Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015 στις 12.00

7 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7

Συγκέντρωση και πορεία με αφορμή τα 2 χρόνια από τη δολοφονία του Λουκμάν

ΚΡΑΤΟΣ - ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΙΣΤΑΜΕΝΗ

Σήμερα στην Ελλάδα όπως και διεθνώς εντείνεται η κρίση του καπιταλισμού αγγίζοντας πλέον όλες τις πτυχές τις ζωής μας. Η οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση εργατών και ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων μετριέται σε ζωές: απλήρωτοι εργαζόμενοι, άστεγοι, άνεργοι, συντάξεις πείνας, μαθητές σε σχολεία υπό διάλυση, νοσοκομεία χωρίς γιατρούς. Τα αντιλαϊκά μέτρα -δηλαδή οι μειώσεις μισθών, η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, η μαύρη εργασία, η επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας- ήταν ανέκαθεν μια σταθερή προσπάθεια των από πάνω, αφού σκοπός τους είναι να υποτασσόμαστε ώστε να μας εκμεταλλεύονται και να μας καταπιέζουν ανενόχλητα. Σήμερα εντείνεται ακόμη περισσότερο όλη αυτή η βαρβαρότητα.

Απέναντι στην υποταγή, ξαναζωντάνεψε τα τελευταία χρόνια η προσπάθεια των από κάτω να υπερασπιστούν τη ζωή τους: με τη γενικευμένη εξέγερση του Δεκέμβρη του '08, τις δεκάδες απεργιακές κινητοποιήσεις του '10-12, το πλάτειασμα των κοινωνικών και ταξικών αγώνων, την διαρκή προσπάθεια αυτοοργάνωσης-αντίστασης-αλληλεγγύης σε πλήθος γειτονιών, με τη δημιουργία δεκάδων λαϊκών συνελεύσεων. Η απάντηση του κράτους των αφεντικών ήταν η διαρκής όξυνση της καταστολής ως η μόνη λύση για να κρατηθούν στην εξουσία: Έφτιαξαν τα νέα κατασταλτικά σώματα ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ, ποινικοποίησαν εργατικούς αγώνες, επέταξαν απεργούς, κατάργησαν το κοινωνικό άσυλο των πανεπιστημίων. Με λίγα λόγια επιχείρησαν κι επιχειρούν ακόμη να εγκαθιδρύσουν ένα μόνιμο «καθεστώς έκτακτης ανάγκης».

Κομμάτι αυτής της επιχείρησης είναι κι η στοχοποίηση των πιο εξαθλιωμένων. Οι τηλεοράσεις και οι εφημερίδες τους, ουρλιάζουν για να μας πείσουν πως «υπάρχουν άνθρωποι που περισσεύουν» και πως δήθεν αυτοί φταίνε για τα δεινά μας: οι μετανάστες, οι άστεγοι, οι πόρνες. Σε συνθήκες χρεοκοπίας του καπιταλισμού που οδηγούν σε αθλιότητα την επιβίωση, οι κυρίαρχοι πλασάρουν τη μαζική υστερία και τον φόβο για να μας οδηγήσουν να αποζητάμε ή να συναινούμε στον κοινωνικό έλεγχο της περισσότερης 'ασφάλειας', της υποταγής και της απομόνωσης. Δημιουργώντας λογιών λογιών υποτιθέμενους ηθικούς κινδύνους ή απειλής της δημόσιας υγείας, προσπαθούν να ελέγξουν την ίδια τη ζωή: τα σώματά μας, τη συνείδησή μας, τις κοινωνικές μας σχέσεις.

