Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018 στις 18.00

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Ζωρζ Αμπνταλλα

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΖΩΡΖ ΑΜΠΝΤΑΛΛΑ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ. ΠΑΡ. 2/11 - 18.00 μ.μ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 18.00

ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ (ΦΙΛΟΠΟΙΜΕΝΟΣ 54)

δυσήνιος ίππος / ΑΠΟ & σύντροφοι - ισσες

Το γαλλικό κράτος εξοντώνει αγωνιστές

Το βράδυ της Τετάρτης 24/10, 2 σύντροφοι από την ομάδα μας συνελήφθησαν έξω από το Γαλλικό Ινστιτούτο Πάτρας, στην οδό Φοιλοποίμενος, την ώρα που έγραφαν συνθήματα αλληλεγγύης στον Λιβανέζο αγωνιστή Ζωρζ Αμπνταλλά.

Υπάλληλοι του Ινστιτούτου, όταν τους αντιλήφθηκαν, ειδοποίησαν την αστυνομία, η οποία και τους συνέλαβε έξω από το κτίριο. Αφού κρατήθηκαν για κάποιες ώρες στη ΓΑΔ Αχαΐας, τους ασκήθηκε δίωξη για διακεκριμένη φθορά από κοινού και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ζωρζ Αμπνταλλά: Ο μακροβιότερος πολιτικός κρατούμενος στην Ευρώπη

Ο Ζ. Αμπνταλλά βρίσκεται κρατούμενος για 34 χρόνια στις φυλακές του γαλλικού κράτους.Δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στις αρχές της δεκαετίας του 1970, σε νεαρή ακόμα ηλικία, μέσα από τις γραμμές του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, και αργότερα συμμετείχε στην ίδρυση της Ένοπλης Επαναστατικής Λιβανέζικης Φράξιας. Μέχρι τη σύλληψή του πολέμησε ενάντια στο ισραηλινό κράτος και το καθεστώς κατοχής που επέβαλε σε μεγάλο μέρος των παλαιστινιακών εδαφών και στον νότιο Λίβανο. Ήδη, μετά τον πόλεμο των έξι ημερών το 1967 και τον αραβο-ισραηλινό πόλεμο του 1973, το Ισραήλ είχε επεκτείνει την κυριαρχία του στην παλαιστινιακή γη, και η αυξανόμενη επεκτατικότητα του οδήγησε στην εισβολή του στον νότιο Λίβανο αρχικά και στην προέλασή του λίγα χρόνια αργότερα, το 1982, μέχρι την πρωτεύουσα Βηρυττό και τη σφαγή χιλιάδων παλαιστινίων στη Σάμπρα και τη Σατίλα.

Καθ' όλη τη διάρκεια της πολύχρονης φυλάκισής του θα κρατήσει μια συνεπή μαχητική και αγωνιστική στάση συμμετέχοντας σε απεργίες πείνας ως ένδειξη αλληλεγγύης στους κρατούμενους στα λευκά κελιά της Τουρκίας, σε Βάσκους και Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους και θα συνεχίσει να μιλά και να αγωνίζεται για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης από την ισραηλινή κατοχή. Παρά το γεγονός ότι από το 1999 δικαιούται την υφ' όρον αποφυλάκισή του, όλες οι αιτήσεις του απορρίπτονται από το γαλλικό κράτος που ευθυγραμμίζεται με την εκδικητική απαίτηση του κράτους των ΗΠΑ και του Ισραήλ να παραμείνει φυλακισμένος εξαιτίας της αγωνιστικής του στάσης όλα αυτά τα χρόνια.

Η υπόθεση του Αμπνταλλά είναι συνδεδεμένη με τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού, ο οποίος στις μέρες μας με μεγάλο κόστος σε ανθρώπινες ζωές επιχειρεί με μαζικές και καθημερινές διαδηλώσεις να σπάσει τον ασφυκτικό αποκλεισμό που έχει επιβληθεί στη Λωρίδα της Γάζας - από γης, αέρος και θάλασσας- με το "τείχος ασφαλείας" που κατασκέυασε το Ισραήλ και τις επιδρομές του ισραηλινού ναυτικού και αεροπορίας.

Στις 24 Οκτώβρη ο Ζ. Αμπνταλλά συμπλήρωσε 34 χρόνια φυλακισμένος γιατί στρατεύθηκε με όλες του τις δυνάμεις στον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού, γιατί στάθηκε απέναντι στην ισραηλινή κατοχή και τα εγκλήματα που διαπράττει το κράτος του Ισραήλ και οι σύμμαχοί του, γιατί εξακολουθεί να μάχεται απέναντι στην εκμετάλλευση και την καταπίεση.

Η αντίσταση του λαού της Παλαιστίνης στη στρατιωτική κατοχή, είναι ένα διαρκές αγκάθι στους διαχρονικούς σχεδιασμούς των παγκόσμιων εξουσιαστών. Οι φτωχοί και αποκλεισμένοι από τα στοιχειώδη Παλαιστίνιοι παρά τις εξοντωτικές πολιτικές που ασκούνται σε βάρος τους δεν παραδίδονται, μάχονται για την ελευθερία και την αξιοπρέπειά τους. Αυτά τα στοιχεία του αγώνα τους θέλουμε να αναδείξουμε ως αναρχικοί, τη δυνατότητα του κατακτημένου να αντεπιτίθεται στον πανίσχυρο κατακτητή, την ικανότητα του φτωχού και του αποκλεισμένου να εξεγείρεται κάτω κι από τις πιο βάρβαρες συνθήκες. Η διεθνής αλληλεγγύη θέλουμε να δημιουργήσει ρήγματα στο εσωτερικό των επιτιθέμενων κυρίαρχων φέρνοντας στο προσκήνιο τη δική μας ιστορία, την ιστορία των αγώνων των από τα κάτω που κόντρα σε όλους τους καιρούς, δημιουργούν τη ζώσα πραγματικότητα της ελευθερίας και της αλληλεγγύης, αποτελώντας το μόνο πραγματικό ανάχωμα στην επέλαση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού.

Οι διώξεις δεν μας σταματάνε ούτε λεπτό. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όσους αντιστέκονται σε κάθε γωνιά του πλανήτη, στους αγώνες των καταπιεσμένων για ελευθερία, ισότητα και αξιοπρέπεια. Και δεν θα αφήσουμε κανέναν αγωνιστή όμηρο στα χέρια του κράτους!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΙΒΑΝΕΖΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΖΩΡΖ ΑΜΠΝΤΑΛΛΑ

ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Αναρχική ομάδα "δυσήνιος ίππος" / Α.Π.Ο.

πηγή : https://ipposd.wordpress.com/2018/10/30/λευτε…