Τρίτη 10 Μαρτίου 2015 στις 9.00 πμ

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Αντιφασιστική συγκέντρωση

Τρίτη 10 Μαρτίου: Η δίκη της υπόθεσης του Αιγύπτιου εργάτη Ουαλίντ Τάλεμπ

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά (Σκουζέ 3-5), 9πμ

Η δίκη της υπόθεσης του Αιγύπτιου εργάτη Ουαλίντ Τάλεμπ

Κάλεσμα αλληλεγγύης του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας - Πειραιά

Στις 10 Μαρτίου 2015 είναι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά για την υπόθεση του (τότε) 29χρονου Αιγύπτιου εργάτη Ουαλίντ Τάλεμπ, πατέρα 3 παιδιών, που είχε υποστεί στη Σαλαμίνα το καλοκαίρι του 2012, βασανιστήρια και κακοποίηση. Κατηγορούμενοι είναι τέσσερα άτομα, ο ιδιοκτήτης του φούρνου που απασχολούσε τον Αιγύπτιο, ο γιος του, και δύο ακόμη άνδρες.

Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν είναι αρπαγή, ληστεία, απρόκλητη σωματική βλάβη και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Η υπόθεση τον Οκτώβρη του 2014 πήρε αναβολή για τέταρτη φορά.

Η συνήγορος του Αιγύπτιου τον Οκτώβρη, τόνισε ότι «είναι λογικό να φοβάται, καθώς είναι θύμα βασανισμού και από τότε έως και σήμερα κάθε φορά που έρχεται στο δικαστήριο του έρχονται στο μυαλό όλες εκείνες οι σκηνές βιαιότητας που έζησε. Επίσης, είναι άνεργος από τότε που έγινε το επεισόδιο και δεν έχει καταφέρει να βρει δουλειά».

Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας Πειραιά θα είναι δίπλα στον εργάτη, μετανάστη Ουαλίντ Τάλεμπ.

Ας δείξουμε έμπρακτα τη συμπαράστασή μας σε μια από τις χειρότερες περιπτώσεις ρατσιστικής βίας που δε θα βγει ποτέ από το μυαλό κανενός από μας, ζητώντας να αποδοθεί το αυτονόητο που κι ο ίδιος, είναι το μόνο που ζητάει: Δικαιοσύνη.

Ο Ουαλίντ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ:

Στις 3/11/2012,ο Αιγύπτιος εργάτης Ουαλίντ Τάλεμπ, έχοντας πάνω του σε τσάντα, για ασφάλεια δεδουλευμένα δικά του και συμπατριωτών του που του τα είχαν εμπιστευθεί, (περίπου 12.000 ευρώ τα οποία θα τα έστελναν στις οικογένειές τους στην Αίγυπτο) πήγε να εργαστεί αναφέροντας το γεγονός της ύπαρξης των χρημάτων στο αφεντικό του.

Το αποτέλεσμα ήταν οι κατηγορούμενοι να προβούν σε ληστεία των χρημάτων, να του βάλουν μια αλυσίδα 8 μέτρων στο λαιμό με λουκέτο, και αφού τον μετέφεραν σε ένα σταβλο τον έδεσαν για δεκαοκτώ ώρες, των χτυπούσαν με την ίδια αλυσίδα και τα χέρια τους, βρίζοντας τη θρησκεία του, βρέχοντάς τον με αλκοόλ, και άλλα. Οι ίδιοι έφαγαν μπροστά του και το πρωί έφυγαν πηγαίνοντας κανονικά στο φούρνο. Αργότερα η αστυνομία στη Σαλαμίνα βρήκε πάνω στο φούρναρη τα 9.000 από τα 12.000 τα οποία και επέστρεψε αφού παραδέχθηκε τη κλοπή χωρίς να επιστρέψει τα υπόλοιπα.