Την ίδια στιγμή επιχειρούν να κλείσουν το στόμα του κόσμου που αγωνίζεται, που δεν σκύβει το κεφάλι, που απορρίπτει κάθε επίπλαστο διαχωρισμό(φύλου, φυλής, θρησκείας) αφού αυτή η διάσπαση εξυπηρετεί μόνο τους από πάνω για να διαιωνίζουν τις σχέσεις εκμετάλλευσης και καταπίεσης. Επιχειρούν να φιμώσουν τον κόσμο που αγωνίζεται να οργανωθεί για να βάλει τέλος στην όλο και βαθύτερη εκμετάλλευση. Ο αγώνας αφορά όλους τους καταπιεσμένους και βάζει ταξική διαχωριστική γραμμή ενάντια σε όσους μας καταπιέζουν και μας πίνουν το αίμα: τα αφεντικά, το κράτος και κάθε τσιράκι τους.

ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΞΕΝΟΙ

Κάθε επίθεση των ανεπίσημων και παρακρατικών συμμοριών -ενάντια σε μετανάστες, σε κατειλημμένους κοινωνικούς χώρους αγώνα, σε πολιτικά στέκια αντίστασης και διεκδίκησης- υποθαλπόταν και ακόμη υποθάλπεται από το επίσημο κράτος. Αλλά η δολοφονία του Πάυλου Φύσσα τον Σεπτέμβρη του ΄13 αποτέλεσε τομή κι η λαϊκή κραυγή οδήγησε το κράτος στην απόφαση να φορέσει το 'αντιφασιστικό' του προσωπείο, δήθεν ποινικοποιώντας τη νεοναζιστική δράση της Χρυσής Αυγής. Δεν ξεγελάνε κανέναν, τη στιγμή που ο 'ξένιος Ζευς' καθαρίζει το Κέντρο από τους μετανάστες εργάτες, οι υπουργοί κι οι δικαστές κηρύσσουν παράνομες τις απεργίες και οι κατασταλτικές τους δυνάμεις ξυλοφορτώνουν άγρια διαδηλωτές, βασανίζουν αγωνιστές, εκκενώνουν καταλήψεις. Κράτος και παρακράτος αλληλοσυμπληρώνονται γιατί ο στόχος είναι κοινός: να τρομοκρατήσουν και να καθυποτάξουν τον κόσμο του αγώνα και ολόκληρη την κοινωνία.

Τις επιθέσεις των φασιστών τις έχουμε ζήσει στο πετσί μας, εδώ στους δρόμους και στις γειτονιές μας. Για αυτό δεν ξεχνάμε τα Παλιά Σφαγεία, όπου τον Αύγουστο του ΄44 Γερμανοί Ναζί εκτέλεσαν μαζικά ΕΑΜίτεςκαι ΕΠΟΝίτες. Δεν ξεχνάμε την δολοφονική επίθεση 15-20 χρυσαυγιτών -με τα ναζιστικά μαχαίρια των Β.Σιατούνη και Θ.Στράτου- στο αναρχικό στέκι Αντίπνοια στα Κ. Πετράλωνα τον Ιούνιο του '08. Ούτε την βάρβαρη επίθεση με βιτριόλι στην αγωνιζόμενη μετανάστρια εργάτρια Κούνεβα το Δεκέμβρη του '08 στην Τρώων από φασιστομπράβους του εργολάβου καθαριότητας Οικονομάκη. Ούτε τη δολοφονία του 28χρονου μετανάστη Σαχτζάτ Λουκμάν από τους φασίστες Δ.Λιακόπουλο και ο Χ.Στεργιόπουλο στη Τριών Ιεραρχών τον Γενάρη του '13.

Τον Απρίλιο του 2014 ομόφωνα το Μεικτό Ορκωτού Δικαστήριο της Αθήνας κήρυξε ενόχους για ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία τους δύο κατηγορούμενους και τους επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης. Η δίκη διήρκησε 4 μήνες και υπήρξε έντονη η παρουσία δεκάδων αντιφασιστών καθ' όλη τη διάρκεια. Δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι ο φασισμός θα αντιμετωπιστεί από την αστική δικαιοσύνη, το ίδιο το σύστημα είναι που τον γεννά και τον τρέφει.Οι φασίστες αποτελούν αναλώσιμα πιόνια που τη μια στιγμή απολαμβάνουν την αστυνομική και δικαστική ασυλία και την άλλη όχι, ανάλογα με τα συμφέροντα των κυρίαρχων και την πίεση που ασκούν οι αποκλεισμένοι και καταπιεσμένοι με τη δράση τους.

