Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015 στις 9.00 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση αλληλεγγύης σε διωκόμενο αντιφασίστα

Σχετικά με τη δίκη που έχω στις 5 Μάρτη μετά από τις μηνύσεις των αντισυστημικών.

Λίγες μέρες πριν από τις εκλογές στις 17 Ιούνη 2012 15μελής ομάδα νεοναζί της χ.α είχε τη φα'ι'νή ιδέα να προσπαθήσει να κάνει διανομή του εμετικού προεκλογικού υλικού της χωρίς σκεφτεί το αντιφασιστικό παρελθόν και παρών της πόλης. Η συνέχεια είναι γνωστή γενικώς και ιδιαίτερα στον κόσμο του κινήματος και του μαχητικού αντιφασισμού. Άλλωστε σε αυτό το κείμενο δεν θα αναφερθώ στο συμβάν αλλά στο πόσο ενοχλεί το κράτος και το παρακράτος να τους χαλάς την σούπα και να κρατάς μια αξιοπρεπή στάση ενάντια τους.
Στις 5 Μάρτη δικάζομαι για την συμπλοκή που έγινε ανάμεσα σε οπλισμένους νεοναζί και χεράτους αντιφασίστες. Δικάζομαι μόνο εγώ γιατί τυχαία με αναγνώρισαν ανάμεσα σε συμπλοκή 30 ατόμων. Ξέρουμε ότι οι μηνύσεις είναι στοχευμένες γιατί εγώ και οι σύντροφοι μου έχουμε μαχητική αντιφασιστική δράση και τόσα χρόνια δεν έχουμε αφήσει καμία σπιθαμή της πόλης μας στους νεοναζί.
Η στοχοποίηση που δέχομαι εγώ, ο αδερφός μου και σύντροφοι μου έχει παρελθόν και παρών. Αυτό μεταφράζεται με πληθώρα δικαστηρίων που υπάρχουν στην πόλη μας. Με το ποιο αστείο παράδειγμα οτι οι περισσότερες μηνύσεις που έχουν γίνει στην πόλη από φασίστες γίνονται μετά από υπόδειξη φωτογραφιών από την ασφάλεια. Δεν το κρύβουν άλλωστε , το γράφουν οι δικογραφίες.
Ο κόσμος του αγώνα δεν εκφοβίζεται από τέτοιες γελοιότητες όμως. Η στάση μας με τα χρόνια γίνετε δυνατότερη όπως και οι συντροφικοί μας δεσμοί.
Επίσης να υπενθυμίσω οτι όποιος στοχοποιεί συντρόφους από τις τάξεις του μαχητικού αντιφασισμού εκτός οτι προσβάλει την κουλτούρα μας , στοχοποιεί και τον ίδιο του τον εαυτό.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ
ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΜΟΣ
Συγκέντρωση 5 Μάρτη δικαστήρια Βέροιας
Βραχνής Βαγγέλης

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1540131/


1 2 3

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ

H ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Στις 9/6/2012, 15 περίπου χρυσαυγίτες νεοναζί διανέμουν το έντυπο υλικό τους στο κέντρο της Βέροιας, δεδομένου τότε των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών. Παράλληλα, αντιφασίστες της πόλης ενημερώνονται και σπεύδουν να τους αποδοκιμάσουν καθώς είναι ανεπιθύμητοι. Οι αποδοκιμασίες καταλήγουν σε συμπλοκή με το φασιστικό συρφετό να αποχωρεί τελικά άρον-άρον. Για να μην ξεχνάμε τις τακτικές που προσδίδουν στους χρυσαυγίτες την «παλικαριά» και την «αντισυστημική» στάση, υπενθυμίζουμε πως μαζί τους είχαν security του Τσιφλίδη, ενώ μετά τη συμπλοκή και το βατερλό τους, και την προστασία των (γνωστών φίλων τους) αστυνομικών. Εν τέλει μέλη της ναζιστικής οργάνωσης προχωρούν σε μήνυση κατά ενός αντιφασίστα. Η κίνηση αυτή προφανώς αποσκοπεί στο να εμποδίσουν τη συσπείρωση όλου εκείνου του κόσμου της πόλης που συμμετέχει στο αντιφασιστικό κίνημα και έδιωξε τη μέρα εκείνη τους ναζί από την πόλη, και ο διωκόμενος σύντροφος να επωμιστεί τελικά μόνος του τις συνέπειες. Ξεχνάνε όμως οι φασίστες, καθώς και οποιοσδήποτε κινείται ενάντια στο αγωνιστικό κίνημα της πόλης, πως δεν πρόκειται να αφήσουμε κανένα σύντροφο μόνο στα χέρια του (παρα)κράτους.

Συνέλευση Αλληλεγγύης Διωκόμενων Αγωνιστών Βέροιας

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 9π.μ.

ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΒΕΡΟΙΑΣ

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1540118/


1 2 3

Συγκέντρωση δικαστήρια Βέροιας

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1540115/