Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015 στις 17.00

11 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Αντιφασιστική πορεία ενάντια στη φιέστα της Χ.Α.

Κάλεσμα σε ομάδες/συλλογικότητες, συντρόφους/ισσες, για συνέλευση/ενημέρωση σχετικά με την Αντιφασιστική Πορεία στις 31/01 ενάντια στη φιέστα της Χ.Α./Ίμια 2015.

Συνέλευση: 30/01 Πολυτεχνείο 19.00

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ - ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ

Πορεία Σάββατο 31/01, προσυγκέντρωση πλ. Ομονοίας 17.00μμ.

Η υπόθεση της Χ.Α. και του φασισμού σε καμία περίπτωση δεν έχει τελειώσει λόγω των διώξεων της ηγετικής ομάδας και μελών της οργάνωσης από την προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία την ίδια στιγμή υιοθετούσε την ακροδεξιά ατζέντα τους και υλοποιούσε το πρόγραμμά τους. Συμπλεύσεις, που παρά το "αντισυστημικό" λανσάρισμα της Χ.Α. ή της «θεωρίας των άκρων» που αναπαρήγαγε η Ν.Δ., επιβεβαιώθηκαν επανειλημμένα. Η υπόθεση Μπαλτάκου, οι αντικομμουνιστικές κορώνες Βορίδη-Γεωργιάδη ή οι ανταλλαγές στελεχών και πολιτικών προταγμάτων μεταξύ ΛΑ.Ο.Σ., Ν.Δ., Χ.Α., Ελληνικό Μέτωπο, Πατριωτική Συμμαχία, Δίκτυο 21 κτλ, δεν αποτελούν απλά τις εξαιρέσεις...

Στις 31/1, η Χ.Α. και οι δορυφόροι της θα επιδιώξουν να ξαναστήσουν μια ναζιστική φιέστα στο κέντρο της πόλης και να χρησιμοποιήσουν την εθνικιστική επέτειο των Ιμίων ως όχημα για την ανασύνταξη των δυνάμεών τους στο δρόμο και την πολιτική ανασυγκρότηση του ακροδεξιού χώρου.

Στην κρίσιμη ιστορική περίοδο που διανύουμε, το ανταγωνιστικό κίνημα οφείλει να δείξει εγρήγορση και προσαρμοστικότητα στις νέες συνθήκες που θα προκύψουν, ώστε να μπορέσει να δώσει και τις απαιτούμενες απαντήσεις στις προκλήσεις που έρχονται.

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ

Να οργανώσουμε ένα συγκροτημένο μαχητικό αντιφασιστικό μέτωπο,
προετοιμάζοντας την ταξική και κοινωνική αντεπίθεση.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

Αντιφασιστικό Μέτωπο Καλλιθέας-Μοσχάτου,
Από τις γειτονιές Άγ. Νικόλα, Πατήσια, Κυψέλη
Bloko, Κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου,
Κόκκινη Γραμμή, ΟΡ.Μ.Α., Κομμουνιστές/στριες,
Αναρχικοί/ές, Αντιφασίστες/στριες

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1538920/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Ιμια: Aντιφασιστική - Αντικαπιταλιστική ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ!

Aντιφασιστική - Αντικαπιταλιστική ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ!

Οι εκλογές επιβεβαίωσαν με ξεκάθαρο τρόπο πως το σύστημα διακυβέρνησης του καπιταλισμού βρίσκεται - το λιγότερο - σε σύγχυση. Οι βασικοί πυλώνες του αστικού μπλοκ βρίσκονται σε κρίση στρατηγικής και σε οργανωτική - ποσοτική υποχώρηση. Το ΠΑΣΟΚ έχει υπαρξιακές αναζητήσεις, ενώ η ΝΔ γίνεται ο πρώτος συντηρητικός μηχανισμός που ηττάται από την παραδοσιακή αριστερά από καταβολής ίδρυσης ελληνικού κράτους, στέλνοντας τον απέθαντο Μητσοτάκη με δυο λιποθυμικά επεισόδια για βηματοδότη.

