Τρίτη 31 Μαρτίου 2015 στις 18.00

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Διαδήλωση αλληλεγγύης στον αγώνα των πολιτικών κρατούμενων απεργών πείνας

πηγή : email που λάβαμε στις 23 Μάρτιος 14h


1 2 3 4 5

Πορεία αλληλεγγύης στον αγώνα των συντρόφων ενάντια στο καθεστώς εξαίρεσης των πολιτικών κρατουμένων.

Τρίτη 31 Μάρτη, 18:00 Καμάρα

κατάληψη Terra Incognita

πηγή : email που λάβαμε στις 24 Μάρτιος 03h


1 2 3 4 5

ΠΟΡΕΙΑ 31/3 18:00 ΚΑΜΑΡΑ - ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ

επικοινωνία : http://akthess.blogspot.gr/2015/03/313-1800.h

πηγή : email που λάβαμε στις 25 Μάρτιος 19h


1 2 3 4 5

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ απο 2/3- ΠΟΡΕΙΑ 31/3 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ απο 2/3,

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Για την κατάργηση:

  • του τρομονόμου 187-187α
  • του κουκουλονόμου
  • των φυλακών τύπου ΄Γ

Για τη διεκδίκηση:

  • της οριοθέτησης της χρήσης του DNA ως αποδεικτικό στοιχείο
  • την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 31/3 18.00, ΚΑΜΑΡΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1541783/


1 2 3 4 5

Ενάντια στην εξόρυξη χρυσού | Διαδήλωση Σάββατο 28.03

images

ΑΠΟ ΤΟ NOV TAV ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ

«…κάτω απ' του Χρόνου τις Σκουριές βρήκαν τα μονοπάτια σου

μα το χρυσάφι τα παιδιά το 'χουνε κρύψει από καιρό

σε μια θαλασσινή σπηλιά, σ' έναν απότομο γκρεμό…»

Στις Σκουριές και τα γύρω χωριά της Χαλκιδικής τα τελευταία δύο και πλέον χρόνια έχει ξεσπάσει ένας ανειρήνευτος αγώνας ανάμεσα στο σύνολο των τοπικών κοινωνιών και των νέων αφεντικών των μεταλλείων, την καναδική πολυεθνική El Dorado Gold και την «Ελληνικός Χρυσός» του γνωστού «εθνικού ευεργέτη» Μπόμπολα. Οι κάτοικοι της Βόρειας Χαλκιδικής και οι χιλιάδες αλληλέγγυοι στον αγώνα τους υπερασπίζονται το περιβάλλον, ενάντια στην ολοκληρωτική καταστροφή που θα επιφέρει η εξόρυξη χρυσού, προστατεύοντας το μέλλον και τη ζωή ενάντια στη λεηλασία της φύσης που προστάζει η αδιάκοπη κερδοφορία του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου. Παρατηρούμε μάλιστα, ειδικότερα το τελευταίο διάστημα, πως τα αφεντικά πυροδοτούν τον κοινωνικό κανιβαλισμό καθώς πατώντας πάνω στην απελπισία ανθρώπων για εργασία χρησιμοποιούν τους εργαζομένους των μεταλλίων ως μαριονέτες και μπράβους για να υπερασπίσουν τα υπερκέρδη τους, πετώντας τους ένα κομμάτι ψωμί, αναγκάζοντας τους να βάλουν σε δεύτερη μοίρα όχι μόνο την τεράστια οικολογική καταστροφή αλλά και την υγεία τους, όπως και την υγεία των παιδιών τους.

Αντιθέτως το κίνημα των ανθρώπων ενάντια στην εξόρυξη χρυσού αφενός έχει αναδείξει ήδη το ζήτημα της υποβάθμισης, εξαιτίας της μεταλλευτικής δραστηριότητας, των εργασιών που έχουν να κάνουν κατά βάση με τον πρωτογενή τομέα (μελισσοκομεία, κτηνοτροφία, γεωργικές καλλιέργειες) και αφετέρου έχουν αντιπροτείνει τη δημιουργία διάφορων εναλλακτικών εγχειρημάτων που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας δίνοντας μια συνολική λύση στο ζήτημα, απαντώντας καίρια στα ιδεολογήματα περί «οικονομικής ανάπτυξης», και άλλων ευφάνταστων θεωριών που ουσιαστικά επικαλούνται μόνο το θάνατο και την καταστροφή. Μια καταστροφή που θα είναι τόσο εκτενείς όσο και μη αναστρέψιμη.

Αρχικά θα γίνει καταστροφή επιφανειακού εδάφους και το αρχέγονο δάσος των Σκουριών -που αποτελεί πνεύμονα για την ευρύτερη περιοχή- θα αποψιλωθεί ολοσχερώς. Θα γίνει ακόμα χρήση όλου του υδροφόρου ορίζοντα (που είναι ήδη χαμηλός) μιας και οι γεωτρήσεις θα ξεπερνούν τα 500 μέτρα. Εκτός αυτού, η μόλυνση των υδάτων από τα βιομηχανικά λύματα θα είναι τεράστια μιας και περιέχουν μεγάλες ποσότητες κυανίου και βαρέων μετάλλων. Αυτά τα λύματα θα αποθηκεύονται σε φράγματα σε μια περιοχή έντονης σεισμικότητας με υψηλό ρίσκο δυστυχήματος όπως έχει προκύψει και αλλού π.χ. στη Ρουμανία με τεράστιες οικολογικές συνέπειες. Επιπλέον επιβάρυνση θα επιφέρει η αναπόδραστη χρήση κυανίου σε βιομηχανική κλίμακα για την απόληψη του χρυσού, όπως επίσης αέρια ρύπανση θα προκληθεί εξαιτίας της καύσης θείου το οποίο παράγει διοξείδιο του θείου που σε συνδυασμό με τα μικροσωματίδια της ατμόσφαιρας μετατρέπεται σε θειικό οξύ (βιτριόλι).

