Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015 στις 14.00

Μικροφωνική: Άμεση απελευθέρωση του Mustafa Lafci

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ MUSTAFA LAFÇI

Τον MUSTAFA LAFCI τον συνέλαβαν στις 3 Οκτώβρη γιατί πουλούσε κουλούρια χωρίς άδεια,που δεν μπορούσε να εκδώσει. Απο τότε κρατείται εξαιτίας εντάλματος

που εκδόθηκε εναντίον του , για την υπόθεση της Τριανδρίας. Υπόθεση για την οποία κατηγορήθηκαν και άλλοι πρόσφυγες απο την Τουρκία. Η ύπαρξη δακτυλικού αποτυπώματος σε περιοδικό που κυκλοφορεί από χέρι σε χέρι και απο σπίτι σε σπίτι, δεν είναι στοιχείο. Το διάβασμα δεν είναι έγκλημα. Το συγκεκριμένο περιοδικό βρέθηκε σε σπίτι άσχετο με αυτό της υπόθεσης της Τριανδρίας.

Βεβαίως, πρόκειται για πρόφαση. Σε κάθε μέρος, σε κάθε πορεία, στα ενημερωτικά φυλλάδια που μοιράζονται υπάρχουν δακτυλικά αποτυπώματα. Αν συλλαμβάνονται οι άνθρωποι, με τέτοιες σαθρές ενδείξεις δεν είναι μακριά οι μέρες που οι ελληνικές φυλακές θα γεμίσουν με πολιτικούς κρατούμενους.

Ο Mustafa Lafçı είναι πολιτικός πρόσφυγας από την Τουρκία.Στην Τουρκία φυλακίστηκε και βασανίστηκε για την πολιτική του δράση.

Ζει στην Ελλάδα εδώ και 15 χρόνια, τα τελευταία 10 στη Θεσσαλονίκη.

Είναι μια φυσιογνωμία γνωστή στη Θεσσαλονίκη από τη συμμετοχή του σε διάφορες πορείες και εκδηλώσεις οργανώσεων και φορέων. Λίγο καιρό πριν από τη σύλληψή του, πήγε στο Τμήμα Αλλοδαπών στην Θεσσαλονίκη και ανανέωσε την άδεια παραμονής του χωρίς κανένα πρόβλημα.

Η υπόθεση της Τριανδρίας άνοιξε το 2011 και για αυτή την υπόθεση δικάστηκαν και αθωώθηκαν και άλλοι πρόσφυγες από την Τουρκία, όμως σ΄εκείνες τις δικογραφίες δεν αναφερόταν πουθενά το όνομα του Mustafa Lafçı. Σήμερα,χωρίς στοιχεία εναντίον του, κρατείται ήδη πέντε μήνες στη φυλακή. Η πρώτη αίτηση αποφυλάκισης του απορρίφθηκε και ήδη έχει υποβάλει την δεύτερη.

Η τακτική αυτή - να προσάγονται συνεχώς νέα άτομα για την υπόθεση της Τριανδρίας - δεν είναι καινούρια για το ελληνικό κράτος. Τα τελευταία τρία χρόνια, πολλές φορές αγωνιστές από την Τουρκία έχουν συρθεί στα ελληνικά δικαστήρια με παρόμοιες κατηγορίες και αντίστοιχη έλλειψη στοιχείων. Το γεγονός αυτό δείχνει ξεκάθαρα την πρόθεση του ελληνικού κράτους, σε συνεργασία με τα κράτη των ΗΠΑ και της Τουρκίας, να τρομοκρατήσουν τους αγωνιστές και τους πρόσφυγες από την Τουρκία.

· ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ MUSTAFA LAFÇI !

· ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΑΔΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

ΚΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ !

· Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ.

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Πρόσφυγες & Αγωνιστές από την Τουρκία protalpptk@lists.espiv.net

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ 4.03/14.00 Καμαρα !

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ MUSTAFA LAFÇΙ

https://athens.indymedia.org/post/1540311/

πηγή : email που λάβαμε στις 3 Μάρτιος 11h