Ο Αιγύπτιος κατάφερε να διαφύγει μόνος του το πρωί, αφού μέρος της αλυσίδας, την οποία ακόμα έφερε, όταν τον βρήκε κάποιος σε δρόμο της Σαλαμίνας, παραμορφωμένο και αναίσθητο.

Από τότε Ο Ουαλίντ έχει χάσει την όρασή του από το ένα μάτι, έχει πρόβλημα στα πόδια βαρύ αναπνευστικό με συνεχείς νοσηλείες, μόνιμες ημικρανίες και φοβίες .

Να σημειώσουμε πως μετά τη νοσηλεία του, και παρά τα εμφανή τραύματα των βασανιστηρίων, ο Ουαλίντ συνελήφθη και κρατήθηκε στη Πέτρου Ράλλη προς απέλαση η οποία ευτυχώς απετράπη μετά από πολλές αντιδράσεις, με αποτέλεσμα να πάρει ανθρωπιστική άδεια παραμονής.

Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι, ακόμα και σήμερα, οι απειλές από τους κατηγορούμενους προς τον Ουαλίντ και τον αδερφό του δεν έχουν σταματήσει, και τα περιστατικά των απειλών έχουν καταγγελθεί στην ασφάλεια Σαλαμίνας.

Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά

πηγή : http://www.antinazizone.gr/2015/03/10.html


1 2 3 4

Υπόθεση Ουαλίντ Ταλέμπ: Διεθνιστική ταξική Αλληλεγύη ενάντια σε φασίστες και αφεντικά

Orma_10 marti_2_out

Το καλοκαίρι του 2012 ο Ουαλίντ Τάλεμπ δούλευε σε ένα φούρνο στη Σαλαμίνα. Το αφεντικό του χρωστούσε δεδουλευμένα δύο μηνών και ο Ουαλίντ τα είχε ζητήσει. Επίσης κουβαλούσε μαζί του κάθε μέρα στη δουλειά μια τσάντα με λεφτά. Ήταν οικονομίες μηνών που είχε μαζέψει αυτός και κάποιοι συμπατριώτες του για να τα στείλουν στις οικογένειες τους στην Αίγυπτο.

Μια μέρα το ποσό είχε φτάσει στα 12.350 ευρώ. Επειδή το ποσό ήταν μεγάλο, για να αισθάνεται πιο ασφαλής, είπε στο αφεντικό του για την τσάντα. Το μεσημέρι το αφεντικό του ο Γιώργος Σγούρδος πήγε στο πίσω μέρος του φούρνου που δούλευε ο Ουαλίντ, τον ρώτησε κάτι για τα λεφτά που ζήταγε. Μετά τον χτύπησε. Ύστερα ήρθαν κι άλλοι στο δωμάτιο (ο γιος του αφεντικού που είναι μέλος της Χρυσής Αυγής κι άλλοι δύο), οι οποίοι συμμετείχαν στο ξύλο. Το αφεντικό του πήρε την τσάντα με τα λεφτά και αφού τον χτύπησαν, τον έδεσαν με αλυσίδες χειροπόδαρα, έφεραν ένα φορτηγάκι και το πάρκαραν στην είσοδο του μαγαζιού. Αφού σιγουρεύτηκαν ότι δεν περνούσε κανείς, τον έβαλαν στο φορτηγάκι. Τον πήγαν σ' ένα στάβλο και τον έδεσαν σε μία καρέκλα και άρχισαν να τον χτυπούν μέχρι που τον άφησαν αναίσθητο, ενώ έπιναν μπύρες και διασκέδαζαν με την ψυχή τους. Tα βασανιστήρια του διήρκησαν 18 ολόκληρες ώρες. Ο ίδιος έκλαιγε και τους παρακαλούσε να ξεσφίξουν την αλυσίδα, γιατί δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Φεύγοντας κάποια στιγμή, ο γιος του ιδιοκτήτη, του είπε ότι θα πάει να φέρει όπλο, θα τον σκοτώσουν και θα τον πετάξουν στη θάλασσα.