Το ογκωδέστατο αυτό κοινωνικό κίνημα της Χαλκιδικής με την μεγάλη απήχηση έχει περάσει από διάφορες φάσεις. Οι άνθρωποι του αντιστάθηκαν με όλες τις μορφές στην κοινή επίθεση που εξαπέλυσαν τα αφεντικά και το κράτος. Διοργανώθηκαν προπαγανδιστικές συναυλίες, με χιλιάδες θεατές, δεκάδες ενημερωτικές εκδηλώσεις, κάμπινγκ, πορείες στο βουνό, διαδηλώσεις σε πόλεις, π.χ. στη Θεσσαλονίκη, στήθηκαν οδοφράγματα ενώ εκδηλώθηκαν και δυναμικές ενέργειες ενάντια στις εγκαταστάσεις της εταιρείας. Το κίνημα δέχτηκε σχεδόν στο σύνολο των ενεργειών του τη βίαιη καταστολή από την αστυνομία με δακρυγόνα, ξυλοδαρμούς, σοβαρούς τραυματισμούς διαδηλωτών, προσαγωγές μέχρι και δυο προφυλακίσεις. Κοινότητες αγώνα, όπως και ολόκληρα χωριά ποινικοποιήθηκαν και δεκάδες άνθρωποι κατηγορήθηκαν με τις διατάξεις του τρομονόμου, ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης. Αγωνιστές στη Χαλκιδική είδαν την αστυνομία να εισβάλλει χαράματα στα σπίτια τους, ενώ σε άλλους έγινε βίαιη λήψη DNA, με τη χρήση της αντίστοιχης «αντιτρομοκρατικής» έμπνευσης ποινικής διάταξης, μόνο και μόνο επειδή θεωρήθηκαν ύποπτοι για συμμετοχή σε επεισόδια.

Σε αυτά ακριβώς τα πλαίσια, της κατάργησης του τρομονόμου και της βίαιης λήψης DNA, όπως και άλλων πολύ σημαντικών αιτημάτων, εξελίσσεται σήμερα στις φυλακές μια πολυήμερη απεργία πείνας από πολιτικούς κρατουμένους. Ο αγώνας των κατοίκων της Βόρειας Χαλκιδικής αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο το γεγονός ότι η δικαίωση των αιτημάτων αυτής της απεργίας πείνας αφορά το σύνολο των κοινωνικών κομματιών που θέλουν να αντισταθούν στο κράτος και στο κεφάλαιο. Ακόμη και σε επίπεδο σύνδεσης προσώπων μάλιστα, ένας απεργός πείνας είναι και ο Νίκος Μαζιώτης ο οποίος είχε συλληφθεί το 1998 για επίθεση στο υπουργείο ανάπτυξης σε αλληλεγγύη με τους κατοίκους του Στρυμωνικού που πάλευαν ενάντια στην εταιρεία που κατείχε τότε τα μεταλλεία, την TVX Gold.

Από την 25η Γενάρη έχουμε αλλαγή στη διαχείριση της εξουσίας, η νέα κυβέρνηση στις προεκλογικές της δηλώσεις είχε προαναγγείλει την παύση των εργασιών στο δάσος των Σκουριών και είχε ταχθεί στο πλευρό των αγωνιζόμενων ενάντια στην εξόρυξη χρυσού. Αυτή η αλλαγή είχε ως αποτέλεσμα ένα κομμάτι του κινήματος να αποπροσανατολισθεί και να θρέψει αυταπάτες για τις λύσεις που θα πρόσφερε η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το ίδιο φαινόμενο είχε παρατηρηθεί και κατά την εκλογική εναλλαγή στο δήμο Αριστοτέλη. Στην πράξη όμως μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί καμία αλλαγή και καμία παύση εργασιών στις Σκουριές. Αντιθέτως η κυβέρνηση βάζοντας διαρκώς όρους και προϋποθέσεις διαμορφώνει άλλο ένα πεδίο στο οποίο έρχεται να διαψεύσει πανηγυρικά τις «δεσμεύσεις» της, όπως έπραξε και πράττει ήδη σε σχέση με τα μνημόνια, τις δανειακές συμβάσεις, το βασικό μισθό, τα εργασιακά δικαιώματα, τον αφοπλισμό της αστυνομίας, την καλυτέρευση των συνθηκών στις φυλακές, κ.ά.

Από την πλευρά μας, προωθούμε την άρση των αυταπατών στο κοινωνικό σώμα για κυβερνητικές λύσεις, προτάσσοντας τη μόνη λύση: την αυτοοργάνωση των δυναμικών αδιαμεσολάβητων κοινωνικών και ταξικών αγώνων. Ενώνουμε τη φωνή μας με το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, διεκδικώντας την άμεση παύση της καταστροφής. Συντονίζουμε τους αγώνες και απαιτούμε την άμεση δικαίωση των αιτημάτων των πολιτικών κρατουμένων - απεργών πείνας.

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.30 ΠΛΑΤΕΙΑ Χ.Α.Ν.Θ.

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΤΡΙΤΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 18.00 ΚΑΜΑΡΑ

(συμμετέχουμε με τον Συντονισμό Αναρχικών Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης)

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό

"Μαύρο & Κόκκινο"

mauro-kokkino@hotmail.com

maurokokkino1936.wordpress.com

πηγή: https://maurokokkino1936.wordpress.com/2015/03/27/%CE%B5%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BE%CF%8C%CF%81%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%BF%CF%8D-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83/