Κάθε τέτοια επίθεση είναι επίθεση ενάντια σε κάθε εργαζόμενο ή άνεργο, σε κάθε έναν που μοχθεί για να ζήσει. Και είναι αδύνατο να κερδίσουμε τη ζωή μας αν δεν σχεδιάσουμε από κοινού την απάντησή μας: Η οργάνωση και η συμμετοχή μας σε αντιφασιστικές διαδηλώσεις/μοτοπορείες, η έμπρακτη αλληλεγγύη απέναντι σε κάθε πιθανό στόχο τους αλλά και η οργάνωση ομάδων αυτοάμυνας, είναι το πιο άμεσο καθήκον. Κι είναι υπόθεση όλων μας. Κανένας φασίστας να μην τολμάει να πλησιάσει τις γειτονιές μας και πουθενά!

Με κοινή δράση των από κάτω, να συντρίψουμε τους φασίστες, το ρατσιστικό μίσος και τις φασιστικές αντιλήψεις. Ξέρουμε πως οι αντιστάσεις μας ενάντια στην επίθεση στη ζωή μας, θα αντιμετωπίζονται με όξυνση της κρατικής καταστολής και όπου αυτή δεν φτάνει με τα μαχαίρια των φασιστών. Γι' αυτό παλεύουμε να συντρίψουμε και τα αφεντικά και το κράτος, μαζί με τους φασίστες.

Δεν θα μας μετατρέψουν σε κανίβαλους. Θέλουμε να παλέψουμε συλλογικά και από κοινού, ενάντια στον φασισμό, στο κράτος, στο κεφάλαιο. Αυτή η πάλη δεν μπορεί παρά να είναι ταξική, αντιθεσμική, ανατρεπτική. Δεν μπορεί παρά να διεξάγεται στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στις σχολές, στις γειτονιές, στους δρόμους. Εκεί πεθαίνει η εκμετάλλευση κι η καταπίεση. Κι εκεί γεννιέται η ζωή που μας αρμόζει.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ-ΘΗΣΕΙΟΥ-ΚΟΥΚΑΚΙΟΥ (askpexthk@espiexv.net)

πηγή : email που λάβαμε στις 7 Ιανουάριος 12h


1 2 3 4 5 6 7

Διαδήλωση μνήμης

Ας μπολιάσει μέσα μου λίγο από εκείνο το ταξικό μίσος που χρειάζεται για να σταθώ πλάι στους λησμονημένους αυτού του κόσμου…

Διαδήλωση μνήμης για τον Σαχζάτ Λουκμάν που πριν από δύο χρόνια δολοφονήθηκε από δύο ναζί στην Τριών Ιεραρχών,

για όλους αυτούς με τα παράξενα ονόματα που γίνονται στατιστικές των αστυνομικών επιχειρήσεων "Θησέας",

για όλες αυτές τις φιγούρες που τα χέρια τους ματώνουν πάνω στα συρματοπλέγματα των στρατοπέδων συγκέντρωσης,

για όλους αυτούς και όλες αυτές που οι καθημερινοί μικροί ρατσισμοί εξακολουθούν να τους θέτουν σα στόχο και οδηγούν στην υποτίμηση της καθημερινότητάς τους.

