Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015 στις 10.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Προσυγκέντρωση για τη διαδήλωση για το κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης

Κάλεσμα σε Συγκέντρωση για το Κλείσιμο των Στρατοπέδων Συγκέντρωσης

Κάλεσμα Αντιφασιστικής-Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Δράμας

Σε πολύνεκρα ναυάγια και αυτοκτονίες απεγνωσμένων μεταναστών οδηγεί η απαράδεκτη ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική που ακολουθεί και εφαρμόζει επιλεκτικά το ελληνικό κράτος.
Η ανέγερση φραχτών στα σύνορα Ελλάδας και Βουλγαρίας, η υψηλή χρηματοδότηση της φύλαξης συνόρων σε βάρος της χρηματοδότησης για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, οι απαράδεκτες
καθυστερήσεις στη διαδικασία αίτησης ασύλου, η παράνομη κράτηση ακόμα και πέραν του 18μηνου, ο αποκλεισμός σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης και η στέρηση κάθε ελευθερίας συνανθρώπων μας που αγωνίζονται για επιβίωση και μια καλύτερη ζωή, συνιστούν οργανωμένο έγκλημα.

Η πιο ακραία εκδοχή αυτής της πολιτικής είναι η δημιουργία κλειστού τύπου κέντρων κράτησης, στρατόπεδα συγκέντρωσης ναζιστικής έμπνευσης, 15 περίπου στη χώρα μας, στα οποία κρατούνται αυτή τη στιγμή 5000 περίπου άτομα, εκ των οποίων περίπου οι μισοί (2400) είναι ανήλικοι. Η πρόσβαση στη διαδικασία ασύλου καθυστερεί συστηματικά, προβλήματα υγείας,
περίθαλψης, θέρμανσης διατροφής σημειώνονται καθημερινά ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις απάνθρωπης μεταχείρισης και εξευτελισμού εκ μέρους των αρχών.

Η Αντιφασιστική Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Δράμας, μαζί με άλλες αντιφασιστικές οργανώσεις συμμετέχει σε καμπάνια ανοιχτή σε κάθε πολίτη αλληλέγγυο και σε κάθε πολιτικό και
κοινωνικό χώρο που υπερασπίζεται την ελευθερία.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

ΖΗΤΑΜΕ ΑΜΕΣΑ την κατάργηση της μακρόχρονης κράτησης προσφύγων και μεταναστών

σε κέντρα κράτησης και αστυνομικά τμήματα, την άμεση χορήγηση πολιτικού ασύλου σε πρόσφυγες,

την ελεύθερη πρόσβαση ιατρικών και νομικών φορέων, μη κυβερνητικών οργανώσεων, καθώς και

αλληλέγγυων συλλογικοτήτων σε όλους τους χώρους κράτησης.

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΙΤΗΜΑ!

Το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη και πορεία διαμαρτυρίας στην Ξάνθη έξω από το στρατόπεδο συγκέντρωσης. Καλούμε όλους και όλες να συμπαραταχτούν με τον αγώνα για την ελευθερία των φυλακισμένων μεταναστών και να βρίσκονται το Σάββατο στις 10:00 έξω από το ΚΤΕΛ Δράμας.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται και στο appdexramas@gmexail.com

πηγή: https://aapdramas.wordpress.com/2015/02/20/%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CE%…


Συμμετοχή σε Δράση ενάντια στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης Μεταναστών

Το ΚΙΦΑ Δράμας συμμετέχει στη δράση για το κλείσιμο των στρατοπεδων συγκέντρωσης στην Ξάνθη στις 28 Φεβρουαρίου. Ακολουθεί η ανακοίνωση της Αντιφασιστικής Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Δράμας.

Στο πλαίσιο μιας ανοιχτής και διαρκούς καμπάνιας που ξεκινάμε ενάντια στην ύπαρξη στρατοπέδων συγκέντρωσης, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, την υπεράσπιση του πολιτικού ασύλου και των δικαιωμάτων των μεταναστών, αλλά και την παρέμβαση σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο με κύριο στόχο το κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης, η Αντιφασιστική Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Δράμας θα συμμετέχει στη δράση που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Ξάνθης (28/2 ή 1/3).

Γνωρίζοντας τις σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τόσο ως προς τη πρόσβαση στο άσυλο, όσο και ως προς τις συνθήκες κράτησης, επιμέρους στόχος μας είναι η συγκρότηση
ομάδας η οποία θα επισκεφθεί το στρατόπεδο συγκεντρωσης, απαιτώντας και τον προαυλισμό των κρατουμένων, έτσι ώστε να υπάρξει επικοινωνία με όσο το δυνατό περισσότερους από αυτούς.

Οσον αφορά την δική μας δραση πιο συγκεκριμένα σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε ομάδα η οποία θα έχει επαναλαμβανόμενη πρόσβαση στο κέντρο κράτησης του Παρανεστίου, με ρόλο πρωταρχικά ελεγκτικό (18μηνα, αιτήσεις ασύλου, ύπαρξη ανηλικών ,συνθήκες διαβίωσης ). Συμμετοχές και ιδέες από αντίστοιχες συλλογικότητες θα είναι ιδιαίτερα καλοδεχούμενες.

Αντιφασιστική Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Δράμας,https://aapdramas.wordpress.com/

πηγή: http://www.kifadramas.gr/immigrants-2/#sthash.WecMlgK9.dpuf