Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015 στις 9.00 πμ

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους διωκόμενους αγωνιστές

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Βρισκόμαστε στην εποχή όπου κάθε αγώνας και διεκδίκηση καταστέλλεται, ποινικοποιείται και διώκεται. Η Κέρκυρα υπήρξε πρωτοπόρα τα τελευταία χρόνια στο θέμα της καταστολής, καθώς εκκρεμούν εις βάρος δεκάδων φοιτητών και ντόπιων Κερκυραίων σωρεία ποινικών διώξεων που αφορούν τους κοινωνικούς αγώνες της ταραγμένης περιόδου ψήφισης των μνημονίων κατά τα έτη 2011-2013. Οι πρώτες δύο από αυτές τις δίκες θα πραγματοποιηθούν στις 2/3/2015 και 16/3/2015 στα δικαστήρια της Κέρκυρας.

Το πρώτο δικαστήριο σχετίζεται με τις ημέρες ψήφισης του πολυνομοσχεδίου της 19 και 20 Οκτωβρίου 2011. Στα πλαίσια των πανελλαδικών δράσεων, διαδηλώσεων, διεκδικήσεων και της διήμερης γενικής απεργίας, πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα μια πορεία, η οποία κατέληξε σε κατάληψη του κτιρίου της Νομαρχίας. Η ανοιχτή συνέλευση της κατάληψης αρνήθηκε αφενός την παρουσία των τηλεοπτικών σταθμών στον χώρο της ώστε να μην διαστρεβλωθούν τα γεγονότα, αποφάσισε δε να προβεί η ίδια σε παρέμβαση στον τηλεοπτικό σταθμό Κερκύρας Start, με σκοπό να καλέσει τ! ην το πική κοινωνία στην κατάληψη και σε συμμετοχή στην απεργία και πορεία της επόμενης ημέρας.

Φτάνοντας στο χώρο του καναλιού, περίπου πενήντα άτομα της συνέλευσης χωρίς να έχουν καμία πρόθεση για οποιαδήποτε σύγκρουση, βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια πολύ επιθετική και κάθετη στάση από τον διευθυντή και τους εργαζόμενους. Και ενώ τα πνεύματα ήταν ήρεμα, ξαφνικά το γεγονός άρχισε να βιντεοσκοπείται από κάποιον εργαζόμενο με σκοπό το βίντεο να δωθεί στην αστυνομία. Όπως ήταν φυσικό απαιτήθηκε με έντονο τρόπο να σταματήσει η βιντεοσκόπηση. Ύστερα από λίγο, τα άτομα της κατάληψης αποφάσισαν να αποχωρήσουν. Η μήνυση που αρχικώς κατατέθηκε από τον τότε διευθυντή προγράμματος του τηλεοπτικού σταθμού ανακλήθηκε από τον ίδιο, αλλά ο εισαγγελέας είχε άλλη γνώμη και άσκησε ο ίδιος αυτεπάγγελτη δίωξη.

Όσον αφορά το δεύτερο δικαστήριο, το επίπεδο της διαστρέβλωσης γεγονότων που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια των φοιτητικών αγώνων δεν έχει προηγούμενο. Ο αντιπρύτανης οικονομικών του Ιονίου Πανεπιστημίου, Σ. Κάτσιος μαζί με τον πρώην καθηγητή του ΤΞΓΜΔ Ι. Σαριδάκη είναι οι κύριοι υπεύθυνοι μίας πρωτοφανούς στοχοποίησης αγωνιστών/τριών τους φοιτητικού κινήματος με στόχο την ποινικοποίηση όλων των φοιτητικών και εργατικών αγώνων που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του πανεπιστημίου σε ένα διάστημα τριών ετών. Πρόκειται για μία χαώδη δικογραφί α που ανακατεύει ως "στοιχεία" ανακοινώσεις φοιτητικών παρατάξεων, απόψεις καθηγητών, προσωπικές έριδες, ακροδεξιά παραληρήματα και ψευδείς μαρτυρικές καταθέσεις. Οι διώξεις αφορούν συλλογικές αποφάσεις φοιτητικών οργάνων, κινητοποιήσεις μαζί με σωματεία και εργατικούς χώρους, καταλήψεις σχολών ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης, καθώς και τη δημιουργία ελεύθερων φοιτητικών χώρων που λειτούργησαν σε αχρησιμοποίητες αίθουσες του πανεπιστημίου. Τόσο στις καταθέσεις των εν λόγω καθηγητών όσο και σε αυτές που πρόθυμα έδωσαν στην αστυνομία πολλά στελέχη της ΠΑΣΠ ΑΕΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, πράγματα και καταστάσεις παρουσιάζονται παραποιημένα με μοναδικό σκοπό τη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας και τη στοχοποίηση φοιτητών.