Αλλά και οι φασίστες της Χρυσής Αυγής δεν κατάφεραν να αναδειχθούν σε ισχυρό πόλο που θα κληρονομήσει το αστικό κράτος. Το 6% που πήραν δεν έχει καμία σχέση με το 7% του `12. Πριν από 3 χρόνια διεκδικούσαν την κυριαρχία απέναντι στο ταξικό κίνημα αλλά και στην κρατική μηχανή. Σήμερα είναι η ηγεσία τους στη φυλακή και παίρνουν άνευρους ψήφους απογοητευμένων ακροδεξιών. Όχι! Δεν έχουν τελειώσει! Χρησιμοποιούν επετείους σαν αυτή των Ιμίων να ανασυγκροτηθούν. Ο αστισμός δε θα παραμείνει μετέωρος για πάντα. Αναζητεί νέες ισορροπίες στο πολιτικό σκηνικό, κοινοβουλευτικές ή μη. Να μην παίξουμε το παιχνίδι τους, λοιπόν.. Να μην τους δώσουμε την αναμονή που τόσο χρειάζονται για να δοκιμάσουν το νέο γύρο συντηρητικής επίθεσης.

Σαν αντιφασιστικό κίνημα οφείλουμε να σπάσουμε το κλίμα αναμονής και να μη δώσουμε την παραμικρή πιθανότητα να αναβαπτιστούν οι φασίστες ως αντικυβερνητική - αντισυστημική δύναμη. Η διάλυση τους είναι το βασικό μας καθήκον το επόμενο διάστημα χωρίς δισταγμούς και χωρίς πολιτικούς νεολογισμούς. Και σε αυτό πρέπει να βασιστούμε στο κλίμα ελπίδας που έχει διαμορφωθεί μετά τις εκλογές. Ζούμε ιστορικές στιγμές που μπορούν να μετρήσουν στην πράξη αν οι σημαντικότερες κατακτήσεις έρχονται από αριστερούς υπουργούς ή το ταξικό κίνημα. Και σε αυτό το στοίχημα πρέπει να είμαστε όλοι παρόντες!

28 Ιανουαρίου 2015

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ - ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ για τα ΙΜΙΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 31/1 ΟΜΟΝΟΙΑ 5μμ Αθήνα

ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

ormantifa.wordpress.com | τηλ: 6939684508 | mail: orma@riseup.exnet

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/55314/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Αντιφασιστική Πορεία ενάντια στη φιέστα της ΧΑ για τα Ίμια, Σάββατο 31/1

ΝΑ ΦΡΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Σάββατο, 31/01, Αντιφασιστική Πορεία ενάντια στη φιέστα της ΧΑ για τα Ίμια.
Συγκέντρωση, πλ. Ομόνοιας, 17:00μμ, προσυγκέντρωση Αντιφασιστικού Συντονισμού πλ.Ομόνοιας και Σταδίου 16:30 μμ.

Τα αποτελέσματα των εκλογών σε συνδυασμό με την εκδήλωση τραμπούκικων/φασιστικών επιθέσεων αποδεικνύουν με εμφατικό τρόπο αυτό που το αντιφασιστικό κίνημα λεει εδώ και καιρό. Η ΧΑ και ο φασισμός δεν πρόκειται να τελειώσουν με τις διώξεις και τις δίκες των νεοναζί (οι οποίες δεν λένε και να αρχίσουν) Όσο πλησιάζει η ώρα της λήξης του ορίου αποφυλάκισης (τέλη Φλεβάρη) του αρχηγού και των άλλων «στελεχών», η ΧΑ θα επιχειρήσει να ανασυντάξει τις δυνάμεις της πολιτικά και στον δρόμο. Σε αυτή την κατεύθυνση επιδιώκει να ξαναστήσει μια ναζιστική φιέστα στο κέντρο της Αθήνας χρησιμοποιώντας την επέτειο των Ιμίων.

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ

Το αντιφασιστικό κίνημα θα πρέπει να απαντήσει ενωμένα, μαζικά και μαχητικά.

Μετά την πτώση της λαομίσητης κυβέρνησης και μπροστά στην δύσκολη αλλά και ελπιδοφόρα ιστορική περίοδο που διανύουμε οφείλουμε να ενισχύσουμε τις δυνάμεις μας και να παραμείνουμε αταλάντευτα στον δρόμο του αγώνα για την συντριβή των ταγμάτων εφόδου και των φασιστικών συμμοριών.

Η οριστική φυγή αυτών που βύθισαν την κοινωνία στην εξαθλίωση και τον αυταρχισμό, αυτών που άνοιξαν τον δρόμο στους φασίστες, θα κριθεί στους λαϊκούς αγώνες και στον δρόμο και για να νικήσει πρέπει να τσακίσει όποιον εχθρό βρεθεί στο δρόμο του.

