Δευτέρα 27 Απριλίου 2015 στις 10.00 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση αλληλεγγύης

Αλληλεγγύη στον Παύλο Ποτιλίκα

Εκφράζουμε τη αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον άνεργο συναγωνιστή Παύλο Ποτιλίκα, που δικάζεται στις 27/04/2015 στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων. Ο συναγωνιστής, που είναι 6 χρόνια άνεργος, διώκεται άδικα για την συμμετοχή του στο απεργιακό συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη στις 19/10/2011 στα πλαίσια της 48ώρης Γενικής Απεργίας της ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ. (Διαβάστε το ανοιχτό γράμμα του Παύλου http://epitropidrasisds.blogspot.gr/2015/04/blog-post.html )

Ενώ βρισκόταν στο απεργιακό συλλαλητήριο, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν απρόκλητα στην πορεία, τον χτύπησαν αναίτια στο κεφάλι και συνέχισαν να τον χτυπούν ενώ ήταν πεσμένος και αιμόφυρτος. Στην συνέχεια κάτω από απειλές και χλευασμούς τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο εσωτερικό του Υπουργείου από όπου μετά από ώρες αφέθηκε ελεύθερος. Μετά από λίγους μήνες κλήθηκε στην αστυνομική διεύθυνση για κατάθεση και μετά από έναν χρόνο η ανακρίτρια του απέδωσε ανυπόστατες κατηγορίες.

Είναι ολοφάνερο πως όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις μέσω των πολιτικών που ασκούσαν, επιχειρούσαν να επικρατήσει παντού ο φόβος της απόλυσης και των δικαστηρίων. Οι προκλητικές δικαστικές διώξεις ήταν μέρος των μηχανισμών άγριας καταστολής που χρησιμοποιούσαν για να καθυποτάξουν τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση που επέφεραν οι βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων.

Χρέος του εργατικού και λαϊκού κινήματος πάντα, αλλά ιδιαίτερα σήμερα, μετά και την ήττα της συγκυβέρνησης, είναι να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τους αγωνιστές και τους αγώνες που έγιναν όλη την προηγούμενη περίοδο. Για να σταματήσει η στοχοποίηση των αγώνων και των αγωνιστών, για να σταματήσουν οι συλλήψεις, οι προσαγωγές και η καταστολή των ΜΑΤ στους αγωνιστές.

-Δηλώνουμε πως θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο τον συναγωνιστή μας.

-Ζητούμε την δικαστική αθώωσή του Παύλου Ποτιλίκα και την άμεση παύση κάθε ποινικής δίωξης ενάντια του καθώς και κάθε πολιτική και ποινική δίωξη σε βάρος εργαζομένων που αντιστέκονται, διεκδικούν το δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή!

-Συμμετέχουμε - καλούμε στη συγκέντρωση αλληλεγγύης: Δευτέρα 27/4, 10π.μ., στα Δικαστήρια

-Οι εργατικοί και κοινωνικοί αγώνες δεν ενοχοποιούνται, δεν ποινικοποιούνται, δεν καταστέλλονται!

Επιτροπή δράσης Δυτικών Συνοικιών

πηγή : http://epitropidrasisds.blogspot.gr/2015/04/b


1 2 3

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ Ε. ΣΥΡΓΑΝΙΔΗ

Ο σύντροφος Ευρυπίδης Συργανίδης δικάζεται στις 27/4/15 για τη συμμετοχή του στο απεργιακό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη στις 19/10/11 στο πλαίσιο της 48ωρης γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Η πορεία, την οποία καλούσαν όλα τα σωματεία και συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης, χαρακτηριζόταν από πρωτοφανή μαζικότητα. Χιλιάδες κόσμου (εκτιμώνται σε 50.000) κατέβηκαν στο δρόμο για να διαμαρτυρηθούν για τα δρομολογούμενα μέτρα λιτότητας και κοινωνικής εξαθλίωσης. Το ρεύμα αμφισβήτησης που γεννήθηκε μέσα από το κίνημα των πλατειών βρήκε έκφραση μέσα από τη συμμετοχή στις μαζικές διαδηλώσεις εκείνης της περιόδου. Είχε αρχίσει να γίνεται σαφές πως η κρίση δεν ήταν μόνο οικονομική αλλά αφορούσε το ίδιο το νόημα της δημοκρατίας και τον τρόπο λήψης αποφάσεων σε αυτή, σπάζοντας την αντίληψη που θέλει την κοινωνία έρμαιο των επιλογών της εκάστοτε διεφθαρμένης πολιτικής εξουσίας. Τέσσερα χρόνια μετά, οι χιλιάδες κόσμου που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις δυστυχώς δεν διαψευστήκαν, αφού τα επαχθή μέτρα τελικά πέρασαν, οδηγώντας την κοινωνία στην πλήρη εξαθλίωση. Ο απολογισμός των πληγών που υπέστη η κοινωνία περιλαμβάνει χιλιάδες απολυμένους, αστέγους, αυτοκτονίες.

