Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014 στις 19.00

Παρέμβαση της επιτροπής αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της Wind

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΙΜ (Wind)

Αρ. Απόφασης Πρωτοδικείου Αθηνών 4348/2005

Τηλ.: 210 5100910- Φαξ: 210 5100961 - E-mail : symbexoulio@paexsetim.coexm

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ HR - ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Σήμερα 22/12 πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της στάσης εργασίας παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Προσωπικού σχετικά με την συλλογική σύμβαση και τις απολύσεις.

Από τα αρχικά σημεία συγκέντρωσης κατευθυνθήκαμε στο Μαρούσι όπου πραγματοποιήσαμε ολιγόωρη παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Wind, με τη συμμετοχή συναδέλφων από αλληλέγγυα σωματεία, και στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε στο γραφείο της Διεύθυνσης Προσωπικού, όπου συναντήσαμε την κα Τσίτουρα.

Στη συζήτηση που επακολούθησε και συμμετείχαν όλοι οι παρόντες συνάδελφοι, θέσαμε για άλλη μια φορά τα αιτήματά μας και την αποφασιστικότητά μας να τα διεκδικήσουμε. Από την άλλη πλευρά, η κα Τσίτουρα επανέλαβε ότι επιδιώκει μειώσεις μισθών στους νεοπροσλαμβανόμενους, ώστε η εταιρία να συμβαδίσει με τους χαμηλούς μισθούς του ανταγωνισμού, και αποχαρακτηρισμό του επιδόματος αγγλικών. Είπε ότι δεν υπάρχει πλάνο μείωσης προσωπικού, αλλά δεν διευκρίνισε αν αυτό αφορά τον αριθμό συνολικά ή τα άτομα, δεδομένου ότι ο αριθμός εργαζομένων μπορεί να μείνει ο ίδιος και στην περίπτωση που παλαιοί συνάδελφοι αντικατασταθούν με νέους…

Επίσης, σχετικά με το ρεπό που λάμβαναν συνάδελφοι σε καθεστώς stand by, επέμεινε στη διακοπή του με το επιχείρημα ότι το τμήμα το οποίο αφορούσε το ρεπό και αναφερόταν στη συλλογική σύμβαση έχει μεταφερθεί στη Victus. Η μεταφορά αυτή όμως έγινε μήνες πριν αλλά οι συνάδελφοι συνέχισαν να παίρνουν το ρεπό μέχρι τη λήξη της σύμβασης, γεγονός που αποδεικνύει το μέλλον των οικειοθελών κατ αυτούς παροχών. Στο επιχείρημά της ότι υπάρχουν συνάδελφοι που εργάζονται σε stand by και δεν το λαμβάνουν, απαντήσαμε ότι αυτό που επιδιώκουμε είναι το ρεπό να κατοχυρωθεί σε όλους όσοι εργάζονται σε αυτό το καθεστώς.

Τέλος εξέφρασε την επιθυμία της να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις ώστε να υπογραφεί συλλογική σύμβαση η οποία, κατά την ίδια, θα εξασφαλίσει εργασιακή ειρήνη και ισότητα στην κατανομή των μισθών (η οποία βέβαια δεν θα περιλαμβάνει τους νέους συναδέλφους που θα προσλαμβάνονται).

Συνάδελφοι,

Παρά τις διθυραμβικές επιστολές της διοίκησης και τις ανακαινίσεις βιτρινών, είναι φανερό ότι η διοίκηση επιδιώκει , στοχεύοντας ολικώς στους νεοπροσλαμβανόμενους και μερικώς στους υφιστάμενους εργαζομένους, την αντικατάσταση προσωπικού και τη συνολική μείωση μισθών και κατάργηση δικαιωμάτων. Αυτό αποδεικνύεται μεταξύ άλλων και από το γεγονός ότι δεν δίνεται καμία εγγύηση σχετικά με θέσεις εργασίας όπως επίσης ότι μέχρι σήμερα συνάδελφοι προσλαμβάνονται με vouchers για την κάλυψη πάγιων αναγκών και ενισχύονται συνεχώς οι εργολαβίες.

Είναι επίσης φανερό ότι η διοίκηση υπολογίζει τη δύναμη των εργαζομένων και τον αντίκτυπο της όποιας κινητοποίησής τους, όταν μιλά για εργασιακή ειρήνη. Απέναντι στην αδιαλλαξία της διοίκησης, θα πρέπει να αντιπαρατάξουμε την ενότητα και την αγωνιστικότητά μας. Μέσα από τη συλλογική δράση και τις μαζικές κινητοποιήσεις, θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε επιτυχώς. Tο Σωματείο μας θα συνεχίσει τις δράσεις του στα πλαίσια της διεκδίκησης της Ε.Σ.Σ.Ε με τη συνδρομή της επιτροπής αλληλεγγύης. Πιο συγκεκριμένα:

Δευτέρα 22/12, ώρα 7.00 π.μ. παρέμβαση της επιτροπής αλληλεγγύης στο καταναλωτικό κοινό έξω από το κατάστημα της WIND στα Άνω Πατήσια, διεύθυνση Πατησίων 386.

Τρίτη 23/12, ώρα 7.00 μ.μ. παρέμβαση της επιτροπής αλληλεγγύης στο καταναλωτικό κοινό έξω από το κατάστημα της WIND στα Κάτω Πατήσια, διεύθυνση Αχαρνών 316.

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

και

ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ενωμένοι με το Σωματείο μας συμμετέχουμε, αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε

Το Διοικητικό Συμβούλιο

πηγή : email που λάβαμε στις 23 Δεκέμβριος 02h