Σε αυτές τις συνθήκες απαιτούμε από την νέα κυβέρνηση που ψηφίστηκε από τον λαό, ο οποίος και όλη την προηγούμενη περίοδο έδωσε σπουδαίες μάχες
ενάντια στον φασισμό, να σπάσει έμπρακτα την λογική των ίσων αποστάσεων απέναντι στους αντιφασίστες και στους δολοφόνους της ΧΑ και να πάρει την ξεκάθαρη και αναγκαία στάση της "καμίας ανοχής στους εχθρούς της ελευθερίας" μην επιτρέποντας στους νεοναζί να παρελάσουν ανενόχλητοι στο κέντρο της Αθήνας.

ΤΕΡΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ. ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΝΑΠΑΥΣΗ.

Είμαστε πολλοί, είμαστε περισσότεροι, είμαστε πιο δυνατοί.

Σάββατο, 31/01, Αντιφασιστική Πορεία ενάντια στη φιέστα της ΧΑ για τα Ίμια.
Συγκέντρωση, πλ. Ομόνοιας, 17:00μμ, προσυγκέντρωση Αντιφασιστικού Συντονισμού πλ.Ομόνοιας και Σταδίου 16:30 μμ.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ. ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ

πηγή: http://antifasistikossyntonismos.blogspot.gr/2015/01/311.html


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΚ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ (31/1)

To Σάββατο της 31ης του Γενάρη στήνεται για άλλη μια χρονιά το ακροδεξιό πανηγύρι για την επέτειο των Ιμίων. Μετά από μια εκλογική αναμέτρηση, που βρήκε τη Χρυσή Αυγή στην τρίτη θέση της προτίμησης του εκλογικού ακροατηρίου, φαίνεται καθαρά ότι η φασιστική απειλή δε θα αναχαιτιστεί ούτε με παρωχημένες ανθρωπιστικές εξαγγελίες, ούτε με ποινικές διώξεις. Την ίδια στιγμή η μαζική ψήφος των ένστολων προς το νεοναζιστικό κόμμα δείχνει τη βαθιά όσμωση και διαπλοκή, που αυτό έχει αποκτήσει με τον κρατικό μηχανισμό. Δεν είχαμε βέβαια καμιά αμφιβολία πως οι αστυνομικές δυνάμεις δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένστολοι χρυσαυγίτες. Ούτως ή άλλως έχουμε βιώσει ουκ ολίγες φορές το καταταλτικό χρυσαυγιτισμό στους δρόμους.

Ενώ λοιπόν οι ένοπλες κατασταλτικές δυνάμεις παρουσιάζονται πλήρως αφομοιωμένες μέσα στο φασιστικό μόρφωμα, η κρατική πολιτική σε όλα τα επίπεδα δείχνει πέρα από την οργανωτική, και την πολιτική διασύνδεση και απορρόφηση της νεοναζιστικής ρητορικής από τα κυρίαρχα κυβερνητικά επιτελεία. Η δημιουργία των στρατοπέδων συγκέντρωσης (με όποιο όνομα κι αν τους δοθεί από οποιαδήποτε κυβέρνηση), η κατασκευή νέων όρων ποινικής μεταχείρισης των μεταναστών και των αποκλεισμένων από το ολοκληρωτικό κράτος, οι μηχανοκίνητες επελάσεις του Ξένιου Δία και οι ακροδεξιές ρητορικές που αναπτύχθηκαν από υπουργικά γραφεία και καθεστωτικά ΜΜΕ κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων φανερώνουν την πολιτική και κοινωνική ενσωμάτωση του προγράμματος της χρυσής αυγής από τις «σοβαρές» πολιτικές δυνάμεις. Ακόμα και κομμάτια του λεγόμενου προοδευτικού χώρου έχουν ήδη διαγράψει τις τοπικές συμμαχίες τους (βλ. τις παρεμβάσεις της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Κομοτηνής για τα ανοίγματα του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης προς τα τοπικά μέλη της χρυσής αυγής).

Σε μια πρωτόγνωρη για τα σύγχρονα δεδομένα πολιτική συγκυρία το κίνημα καλείται να αναδιοργανώσει τις δυνάμεις του, προκειμένου να ανταποκριθεί στα στοιχήματα που του θέτει η εποχή. Η αντισυγκέντρωση του Σαββάτου είναι μια πρώτη ευκαιρία να ξεδιπλώσει τις δυνάμεις του και να ανταποκριθεί στην πολιτική στιγμή. Το αντιφασιστικό κίνημα μετράει πολλές νίκες μέχρι σήμερα, αλλά ταυτόχρονα καλείται σήμερα να εμπλουτιστεί από νέο πολιτικό νόημα να βαθύνει τις πολιτικές αιχμές του, να δώσει κοινωνική διάσταση στις προτάσεις του και να προχωρήσει στην ανασύνταξη του δημόσιου και κοινωνικού χώρου με την κοινωνία. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια η μαχητική απώθηση των φασιστών από τους δρόμους των πόλεων και των γειτονιών μας είναι απαραίτητο βήμα για να δομήσουμε τη συνολική πολιτική και κοινωνική μας αντεπίθεση.

