Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015 στις 9.00 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

Απεργιακή συγκέντρωση

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ WIND

Αρ. Απόφασης Πρωτοδικείου Αθηνών 4348/2005

Τηλ.: 210 5100910- Φαξ: 210 5100961 - E-mail : symboulio@pasetim.com

------------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 4 & 5 ΜΑΡΤΗ ΣΤΗ WIND, ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ Ε.Σ.Σ.Ε. ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

Συνάδελφοι,

στις 4-5 Μαρτίου 2015 το Σωματείο μας έχει προκηρύξει 48ωρη απεργία ύστερα από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης. Η απεργία αυτή γίνεται με σκοπό να σταλεί το μήνυμα στη διοίκηση πως οι εργαζόμενοι στην WIND διαμαρτύρονται για την μη υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης.
Διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι οι νεοπροσλαμβανόμενοι, αυτήν την στιγμή, υπογράφουν με ατομικές συμβάσεις & συνεχίζει να απολύει, ενώ παράλληλα τα "κοινωνικά" προγράμματα vouchers καλά κρατούν.

Διαμαρτύρονται, γιατί ενώ η διοίκηση διατείνεται ότι επιθυμεί διακαώς να υπογράψει σύμβαση, ζητάει ταυτόχρονα πίστωση χρόνου και "πάγωμα" των διαδικασιών.
Χρειάζεται και αυτή τη φορά, να δράσουμε όλοι μαζί από κοινού, με τρόπο σαφή και αγωνιστικό γιατί ο κίνδυνος που αντιμετωπίζουμε είναι ενιαίος και μας χτυπάει την πόρτα σε οποιονδήποτε όροφο και αν εργαζόμαστε.
Δεν είναι δυνατό να εξαρτάται το εισόδημα και η οικογένειά μας από αόριστες δηλώσεις του τύπου "δεν θα πειράξουμε μισθούς" που δεν μπορούν να δοθούν γραπτώς. Είναι ανέφικτο να δεχθούμε καλόπιστα την αναμονή για υπογραφή σύμβασης από μια διοίκηση που ισχυρίζεται ότι προάγει την συνδικαλιστική δράση στους κόλπους της εταιρείας και μετά ενώπιον συναδέλφων εκφράζεται με τους χείριστους χαρακτηρισμούς για τα μέλη του σωματείου. Όλες αυτές οι ετερόκλητες δηλώσεις που έχουν γίνει κατά καιρούς συνηγορούν στο ότι πρόκειται για αερολογίες που καμιά σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα.
Η μόνη πραγματική εγγύηση του μισθού μας είναι η συλλογική σύμβαση. Σε αυτό συμφωνεί η πλειονότητα των σωματείων όλου του κλάδου. Γι΄αυτό τον λόγο γίνεται προσπάθεια κοινής δράσης επιχειρησιακών σωματείων ώστε η ισχυρή διαμαρτυρία μας να ακουστεί στους ιθύνοντες των τηλεπικοινωνιών. Το Επιχειρησιακό Σωματείο της Vodafone έχει προκηρύξει απεργία για την Τρίτη 3 Μαρτίου για υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης & αντίστοιχα το Σωματείο της Forthnet-Netmed έχει σήμερα στάση εργασίας για να γίνει η συνέλευση με σκοπό να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις τόσο για την Ε.Σ.Σ.Ε όσο και για τις συνδικαλιστικές διώξεις. Το Σωματείο μας φυσικά στέκεται αλληλέγγυο. Στο πλευρό μας βρίσκονται πληθώρα τοπικών συνελεύσεων, συλλογικοτήτων και επιτροπών αλληλεγγύης οι οποίες έχουν πάρει απόφαση για δράσεις τοπικά την ημέρα της απεργίας σε Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Μυτιλήνη και Λαμία. Αναλυτικά:

Πέμπτη 5/3 ώρα 5.30μμ παρέμβαση στο καταναλωτικό κοινό έξω από το κατάστημα της WIND στη Θεσσαλονίκη, διεύθυνση Αγίου Δημητρίου 101.
Πέμπτη 5/3 ώρα 6.00μμ παρέμβαση στο καταναλωτικό κοινό έξω από το κατάστημα της WIND στα Γιάννενα, διεύθυνση Δωδώνη 29.
Πέμπτη 5/3 ώρα 6.00μμ παρέμβαση στο καταναλωτικό κοινό έξω από το κατάστημα της WIND στη Μυτιλήνη, διεύθυνση Καβέτσου 36.
Πέμπτη 5/3 ώρα 6.00μμ παρέμβαση στο τοπικό κατάστημα της WIND στη Λαμία, διεύθυνση Ρήγα Φεραίου 32.

Το Σωματείο θα προχωρήσει σε τοπικές συνελεύσεις ανά όροφο και ανά τμήμα προς ενημέρωση των συναδέλφων στα κτίρια της Νεαπόλεως, Λ. Κηφισίας & Λ. Αθηνών στις 2 & 3/3. Σας περιμένουμε όλους. Η συμμετοχή είναι το μεγαλύτερο όπλο μας.

ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗ WIND ΣΤΙΣ 4 & 5 ΜΑΡΤΗ

Σημεία απεργιακής συγκέντρωσης στις 4 & 5 Μαρτίου, ώρα 9π.μ. Λ. Αθηνών 106, Κηφισίας 66, Νεαπόλεως 1-3

Ενωμένοι στο Σωματείο συμμετέχουμε, αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε

Διοικητικό Συμβούλιο ΠΑ.Σ.Ε.WIND

πηγή : email που λάβαμε στις 27 Φεβρουάριος 12h


1 2 3

Απεργιακοί αγώνες σε Vodafone (Τρ.3/3) και Wind (Τετ.4/3 & Πέμ.5/3)

ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής στηρίζουμε τον απεργιακό αγώνα των συναδέλφων μας σε wind και vodafone για τη διεκδίκηση επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων με ικανοποιητικούς όρους για όλους και για την υπεράσπιση θέσεων εργασίας

πηγή : https://bookworker.wordpress.com/2015/03/02/%...


1 2 3

Απεργία των εργαζομένων VODAFONE & WIND

Απεργία των εργαζομένων στην

VODAFONE 3 Μάρτιου

WIND 4 & 5 Μαρτίου

Οι εργαζόμενοι στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας αγωνίζονται ενάντια στις απολύσεις, τις μειώσεις των μισθών, την «επινοικιαζόμενη» εργασία, τις εργολαβίες, την εντατικοποίηση στους χώρους δουλειάς, την εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία. Αγωνίζονται ενάντια στην σύγχρονη μορφή δουλείας και εκμετάλλευσης που επιβάλλουν οι εταιρείες και οι πολιτικοί υποστηρικτές τους.

Διεκδικούν την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με βάση τις ανάγκες τους.

Οι Βιομηχανικοί Εργάτες του Κόσμου (IWW) στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα και τον αγώνα των εργαζομένων. Είμαστε δίπλα τους, αγωνιζόμαστε μαζί τους με αλληλεγγύη ,συναδελφικότητα, αξιοπρέπεια και ταξική συνείδηση.

Η αδικία για έναν είναι αδικία για όλους

Αθήνα, 2 Mαρτίου 2015

Βιομηχανικοί Εργάτες του Κόσμου (IWW)

iwwgexreece@yaexhoo.gr

πηγή: https://www.facebook.com/IWWGreece