Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 στις 12.00

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

3ήμερο αντίστασης και αλληλεγγύης: πορεία

Πρώτη μέρα, 26 Μαρτίου, Πέμπτη θα γίνει η εκδήλωση - συζήτηση με θέμα:

«Φυλακές τύπου Γ, αντιτρομοκρατική νομοθεσία, οι αγώνες που αναπτύχθηκαν και οι στόχοι του κινήματος σήμερα» θα υπάρχουν τηλεφωνικές παρεμβάσεις και κείμενα πολιτικών κρατούμενων από την Ελλάδα.

Δεύτερη μέρα 27 Μαρτίου Παρασκευή: εκδήλωση - συζήτηση με θέμα:

Αντιτρομοκρατικοί νόμοι και ειδικά καθεστώτα κράτησης στην Ευρώπη. Ο αγώνας μέσα και έξω από τις φυλακές. Με ην συμμετοχή Ευρωπαίων συντρόφων.

Οι αγωνιστές από άλλες χώρες της Ευρώπης που έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα είναι από την Γερμανία ο σύντροφος Στεφάν Βισνιέφκσι από την RAF ο οποίος έχει εκτίσει πάνω από 20 χρόνια φυλακή, από την Ισπανία ο σύντροφος Ραφαέλ Τομάς Γκασπαρ και από την Τουρκία ο σύντροφος Φερχάτ Ερτούρκ μέλος της επιτροπής αλληλεγγύης στον Τουρκικό και Κούρδικο λαό καθώς και μέλος του Λαϊκού Μετώπου ο οποίος συμμετείχε ως κρατούμενος στην απεργία πείνας που έγινε στις Τούρκικες φυλακές ενάντια στις φυλακές τύπου F το 2000.

Τέλος θα υπάρχει παρέμβαση από την Διεθνή Κόκκινη Βοήθεια τόσο για το κίνημα αλληλεγγύης στην Ευρώπη όσο και για την κατάσταση των πολιτικών κρατούμενων στην Ιταλία.

Επίσης θα γίνουν και γραπτές παρεμβάσεις από Ευρωπαίους συντρόφους που είτε βρίσκονται στην φυλακή είτε έχουν περιοριστικούς όρους και δεν μπορούν να παραβρεθούν με την φυσική τους παρουσία στην εκδήλωση.

Φιλοδοξούμε αυτή η εκδήλωση - συζήτηση στο μέτρο που της αντιστοιχεί να ψηλαφίσει μέσα από την ιστορική μνήμη, τις εμπειρίες του αγώνα των προηγούμενων δεκαετιών και να ανιχνεύσει εκείνο το κόκκινο νήμα που συνδέει το χθες με το σήμερα του αγώνα.

Τρίτη μέρα, 28 Μαρτίου, Σάββατο:

«Πορεία αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους απεργούς πείνας».

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/56277/


1 2 3 4 5 6

Κάλεσμα στην πορεία αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας / Σάββατο 28/3 - 12.00 - Μοναστηράκι

Η συνέλευση αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας καλέι στην πορεία αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας το Σάββατο 28/3 στις 12.00 στο Μοναστηράκι.

Από τις 2 Μαρτίου δεκάδες πολιτικοί κρατούμενοι πραγματοποιούν απεργία πείνας ενάντια στην «αντιτρομοκρατική σταυροφορία» που εκφράζεται με το ειδικό κατασταλτικό/νομικό πλαίσιο που έχει εδραιωθεί τα τελευταία χρόνια και με το μονιμοποιημένο καθεστώς έκτακτης ανάγκης καθώς και τις προφυλακίσεις συγγενών τους.

Εμείς ως Συνέλευση Αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας, στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα των πολιτικών κρατουμένων και παλεύουμε μαζί τους για:

- Κατάργηση της ειδικής «αντιτρομοκρατικής» νομοθεσίας και συγκεκριμένα τους νόμους περί τρομοκρατικής και εγκληματικής οργάνωσης (νόμοι 187Α και 187)
- Κατάργηση των ειδικών κατασταλτικών νόμων (κουκουλονόμος)
- Κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' που αποτελούν την ολοκλήρωση του καθεστώτος εξαίρεσης των πολιτικών κρατουμένων
- Οριοθέτηση της χρήσης και επεξεργασίας του DNA σαν αποδεικτικό μέσο
- Την άμεση απελευθέρωση του Σ. Ξηρού που παρόλο το 98% αναπηρίας που εξοντώνεται συστηματικά εδώ και 13 χρόνια από το κράτος
- Την άμεση απελευθέρωση των συγγενών των μελών της Σ.Π.Φ.