Όλες και όλοι στην αντιφασιστική συγκέντρωση της 31ης Γενάρη

Ομόνοια, 17:00

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας

πηγή: https://el-gr.facebook.com/AntiexousiastikiKinisiAthinas


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

Η υπόθεση της ΧΑ και ευρύτερα του φασιστικού φαινομένου σε καμιά περίπτωση δεν έχει τελειώσει λόγω των διώξεων και φυλακίσεων της ηγετικής ομάδας και μελών της οργάνωσης από την προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία υιοθετούσε την ακροδεξιά ατζέντα της και υλοποιούσε το πρόγραμμά της.
Βασική μας εκτίμηση είναι ότι ο «πολιτικός φασισμός» στη χώρα μας έχει παγιωθεί και εδραιωθεί σε μια μερίδα της κοινωνίας ως αυτοτελές πολιτικό ρεύμα και χώρος, ανεξάρτητα του πόσο ψηλά ή χαμηλά «κάθονται» τα εκλογικά του ποσοστά. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε, ότι το φαινόμενο δεν είναι κάτι προσωρινό ή ευκαιριακό, αλλά θα το έχουμε απέναντι μας για τα επόμενα χρόνια και αυτό θα εκφράζεται σε όλο το πλέγμα της εξουσίας και των θεσμών από την βουλή και την τοπική αυτοδιοίκηση μέχρι την αστυνομία, το στρατό, τα γήπεδα και τα σχολειά. Αυτό το ρεύμα θα θέτει στην δημόσια σφαίρα την δική του ατζέντα και με αυτόν τον τρόπο θα επηρεάζει κρατικές επιλογές και πρακτικές. Η εκτίμηση αυτή επιβεβαιώνεται και από την πρόσφατη στάση της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και του κρατικού μηχανισμού απέναντι στην απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού, κατά την οποία φάνηκε η διαμόρφωση ενός συμπαγούς ακροδεξιού μπλοκ. Τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών εκτιμούμε ότι δεν θα ανακόψουν την πορεία ακροδεξιών θυλάκων που έχουν σχηματιστεί μέσα στον κρατικό μηχανισμό σε σύνδεση με το συγκεκριμένο μπλοκ. Αντίθετα, θα συνεχίσει το ρεύμα αυτό να συγκροτείται και να δρα σαν συνεργάτης ή και κομμάτι του "βαθέως κράτους".

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η ημέρα της επετείου των Ιμίων θα χρησιμοποιηθεί από τη ΧΑ και τους δορυφόρους της για την ανασύνταξη των δυνάμεών της στο δρόμο και την πολιτική ανασυγκρότηση του «χώρου». Είναι γνωστός πλέον ο τρόπος με τον οποίον η ΧΑ εκμεταλλεύεται πολιτικά τον θάνατο των τριών στρατιωτικών στο βωμό των διακρατικών και ενδοαστικών ανταγωνισμών, μετατρέποντάς τον σε μια μαζική εθνικιστική φιέστα. Όπως γνωστός είναι και ο ρόλος της ΧΑ και των παρακρατικών προγόνων της (Δίκτυο 21, Πατριωτική Συμμαχία, Ελληνικό Μέτωπο, ΛΑΟΣ κλπ) στην πρόκληση και όξυνση τέτοιων γεγονότων.

Η κυρίαρχη ανάγκη, σήμερα, είναι ο μαχόμενος αντιφασισμός να αποκτήσει ευρύτερα μαζικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά, χωρίς βέβαια να ξεχνάει και τα καθήκοντα υλικής σύγκρουσης με τις παρακρατικές φασιστικές συμμορίες. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η πάλη κατά του φασισμού είναι και πάλη κατά της κρατικής καταστολής και του αυταρχισμού ∙ είναι αγώνας για το με τι υλικούς όρους θα διεξάγεται η ταξική πάλη και ο κοινωνικός ανταγωνισμός, και ως εκ τούτου είναι ζωτικής σημασίας για το ανταγωνιστικό κίνημα.

