τι; :

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015 στις 12.00

Εγκατάσταση του κοντέινερ στο πάρκο

Πού πας κοντέινερ; Στο πάρκο Ναυαρίνου

Δυο χρόνια τώρα, η Aνοιχτή Συνέλευση του Αυτοδιαχειριζόμενου Πάρκου Ναυαρίνου σε συνεργασία με φοιτητές της αρχιτεκτονικής, έχει αφιερώσει χρόνο και δυνάμεις στο συλλογικό σχεδιασμό, μεταποίηση και εγκατάσταση ενός κοντέινερ μέσα στο πάρκο.

Ένα επαναχρησιμοποιημένο εμπορευματοκιβώτιο με κινούμενους τοίχους και επιφάνειες που μετασχηματίζονται,ώστε να συμπεριλάβει την πολυπλοκότητα των αναγκών μιας άστεγης συλλογικότητας. Ενός κατειλημμένου parking/πάρκου που θέλει να είναι κήπος της γειτονιάς αλλά και χώρος πολιτικής συζήτησης και ζύμωσης, παιδική χαρά αλλά και τόπος διεξαγωγής μαθημάτων, εργαστηρίων, πολιτικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Όχι. Αυτή τη φορά το κοντέινερ δεν είναι μέσο διακίνησης και χώρος συσσώρευσης εμπορευμάτων. Ούτε σκοτεινή τρύπα που μεταφέρει «λαθραίους» ανθρώπους χωρίς ταυτότητα και διαβατήριο, ώστε να συντηρείται το καθεστώς εκμετάλλευσης και κυριαρχίας ανάμεσα σε εθνικά σύνορα και διεθνή κεφάλαια. Δεν είναι η τετράγωνη λογική της «καλής ζωής» τακτοποιημένης στα ράφια του σούπερ μάρκετ. Δεν είναι η μοναξιά μας εγκιβωτισμένη στα κελιά της ατομικής ιδιοκτησίας, ούτε κουτί παραπόνων για τη χαμένη ανθρωπιά της μεγαλούπολης.

Δωμάτιο με θέα

Εμείς συνεχίζουμε να δημιουργούμε ρωγμές και να ανθίζουμε μέσα τους. Το κοντέινερ που σχεδιάστηκε να εγκατασταθεί στο Αυτοδιαχειριζόμενο Πάρκο Ναυαρίνου, θα φιλοξενήσει συλλογικές αντιστάσεις στην γκετοποίηση, τον κοινωνικό απομονωτισμό, τις περιφράξεις, τη συνειδητή υποβάθμιση των Εξαρχείων και την κυριαχία της μαφίας στους δημόσιους χώρους.

Κόντρα στις λογικές της ανάθεσης, βγαίνουμε από τα κλουβιά μας και διεκδικούμε, με όρους χειραφετητικής πρακτικής και αυτοοργάνωσης, ένα δωμάτιο με θέα τον κόσμο όλο.

πηγή : http://parkingparko.espivblogs.net/2015/02/28...