Πέμπτη 14 Μαίου 2015 στις 21.00

Πολιτικό-μουσικό καφενείο

Ακολουθεί το Κείμενο της Λέσχης:

"Mόνο με την ακριβή γνώση του πολιτισμού, που δημιούργησε όλη την
ανάπτυξη της ανθρωπότητας, μόνο με το ξαναδούλεμά του μπορούμε να
χτίσουμε τον εργατικό πολιτισμό"

Η Λέσχη Πολιτισμού και Θεωρίας ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ, είναι ένα εγχείρημα της νεολαίας Kομμουνιστική Aπελευθέρωση που έχει σαν στόχο να στεγάσει την ριζοσπαστική πολιτική αναζήτηση και τις ανατρεπτικές πολιτιστικές παρεμβάσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Θέλοντας να αναδείξουμε την ύπαρξη ενός άλλου μοντέλου πολιτισμού στον αντίποδα του πολιτισμού της κρίσης, της αδράνειας, της υποταγής και του ατομικισμού, προσπαθήσαμε να αναδείξουμε τη δυνατότητα ενός άλλου πολιτισμού που θα κινητοποιεί τον άνθρωπο, μέσα από τη συλλογική αναζήτηση, συζήτηση και δράσηΗ Λέσχη Πολιτισμού και Θεωρίας ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ δημιουργήθηκε το Γενάρη του 2012, αποτελώντας έναν ανοικτό χώρο συζήτησης και σκέψης. Οι πρωτοβουλίες που φιλοξενούνται στο χώρο της Λέσχης, μαζί με το ετήσιο ραντεβού στο Φεστιβάλ των ΑΝΑΙΡΕΣΕΩΝ, θέλουμε να γίνει η ευκαιρία για να χαράξουμε από κοινού τη μεγάλη αφήγηση της ανατροπής και της κοινωνικής χειραφέτησης.

Κάθε μήνα η λέσχη φιλοξενεί βιβλιοπαρουσιάσεις, πολιτικές συζητήσεις, αφιερώματα, προβολές ταινιών και θεματικών παρουσιάσεων στο χώρο μας αλλά και εξόδους σε διάφορα κέντρα πολιτισμού με ξεναγήσεις σε ιστορικά μνημεία της πόλης, παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων, επισκέψεις σε εκθέσεις κ.τ.λ. Παράλληλα, σε καθημερινή βάση, στο χώρο της Λέσχης λειτουργεί μπαρ, σε μια προσπάθεια προβολής εναλλακτικών μορφών διασκέδασης και ψυχαγωγίας, μακριά από τη λογική του κέρδους. Για το λόγο αυτό άλλωστε, οι τιμές είναι χαμηλές, ώστε να απευθύνονται σε κάθε νέο/α, σε μια εποχή που ακόμα και η κοινωνική συνεύρεση θεωρείται πολυτέλεια.

Με αυτόν τον τρόπο προσπαθούμε να συγκροτήσουμε ένα ρεύμα απελευθερωτικού πολιτισμού που θα ασκεί ριζοσπαστική κριτική, θα αντιστέκεται και θα συγκρούεται με τον αστικό πολιτισμό, θα θέτει ερωτήματα και θα γενικεύει τις τάσεις ρήξης με το σύστημα που τον παράγει.

Σας καλούμε όλους στο χώρο της Λέσχης- Εγνατία 98 στη Θεσσαλονίκη