Τέλος, και ίσως πιο σημαντικό, οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις μεταβάλλουν άρδην το πολιτικό και κοινωνικό πεδίο και το ανταγωνιστικό κίνημα οφείλει να δείξει εγρήγορση και προσαρμοστικότητα στις νέες συνθήκες που θα προκύψουν, ώστε να μπορέσει να δώσει και τις απαιτούμενες απαντήσεις στις ιστορικές προκλήσεις που έρχονται. Τα Ίμια είναι ουσιαστικά το πρώτο μετεκλογικό δημόσιο γεγονός και πολλά ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, και ως ανταγωνιστικό κίνημα έχουμε χρέος να ψηλαφίσουμε τις υπό διαμόρφωση συνθήκες.

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ
Να οργανώσουμε ένα συγκροτημένο μαχητικό αντιφασιστικό μέτωπο,
προετοιμάζοντας την ταξική και κοινωνική αντεπίθεση.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΦΙΕΣΤΑ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ
ΣΑΒΒΑΤΟ 31/01 πλ. ΟΜΟΝΟΙΑΣ ώρα 5μμ

Κόκκινη Γραμμή

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1539054/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Αντιφασιστική συγκέντρωση

πηγή: http://www.eek.gr/index.php/oldermags/eventdetail/2518/151/athina-antifasistiki-sygkentrosi


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 31/1

Κοινοί αγώνες ντόπιων και μεταναστών ενάντια στην κρατική τρομοκρατία,
τις ναζιστικές συμμορίες, την εξαθλίωση, το φόβο και τον ρατσισμό.

αντίσταση - αυτοοργάνωση - αλληλεγγύη

Πορεία Σάββατο 31 Γενάρη

17:00 πλατεία Ομονοίας

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ
Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης / Πατησίων, Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών, ΑΝ.Α.Σ.Α., Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37, Ιατρείο Αλληλεγγύης Πατησίων / Αχαρνών

πηγή: http://antifasp.espivblogs.net/2015/01/29/%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%83%CE%B1%CE%B2%CE%B2%CE%B1%CF%84%CE%BF-311/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Κάλεσμα στην αντιφασιστική πορεία

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ, ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ!

Ο φασισμός στην ελληνική κοινωνία υπήρχε και δεν γεννήθηκε με τη σημερινή οικονομική κρίση, όπως προπαγανδίζουν τα Μ.Μ.Ε. Άπο τη δικτατορία του Μεταξά, τους μαυραγορίτες και τους ταγματασφαλίτες της κατοχής, στους βασανιστές και τους υποστηρικτές της χούντας, έως τους σημερινούς υπερπατριώτες εθνικιστές,ο ρόλος τους ως κομμάτι του συστήματος που τους εκτρέφει και τους εξαπολύει εργαλειακά όποτε κρίνεται χρήσιμο ήταν πάντα ξεκάθαρος.

Οι διώξεις στην ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής από την κυβέρνηση Σαμαρά, αμέσως μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά η προσπάθεια του βοσκού να μαζέψει πίσω στο μαντρί το κυνηγόσκυλό του, την ίδια μάλιστα στιγμή που υιοθετούσε στο ακέραιο την ακροδεξία της ατζέντα. Ο φασισμός, πάντα και παντού, αξιοποιεί την φτωχοποίηση πλατιών κοινωνικών στρωμάτων για να αποκτήσει κοινωνική βάση. «Ψαρεύει» στα κατεστραμμένα κοινωνικά στρώματα ξεστρατίζοντας τη δίκαιη οργή τους από τις λεωφόρους της διεκδίκησης του δίκιου στα μονοπάτια της «αντεκδίκησης», την οποία αναλαμβάνουν οι φασίστες ως οι πιο λαϊκιστές και οι πιο… βαρβάτοι «τιμωροί».

Ο φασισμός, σαν οργανικό κομμάτι του συστήματος, πάντα θα είναι στις υπηρεσίες του κράτους και του κεφαλαίου. Θα επιστρατεύεται όποτε χρειαστεί, ενάντια σε εργατικούς αγώνες, σε κοινωνικές διεκδικίσεις , σε οργανωμένες από τα κάτω πράξεις κοινωνικής αντιβίας. Ο ναζισμός είναι η δήθεν «αντισυστημική» εφεδρεία του καθεστώτος εντός του οποίου εκτρέφεται. Είναι το μαστίγιο του καθεστώτος της εκμετάλλευσης που χρησιμοποιείται για να τσακίζονται οι αντιστάσεις και για να αποπροσανατολίζεται η οργή που προκαλεί η πολιτική του. Τα 2,5 χρόνια κοινοβουλευτικού τους "έργου" είναι εξάλλου ενδεικτικά : προτάσεις για μείωση των μεροκαμάτων, για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, υπερψήφιση ρυθμίσεων υπέρ του εφοπλιστικού κεφαλαίου, είναι μόνο λίγα από τα παραδείγματα της "αντισυστημικής" και "πατριωτικής" τους δράσης.

