οικονομική εξαθλίωση και στον εργασιακό μεσαίωνα, είτε για την απεργία πείνας των αναρχικών Νίκου Ρωμανού και Γιάννη Μιχαηλίδη, που εξελίσσεται αυτές τις μέρες, είτε ενάντια στη λεηλασία της φύσης, παίρνουν έναυσμα και ταυτόχρονα συνεχίζουν να διατηρούν επίκαιρους τους αγώνες του παρελθόντος.

ΔΙΚΗ ΤΡΙΤΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 9:00 πμ
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Συλλογικότητα αναρχικών από τ' Ανατολικά

πηγή : http://anatolika.espivblogs.net/2014/11/30/%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%8D%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CE%B2-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B6%CE%B1/