Δευτέρα 27 Απριλίου 2015 στις 19.00

Εκδήλωση: Η δίκη της Χρυσής Αυγής - Να τους στείλουμε εκεί που ανήκουν

Στις 20 Απριλίου ξεκινάει η δίκη της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Στο επόμενο διάστημα θα έχουμε την ευκαιρία να απαντήσουμε με ένα δυνατό «Όχι στον φασισμό», οργανώνοντας δράσεις για αυτόν το σκοπό.

Η δίκη πρέπει να επιτελέσει έναν σημαντικό σταθμό στην πορεία του αντιφασιστικού κινήματος χωρίς όμως να αποτελεί αυτοσκοπό.

Ο φασισμός βρίσκεται βαθιά ριζωμένος σε ένα μέρος της Ελληνικής κοινωνίας και η μάχη για το ξερίζωμα του πρέπει να είναι διαρκής και άκοπη, με ευρηματικότητα και ελκυστικά χαρακτηριστικά για τη νεολαία.

Οι μάχες πρέπει να δοθούν σε κάθε κοινωνικό, πολιτικό και πολιτισμικό χώρο στον οποίο συμμετέχουμε και δραστηριοποιούμαστε, καθώς και στους δρόμους και στις πλατείες. Η φωνή μας πρέπει να ακουστεί σε κάθε φοβισμένο και αποξενωμένο από την κοινωνία πολίτη, σε κάθε καταπιεσμένο εργαζόμενο, αλλά και σε κάθε μετανάστη.

Η ιστορία του φασισμού δεν θα καθοριστεί μόνο από την έκβαση της δίκης αλλά και από τα κοινωνικά μας αντανακλαστικά. Πρώτοι εμείς πρέπει να δώσουμε την εναλλακτική στα προβλήματα κάθε νέου και να εμπνεύσουμε την συμμετοχή του σε δράσεις πολιτικές, κοινωνικές και αλληλέγγυες. Η απάντηση στον ζόφο του φασισμού πρέπει να περιέχει χρωματιστές εκδηλώσεις αλλά και βροντερές απαντήσεις στις προκλήσεις του.

Κανένας άλλος νεκρός δεν πρέπει να υπάρξει. Ας αναλογιστούμε πως θα μπορούσε να είναι η κινηματική μας δράση στο μέλλον, και ας κινητοποιηθούμε για τις προκλήσεις του παρόντος.

Μαζί μας:

Δημοσθένης Παπαδάτος Αναγωστόπουλος - Συντονιστής Τμήματος Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ

Τάκης Γιάννόπουλος - Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας - Πειραιά

Νίκος Γιαννόπουλος - Δίκτυο για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα

event στο fb

Οκτάνα Κοινωνικό Στέκι Πετρούπολης

πηγή : http://www.antinazizone.gr/2015/04/274.html