Η απεργία πείνας των πολιτικών κρατουμένων είναι άρρηκτα συνδεμένη με τους αγώνες του
σήμερα και του αύριο.
Οι πολιτικοί κρατούμενοι είναι αιχμάλωτοι του πολέμου ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο
και συνεχίζουν να είναι στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

Συνέλευση αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας

πηγή: http://apergia-peinas.espivblogs.net/2015/03/24/%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%8D%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85/


1 2 3 4 5 6

Κάλεσμα για την διαδήλωση αλληλεγγύης,Σαβ.28/3

Αλληλεγγύη στην απεργία πείνας των φυλακισμένων αγωνιστών

Το καθεστώς έκτακτης ανάγκης γενικεύεται. Ο ταξικός και κοινωνικός πόλεμος συνεχίζεται, όσο η καπιταλιστική αναδιάρθρωση επεκτείνει τις εκμεταλλευτικές και εξουσιαστικές σχέσεις. Η αλλαγή διαχείρισης της εξουσίας μ' ένα αριστερό προφίλ, επιχειρεί να λειτουργήσει ως μοχλός αποσυμπίεσης και εκτόνωσης των κινηματικών διεργασιών, επιδιώκοντας την εξασφάλιση της κοινωνικής συναίνεσης και την εξομάλυνση των κοινωνικών συγκρούσεων. Η νέα διακυβέρνηση του τόπου καλλιεργεί ελπίδες, υποσχέσεις και αυταπάτες για μια θεσμική διέξοδο από την κρίση. Την αυταπάτη πως δήθεν οι αλλαγές και οι ανατροπές μπορούν να συμβούν μέσω διαπραγματεύσεων με τους «εταίρους και θεσμούς», ενώ η μόνη προϋπόθεση για καλυτέρευση της ζωής είναι η συνολική ανατροπή του υπάρχοντος συστήματος, μέσω ενός από τα κάτω επαναστατικού κινήματος. Ενός κινήματος ριζοσπαστικού και ανταγωνιστικού που οργανώνεται και διευρύνει το επαναστατικό σχέδιο και στρατηγική, αναπτύσσει ταυτόχρονα και κεφαλαιοποιεί αγώνες ενάντια στον κόσμο των αφεντικών, στον φασιστικό συρφετό και κάθε ρατσισμό, στην εθνική ανάπτυξη, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, στις φυλακές και σε κάθε νομική ή σωφρονιστική μεταρρύθμιση εις βάρος όσων επιλέγουν τον δρόμο της αντίστασης. Ενός επαναστατικού κινήματος που συγκρούεται και σαμποτάρει κάθε όψη της καπιταλιστικής κανονικότητας.

Η απεργία πείνας των πολιτικών κρατουμένων και των φυλακισμένων αγωνιστών που έχει ξεκινήσει από τις 2 Μάρτη, είναι κομμάτι των αγώνων απέναντι στην όξυνση της καταστολής, το νομικό οπλοστάσιό της και συνολικά στη συνθήκη του εγκλεισμού. Οι απεργοί κρατούμενοι βάζουν μπροστά το σώμα τους και παλεύουν ενάντια στις ειδικές συνθήκες κράτησης και στην εγκληματοποίηση της πολιτικής αντίστασης και στην πειθαρχία που παράγει η φυλακή. Τα αιτήματά τους αφορούν:

  • την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ', που επιχειρούν να εφαρμόσουν μια ειδική συνθήκη εξαίρεσης για τους πολιτικούς αντιπάλους του καθεστώτος,
  • την κατάργηση του κουκουλονόμου (νομοθετική διάταξη για καλυμμένα χαρακτηριστικά),
  • την κατάργηση της ειδικής αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας (187, 187Α) που αφορά στην οργάνωση και συμμετοχή σε τρομοκρατική και εγκληματική οργάνωση. Στο πλαίσιο αυτό το Δίκτυο Αγωνιστών Κρατουμένων εντάσσει στην απεργία την κατάργηση της βίαιης λήψης του DNA και την προβληματική της χρήσης του ως αποδεικτικού στοιχείου των διώξεων και τα μέλη της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς αναδεικνύουν την κατασταλτική εκδικητικότητα της ποινικοποίησης των συγγενικών και φιλικών σχέσεων,
  • την άμεση απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού (που εξοντώνεται καθημερινά λόγω εξαιρετικά επιβαρυμένων προβλημάτων υγείας).