Όταν έφυγαν από το στάβλο, ο Ουαλίντ κατάφερε να δραπετεύσει, σπάζοντας την αλυσίδα που τον κράταγε δεμένο στο ξύλο, με μια πέτρα. Χωρίς να βλέπει καλά και με τις αλυσίδες ακόμη πάνω του, έτρεξε μέσα από χωράφια, μέχρι που κατέρρευσε μπροστά σ' αυτό το δέντρο που είδαμε όλοι στη φωτογραφία.

Τον βρήκε ένας άνθρωπος, πήγαν στην αστυνομία. Τα κατήγγειλε όλα. Η αστυνομία τον άκουσε και τον κράτησε εκεί. Έμεινε ματωμένος, πρησμένος, με σκισμένο κεφάλι, χτυπημένο πόδι και το αριστερό του μάτι σε κακό χάλι για τρεις μέρες στο κρατητήριο. Δεν είχε χαρτιά βλέπεις. Αμέσως μετά μεταφέρθηκε στο αλλοδαπών. Μετά από 5 μέρες τον πήγαν επιτέλους στο νοσοκομείο.

Απ' τα 12.350 ευρώ το αφεντικό του επέστρεψε μόνο 5.920 ευρώ. Τα υπόλοιπα ,όπως ομολόγησε με μεγάλη κυνικότητα ο δράστης, τα χρησιμοποίησε για να πληρώσει το ενοίκιο του μαγαζιού και να καλύψει διάφορα έξοδα.

Ο Ουαλίντ δούλευε στο φούρνο 12 ώρες τη μέρα επί ένα χρόνο και τέσσερις μήνες. Από τις 4:30 το πρωί μέχρι το μεσημέρι ή το απόγευμα. Του έδιναν 800 ευρώ και δεν είχε ασφάλιση, γιατί δεν είχε χαρτιά. Του μιλούσαν συχνά άσχημα. Κορόιδευαν τη θρησκεία του, το χρώμα του, τη γλώσσα του.

Οι δράστες είναι ελεύθεροι και κατηγορούνται για ληστεία, αρπαγή και απρόκλητη σωματική βλάβη (κακουργήματα), καθώς και για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και απασχόληση αλλοδαπού χωρίς έγγραφα. Ο Ουαλίντ σήμερα είναι άνεργος. Δεν ξαναδούλεψε μετά το βασανισμό του. Δε βρίσκει δουλειά γιατί οι δυνατότητες του είναι πια πολύ περιορισμένες και οι καιροί ζόρικοι. Μπορεί πλέον τα σημάδια από τα χτυπήματα να έχουν φύγει αλλά του άφησαν κουσούρια. Έχασε την όραση του στο αριστερό μάτι, το αριστερό του πόδι δεν το πατάει καλά και έχει ακόμα αίμα στα νεφρά του.

Ο ιδιοκτήτης του φούρνου όποτε τον βρίσκει στον δρόμο τον βρίζει και τον απειλεί ενώ τον έχει τραμπουκίσει ακόμη και στα δικαστήρια. Η δίκη έχει πάρει τέσσερις φορές αναβολή.

Η νέα δικάσιμος είναι στις 10 Μάρτίου, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά στην Αίθουσα 310 (Σκουζέ 3-5). Ας είμαστε εκεί από τις 9 το πρωί για να μην είναι ο Ουαλίντ μόνος του.

ΟΡ.Μ.Α. (ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού)

πηγή: https://ormantifa.wordpress.com/2015/03/06/%CF%85%CF%80%CF%8C%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%BF%CF%85%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%BD%CF%84-%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CE%BC%CF%80-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%84/


