Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 στις 20.30

Συλλογή βρεφικών πανών για τους πρόσφυγες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΛΑΜΙΑΣ

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Λαμίας στα τρία χρόνια λειτουργίας της, κατάφερε παρά τις όποιες δυσκολίες να πραγματοποιήσει σημαντικά βήματα για να γίνει πιο ανθρώπινη η ζωή των προσφύγων που διαμένουν στις Θερμοπύλες .

Στο διάστημα αυτό, δεκάδες Λαμιώτες και φίλοι έχουν βοηθήσει με διάφορους τρόπους τις δράσεις της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης.

Σε αυτή τη δική σας βοήθεια προσβλέπουμε και τώρα.

Οι άμεσες ανάγκες, που εντοπίσαμε στο camp των Θερμοπυλών είναι η έλλειψη βρεφικών ειδών, όπως γάλα και πάνες. Το πρόβλημα αυτό προέκυψε από τη στιγμή, κατά την οποία ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ), που είχε μέχρι τώρα την ευθύνη για την παροχή αυτών των ειδών, προχώρησε σε περικοπή του κονδυλίου για τα είδη αυτά. Το κονδύλι αυτό δεν έχει αντικατασταθεί από καμιά άλλη κρατική ή περιφερειακή δομή .

Αποτέλεσμα ,το μηνιαίο οικογενειακό επίδομα των 250-350 ευρώ, που δίνεται από το ΔΟΜ στους πρόσφυγες, να μην επαρκεί για τα βασικά είδη διατροφής κι υγιεινής.

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Λαμίας συλλέγει βρεφικές πάνες κυρίως μεγέθους 2,3,4,5 , το Σάββατο 15/9/2018 στην Πλατεία Πάρκου (στο χώρο παραπλεύρως του γραφείου των αστικών συγκοινωνιών), από τις 11.30 π.μ. έως 13.30 μ.μ. και τη Δευτέρα 17/9/2018 στην είσοδο του Εργατικού Κέντρου από τις 20.30 μ.μ. έως 22.00 μ.μ .

Καλούμε τον κόσμο της περιοχής μας, αλλά και όλους εσάς, που βρίσκεστε σε άλλες περιοχές και διαβάζετε το κάλεσμά μας, να στηρίξετε και πάλι αυτή τη δράση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Λαμίας, βοηθώντας έτσι την προσπάθεια των προσφύγων, που δραπέτευσαν από τον πόλεμο και την εξαθλίωση και προσπαθούν, στις νέες συνθήκες, να επιζήσουν με αξιοπρέπεια.

ΛΑΜΙΑ 13 /9/2018

πηγή : http://www.antinazizone.gr/2018/09/blog-post_…