Οι απεργοί υπερασπιζόμενοι την πολιτική τους υπόσταση, αναδεικνύουν τον πολιτικό χαρακτήρα των υποθέσεων και διώξεών τους και θέτουν τον εαυτό τους σε μια μαχητική γραμμή διεκδίκησης των αιτημάτων τους, σύγκρουσης και ρήξης με το σωφρονιστικό σύστημα και τους πολιτικούς εκφραστές του. Αυτή η υπόθεση αγώνα είναι και δική μας, ορίζοντας την αλληλεγγύη σ' ένα πλαίσιο έμπρακτης υπεράσπισης, συμπόρευσης και αναμέτρησης. Διακύβευμα του κινήματος αλληλεγγύης αποτελεί όχι μόνο η λειτουργία του ως μοχλού πίεσης του κρατικού μηχανισμού αλλά κυρίως η αντιπαράθεση στην κατεύθυνση της αμφισβήτησης της συνθήκης του εγκλεισμού, η διαλεκτική και διασύνδεση των κινητοποιήσεων των εντός και εκτός των τειχών και η συνολικοποίηση του αγώνα.

Νίκη στον αγώνα των απεργών πείνας

Για το ολοκληρωτικό γκρέμισμα κάθε φυλακής, να βαδίσουμε το δρόμο της κοινωνικής επανάστασης

ΠΟΡΕΙΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 28/3, 12.00, ΠΛ.ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ

Συντρόφισσες-οι για την αλληλεγγύη και την ανατροπή

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1541757/


1 2 3 4 5 6

ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ "ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5"

Δεκάδες πολιτικοί κρατούμενοι έχουν προχωρήσει σε απεργία πείνας από τις 2 Μαρτίου απαιτώντας την κατάργηση της ειδικής «αντιτρομοκρατικής» νομοθεσίας και συγκεκριμένα:

  • Τους νόμους περί τρομοκρατικής και εγκληματικής οργάνωσης
  • (νόμοι 187Α και 187)
  • Την κατάργηση των ειδικών κατασταλτικών νόμων (κουκουλονόμος)
  • Την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ που αποτελούν την ολοκλήρωση του καθεστώτος εξαίρεσης των πολιτικών κρατουμένων
  • Την οριοθέτηση της χρήσης και επεξεργασίας του DNA σαν αποδεικτικό μέσο
  • Την άμεση απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού, ο οποίος παρά το 98% αναπηρίας του εξοντώνεται συστηματικά εδώ και δεκατρία χρόνια από το κράτος
  • Την άμεση απελευθέρωση των συγγενών των μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Πολλοί από τους συντρόφους αυτή τη στιγμή, νοσηλεύονται ήδη σε νοσοκομεία με την υγεία τους σε κρίσιμη κατάσταση.

Στηρίζοντας τις διεκδικήσεις των απεργών πείνας, ομάδα αλληλέγγυων συντρόφων/ισσών από τον αναρχικό χώρο, προχωρήσαμε σε κατάληψη διαρκείας του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο 105,5». Η επιλογή του συγκεκριμένου σταθμού είναι προφανής:

Ο Ρ/Σ «Κόκκινο 105,5» είναι ένα καθεστωτικό αλλά και πλέον κυβερνητικό ραδιόφωνο ή αλλιώς θα λέγαμε ο τηλεβόας της συγκυβέρνησης Σύριζα-Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Ο συγκεκριμένος ραδιοφωνικός σταθμός, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία του μιντιακού συρφετού διαστρεβλώνουν το συνολικό πλαίσιο του αγώνα των απεργών πείνας και των δράσεων αλληλεγγύης σε αυτούς. Η κατάληψη αυτή αποτελεί μια ενέργεια που πηγάζει από το ευρύτερο κίνημα αλληλεγγύης με τους κρατούμενους, οι οποίοι δίνουν έναν αγώνα που μας αφορά όλους.

Εμείς από την κατάληψη στο «Κόκκινο 105,5» πήραμε το μέσο στα χέρια μας και κάνουμε την αντιπληροφόρηση όπλο! Η δράση αυτή εντάσσεται στον ευρύτερο πολύμορφο αγώνα μαζί με τους πολιτικούς κρατούμενους απεργούς πείνας, η προώθηση του λόγου των οποίων ήταν ένας εκ των βασικών στόχων του εγχειρήματος.