Στόχος των διώξεων είναι η αναχαίτιση των διεκδικήσεων και η καταδίκη των κινηματικών αγώνων και της συλλογικής δράσης. Η κυβέρνηση Σαμαρά-Δένδια έδειξε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το πρόσωπό της εφαρμόζοντας το δόγμα του ό,τι κινείται καταστέλλεται. Η ποινικοποίηση των συγκεκριμένων αγώνων σημαίνει ταυτόχρονη ποινικοποίηση όλων των φοιτητικών και εργατικών αγώνων τα τελευταία χρόνια. Των απολυμένων καθαριστριών, του κλεισίματος της ΕΡΤ, των καθηγητών σε διαθεσιμότητα, των μηνυόμενων γιατρών στα νοσοκομεία, των επιστρατευμένων απε! ργών και των απεργών της Χαλυβουργίας και όλων των πολιτών που κινητοποιούνται και αγωνίζονται όλα τα τελευταία χρόνια.

Η απάντηση του κινήματος πρέπει να είναι μαζική και ξεκάθαρη:

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ

Απαιτούμε:

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΑΘΩΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ

Καλούμε: σε πορεία την Πέμπτη 26/2 στις 6μμ στην πλατεία Γεωργάκη

Και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια στις 2/3 και 16/3 στις 9πμ

Συνέλευση αλληλεγγύης στους διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1539725/


1 2 3 4

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1540016/


1 2 3 4

Κέρκυρα - διώξεις αγωνιστών: Οι αγώνες δεν είναι νόμιμοι ή παράνομοι, είναι ΔΙΚΑΙΟΙ

Tου Ιάκωβου Παναγόπουλου, διωκόμενου συνδικαλιστή, μέλους του «Ξεκινήματος» Κέρκυρας και του Antinazi Zone

Πέρσι τον Σεπτέμβρη μια ομάδα πέντε φοιτητών ενημερώθηκε από την ασφάλεια Κέρκυρας ότι είναι ύποπτοι για κάποια περιστατικά τα οποία έλαβαν χώρα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Αυτά τα περιστατικά αφορούσαν τις καταλήψεις των σχολών κατά τα έτη 2011-2012 και 2012-2013, στα πλαίσια του πανελλαδικού κύματος καταλήψεων ενάντια στον νέο νόμο πλαίσιο ο οποίος άλλαζε ολοκληρωτικά τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του πανεπιστημίου. Επίσης το κατηγορητήριο περιείχε μία διακοπή μαθήματος και εξεταστικής διαδικασίας τα οποία ήταν στο πλαίσιο της υλοποίησης των αποφάσεων του φοιτητικού συλλόγου. Τέλος η δικογραφία περιέχει και την δημιουργία «του στεκιού» των φοιτητών, το οποίο ήταν μια πρωτοβουλία του φοιτητικού συλλόγου του Τμήματος Ήχου κ' Εικόνας, μαζί με ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της φοιτητικής κοινότητας του Ι.Π., για την δημιουργία ενός ανοικτού χώρου ανταλλαγής ιδεών για κάθε φοιτητή σε μία αχρησιμοποίητη αίθουσα του πανεπιστημίου. Αυτό το χαώδες κατηγορητήριο προέκυψε από τις καταγγελίες δύο καθηγητών του Ι.Π. του κ. Στ. Κάτσιου και του κ. Ι.Σαριδάκη, καθώς και της Π.Α.Σ.Π., προς την πρυτανεία του ιδρύματος. Μια δικογραφία η οποία, πρέπει να τονιστεί, είναι γεμάτη από κατασκευασμένα στοιχεία. Η πρύτανης κ. Α. Παπασαλή, γνωστή στο να λύνει τα ενδοπανεπιστημιακα προβλήματα της με την βοήθεια της αστυνομίας, αποφάσισε να στείλει αυτές τις καταγγελίες στην εισαγγελία.