πηγή : email που λάβαμε στις 11 Ιανουάριος 17h


1 2 3 4 5 6 7

πορεία αντίστασης - μνήμης

στέκι Αντίπνοια

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1538207/


1 2 3 4 5 6 7

17/1/2015: ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΕΧΖΑΤ ΛΟΥΚΜΑΝ

Από τα μέσα του περασμένου Νοέμβρη δύο αντίρροπες δυνάμεις συγκρούονται με γνώμονα τους Σύρους και τις Σύρες πρόσφυγες πολέμου και τα αιτήματά τους από το ελληνικό κράτος. Συγκρούεται η κοινωνική αλληλεγγύη με την κρατική υποκρισία, η ταξική ενότητα με τις ρατσιστικές πολιτικές, η αξιοπρέπεια και το δικαίωμα στη ζωή με τους εχθρούς της ίδιας της ζωής. Από τα μέσα του περασμένου Νοέμβρη, οι Σύροι και οι Σύρες πρόσφυγες πολέμου συνεχίζουν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους και υπάρχουν όλοι οι λόγοι του κόσμου να βρεθεί στο πλάι τους ολόκληρη η εκμεταλλευόμενη κοινωνία.

Αν και αρχικά το Υπουργείο Εσωτερικών είχε δεσμευθεί πως θα δίνεται άσυλο σε δέκα ενήλικες την ημέρα μαζί με τα παιδιά τους καθώς και προτεραιότητα στις οικογένειες με παιδιά και σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, η Υπηρεσία Ασύλου εξετάζει λιγότερες από δέκα αιτήσεις την ημέρα συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών. Το ζήτημα της κάλυψης στέγασης παρεμένει ανοιχτό για εκατοντάδες πρόσφυγες και είναι το κίνημα αλληλεγγύης που φιλοξενεί στις δομές του πολλούς από τους Σύρους ενώ ταυτόχρονα, το ελληνικό κράτος δηλώνει με περισσή υποκρισία πως δεν μπορεί να καλύψει την σίτιση των προσφύγων που βρίσκονται σε ξενοδοχεία.

Οι δεσμεύσεις των επίσημων θεσμών, που προέκυψαν έπειτα από τις κινητοποιήσεις και την πίεση των Σύρων προσφύγων και των αλληλέγγυων που βρίσκονται στο πλάι τους, δεν τηρούνται αλλά αυτό δεν προξενεί καμία ιδιαίτερη έκπληξη. Πρόκειται άλλωστε για τους ίδιους ανθρώπους, που τα ξημερώματα της 15ης Δεκέμβρη μεθόδευσαν την κατασταλτική επιχείρηση-σκούπα στο Σύνταγμα προκειμένου να εκκενώσουν την πλατεία από τους Σύρους ώστε να μην χαλάσει το «χριστουγεννιάτικο κλίμα» της Αθήνας. Πρόκειται για το ίδιο κράτος που βρίσκει στήριγμα πάνω στην καλλιέργεια του κοινωνικού ρατσισμού και την ενίσχυση της ξενοφοβίας και του φασισμού. Πρόκειται για τις ίδιες πολιτικές που γεννάνε στρατόπεδα συγκέντρωσης, που πνίγουν μετανάστες στο Αιγαίο, που πριν δύο χρόνια οδήγησαν στην φασιστική δολοφονία του Πακιστανού εργάτη, Σεχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα.

Δεν έχουμε καμία αυταπάτη ΟΤΙ οι ίδιοι αυτοί μηχανισμοί ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ δώσουν λύσεις στους Σύρους πρόσφυγες. Και τώρα και πάντα, οι λύσεις δίνονται από την ενεργοποίηση της ταξικής αλληλεγγύης στον δρόμο και εκεί σκοπεύουμε να τις διεκδικήσουμε. Ενάντια στην Ευρώπη-φρούριο και την κρατική υποκρισία, ο κοινός αγώνας ντόπιων και μεταναστών εργατών είναι το μεγαλύτερο όπλο μας.

Την Πέμπτη 15/1 στις 8μμ, καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση Σύρων και αλληλέγγυων στο Στέκι Μεταναστών, Τσαμαδού 15.

Το Σάββατο 17/1, δύο χρόνια από τη φασιστική δολοφονία του μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα:

* Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση μνήμης στις 12 το μεσημέρι στην πλ. Μερκούρη, στα Πετράλωνα

  • Καλούμε σε συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στους Σύρους πρόσφυγες πολέμου, στις 3μμ στα Προπύλαια.

-ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΥΡΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ

-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΦΡΟΥΡΙΟ-ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ ΕΣ

-Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ
Συνέλευση Αλληλεγγύης στους/στις Σύρους/ες Πρόσφυγες

πηγή : http://katadimadim.blogspot.com/2015/01/171-1...


1 2 3 4 5 6 7

17 Γενάρη: Ημέρα μνήμης της δολοφονίας του Σαχζάντ Λουκμάν

Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά στηρίζει και συμμετέχει το Σάββατο 17/ Γενάρη στις 12μ. στην συγκέντρωση και πορεία στην πλατεία Μερκούρη, στα Πετράλωνα, την οποία καλούν συλλογικότητες της γειτονιάς.

Σαχζάντ δεν σε ξεχνάμε. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Τσακίστε τους φασίστες.

Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά

πηγή: http://antifasistikossyntonismos.blogspot.gr/2015/01/17.html


1 2 3 4 5 6 7

Η υποκρισία περισσεύει! Αλληλεγγύη στους Σύρους πρόσφυγες!

Την ημέρα που οι Σύροι πρόσφυγες «στρατοπέδευσαν» στο Σύνταγμα τον Νοέμβριο, έγινε «ορατό» ένα ζήτημα που για καιρό η Κυβέρνηση και τα ΜΜΕ προσπαθούσαν να αποκρύψουν. Χιλιάδες άνθρωποι οδηγούνται στην προσφυγιά και τη μετανάστευση από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στις οποίες συμμετέχει και η ελληνική κυβέρνηση. Την ίδια στιγμή που τους ξεσπιτώνουν, οι ίδιες κυβερνήσεις της Ε.Ε. αντιμετωπίζουν τους πρόσφυγες ως «αόρατους».

Αυτή τη σκληρότητα έζησαν και οι Σύροι πρόσφυγες, όταν τα ΜΑΤ του Σαμαρά και του Καμίνη επενέβησαν εναντίον οικογενειών με παιδιά, για να μη χαλάσει η «βιτρίνα» της χριστουγεννιάτικης Αθήνας!

Το ότι οι Σύροι πρόσφυγες δεν είναι πια στο Σύνταγμα, μπορεί να έλυσε το «πρόβλημα» του Σαμαρά, της κυβέρνησής του και όποιου άλλου επιλέγει να σφυράει κλέφτικα απέναντι στις ανάγκες των προσφύγων και των μεταναστών, δεν έλυσε όμως κανένα από τα προβλήματα των Σύρων. Η απονομή ασύλου, που γίνεται με το σταγονόμετρο, και η προσωρινή στέγαση για ελάχιστες οικογένειες από το Υπουργείο Εσωτερικών και τον Δήμο Αθηναίων προφανώς δεν έλυσε το πρόβλημα.

Πολύ περισσότερο δεν έλυσε το πρόβλημα η «αριστερή Διοίκηση» της Περιφέρειας Αττικής, που παρά τις ανακοινώσεις και τα ψηφίσματα υπεράσπισης, δεν κατάφερε ακόμη, δύο μήνες μετά, να προσφέρει στέγαση ή σίτιση ούτε σε μία οικογένεια Σύρων προσφύγων!

Τα αιτήματα των Σύρων προσφύγων δεν κρύβονται κάτω από το χαλί, ούτε «εξαφανίζονται» επειδή έρχονται εκλογές. Συνεχίζουμε να παλεύουμε στο πλευρό τους, στο κίνημα, στο δρόμο και στις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης -εκεί είναι η θέση της αριστεράς.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ συμμετέχει και στηρίζει την πορεία που διοργανώνεται από τους Σύρους πρόσφυγες τη Συνέλευση Αλληλεγγύης, το Σάββατο 17 Γενάρη στις 3μμ, σε συγκέντρωση στα Προπύλαια και διαδήλωση.
Την ίδια μέρα, ημέρα μνήμης της δολοφονίας του Σεχζάτ Λουκμάν, καλούμε και συμμετέχουμε στην συγκέντρωση μνήμης στις 12 το μεσημέρι στην πλ. Μερκούρη, στα Πετράλωνα