1 2 3 4

Για τη δίκη των βασανιστών του Ουαλίντ Τάλεμπ

Στις 3/11/2012, o μετανάστης εργάτης από την Αίγυπτο Ουαλίντ Τάλεμπ, αλυσοδένεται και βασανίζεται άγρια από το αφεντικό του Γιώργο Σγούρδα (ιδιοκτήτη των φούρνων STAR στη Σαλαμίνα), τον γιο του (που έχει επαφές με τα τοπικά γραφεία της χρυσής αυγής), τον επιστάτη του και ένα τέταρτο άτομο. Του αποσπούν ποσό 12.000 ευρώ, δεδουλευμένα μηνών του ίδιου και άλλων μεταναστών εργατών, τα οποία είχαν σκοπό να στείλουν στους δικούς τους στην Αίγυπτο, τον έχουν δεμένο με αλυσίδα σε έναν στάβλο για 18 ώρες (μέχρι να κατορθώσει κατά την απουσία τους να δραπετεύσει), τον βρίζουν και τον χτυπούν μέχρι λιποθυμίας, τον εξευτελίζουν με φρικτές μεθόδους.

Πρόκειται για τη συμπυκνωμένη βία 25 χρόνων «ζεστής ελληνικής φιλοξενίας» στους μετανάστες και τις μετανάστριες, του θεσμικού και κοινωνικά διάχυτου ρατσισμού, της πιο άγριας εκμετάλλευσης και σκόπιμης παρανομοποίησης, του εγκλεισμού σε αστυνομικά τμήματα και στρατόπεδα συγκέντρωσης, της εξαναγκαστικής πορνείας και κάθε είδους υποτιμητικής συμπεριφοράς. Όπως με τον βιτριολισμό της γυναίκας-μετανάστριας-εργάτριας Κωνσταντίνας Κούνεβα από μπράβους της εργολαβικής εταιρείας καθαρισμού ΟΙΚΟΜΕΤ. Όπως οι ξυλοδαρμοί και οι πυροβολισμοί εργατών γης στα φραουλοχώραφα της Νέας Μανωλάδας. Όπως η δολοφονική επίθεση από φασίστες στο Πέραμα κατά αιγύπτιων αλιεργατών που ενοχλούσαν τους μεγαλέμπορους ψαριών της ιχθυόσκαλας Κερατσινίου. Και η λίστα είναι ατελείωτη.

Οι 4 βασανιστές, μετά από 5 αναβολές της δίκης, δικάζονται στις 10 Μάρτη 2015 στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά για αρπαγή, ληστεία, επικίνδυνη σωματική βλάβη και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Κι αν η τοπική κοινωνία της Σαλαμίνας, διατηρώντας τη γνωστή συνένοχη σιωπή που συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν έχει απομονώσει όλα αυτά τα χρόνια ούτε κοινωνικά ούτε επαγγελματικά τον βασανιστή, πρώην αντιδήμαρχο Σαλαμίνας Γιώργο Σγούρδα και τη "διαλεχτή" παρέα του, εμείς δε σκοπεύουμε να αφήσουμε τίποτα να ξεχαστεί.

ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ

ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΙΒΑΛΟΥΣ ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ

& ΣΙΩΠΗΡΟΥΣ ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

πηγή : http://pasamontana.blogspot.com/2015/03/blog-...


1 2 3 4

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΟΥΑΛΙΝΤ ΤΑΛΕΜΠ

από @antinazipir

Την τριτη 10/3 θα γινει η δικη των ρατσιστων-βασανιστων ιδιοκτητων φουρνου απο τη σαλαμινα, που βασανισαν τον εργατη ουαλιντ ταλεμπ οταν αυτος ζητησε τα δεδουλευμενα του. Η δικη εχει αναβληθει ηδη 4 φορες και δυστυχως ο συναδελφος δεν ειχε μεχρι τωρα τη συμπαρασταση που θα πρεπε. Γι αυτο καλουμε σε συγκεντρωση συμπαραςταςης στα δικαστηρια πειραια στις 9 πμ για να μη μεινει αλλο ενα ρατσιστικο φασιστικο χτυπημα της εργοδοσιας ατιμωρητο. Καλει η αντιναζιστικη πρωτοβουλια πειραια, η ορμα και αλλες αντιρατσιστικες και αντιφασιστικες οργανωσεις.

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/55995/