Στις 31/1, η Χ.Α. και οι δορυφόροι της θα επιδιώξουν να ξαναστήσουν μια ναζιστική φιέστα στο κέντρο της πόλης και να χρησιμοποιήσουν την εθνικιστική επέτειο των Ιμίων ως όχημα για την ανασύνταξη των δυνάμεών τους στο δρόμο και την πολιτική ανασυγκρότηση του ακροδεξιού χώρου

Το ζήτημα των φασιστών και της Χρυσής Αυγής δε θα μας το λύσει ούτε το κράτος ούτε μια αλλαγή "κυβερνητών". Μπροστά στις κορώνες του συστήματος περί "δημοκρατικών ευαισθησιών", να προτάξουμε την ταξική αντεπίθεση, την αλληλεγγύη και τον μαχητικό αντιφασισμό. Κανένας εφησυχασμός απέναντι στο φαίνομενο του φασισμού. Δεν πρόκειται να περιμένουμε από την αστυνομία, τους νόμους και τα δικαστήρια να μας προστατέψουν, αλλά στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις, οργανωνόμαστε στις γειτονιές μας και στους χώρους εργασίας. Προτάσσουμε τη δική μας οριζόντια, από τα κάτω οργάνωση. Κόντρα σε φασίστες, κράτος και αφεντικά.

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ!

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΟ, ΜΑΧΗΤΙΚΟ, ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ!

ΠΟΡΕΙΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 31/01 , 17μμ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛ. ΟΜΟΝΟΙΑΣ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ- ΜΟΣΧΑΤΟΥ

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/55353/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Αντιφασιστική διαδήλωση, Σάββατο 31/1

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχει και καλεί στην πορεία του Αντιφασιστικού Συντονισμού ενάντια στη φιέστα της Χρυσής Αυγής για τα Ίμια, Σάββατο 31/1 στις 5 μμ στην Πλ. Ομόνοιας.

πηγή: http://www.antarsya.gr/node/2904


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Σάββατο, 31/01, Αντιφασιστική Πορεία ενάντια στη φιέστα της ΧΑ για τα Ίμια. Συγκέντρωση πλ. Ομόνοιας 17:00μμ

Η ΕΛΝΣ συμμετέχει και στηρίζει την αυριανή Αντιφασιστική Πορεία που διοργανώνει ο ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

πηγή : https://ergatikilesxi.wordpress.com/2015/01/3...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

"Η ελευθερία δεν χτίζεται με μια παλάμη που ζητιανεύει αλλά με αυτή που σφίγγεται σε μια γροθιά!"

Με το πλαίσιο αυτό οι Βιομηχανικοί Εργάτες του Κόσμου (IWW) στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην σημερινή αντιφασιστική κινητοποίηση σήμερα στις 17 μμ στην Ομόνοια. Καλούμε τους εργαζομένους και τον κόσμο του αγώνα να στείλει σήμερα ένα ακόμα ηχηρό μήνυμα ενάντια στον φασισμό και την ανίερη συμμαχία του τον καπιταλισμό.

Βιομηχανικοί Εργάτες του Κόσμου (IWW)
iwwgexreece@yaexhoo.gr

"Η ελευθερία δεν χτίζεται με μια παλάμη που ζητιανεύει αλλά με αυτή που σφίγγεται σε μια γροθιά!" Με το πλαίσιο αυτό οι Βιομηχανικοί Εργάτες του Κόσμου (IWW) στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην σημερινή αντιφασιστική κινητοποίηση σήμερα στις 17 μμ στην Ομόνοια. Καλούμε τους εργαζομένους και τον κόσμο του αγώνα να στείλει σήμερα ένα ακόμα ηχηρό μήνυμα ενάντια στον φασισμό και την ανίερη συμμαχία του τον καπιταλισμό. Βιομηχανικοί Εργάτες του Κόσμου (IWW) iwwgreece@yahoo.gr

πηγή: https://www.facebook.com/IWWGreece