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΥΡΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΦΡΟΥΡΙΟ-ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ ΕΣ

ΤΣΑΚΙΣΜΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ

πηγή: http://www.antarsya.gr/node/2812


1 2 3 4 5 6 7

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ: Δυο χρονιά από την δολοφονία του Σαχζάντ Λουκμάν

Τα ξημερώματα, στις 17 Ιανουαρίου του 2013, την ώρα που ο μετανάστης (από το Πακιστάν) Σαχζάντ Λουκμάν με το ποδήλατο του πήγαινε για δουλειά, έπεσε θύμα αγρίας φασιστικής επίθεσης από δυο δολοφόνους της νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι με μαχαίρι τον τραυμάτισαν θανάσιμα.

Πριν τη δολοφονία του Σαχζάντ Λουκμάν (17/1/13) και στην συνέχεια του Παύλου Φύσσα (18/9/13) μετρούσαμε ήδη εκατοντάδες ίσως και παραπάνω, επιθέσεις κατά μεταναστών, προσφύγων και μελών άλλων της ΛΟΑΤ κοινότητας.

Η ρατσιστική βία και η στοχοποίηση των μεταναστών και προσφύγων παραμείνει μια σκληρή πραγματικότητα, παρά τη σύλληψη μελών και βουλευτών της φασιστικής συμμορίας. Η πλήρη ταύτιση της ατζέντας του κυβερνώντος κόμματος, της ΝΔ δηλαδή, με εκείνη της Χρυσής Αυγής στο αντιμεταναστευτικό ζήτημα και η ρητορεία του μίσους και της μισαλλοδοξίας από τα χείλη όχι μόνο γνωστών ακροδεξιών στελεχών της ΝΔ (Βορίδης, Άδωνις κλπ) αλλά ακόμα και του ίδιου του πρωθυπουργού, εξακολουθεί να νομιμοποιεί τη φασιστική βία και να οπλίζει τα χεριά των ρατσιστών. Πριν μερικές ημέρες (9/1) ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ, Στυλιανός Ιωαννίδης, μπήκε στο χώρο του Ξενώνα ανήλικων της ΑΡΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη οπλισμένος με πιστόλι, απειλώντας τους πρόσφυγες και τους εργαζομένους και φωνάζοντας «είμαι χειρότερος από την Χρυσή Αυγή». Ο βασανιστής και πρώην εργοδότης του Αιγύπτιου μετανάστη Ουαλίντ Ταλέμπ, της γνωστής υπόθεσης Σαλαμίνας, εξακολουθεί να τον απειλεί, «θα σε σκοτώσω αν σε δω ξανά στην Σαλαμίνα». Περιπτώσεις ρατσιστικής βίας από ακροδεξιούς τραμπούκους από τη μια, και η απάνθρωπη και ξενοφοβική πολιτική της κυβέρνησης με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τους πνιγμούς στα σύνορα, τους αποκλεισμούς και την εξαίρεση δικαιωμάτων από την άλλη κάνει πράγματι τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, της γης τους κολασμένους.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ: 17 Γενάρη, ημέρα μνήμης της δολοφονία του Λουκμάν

Το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφυγών και Μεταναστών συμμετέχει και καλεί στην συγκέντρωση και πορεία για την ημέρα μνήμης της δολοφονίας του Σαχζάντ Λουκμάν, που οργανώνουν οι συλλογικότητες της γειτονιάς, οι συνελεύσεις των γύρω περιοχών και οι αντιρατσιστικές οργανώνεις, το Σάββατο 17 Ιανουαρίου στις 12 π.μ. στην Πλ. Μερκούρη, στα Πετράλωνα.

· Αλληλεγγύη στους μετανάστες και πρόσφυγες

· Λευτεριά στον λαό, θάνατο στο φασισμό

Αθηνά 16 Ιανουαρίου

Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφυγών και Μεταναστών

πηγή: http://migrant.diktio.org/node/691