Μετά την πρώτη μέρα αντιπληροφόρησης μέσω της κατειλημμένης συχνότητας, ο κόσμος των φυλακισμένων συντρόφων αποσιωπήθηκε έμμεσα, με την εκτροπή του σήματος από τον πομπό της Αθήνας, σ΄αυτόν της Θεσσαλονίκης. Παρά την συγκεκριμένη κατασταλτική διαχείριση, εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα της αντιπληροφόρησης διαδικτυακά, με την αναμετάδοση του προγράμματός μας μέσω κινηματικών ραδιοφωνικών υποδομών.

Τέλος καταγγέλλουμε την μεθόδευση του νέου τρόπου «διαχείρισης» από τον ραδιοσταθμό «Κόκκινο 105,5». Χρησιμοποιώντας σαν μέτρο πίεσης τους εργαζομένους/ες, ενάντια στον αγώνα των απεργών πείνας, εγκαινιάζεται ένας νέος τρόπος καταστολή, διαφορετικό από αυτόν που μέχρι πρότινος χρησιμοποιούσε η δεξιά κυβέρνηση. Ο νέος αυτός τρόπος διαχείρισης συνίσταται στο να παρουσιάζει έναν κυβερνητικό ραδιοσταθμό «σαν κομμάτι» του ευρύτερου κινήματος, θέλοντας να προσεταιριστεί όλο και μεγαλύτερο ποσοστό των από τα κάτω, για καθαρά κομματικό όφελος.

Εμείς θα συνεχίσουμε, ενισχύοντας τον πολύμορφο αγώνα με κάθε μέσο, μέχρι την δικαίωση όλων των αιτημάτων των πολιτικών κρατουμένων απεργών πείνας.

Νίκη στον αγώνα των πολιτικών κρατουμένων απεργών πείνας!

Μέχρι το γκρέμισμα κάθε φυλακής!

26/3/15

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 28/3 ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

Κατάληψη στο Κόκκινο 105,5

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1541808/


1 2 3 4 5 6

Πορεία αλληλεγγύης στην απεργία πείνας ενάντια στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΜΑΡΤΗ 2015

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗΣ, ΕΙΔΙΚΗΣ Ή ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΑΝΕΙΡΗΝΕΥΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ!

https://athens.indymedia.org/post/1541738/

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/56407/


1 2 3 4 5 6

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 28/3 ΣΤΙΣ 12 ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

Από τις 2 Μαρτίου δεκάδες πολιτικοί κρατούμενοι πραγματοποιούν απεργία πείνας , θέτοντας σε οριακό σημείο την υγεία τους , τη σωματική τους ακεραιότητα , την ίδια τους τη ζωή ζητώντας την :

- Κατάργηση της ειδικής «αντιτρομοκρατικής» νομοθεσίας και συγκεκριμένα τους νόμους περί τρομοκρατικής και εγκληματικής οργάνωσης (νόμοι 187Α και 187)
- Κατάργηση των ειδικών κατασταλτικών νόμων (κουκουλονόμος)
- Κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' που αποτελούν την ολοκλήρωση του καθεστώτος εξαίρεσης των πολιτικών κρατουμένων
- Οριοθέτηση της χρήσης και επεξεργασίας του DNA σαν αποδεικτικό μέσο
- Την άμεση απελευθέρωση του Σ. Ξηρού που παρόλο το 98% αναπηρίας που εξοντώνεται συστηματικά εδώ και 13 χρόνια από το κράτος
- Την άμεση απελευθέρωση των συγγενών των μελών της Σ.Π.Φ.

Εμείς σαν «Συγγενείς -φίλοι κρατουμένων και διωκόμενων αγωνιστών», στεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις, από την πρώτη στιγμή , συμπαραστάτες και αλληλέγγυοι στον αγώνα τους , όπως ακριβώς αρμόζει στις αξίες και τα πιστεύω μας.

Η οριακή κατάσταση της υγείας πολλών απεργών , δεν επιτρέπει κανενός είδους εφησυχασμό ή ανάθεση.

ΤΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΜΕΝΑ ΣΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ,

ΑΣ ΓΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΣ ,

ΣΗΜΑΙΑ-ΑΓΩΝΑ ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗ !

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 28/3 ΣΤΙΣ 12 ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

«Συγγενείς -Φίλοι κρατουμένων και διωκόμενων αγωνιστών»

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/56406/