Τον Σεπτέμβρη του 2014 ενημερωθήκαμε ότι η παρούσα υπόθεση θα εκδικαστεί και ότι πλέον είμαστε κατηγορούμενοι για όλα τα παραπάνω. Αυτή η απόφαση της εισαγγελίας έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, καθώς είναι η πρώτη φόρα που εκδικάζονται υποθέσεις συνδικαλιστικής δράσης στο πανεπιστήμιο από την περίοδο της μεταπολίτευσης. Οι παραπάνω καταγγέλλοντες με πρώτη την Πρύτανη του ιδρύματος είναι άτομα γνωστά για την στάση τους και τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται την εξουσία που τους δίνει η θέση τους. Η πρύτανης, ανοικτή υποστηρικτής των κυβερνήσεων του μνημονίου, έχει ξαναστείλει φοιτητές στο αυτόφωρο, οι οποίοι το μόνο που απαιτούσαν ήταν ένα ραντεβού μαζί της καθώς ήταν ζωτικής σημασίας η ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε το Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης κ' Διερμηνείας. Η Π.Α.Σ.Π., η οποία λειτούργησε με τον πιο βρώμικο τρόπο τα τελευταία χρόνια στο Ι.Π., προωθώντας τις κυβερνητικές επιταγές του ξεπουλήματος της παιδείας, τραμπουκίζοντας αγωνιστές και οδηγώντας με τις πράξεις της τα συλλογικά όργανα του πανεπιστημίου να φυλλοροούν, «δίνει στεγνά» με ψεύτικες καταγγελίες στην ασφάλεια φοιτητές του πανεπιστημίου και σκοπό αυτοί να καταδικαστούν. Οι υπόλοιποι καταγγέλλοντες συνεχίζοντας επάξια το έργο της πρυτάνεως προωθούσαν τις εντολές της κυβέρνησης ως προς την εκπαίδευση καταργώντας το φοιτητικό άσυλο στην πράξη και λειτουργώντας με κανονισμό εταιρίας την ακαδημαϊκή αίθουσα.

Είναι υψίστης σημασίας η κατανόηση της λογικής αυτών των μηνύσεων. Η καταδικαστική απόφαση αυτών των υποθέσεων σημαίνει την ποινικοποίηση όλων των κοινωνικών αγώνων οι οποίοι λάμβαναν χώρα τα τελευταία χρόνια, την περίοδο δηλαδή του ολοκληρωτικού ξεπουλήματος της Ελλάδας στον γερμανικό ιμπεριαλισμό και στις πολυεθνικές. Η συγκυβέρνηση της Ν.Δ. - ΠΑ.ΣΟ.Κ. επιχείρησε με αυτές τις διώξεις να ανοίξει τον «ασκό του Αιόλου» και να ξεμπερδεύει μια και καλή με το φαινόμενο του φοιτητικού συνδικαλισμού. Ένα φαινόμενο, που όσο και να το είχαν ισοπεδώσει οι κυβερνητικές παρατάξεις της Δ.Α.Π. και της Π.Α.Σ.Π., αποτελούσε έναν βραχνά στα σχέδια της εταιρικής χούντας που ήθελαν να εγκαθιδρύσουν στα πανεπιστήμια.

Το πανεπιστήμιο για εμάς δεν είναι η αίθουσα του δικαστηρίου. Είναι ένα ανοιχτός χώρος ανταλλαγής απόψεων και πολιτικοποίησης. Είναι ένα ζωτικό κύτταρο της κοινωνίας με πολίτες σκεφτόμενους ο οποίοι διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον. Είναι ένα χώρος όπου ο φοιτητής μαθαίνει να συνομιλεί και να διαφωνεί τόσο με τον συμφοιτητή, όσο και με τον καθηγητή, μέσα από τα συλλογικά όργανα και τα όργανα συνδιοίκησης, όχι μέσα από εισαγγελικές κλητεύσεις και μηνυτήριες επιστολές. Είναι ένας χώρος από τον οποίο οι φοιτητές βγαίνουν σκεπτόμενα άτομα στην αγορά εργασίας, όχι πειθήνια όργανα βολικά στην εκμετάλλευση των αφεντικών τους. Το πανεπιστήμιο αυτό φυσικά δεν έχει χώρο όσο υπάρχουν τέτοιου είδους ακαδημαϊκοί, οι οποίοι ξεχνούν την σημασία της λέξης «δάσκαλος» και βολεμένοι στους παχυλούς μισθούς τους και στην πλασματική αξιοπιστία που τους δίνει η θέση τους, λειτουργούν με τους παραπάνω τρόπους. Απαιτούμε πέρα από την αθώωση όλων των κατηγορουμένων την καθαίρεση της πρυτανικής αρχής σαν ελάχιστο δείγμα κατανόησης του βάρους της όλης κατάστασης. Τέλος καλούμε την Δευτέρα 16/3 στις 9:00 έξω από το δικαστικό μέγαρο της Κέρκυρας, πολίτες, φοιτητές, συλλογικότητες και συνελεύσεις να μας στηρίξουν όχι μόνο μέσα από ψηφίσματα αλλά και από την φυσική τους παρουσία την ώρα της πραγματοποίησης της δίκης.

Η Τρομοκρατία δεν μας σταματά, μόνο μας πεισμώνει

πηγή : http://www.antinazizone.gr/2015/03/blog-post_46.html


1 2 3 4

Δελτίο Τύπου: Αλληλεγγύη στους διωκόμενους φοιτητές

Το ΔΣ της Ε.Γ.ΕΣΥΚ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους άδικα διωκόμενους φοιτητές- συνδικαλιστές του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Τα περιστατικά για τα οποία διώκονται οι φοιτητές αφορούσαν τις καταλήψεις των σχολών τα τελευταία χρόνια , στα πλαίσια του πανελλαδικού κύματος καταλήψεων ενάντια στη διάλυση της δημόσιας παιδείας.

Το άδικο κατηγορητήριο προέκυψε από τις καταγγελίες δύο καθηγητών του Ι.Π. με την αγαστή συνεργασία φιλοκυβερνητικής -τότε- παράταξης και φυσικά της πρυτανείας του ιδρύματος, ανοικτής υποστηρίκτριας των κυβερνήσεων του μνημονίου, που δεν έχει διστάσει να στείλει φοιτητές της στο αυτόφωρο,όταν αυτοί ''απαίτησαν'' ένα.... ραντεβού μαζί της!

Η τυχόν καταδικαστική απόφαση των υποθέσεων θα σημαίνει την κατάφωρη ποινικοποίηση όλων των κοινωνικών αγώνων. Δεν είναι ζήτημα μόνο του φοιτητικού κινήματος , αλλά κάθε αγωνιζόμενου κομματιού της Κερκυραϊκής κοινωνίας. Του συνδικαλιστικού και λαϊκού κινήματος που παλεύει για δημόσια παιδεία και υγεία, για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες που όσο ποτέ πλήττονται στις μέρες μας.

  • Απαιτούμε την αθώωση όλων των κατηγορουμένων
  • Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση αλληλεγγύης την Δευτέρα 16/03/15 έξω από δικαστικό μέγαρο της Κέρκυρας την ώρα της δίκης.


Για το ΔΣ της Ένωσης γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας

ο Πρόεδρος ο Αντιπρόεδρος

Μαρκάτης Λευτέρης Κακαβίτσας Φοίβος

πηγή: http://egesykerkyra.blogspot.gr/2015/03/1232015.html