Τετάρτη 22 Απριλίου 2015 στις 19.00

Εκδήλωση-συζήτηση για τον αγώνα στις Σκουριές

Για τη συνέχιση του αγώνα χωρίς άλλες αυταπάτες

Σκουριές 2015: Μετά την αποψίλωση μεγάλης έκτασης αρχέγονου δάσους της περιοχής και τη δημιουργία εργοταξίου, τα μηχανήματα της εταιρίας συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό να καταστρέφουν ανεπανόρθωτα το φυσικό περιβάλλον. Η ανυπολόγιστη αυτή καταστροφή θα συνεχίσει να πραγματοποιείται όσο ο αγώνας των κατοίκων και των αλληλέγγυων παραμένει αδρανής και δεν αποτελεί απειλή για τα συμφέροντα της εταιρίας.

Είναι ξεκάθαρο πως η μεγαλύτερη μερίδα των αγωνιζόμενων ενάντια στην εξόρυξη ακολούθησε τη λογική της ανάθεσης του αγώνα στη νέα συγκυβέρνηση πιστεύοντας ότι με την ανάληψη της εξουσίας από το ΣΥΡΙΖΑ, το έργο της εξόρυξης θα σταματούσε να υπάρχει. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως, ως ένα ακόμα αστικό κόμμα δεν υπήρχε περίπτωση να αθετήσει τις ήδη ισχύουσες νομοθεσίες, που υπάρχουν για να προστατεύουν τα υπερκέρδη των αφεντικών (εν προκειμένω, El Dorado και Hellas Gold).

Πρέπει, λοιπόν, να γίνει κατανοητό σε όλους μας, ότι η μόνη ουσιαστική απάντηση που μπορεί να δοθεί είναι αυτή των δυναμικών και μαχητικών δράσεων ενάντια στην εταιρία, που θα αποφασίζονται και θα οργανώνονται μέσα από μαζικές λαϊκές συνελεύσεις.

Ο αγώνας ενάντια στη λεηλασία της γης στις Σκουριές είναι υπόθεση όλων μας. Δεν αφορά μόνο τους κατοίκους της Χαλκιδικής ή ακόμα και των γύρω περιοχών. Σήμερα στη Χαλκιδική, αύριο στη Ροδόπη, παράλληλα στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, το κεφάλαιο επιτίθεται με τον ίδιο ανελέητο τρόπο, επιδιώκοντας τη μεγιστοποίησή του, αδιαφορώντας για τις καταστροφικές συνέπειες που αφήνει πίσω του.

Μόνος δρόμος για να αποκρούσουμε την λεηλασία της γης και των ζωών μας είναι η ενεργή και συνεχής συμμετοχή όλων μας σε ένα δίκτυο διεθνιστικών αγώνων μακριά από καθοδηγητές και αναθέσεις σε κομματικούς μηχανισμούς.

Ελευθεριακός χώρος Sabot

πηγή : email που λάβαμε στις 15 Απρίλιος 15h