Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στις 11.00

2 καλέσματα : 1 2

Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία στο Ελληνικό

Την Δευτέρα 3/12 το πρωί νεαρός αντιφασίστας από την περιοχή των νοτίων, δέχεται τραμπουκισμό από δύο φασιστοειδή στις αποβάθρες του σταθμού μετρό Ελληνικό.Μετά από απειλές και ύβρεις του σκίζουν αντιφασιστικό διακριτκό που έφερε στο μπουφάν του και συνεχίζουν να τον απειλούν και να τον στοχοποιούν.
Η αντίδραση μας ήταν άμεση και αντιφασιστικές συλλογικότητες/οργανώσεις από τα νότια προάστια μαζευτήκαμε για να συζητήσουμε πιθανή αντίδραση μας.Επηρεασμένοι/ες φανερά από την άγρια δολοφονία αλβανού μετανάστη εργάτη στην Λευκίμμη Κέρκυρας από ντόπιο φασίστα μέλος της χρυσής αυγής αλλά και την προσπάθεια τις τελευταίες μέρες νεοναζιστών της χρυσής αυγής και όχι μόνο να πατήσουν πόδι στις γειτονιές μας

καλούμε το ΣΑΒΒΑΤΟ 8/12 στις 11:00

σε αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία

στο σταθμό ΜΕΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Αντιφασιστικές οργανώσεις-συλλογικότητες από τα νότια προάστια

πηγή : email που λάβαμε στις 5 Δεκέμβριος 12h


Η απεγνωσμένη προσπάθεια των φασιστικών μηχανισμών να ανασυγκροτηθούν στην Αθήνα έχει αναχαιτιστεί επιτυχώς από τις δυνάμεις του μαχητικού αντιφασισμού και του ταξικού κινήματος. Αυτή την περίοδο που δοκιμάζονται να στηθούν εθνικιστικά γεγονότα με στόχο τα σχολεία και τους μαθητές, που χαίρουν την πλήρη κάλυψη της ΝΔ και των ΜΜΕ, αυτά αποτυγχάνουν στη συγκέντρωση μερικών δεκάδων γραφικών ή ακυρώνονται εντελώς μπροστά στα αντιφασιστικά καλέσματα. Ως ακόλουθο αυτής της πολιτικής ένδειας της ακροδεξιάς παρατηρούνται περιθωριακές νυκτερινές φασιστικές ενέδρες σε μετανάστες και αγωνιστές, με σκοπό την δημιουργία κλίματος φόβου στο ταξικό κίνημα. Μια αντίστοιχη ενέργεια επιχειρήθηκε την Δευτέρα 3/12 το πρωί ενάντια νεαρό αντιφασίστα από δύο φασιστοειδή στις αποβάθρες του σταθμού ΜΕΤΡΟ Ελληνικό.

Το αντιφασιστικό κίνημα και οι οργανώσεις του οφείλουν να δίνουν σαφή απάντηση τσακίζοντας κάθε προσπάθεια δημόσιας επανεμφάνισης των φασιστών. Μόνη λύση απέναντι στον εθνικισμό, η ταξική διεθνιστική αλληλεγγύη!

Η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού καλεί στην αντιφασιστική διαδήλωση στο Ελληνικό, το Σάββατο 8/12 στις 11πμ στο σταθμό ΜΕΤΡΟ.

Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού