Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015 στις 9.30 πμ

Συγκέντρωση συμπαράστασης στον αγωνιστή Χ. Μπακαλάκη

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Στις 2 Μάρτη δικάζεται ο αντιφασίστας Χ. Μπακαλάκης, μέλος της ΚΕΕΡΦΑ και της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., μετά από προκλητική μήνυση που κατέθεσε ο επικεφαλής της συμμορίας των φασιστών της χρυσής αυγής στο νομό, Σαχινίδης, για τα γνωστά επεισόδια στον Ομαδικό Τάφο, στα Γιαννιτσά, στις 14 Σεπτέμβρη 2012. Οι φασίστες παρά την προκλητική και τραμπουκική συμπεριφορά τους την ημέρα εκείνη μνήμης για τους συμπολίτες μας, θύματα του ναζισμού και των ντόπιων συνεργατών τους το 1944, είχαν καταθέσει μήνυση σε βάρος του αντιφασίστα Χ. Μπακαλάκη για δήθεν πιθανή πρόκληση σωματικής βλάβης. Δυόμιση χρόνια μετά και ενώ έχει αθωωθεί από το εφετείο σε παρόμοια δίκη για το αδίκημα αυτό ο αντιφασίστας Χ. Μπακαλάκης, έρχεται και πάλι στο δικαστήριο η ίδια υπόθεση με τη φασιστικής έμπνευσης μήνυση. Ήδη ο Σαχινίδης καταδικάστηκε πρόσφατα για τα ίδια γεγονότα από το δικαστήριο για ψευδή καταμήνυση. Υπενθυμίζουμε ότι την επόμενη χρονιά το 2013, στην ίδια εκδήλωση, ο Σαχινίδης είχε χαιρετήσει ναζιστικά μπροστά στο μνημείο των νεκρών - θυμάτων του ναζισμού, με την προστασία της αστυνομίας και την προκλητική ανοχή για δύο συνεχόμενες χρονιές της Δημοτικής Αρχής της πόλης.

Την ίδια ώρα που η εγκληματική δράση της χρυσής αυγής έχει αποδειχθεί περίτρανα και σε λίγες μέρες ξεκινάει επίσημα η δίκη της, με την κατηγορία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, είναι πρόκληση να δικάζονται αντιφασίστες για τη δράση τους, με μηνύσεις των ίδιων των φασιστών. Η δράση των φασιστών κατά των μεταναστών και των συνδικάτων είναι πλέον γνωστή σε όλους. Η κορύφωση της εγκληματικής της δράσης ήρθε το 2013 με τη δολοφονική επίθεση κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα για λογαριασμό των μεγαλοεργοδοτών της Επισκευαστικής Ζώνης και μια εβδομάδα μετά, η δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Είναι πρόκληση ότι ετοιμάζονται στις 24 Μάρτη να αποφυλακίσουν το Μιχαλολιάκο και τους άλλους μαζί με τη παρέλευση του δεκαοκτάμηνου ενώ δεν όρισαν έγκαιρα τη δίκη! Γι' αυτό και αποτελεί πρόκληση και η στάση κάποιων τοπικών ΜΜΕ και δημοσιογράφων ακόμα και σήμερα να καλούν τους φασίστες σε συνέντευξη, ξεπλένοντάς τους από τη μισαλλόδοξη και αιματοβαμμένη λογική και πρακτική της εγκληματικής τους οργάνωσης. Είναι πρόκληση να εμφανίζονται ως "αξιότιμοι συνομιλητές", οι νοσταλγοί του Χίτλερ και της χούντας.

Η πάλη ενάντια στο ναζισμό, το φασισμό και το ρατσισμό είναι κομμάτι της πάλης του λαού ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία, τα μνημόνια και το σύστημα που τα παράγει. Δε θα σταματήσουμε να παλεύουμε ενάντια σε κάθε αντιανθρώπινο, αντικοινωνικό φαινόμενο, να αγωνιζόμαστε για έναν καλύτερο κόσμο όπου θα χωράμε όλοι ανεξάρτητα από χρώμα, θρησκεία, εθνικότητα. Στις 21 Μάρτη συμμετέχουμε στη διεθνή μέρα κατά του φασισμού και του ρατσισμού με συλλαλητήρια στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τα Χανιά. Την ίδια μέρα θα διαδηλώνουν στις ΗΠΑ, στη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Δανία, τη Γερμανία, την Αυστρία.

Ζητάμε την αθώωση του αγωνιστή Χ. Μπακαλάκη και καλούμε:

  • Το Σάββατο 28/2/2015 στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών, ώρα 6:30 μμ., σε αντιφασιστική εκδήλωση συμπαράστασης με ομιλητή τον Κώστα Τορπουζίδη, δικηγόρο και συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ Θεσ/νικης.
  • Τη Δευτέρα 2/3/2015 έξω από το Πρωτοδικείο Γιαννιτσών συγκέντρωση συμπαράστασης.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

http://ergatiki.gr/article.php?issue=1161&id=11243

πηγή : http://pelladothe.blogspot.gr/2015/02/blog-post_833.html