Το κράτος απάντησε σε αυτό το τεράστιο κοινωνικό κύμα αμφισβήτησης με βίαιη καταστολή, χημικά, τραυματισμούς διαδηλωτών και τυφλές συλλήψεις, σε μια προσπάθεια να πλήξει τους ανθρώπους που αγωνίζονται και διεκδικούν. Στη συγκεκριμένη πορεία εφαρμόστηκε η ίδια συνταγή: οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους διέσπασαν την πορεία στα δύο(με ρίψη χημικών)μπροστά από το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και ξεκίνησαν ένα αναίτιο και βίαιο κυνηγητό με ξυλοδαρμούς και προσαγωγές στα τυφλά. Προσήχθησαν δύο άτομα τα οποία έτυχε να βρίσκονται στο σημείο της παρέμβασης των ΜΑΤ. Ο ένας εκ των δύο τραυματίστηκε από γκλομπ αστυνομικών ενώ και οι δύο διώκονται ποινικά με την κατηγορία της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης εις βάρος αστυνομικών. Η κατηγορία αυτή προστέθηκε, από το πουθενά, μέσα στην διάρκεια ενός έτους από το συμβάν στην προϋπάρχουσα δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, γεγονός που αναβαθμίζει την κατηγορία σε κακουργηματικού τύπου. Δύο χρόνια μετά επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι από την ανακρίτρια, οι οποίοι έθεσαν τους δύο διωκόμενους σε καθεστώς ομηρίας, αναγκάζοντάς τους να παρουσιάζονται δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο σύντροφο Ε. Συργανίδη και στον Π. Ποτιλίκα.

Οι κοινωνικοί αγώνες δεν ποινικοποιούνται, δεν καταστέλλονται.

Όλοι στα δικαστήρια Δευτέρα 27/4/2015 στις 10:00

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο για τη Μάθηση της Ελευθερίας

uploaded document

πηγή : https://sxoleio12.wordpress.com/2015/04/23/%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B1-2742015-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82/


1 2 3

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ Ε. ΣΥΡΓΑΝΙΔΗ, ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 27/4/2015 ΣΤΙΣ 09:00 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στις 27/4/15, δικάζεται ο σύντροφος Ε. Συργανίδης για τη συμμετοχή του στο απεργιακό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη στις 19/10/11, στο πλαίσιο 48ωρης γενικής απεργίας στο οποίο καλούσαν όλες οι συλλογικότητες και τα σωματεία της πόλης. Η συγκεκριμένη διαδήλωση χαρακτηρίστηκε από πρωτοφανή μαζικότητα (με τους διαδηλωτές να πλησιάζουν τους 50.000) και εντασσόταν στο κύμα μαζικών κινητοποιήσεων εκείνης της περιόδου που αντιστέκονταν στην εξαθλίωση και στη λεηλασία ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Φυσικά, η απάντηση του κράτους ήταν η βίαια καταστολή, η ρίψη χημικών, το ξύλο και οι τυχαίες συλλήψεις. Η πορεία διασπάστηκε στα δύο μπροστά από το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και ξεκίνησε ένα άγριο κυνηγητό από την αστυνομία με ξυλοδαρμούς και προσαγωγές στα τυφλά. Συγκεκριμένα, προήχθησαν δύο άτομα τα οποία έτυχε να βρίσκονται στο σημείο της παρέμβασης των ΜΑΤ. Ο ένας εκ των δύο τραυματίστηκε από γκλομπ αστυνομικών και ο δεύτερος, ο Ε. Συργανίδης διώκεται ποινικά με την κατηγορία της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης εις βάρος αστυνομικών. Η κατηγορία αυτή προστέθηκε στην προϋπάρχουσα δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης από το πουθενά, μέσα στην διάρκεια ενός έτους από το συμβάν, γεγονός που αναβαθμίζει την κατηγορία σε κακουργηματικού τύπου.

Στην ουσία οι κατηγορίες αυτές συνιστούν σκευωρίες των αστυνομικών εις βάρος του συντρόφου, καθώς οι τελευταίοι ουκ ολίγες φορές καταφεύγουν στην σύλληψη εξιλαστήριων θυμάτων με σκοπό να αναδείξουν την διεκπεραίωση των κατασταλτικών τους καθηκόντων. Δεν αποτελεί πρωτοφανές γεγονός να χρησιμοποιούνται αγωνιστές του κοινωνικού κινήματος ως λάφυρα από το καθεστώς, καθώς οι κοινωνικοί αγώνες αποτελούν πραγματική απειλή για αυτό και τη συνέχιση της αναπαραγωγής του.

Τέτοιες προσπάθειες ποινικοποίησης των κοινωνικών αγώνων και κινημάτων δεν αποτελούν παρά κομμάτι του γενικότερου κατασταλτικού μηχανισμού ενάντια στα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας. Στόχος τους είναι να κάμψουν τις κοινωνικές αντιστάσεις και να επιβάλλουν κλίμα φόβου για την επίτευξη κοινωνικής συναίνεσης και υποταγής. Η απάντησή μας δεν μπορεί παρά να είναι η αντίσταση στην καταστολή της ελευθερίας μας.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ Ε. ΣΥΡΓΑΝΙΔΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΔΥΤΕΡΑ 27/4/2015 ΣΤΙΣ 09:00

Aντιεξουσιαστική Kίνηση Θεσσαλονίκης

πηγή : http://akthess.blogspot.gr/2015/04/2742015-09